Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Apropos de "nivel mediu". Cum stii chestia asta? Adica dupa ce clasifici acest "nivel mediu".
Stiu ca s-a mai discutat pe undeva, cred ca subiectul cu note mari ... Eu habar n-am de ce nivel e fi-mea. Adica nu am idee daca e in prima sau in ultima jumatate a clasei.
Are numai note bune dar nu am idee daca toti au sau 23 din 25 sau 10 din 25 sau 2 din 25. De la invatatoare stiu doar ceea ce imi spune adica "se descurca foarte bine". Singura chestie negativa auzita pana acum a fost "scrie urat". Si mi-a mai zic ca s-a vazut un progres la mate, ca s-a vazut ca am mai facut cu ea acasa. Dar nu stiu daca asta le spune la toti (chestia cu descurcatul foarte bine) sau nu ....

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

la noi s-a anuntat in scoala sa vina copiii cu declaratia parintilor privind acordul/dezacordul pentru vaccinul anti-gripa porcina.
Din ce am vazut eu pe la parinti,. e un curent destul de serios potrivinic.
Cu toate astea, mi-a explicat o prietena - medic de familie ca vaccinul nu este inca adus la DSP, el se afla inca in faza de testare la Cantacuzino si, daca va trece testele, abia atunci va incepe sa se produca, deci cumva acum le-ar trebui acordurile astea ale parintilor ca sa evalueze ei in ce cantitati sa fie produs.

"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."

http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Si noi am primit biletelul cu vaccinul...Din cite am inteles, toti au spus nu.
Si fetele au tot dat teste, evident ca la ultimul au avut amandoua aceleasi 2 greseli, ceva de genul 4= -4 si au scris 0.Au fost destule exercitii, nu a fost nici o lucrare fara greseala...
Probleme mari nu avem, li se intimpla si lor sa mai manince o litera sau cel mai des puncte la i sau codite la sh ca la ultima dictare...
Invatatoarea mi-a spus ca se descurca foarte bine.
Miine primesc carnetele, sunt curioasa citi copii o sa aibe doar fb, oricum cred ca nu chiar toti...
Cristina si gemenele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Pin' la urma, lucrurile nu stau chiar asa de rau nici la noi

La testele finale de evaluare (au dat 2 la Romana), fi-miu a luat FB (cu 2 linii in minus, e drept, cred ca asta ar fi 9, asa da invatatoarea noastra), dar, totusi, FB - fata de ceea ce ma asteptam, e FB

noi avem probleme la citire (citim pe litere si silabe, in stilul clasei I ) si la dictarile zilnice pe care le dau in clasa (vad ca la testul final a fost ok si la dictare, e exclus sa fi tras cu ochiul pe la altii, nici nu-i genul si, oricum, le-a dat teste diferite si cred ca nici nu ar fi avut timp de asa ceva)

pai, cu nivelul mediu, ce sa zic, scurt ca nu vreau sa alerg pe campii fluturand stegulete galbene : eu il compar pe cel mic, de ex., cu baiatul meu cel mare de clasa a II a, care e cam cum eram eu la scoala: NICIODATA, dar NICIODATA, nu am facut lectii cu el acasa (sta la after), nici cele curente, nici suplimentarele, nu stiu niciodata ce lectii are, nu stiu ce are de invatat, nu l-am controlat niciodata, nu greseste (aproape) niciodata, intelege f repede tot, tine minte ce a invatat (in rarele situatii cind ma intreaba ceva la probleme la mate - nu trebuie sa reiei, sa-i explici de 2 ori, sa mai faci si alte exercitii/probleme ca sa fixezi notiunea etc.), a fost f bun la scoala de la inceput si probabil ca asa va fi mereu

poate recunoasteti genul, premiant din clasa I pin' la terminarea liceului, fara efort, fara meditatii etc, intra la orice facultate vrea din prima etc., etc., cred ca fiecare a avut in clasa asa ceva (pe vremuri asa era, acum nu mai stiu care e modelul )

eh, in comparatie cu astfel de copii (care probabil ca exista in mai toate clasele), fi-miu cel mic mi se pare de nivel mediu, el se incadreaza in tiparul obisnuit al copilului de clasa I: desi este f f cooperant si motivat, tre' sa-l controlezi la teme, sa vezi ce n-a-nteles si sa reiei ce n-a-nteles (1 data, de doua, de paispe ori ), sa mai scrii inca o data tema ca sa-si exerseze mana, sa citesti suplimentar etc., in concluzie, (mult) mai multa munca pentru acelasi rezultat scolar (sau pe-aproape)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Astazi dau de baut si de mancat, baiatul meu cel mare implineste 7 ani!

-------------------------------------------------------------------------------------
Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala atunci cand o repeti.

Mergi la inceput

LA MULTI ANI SI LA MAI MARE !!!!

Asteptam si !

Sa ne povestesti si noua cum sarbatoresc copiii! Faceti vreun party, ceva ? Acasa, afara ? Pe mine ma intereseaza amanunte, vreau sa ma pregatesc din timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

La multi ani! Sa fie sanatos si fericit! Sa va traiasca!
Si nu in ultimul rand, Petrecere frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Aici se duc la scoala pungulite cu dulciuri copiilor. Si la afterschool vom duce tort si sucuri, precum si coifuri cu Fulger baietilor si diademe cu printese fetitelor (am uitat sa le pozez, fiindca nu vom avea acces la petrecere, asa e obiceiul...). Si dupa-amiaza mergem sa isi aleaga cadoul (cel mai mare Lego cu Razboiul Stelelor pe care l-a vazut in cataloage, sper sa-l gasim, daca nu a zis Stefan ca il comandam). A mai primit sambata clapari si o geaca de primavara.

-------------------------------------------------------------------------------------
Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala atunci cand o repeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La multi ani sarbatoritului!

Teo - parerea mea e sa nu faci comparatii si in plus sa ai totusi grija la cel mare
Eu am o sora mai mica. Eu am fost mereu premianta, am mai avut cate un 9 dar niciodata 8 in generala. Totusi nauca sunt si am fost mereu asa ca mama ma controla sa vada ca am facut ce trebuia sa fac. Sora mea cu toate ca mama statea pe capul ei gramada nu a reusit in generala sa treaca de asa numitul nivel mediu.
Amandoua am avut meditatii pentru a intra la fac. Ce vroiam sa spun este ca pana la urma sora mea a terminat facultatea cu rezultate bune, a facut si master, ma rog, s-a apucat de invatat de capul ei, doar ca mai tarziu
Si mai vroiam sa zic ca eu fiind copil de 10 ai mei nu au considerat ca sunt necesare meditatii in cls VIII. Si m-am trezit la un liceu bun (e drept ca macar am intrat acolo) .... mult in urma colegilor de clasa. Mi-a fost greu sa ma adaptez si practic aveam o gramada de lacune din urma. Sora mea a avut meditatii intr-a VIII-a (deh, copil mediu) si a intrat la acelasi liceu, neavand ulterior nimic de recuperat, fiind la acelasi nivel cu colegii ei.

Asa ca nu ai cum sa stii din primele clase ce si cum va face copilul peste 15 ani. Unii se apuca mai tarziu de treaba, altii se pierd pe drum .... Nu cred ca toti "locul I" din cls I ajung sa termine Harvard primii .

In plus copii mici au perioade de acumulare si perioade de stagnare, altimnteri perioade care la fi-mea se vad destul de clar. Are un an in care face progrese uimitoare (cum a fost anul trecut cand a invatat singura sa citeasca) si are perioade de stangnare (anul asta pana acum nu pare sa aiba chef sa acumuleze ceva nou).
Chestia asta mi-a spus-o un psiholog care ii facuse fiica-mii o evaluare cand fi-mea avea vreo 3 ani si jumate iar conform evaluarii varsta mentala era 5-6 ani. Si mi-a zis sa nu ma bucur ca precis anul viitor va stagna . Si a avut dreptate - la 4 ani jumate evaluarea era tot 5-6 ani.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Ma vad cu invatatoarea celui mare aproape zilnic (ea sta si la after cu copiii in unele zile) si mai sunt si in comitetul de parinti , asa ca am o legatura destul de stransa cu ea.

Stie care-i atitudinea mea cu cel mare si stie ca trebuie sa ma anunte daca lucruile o iau cumva pe aratura. In plus, am o consultatie privata 1 data pe luna cu ea si sedinta cu parintii, la fel.

Nu vreau sa creez nici un fel de presiune asupra lui, e independent si se descurca foarte bine singur. Sunt prezenta si voi interveni la cel mai mic semn, dar doar daca e cazul.

edit: io am fost un copil din asta, de la gradi, am fost intaia-n toate, parintii mei n-au avut treaba cu mine la scoala (nu ca n-ar fi putut, maica-mea era profa, dar nu era cazu'), eram comandanta de unitate, olimpica nationala, am intrat la un liceu de elita (pe 18 locuri la profil de informatica), n-am facut meditatii pt trepte, la Fac am intrat din prima la o una grea (cu meditatii, e adevarat, asa era pe-atunci si pe vremea aia unde-am intrat eu era greu); nici nu eram vreo tocilara, adica nu eram cu sacu-n cap , dar m-am mai prostit si la Fac

sa stii ca io m-am evidentiat la scoala ca parinte fin'c-a fost fi-miu bun la carte, asa ca m-a-ncaltat invatatoarea si pe mine cu o fonctie de raspundere

Mergi la inceput