Primul an de scoala: 2009-2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 3
cristina22 spune:
Sorana-apropo de scrisu' urat, eu i-am zis d-nei sa nu insiste pe caligrafia lui Andrei, ca oricum se face medic
.
Acuma fara gluma, se straduie sa scrie frumos, doar cand vrea...
Si mai avem o buba.Andrei nu tine instrumentul de scris "normal"
, adica nu-l tine cu degetul aratator si sprijinit de cel mijlociu, ci il tine direct cu mijlociul, iar aratator il tine indoit.Nu stiu daca m-am facut inteleasa
.Oricum, el asa are dexteritate la scris si am tinut sa-i precizez d-nei sa nu intervina ca nu are sens...
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
anya spune:
Lory, daca vrei sa-i faci vre-un vaccin, mergi la medicul de familie sau la pediatrul vostru si rezolva cu el vaccinarea. Eu il voi vaccina la clinica unde am eu abonamentul de la job, la pediatrul lui pentru ca el a facut Priorix la 1 an si 1 luna si se pare ca trebuie sa faca rapelul cu aceeasi formula. Nu ma incurc cu astia de la scoala. Asa vad eu ca e totul steril, vaccinul in termen...la scoala nu am control si e cam aiurea sa ma infiintez in ziua de vaccinare (cand o fi aia) sa verific asistenta daca-si schimba manusile. Cat despre antitetanos...l-a facut acum 2 ani cand a calcat intr-un cui, asa ca e vaccinat
.
La noi, deocamdata nimic special la scoala. Lectii - pare sa le faca mai constiincios si fara plictiseala. Din pacate nu prea apucam sa mai facem suplimentar din culegere la mate (unde mi se pare ca fac cam putin la scoala). Eu i-am aratat adunarile cu cirele una sub alta pt ca l-am invatat adunari de numere peste 10, 100 dar fara trecere peste ordin, deocamdata. Ei la scoala abia fac cifra 9, descompunerea lui 9 si probabil astazi adunarile/scaderile cu 9, asa ca mai am timp.
Ma bucur ca ieri au facut, in sfarsit, si ei sport. Il intreb pe Matei ce-au facut: "incalzire si am jucat ratele si vanatorii
".
Saptamana asta avem program de sarbatoare. Maine face si el 7 ani si sambata avem petrecere la Mc cu vre-o 25 de copii invitati (daca are prieteni multi) asa ca vom avea iar inflatie de cadouri.
cristina22 spune:
Baietel de Anya
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
Sabina spune:
Anya, sa-ti traiasca baiatu frumos, destept si sportiv![]()
La multi ani!
Maine clasa alor mei merge la teatru, dar noi am spus pas din cauza de aglomeratie, plus are joia pianul.
O sa-i prinda tare bine sa doarma si ea mai mult dimineata :)
Si nouaaaaaaaaa:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
La multi ani pentru baietelul tau Anya.
Astazi a luat fi-mea 100 p la mate ... pentru prima data in istoria ei scolara
100 p!!!
Evident era incantata asa ca profit si intreb - nu-i asa ca e bine? Ai muncit mult si acum ai un rezultat bun ... nu-ti creste inima? La care fi-mea "N-a meritat"
.
Sorana si Monica (7 ani)
Sabina spune:

Te-a facut:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Anya,sa iti traiasca baiatul,sa fie sanatos si fericit si sa aiba parte de tot ce e mai frumos in viata,iar tu sa ai doar bucurii de la el!
Sorana,felicitari Monicai pentru punctajul de la test!
Super reusita...Sunt tare curioasa,ca tot ziceati ca nu trebuie rasplatit copilul pentru note,la un punctaj atat de mare oare nu e normal sa aiba si copilul parte de o recompensa?De asta spunea fata ca nu a meritat...FB era si la 85 de puncte doar...Doar de dragul de a fi "opera" frumoasa nu cred ca e suficient de motivant pentru copii.Tot acest efort pe care desigur ca l-a facut lucrand in plus nu cred ca e satisfacut de "Bravo,ai 100p" si atat...E cam abstract pentru copil.Oare care o fi calea de mijloc?Sa nu creada copilul ca trebuie sa munceasca pentru ceva material,dar sa simta totusi mai concret aceasta bucurie a unei note mari? Eu ii tot spun "Bravo"in ultima vreme,exagerez mereu cat de mandra sunt de ea.cat e ea de desteapta...Nu a mai primit nimic pentru rezultatele de la scoala de la primul FB din catalog,dar cand se termina semestrul ma gandesc sa ii iau ceva frumos,totusi,sa aiba amintire de la finalul primei perioade de scoala din viata ei.Stiu ca laudele si incurajarile sunt foarte placute,dar oricum toate cumparam jucarii sau dulciuri pentru copii,macar sa fie cu un motiv,nu asa,ca vor ei...
nikkibaciu spune:
Anya, La multi ani si din partea noastra, sa-ti traisca puiul!
M-a anuntat aseara, al meu copil, ca astazi vor da un test, pana la ora asta, l-a si dat deja.
Eu l-am incurajat, ca o sa fie bine, pentru ca este un baiat istet, trebuie sa fie atent. Replica lui la cele zise de mine: "mami, dar toate mamicile spun despre copii lor ca sunt cei mai speciali, cei mai inteligenti, atunci de unde sa mai stii care este cu adevarat cel mai istet?" 
Dilemele copiilor de 7 ani, in zilele noastre. ![]()
Numai bine,
anya spune:
Multumim ! O sa ne tot sarbatorim zilele astea. Diseara va primi si PSP-ul la care viseaza de aproape 1 an. A strans baiatul bani si aseara s-a dus si i-a dus lui taica-su partea lui din suma. PSP-ul e luat de o luna, dar...ce stie el. Important e sa invete valoarea lucrurilor asa ca nu degeaba a dus gunoiul, a curatat zapada si a spalat masina
. A dat bombonele la scoala iar acum e la engleza cu alte bombonele. Maine servim si clubul de karate + bunici in vizita iar sambata "doar" 25 de copii la Mc.
Sorana, felicitari Monicai!
Sa stiti ca ei isi dau seama de "valoarea" notei comparativ cu ceea ce au scris. Ieri mi-a zis Matei ca a luat FB la dictare dar nu parea extra-vesel. L-am intrebat: ai avut vre-o greseala? Da...
Cand m-am dus acasa si m-am uitat pe caiet - nimic subliniat cu rosu de invatatoare. Pana la urma mi-am dat seama ca mancase o litera si doamna nu s-a prins. Copilul in schimb...nu era satisfacut de FB pt ca stia ca gresise.
Cand termina semestrul ma gandesc sa-i duc in vacanta cateva zile. Cadouri - nu - ca deja va fi inflatie in we asta. Cine are idee de vre-un loc dragut pt vacanta? Mergeti undeva sa-i aerisiti?