Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Teo - si Monica mea e foarte-foarte practica.
Eu consider logica ei drept o dovada de inteligenta

Exemplu concret mai jos - si poate n-ar fi rau ca acum, ca tot am terminat primul semestru sa facem si un sumar al "minunilor scolaresti" ale copiilor proprii.

Primul test la mate. Problema "Mancati 3 inghetate" dedesubt desenate 5 inghetate.
Monica a facut 3 multimi a cate o inghetata in loc de o multime cu 3 inghetate. Greseala punctata cu -3 p.
Acasa o intreb
-De ce n-ai facut o multime de 3 inghetate cum cerea problema?
Raspunsul prompt:
- Cerinta nu era sa faci o multime de 3 inghetate ci sa mananci 3 inghetate. Eu nu pot manca 3 inghetate o data ci doar cate una. De-aia am incercuit cate una

Tot primul test la mate.
Se cerea sa asezi niste imagini in ordinea corecta. Imaginile erau un nene care sapa o groapa, nenea pune samanta, nenea uda floarea, nenea culege floarea.
Fi-mea a pus aia cu sapatul dupa udat.
Cand am intrebat de ce - mi-a zis ca ea singura data cand a vazut pe cineva sapand era cineva cineva care sapa in jurul unor rosii, deci dupa ce planta era mare.

Despre ora de muzica
- Mami trebuie sa invat un cantecel!
- Ce cantecel?
- Nu stiu.
- L-ai facut azi la scoala?
- Da
- Il ai scris undeva?
- Nu
- Stii ceva din el?
- Nu.

Dupa prima saptamana de scoala:
- Si ce ti-a zis ceva d-na azi?
- Da
- Ce?
- "In sfarsit ridica si Monica mana"

Primele ore de romana:
- Ce-ati facut azi la romana?
- Ne-a pus sa citim.
- Si ai citit?
- Da.
- Si doamna ce-a zis?
- "Urmatorul"

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Sorana eu o iubesc pe fiica ta . Este minunata!

Na, ca iar am dat buzna peste voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sorana, bestial

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nicoleta, la multi ani lui Stefan!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Multumesc mult pentru urari, a fost bine si frumos la scoala. Doar ca tortul nu a fost la fel de bun cum suna in descrierea celor de la cofetarie... adica a fost prea uscat.

Sorana, ai o fetita tare isteata!

Pe mine ma dati gata cu exercitiile voastre la matematica!!

-------------------------------------------------------------------------------------
Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala atunci cand o repeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ultima "perla" e de azi.
In testul la romana trebuiau sa scrie cuvintele care identifica obiectul din imagine.
Fi-mea cica a scris "ceai" in loc de "ceainic". Si o intreb "de ce" ca doar obiectul era ceainic ... raspunsul ei:
- Pai iese fum din ceainic deci inauntru e ceai!

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Nicoleta, la multi ani lui Stefan! Sa fie sanatos si fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sorana,ai o fetita super simpatica!Ti-am mai zis eu...Vad ca ai inceput sa te amuzi si tu,nu?
La muzica si fiica-mea spune exact la fel.Ca a invatat un cantecel,dar nu stie nicio strofa.Mai nou,si la desen se grabeste si nu mai picteaza asa cum o facea la gradi,ca sa nu mai spun in ce hal se intoarce cu acuarelele si pensoanele...Cele mai amuzante faze din acest semestru...Mmmm.A venit pictata pe bluza de la uniforma,pe sarafan,pe maini,pana la cot,nu stiu nici pana in ziua de astazi cum a reusit .A luat lapte de la scoala si l-a plasat unde trebuia,dar s-a scurs oricum,ca era recipientul spart, si toate caietele erau pline cu lapte...Nu putea sa isi scrie temele ca erau toate ude!Acum mi se pare amuzanta faza cu laptele,dar atunci ...nu prea am ras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Noah, e gata si primul semestru al boboceilor
La noi, imediat e vacanta!! Maine nu se face scoala!!
Asa ca va dorim vacanta frumoasa!!

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Si mie mi se pare Monica super-simpatica

noi mai dam si azi test la mate si maine - gata! - ne trece calificativele in carnet

orice-ar fi ... vine vacanta cu din Franta!

... totusi, noi o sa mai facem si citeva lectii, ca mi-e ca pina saptamina ailalta uita jumate din ce-a-nvatat !

Mergi la inceput