Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La multi ani!!! Sa fiti sanatosi si veseli!!!

Eu nu stiu daca Matei e no.1 sau mediu. Printre ultimii nu cred ca e pt ca am auzit si de note de suficient si insuficient. Bine, nu stiu daca erau trecute in carnet, dar e vorba de o comparatie cu alti colegi din clasa. Presupun ca nu se poate incadra la cei mai cei nu pentru ca nu l-ar duce capul ci pentru ca uneori mai vorbeste cu colega de banca, mai alearga in pauze, probabil ca are si momente de neatentie. As fi absurda sa-i cer sa stea smirna in banca. I-am spus doar sa aiba grija sa evite sa se alrege/impinga/vorbit urat (in special) cu vre-o 3 baieti mai "obrazinici". (La noi nu se foloseste cuvantul "rau" referitor la copii. Copiii pot fi doar obraznici, prost crescuti dar niciodata rai.)
La mate nu-mi fac probleme pt ca el deja intelege numerele negative, trecerea peste ordin. La romana citeste dar nu foarte cursiv. I-am explicat ce importanta e intonatia si acum incearca sa citeasca nuantat. La dictari mai uita cate o litera, a scris Celia cu c mic (l-am intrebat de ce si mi-a zis ca nu stia ca e un nume, el n-a auzit pe nimeni sa-l cheme Celia). De fapt e un tip foarte practic. Si la cunostinte nu a trecut nucul la capitolul "fructe care cresc in livada" pe motivul ca el n-a vazut niciodata o livada de nuci. Drept sa spun nici eu . Asa ca nu facem totul perfect.
Evident ca nu-i place sa se scoale dimineata (desi nu protesteaza) sa faca tot timpul teme sa mai vina si mama sa-i mai dea o dictare...mai degraba 2 pagini de culegere la mate decat 3 randuri de dictare.
Acum asteapta ziua de vineri pentru ca a auzit ca se termina semestrul si asteapta sa vada daca ia vre-un trofeu. Copilul meu vaneaza trofee. Daca la campionatul de karate a luat medalie si cupa, presupune ca si la scoala o fi la fel. Sa vedeti ce deziluzionat va fi, desi i-am spus ca nu se da nimic. Ii dau eu premiu o plecare la munte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Noi am inceput de vreo 2 zile problemele si pe-alea care se rezolva prin adunare le intelege, pe-alea care se rezolva prin scadere (inca) nu (experimari de genul "diferenta pina la ...)

la noi mai depinde si de obiectele "folosite" in enunturi: de ex. la o problema cu niste pomi intr-o livada (unii erau ciresi, altii meri), n-a-ntels, frate, nici cu slujbe ce vroia ea de la el (se facea prin scadere); dupa ce am schimbat pomii in masinute si parca a fost mai bine, dar cind o fi singur la test ce-o face ?!

ma gindesc ccc ca lucrurile vor merge mai bine, de-abia au inceput sa rezolve probleme; invatatoarea ii pune sa scrie la tema de acasa enuntul problemei (nu sa scoata doar datele), ei inca nici nu stiu toate literele, plus scrisul pe patratele (care la noi arata intr-un mare fel), probabil c-o fi destul de stresant ca sa se mai gindeasca si la rezolvare

intrebare:
pe voi va pune sa verificati operatiile aritmetice ?
noi la adunare am invatat doar verificarea prin schimbarea termenilor, dar la scadere (prin adunare si prin scadere) - am constatat ca le face pe "ghicite", de fapt nu intelege, cred eu, nimic; am senzatia ca, de fapt, nici nu intelege conceptul de "verificare" ; la voi cum stau lucrurile ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Teo-si eu cred ca le face pe incercate.Adik afla termenul necunoscut din cap si apoi incearca ce ar merge + sau -.Chiar aseara l-am testat, dar nu mi-am dat seama cum le proceseaza.Puse pe hartie sunt bine...hmmm...

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Cristina, exact !

la scaderi, o ia pe incercate: aduna, scade, dupa cum i se pare lui; dupa ce am exersat verificarea scaderii o dupa-amiaza intreaga, le stia (si prin adunare, si prin scadere), dar cred ca le-a invatat mecanic, pt ca ulterior habar nu mai avea !

la voi cere invatatoarea verificarea ? se pune accent pe asta ? sau mai avem timp de consolidat ?

mie mi-e f greu sa raportez performanta copilului la scoala fata de altii: nu-mi dau seama daca e normal sa nu stie unele chestii, am mereu impresia ca toti ceilalti (majoritatea, de fapt, nu toti) sunt f buni si al meu asa si-asa; cel putin daca-i auzi pe unii parinti ... sau altii care-s in fiecare zi la scoala la discutii cu invatatoarea ... imi vine sa cred ca al meu e (scuze, puiu, cre' ca maica-ta-i cam nebuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

am vazut in caiet ca au exercitii la care fac verificarea si exercitii la care nu fac...presupun, doar, ca le indica invatatoarea cand sa o faca

Apoi cu parintii, stii tu cum e cu cioara...tu ai incredere in puiul tau si atat.Si va fi bine!

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Teo tu ai de fapt aceeasi problema ca si mine - in sensul ca si mama lu' fi-mea e cam nebuna .
Sa stii ca si eu am senzatia uneori de fi-mea ca trebuie sa trag de ea, ca nu face si nu drege, ca nu-i nici macar atenta la ceea ce stie, basca ce nu stie, etc.
Dar tot incerc sa ma potolesc eu pe mine. Ca poate am eu amintiri selective. Adica ma gandesc ca alea cu olimpiadele (apropos si eu am fost comandat de unitate ) erau la clase mai mari si poate intr-a I-a si eu oi fi fost nauca. Si in plus am concluzionat ca seamana cu tac-su si o sa se marite cu unu' destept asa cum a facut tac-su.
Si iete azi cand a venit cu testul la mate am izbutit sa zambesc si sa zic e ok asa desi imi venea sa cand am vazut ca trebuia sa scrie niste numere crescator si descrescator, fi-mea le-a scris doar crescator si mi-a aratat senina testul zicand "am uitat sa le scriu si descrescator".
Nah - de unde 10 pe line daca ea "uita" sa scrie parte de execitiu ...
Asta e - tot sper ca o creste si o fi mai putin nauca.
Sunt curioasa ce a facut la romana - din ce-si aminteste ea am inteles ca a scris "ceai" in loc de "ceainic" sub poza unui ceainic pentru ca s-a gandit doar ca e ceai in chestia aia .
Acuma ce litere o fi mancat sau ce cuvinte i-a fost lene sa scrie (da, am auzit si asta!!) nu stiu - asta vedem maine.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Nicoleta La multi ani pt Stefan, sa cresteti mari si frumosi!

In legatura cu intrebarea ta teo1970, am observat pe caietul de mate a lu' fimiu urmatoare chestiune spusa de dna. si scrisa de copii: "un termen necunoscut la scadere, se afla prin adunare", dupa care era exemplificat.

a-9=10
a=10+9
a=19

Dupa care venea verificarea:

19-9=10

Intr-o alta ordine de idei am avut si noi aseara sedinta cu parintii, unde au fost completate o serie de procese verbale, inclusiv cu acordul sau dezacordul cu privire la vaccinarea pt AH1N1- toti si-au exprimat dezacordul. Iar momentul cel mai emotionant a fost acela al impartirii carnetelor. La noi n-au fost probleme, dar din cate am auzit au fost medii si de B..Deci la noi semestrul s-a incheiat, vacanta se apropie, asteptam weekend-ul pt o iesire la munte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Mai, fetelor, dar copiii vostri au ecuatii de genul:
a=3
r=a+4
r-a+2=?
Noi de-astea facem in ultima vreme. Mie una, mi se par cam exagerate pentru clasa I (chit ca fiu-meu se descurca de minune si ii plac la nebunie astea intortocheate).
Dar cum mai spunea cineva, el mai bine face cateva pagini din culegerea de mate decat sa scrie un textulet de cateva propozitii (o dictare, mai treaca-mearga, dar sa nu il pun sa faca transcrieri ca e de rau...)
In schimb citim din ce in ce mai bine.
Noi maine primim carnetelele de note.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu cred ca sunt cea mai denaturata mama. De la prima sedinta n-am mai dat pe la scoala. E adevarat ca la sedinte (adica 1 a mai fost) + doua telefoane la invatatoare -a prestat sotul meu. Bine, ca telefoanele nu erau ca sa ne interesam de plod ci unul ca sa anuntam ca nu venim lunea la scoala (eram la Oradea la campionat) si al doi-lea sa o rugam sa vorbeasca cu cei de la firma care a facut uniformele pt scoala ca fiul meu prapadeste nasturii intr-o veselie. Adica nicidecum despre situatia scolara. Bine, daca tot a sunat-o au discutat si de prestatia lui care pare sa fie din ce in ce mai buna. Noi i-am zis ca nu o sa o stresam toata ziua si dac ava avea ceva de spus sa ne transmita (are si mail, telefon, bunici care iau copilul de la scoala). Lectiile le fac eu cu el (sotul meu doar la engleza partea cu recitatul, ca are dictie mai buna ca mine) si cat timp vad ca scrie ok, gandeste bine la mate si ia calificative majoritatea FB...cred ca e in parametri.
(Eeee nu sunt chiar asa de denaturata cum ma laud, ca mai am un copil la gradi si de tot ce tine de gradi relatia cu educatoarele, sedinte...numai eu ma ocup.)
Teo, in general, pe forumuri parintii isi lauda puii (stii, cu cioara...). Nici-o grija ca nimeni nu e perfect. Important e sa aprecezi ceea ce copilul are mai bun, iar unde nu e asa de sigur sa-l ajuti. Sanatosi sa fie, ca trec ei prin scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Nicoleta,sa iti traiasca baiatul!Sa fie sanatos si fericit!
Dinubebe,nu am auzit de "Lecturile copilariei".Cred ca pe vara...De vaccin stiu ca se strang semnaturi,am trimis si eu acasa parintilor din clasa mea,drept sa spun nici nu stiu ce sa semnez pentru fiica-mea.Voi ce parere aveti?Il facem sau nu?Si de ce?Ca eu nu am habar ce sa fac!
Teo1970,nu cred ca exista copil perfect.A mea cel putin mi-a demonstrat astazi cat de "imperfecta" poate fi.La romana a scris extrem de urat,nu urat ,extrem de urat,fara exagerare,si a si uitat cateva caciulite la a si un punct sau doua.A primit doar semnatura doamnei,fara nota...Fisa era trantita in ghiozdan ,botita toata,fireste ca fara folie,care disparuse,si ea ma intreba senina de ce ma supar,daca ea a luat FB pe fisa.A trebuit sa pun 10 enciclopedii pe foaie sa ma pot prezenta cu ea maine la doamna,sa nu ma fac de ras.La mate au facut alaltaieri o ora intreaga ecuatii de genul a-2=4,a=4+2,a=6,6-2=4,deci cu tot cu proba.Asta dupa ce cu o saptamana in urma invatasera o poezie draguta care se presupunea ca le consolideaza termeni cum ar fi descazut,scazator..si cum se afla ei in ecuatii.O iau de la scoala si imi spune ca da maine test la mate,dar fireste ca habar nu avea din ce.Am aflat de la o fetita:din ecuatii!!!Am exersat acasa,stia cum se afla,dar nu mergea la proba.A dat testul si astazi il primesc:6 ecuatii corecte din 8.La proba era varza totul,nu s-a prins nimic de ea.La una din ele gresise ca scazuse 8 din 4...O zi mi-nu-na-ta,ce sa mai!Dupa cum bine vezi,nu e niciun copil perfect.Doar ca a mea nu a gresit niciodata atat de mult ca saptamana asta.Plus ca nu e atenta la ce le cere doamna pe a doua zi,uita,nu ia in calcul detaliile...Le spusese sa mearga imbracati in ce vor ei in aceste ultime 3 zile.Fireste ca ea nu a inregistrat si asta...Ma gandesc-sper-ca e doar obosita,si ca isi va reveni cat mai repede.
Carnetele sunt la doamna,nu stiu cand le primim,banuiesc ca vineri...Dar nu am mari emotii la medii,ca ni le-a anuntat deja doamna,doar de note ma cam tem...Ca na..cine stie...

Mergi la inceput