Primul an de scoala: 2009-2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 2
sorana spune:
Lala D ... uite ca nu ma gandisem ca se poate chiar sa fie note mai mici la desen si muzica in 1-4 mai ales. De-asta cautam o explicatie ... mai pe langa sa zic asa.
Poate ai dreptate or fi unii invatatori "mai catolici decat papa" ca sa zic asa si notele la aceste materii sunt chiar pe bune.
La noi toata lumea are "fb" la muzica si canta in cor diverse cantecele, la desen (nu stiu ce deseneaza dar au un caiet special si deseneaza ei ceva acolo) si la sport.
Happi - evident ca n-ar trebui, asta zic si eu. De-aia am si suspectat oaresce cadouri ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Ziua de luni s-a terminat deja pentru noi...Am trecut la a cu caciulita(stiti voi care),la mate au lucrat din culegerea Mate 2000.Si ei canta in cor la muzica,fiica-mea nu prea retine cuvintele,daca o pun sa imi cante zice ca e cantec nou si nu a retinut,dar la serbare am vazut ca stia toate cuvintele.La educatie plastica au lucrat si in carioca,dar in general picteaza,pe diverse teme.Toate lucrarile sunt afisate la panou,indiferent cum ies.La noi nu exista B in catalog nici la romana si matematica,ce sa mai zic de desen si muzica...
cristina22 spune:
'neatza!
Noi l-am facut pe a cu caciulita
.Azi au testare.Mie mi se pare ok la dictari, dar, cum ii repet si lui, doar daca e atent!
La mate, au invatat ieri regula pt aflarea termenului necunoscut la operatiile cu adunari, adica suma minus termen cunoscut egal termen necunoscut.Insa, le face din cap si cand sa puna pe hartie, fireste ca scade din suma termenul necunoscut![]()
Ii place tare mult sa citeasca.Pe langa autosupermarchet
, a citit duminica, Colt Alb (varianta 8-10 ani) si nu a lasat-o din mana pana a terminat-o.
Nu stiti nimic de vaccinul de 7 ani?? Stiu ca trebuie sa-l faca, dar CAND?? Ma stresez de stresul lui...
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
aliclara spune:
Buna dimineata,
Raportam si noi zi de luni incheiata cu bine, cu un FB la abecedar. Din pacate, acesta este umbrit de un -B la o dictare vineri. Papam litere, uitem sa scriem cu litera mare. Am si eu o intrebare: Sa fac dictari cu ea, sau sa ii dau sa copieze texte, ca sa aiba exercitiu si sa retina anumite reguli?
La abilitati prectice trebuie sa ducem vineri o lingura de lemn si lana(am mai spus asta?), la cunoasterea mediului, am avut de facut pentru ieri calendarul precipitatiilor(cu ceapa), iar pentru vineri am plantat boabe de fasole in pamant si in vata umeda (sa vedem ce iese).
Azi i-am dat sa isi aleaga o pagina dintr-o enciclopedie, sa o citeasca si sa retina, pentru a-mi povesti cand vin acasa. Sper sa ii dezvolt asa capacitatea de memorare.
Cam atat.....o saptamana frumoasa va doresc!
http://www.flickr.com/photos/aliclara/
sorana spune:
Aliclara - eu as opta pentru dictari. Ca tuturor si noua ni se intampla sa mai mancam litere. Iar apropos de scrisul cu litera mare azi a scris un cuvant din propozitie cu litera mare (cand nu era cazul)
. Eu ii mai dau cate o dictare din cand in cand, nu mai des de una pe saptamana desi mie mi se pare ca fi-mea e destul de ok la capitolul asta.
Azi am venit eu mai tarziu acasa asa ca a facut lectiile cu bona ... Din pacate bona noastra nu are capacitatea de a face lectii cu fi-mea, respectiv a intrebat-o ce are, fi-mea a zis ca ceva la romana, au scris aia si pentru fi-mea a zis "gata, am teminat!" nu scrisese deloc la mate (avea 2 pagini plus de terminat din clasa) si cred ca mai are ceva de transcris - nu sunt sigura, fi-mea sustine ca nu, e doar de citit.
Si ceea ce a facut cu bona a mai scris si foarte urat. Acuma asa se duce cu ele, nu stau sa-i sterg toata pagina s-o refaca ... dar nu-mi convine.
Eu sunt curioasa de unde o sa le scoata notele alea 9 la romana - deocamdata are doar 4 note.
Sorana si Monica (7 ani)
Tisina spune:
Azi au invatat sa faca adunari si scaderi pe verticala (nu stiu cum sa le descriu, alea cu numerele asezate unul sub celalalt, iar sub ele se trage linie si se scrie rezultatul). Dragos era foarte incantat ca se poate calcula si asa
. Acasa si-a compus si el exercitii (sau mi le compunea mie, ca sa ma evalueze, cica
) si a fost dezamagit cand i-am zis ca ajunge cu matematica, hai sa facem tema si la romana. Si ori sunt eu intr-o pasa extrem de toleranta, ori chiar a inceput sa citeasca mai bine. I-am dat azi sa imi citeasca din cartea mea (sa nu radeti- "Autobiografia lui Mos Craciun" - cu asta ma delectez eu acum
) si mi-a citit destul de bine, fara poticneli. Mai lungeste silabele pana vede ce urmeaza, dar e mult mai bine.
dinubebe spune:
Ei bine, noi suntem la "v", si, ca si Tisina, am senzatia ca lucrurile se imbunatatesc de la o zi la alta cu cititul. Desi citeste toate cuvintele, cu absolut toate literele si chiar a inceput sa-si citeasca singura din abecedar niste lectii de pe la sfarsit, inca respecta cu sfintenie ce le-a zis doamna, adica sa citeasca lectia de 5 ori acasa. Si lectiile azi au parut ceva mai lejere, ori am fost noi mai odihnite si ni s-a parut ca a mers mai usor. Am descoperit ca iar a fost penalizata cu B la matematica pentru scriere (chiar pe 4 ianuarie), si cand am incercat si eu sa fac un pic de scena, mi-a taiat-o direct : "pai, ce, mami, e putin lucru sa iei Bine?" Ma rog, am cotit-o eu cumva, ca e important si sa arate bine ce faci, nu numai sa faci corect, dar nu cu prea mare convingere, caci, na, copilul nu gresise efectiv, ci doar ingrosase niste litere. Nu merge nici cu faza ca "trebuie sa se poata citi ce scrii", caci de inteles se intelege, doar ca sunt "uratele" semnele ei. Iar Pic-ul asta e o pacoste, s-a invatat si uneori abuzeaza de el, pentru orice firava depasire sau ingrosare, si mie mi se pare ca face mai mult rau decat bine, caci ingroasa cerneala de pe partea cealalta. Oricum, i-am promis ca nu ii mai iau altul, ca sa se invete sa scrie curat, fara mazgalituri.
Cu religia am lamurit-o fara sa vreau, caci fii-mea a mai primit o nota (de fapt, doamna de religie a zis sa ii dea carnetul copiii care vor note bune, asa ca s-a asezat si a mea la coada), si probabil ca din cele doua note de pana acum e gata si media pe semestrul I, deci ramane pe altadata.
Totusi, nu sunt chiar disperata, caci - din ce mi-a povestit fii-mea - a fost ceva mai rezonabila religia din ultimele ore. Ca sa nu mai pomenesc si de desele ore cand de fapt nu au facut deloc religie, caci doamna a lipsit.
La sport au incercat sa faca podul de jos, dar a mea - cum e prapadita rau la capitolul conditie fizica - nu a priceput miscarea si s-a ostenit degeaba toata ora. Poate incerc eu cu ea in week-end, daca nu iesim la bazin sau cu rolele.
Cam astea sunt povestile mele, v-am pupat si va doresc puiuti fericiti si spor la toate.
loryi1974 spune:
Adunarile si scaderile pe verticala sunt foarte utile si pregatesc trecerea peste 10.Noi am invatat-o de ceva timp,dupa cum mai spuneam,sa aiba o ciorna si un creion si sa puna pe hartie,de aceea s-a prins repede cum functioneaza si genul asta de adunari si scaderi cu trecere peste.
La citire,doamna a inteles de la inceputul anului ca stie sa citeasca fluent asa ca ,la after-school,e responsabila uneori cu cititul de povesti,cum o punea si educatoarea la grupa pregatitoare.Deci,o nota la romana o aveam de la inceputul anului
.
La noi,doamna nu scade nota la matematica daca cifrele nu sunt ca la carte.Si nici la romana daca nu sunt greseli la dictari/despartiri
.
In legatura cu vaccinul,pauza totala.Astia sunt ocupati acum cu cel pentru porcina,cine sa mai stea sa-si bata capul cu ROR-ul?Bine,eu as fi vrut vaccinarea cum se facea acum 2-3 ani cu antitetanosul la varsta asta,mi se pare mai important.
sorana spune:
Zilele astea foarte probabil vom da teste la mate si romana.
Monica scrie nu urat ci foarte urat
, de fapt cred ca "oribil" e termenul corect
. Asta e. Cata vreme se intelege ce cifra e sau ce litera e iar la romana e corect, fara litere lipsa si alte greseli - asta e. Oricum scrisul se mai schimba in timp. La noi nu se puncteaza "estetica" deloc. Si ma bucur ca e asa, nu as fi fost capabila sa zic ceva de rau cata vreme si eu scriu foarte urat ....
Sorana si Monica (7 ani)