Despre "anticomunistul" Basescu
Raspunsuri - Pagina 11
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Clasic Stockholm syndrome. |
e romania syndrome aici....de 20 ani singura lor ocupatie a activistilor este sa arunce cu rahat in altii...timp in care ei nu fac nimic...da absolut nimic.
cu cit arunca cu rahat mai mult cu atit ei cred ca se inalta...ca parca poporul e prost si ii crede. ..
dovada a fost la alegeri. si iar o sa fie asa peste 5 ani......si iar comunistii si securiatea si aglosaxonii si masonii au pus stapinire etc etc. iesi la pensie si aceleasi lozinci rasuflate le auzi.
viviana spune:
Beren, fiecare intelege ce vrea, cum vrea si cum poate.
Acela era un citat, o opinie a cuiva aruncata in topic pe baza careia se putea purta o discutie in contradictoriu.
Numai ca tu ai preferat sa fluturi sindroame stockholmiene.
Bunaoara stiu ca ai avut oaresce impunsaturi cu Iileana dar sincer nu cred ca de data aceasta era cazul.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
e romania syndrome aici....de 20 ani singura lor ocupatie a activistilor este sa arunce cu rahat in altii...timp in care ei nu fac nimic...da absolut nimic. cu cit arunca cu rahat mai mult cu atit ei cred ca se inalta...ca parca poporul e prost si ii crede. .. dovada a fost la alegeri. si iar o sa fie asa peste 5 ani......si iar comunistii si securiatea si aglosaxonii si masonii au pus stapinire etc etc. iesi la pensie si aceleasi lozinci rasuflate le auzi. |
Mie mi s-a cam aplecat de la atata popor, cand a pierdut Base pe Romania si a castigat chinuit cu cateva mii de voturi in plus. Iacata, poporul asta e balansat cand in stanga, cand in dreapta, cum le place la comentatori.
Fii macar consecvent, zi si tu ca restul..alea 5 milioane ce au votat portocaliu...nu imbratisa toata Romania ca denaturezi adevarul.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
beren spune:
citat din mesajul lui viviana Beren, fiecare intelege ce vrea, cum vrea si cum poate. Acela era un citat, o opinie a cuiva aruncata in topic pe baza careia se putea purta o discutie in contradictoriu. Numai ca tu ai preferat sa fluturi sindroame stockholmiene. Bunaoara stiu ca ai avut oaresce impunsaturi cu Iileana dar sincer nu cred ca de data aceasta era cazul. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
viviana, ma tem ca m-ai inteles gresit. Ce am scris, am scris din compasiune. Sindromul se refera la victima, nu la abuzator. Cand devii atat de ... incrancenat (ca nu gasesc un cuvant mai bun) in a justifica cat de putin un vot pentru Geoana-PSD (care PSD este continuatorul abuzatorilor din anii 90), in ciuda idealurilor tale diferite, atunci te incadrezi in sindrom. Si e foarte trist ca cineva sa se adanceasca intr-o asemenea spirala a "logicii". Nu sunt psihanalist, dar cunosc incadrarea generala.
De asemenea, am tratat mesajul tau precedent cu sobrietate extrema. Ce intelesuri ascunse ai vazut tu in acea opinie? La ce lucruri mult mai complicate ar trebui sa ne gandim? Intreb pentru ca oamenii se tem mai putin de un pericol explicit ("oh, era cat pe ce sa inceapa un razboi civil in 1990") decat de pericole "vagi" (cand fiecare isi inchipuie her/his personal demons).
Rufus spune:
citat din mesajul lui viviana Dar, nu este rau ca pentru a avea o imagine de ansamblu si pentru a putea gasi calea spre adevar sa asculti si ce au altii de spus. |
Da, vivi, ascult (din moment ce particip la discutie).
Ma cam intristeaza sa aud ca Iliescu a garantat armistitiul intre diferitele structuri ale puterii...prin urmare, ar fi fost singura persoana indicata sa fie acolo?
Iliescu s-a folosit de forta oamenilor si nu a garantat nimic, si-a subordonat toate "structurile de forta" ale Romaniei si, ulterior, le-a dat maina libera sa faca ce vor, singura conditie fiind sa-l pastreze pe el la putere cat mai mult.
Iar aia au facut si fac ce vor.
Ce s-ar fi intamplat daca nu aparea "salvatorul"? Nu stim, dar putem presupune. Parerea mea este ca, poate cu sacrificii mai mari, inclusiv omenesti, Revolutia ar fi avut o anumita finalitate. Daca forta umana a putut fi folosita intr-un sens, precis ar fi fost buna si in sens opus...dar nu i s-a dat ocazia.
V-ati intrebat vreodata ce s-ar fi intamplat daca, sub forta multimii, in ianuarie 1990, decretele care scoteau in ilegalitate PCR, care condamnau comunismul, nu se anulau imediat?
Dar daca se aplica pct. 8 din Proclamatia de la Timisoara? Mai discutam azi in contradictoriu pe tema comunismului? Sau pe tema lustratiei?
Revolutia noastra ne-a fost furata si primul hot e Iliescu. Nu exista vreun merit care sa poata fi pus in dreptul lui Iliescu, nu trebuia sa garanteze nici un armistitiu, trebuia doar sa lipseasca, sa nu existe in acele momente. Cand poporul devenise, in sfarsit, o forta, trebuia un cap care sa-l conduca, nu rezista nici o structura de forta...si n-a fost capul potrivit.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
iileana spune:
Beren.
In treacat fie spus, faptul ca-ti permiti sa imi pui un diagnostic de suferinta psihiatrica pentru ca am o alta optiune politica decit tine, este:
- ne-elegant
- inutil
- in contradictie cu regulamentul DC.
Sa nu se mai repete.
Triunghiul portocaliu *
beren spune:
Iileana, afirmatiile tale sunt in domeniul public, pentru oricine sa le citeasca si sa le interpreteze. La fel si ale mele si nu consider inutil nimic din ceea ce scriu. Cum percepem afirmatiile celorlati e o chestiune personala. De exemplu, pentru mine expresia "Sa nu se mai repete" e un pic cam prea tare.
iileana spune:
Adevaru' e ca daca tie nu ti se pare nimic in neregula sa-ti permiti aprecieri cu privire la sanatatea mentala a userilor ale caror afirmatii te nemultumesc, pe un forum public, nah, ce as putea eu sa-ti mai spun?
Cit despre repetat...
Bine, tu mai repeta fitza.
Poate ai noroc si dai peste niste useri ceva mai nervosi decit mine.
P.S. Ia uite ce corect suna si asa: "Cand devii atat de ... incrancenat (ca nu gasesc un cuvant mai bun) in a justifica cat de putin un vot pentru Basescu (care Basescu a fost trup si suflet alaturi de PCR si Securitate), in ciuda idealurilor tale diferite, atunci te incadrezi in sindrom."
Triunghiul portocaliu *
beren spune:
Iileana, ma tem ca tu nu ai inteles postarea mea deloc. NU SE REFERA la tine, ci la autorul articolului pe care l-ai citat. Nu tot ce scriu eu si suna familiar este despre tine. O fi frustrant, dar asa stau lucrurile.
Edit: In plus, as aprecia daca poti sa pastrezi un ton urban in conversatie. Exprimari de tipul:
"bine, mai repeta tu fitza", "sa nu se mai repete", "Am insa incredere in puterea voastra de intelegere, macar la a doua lectura," etc. nu sunt acceptabile.
iileana spune:
citat din mesajul lui beren Iileana, ma tem ca tu nu ai inteles postarea mea deloc. NU SE REFERA la tine, ci la autorul articolului pe care l-ai citat. |
Super.
In acest caz, diagnosticul inceteaza a fi o impolitete la adresa mea si o incalcare a regulamentului DC, ceea ce nu poate decit sa ma bucure.
Devine, in schimb, o concluzie lipsita de noima, dat fiind ca autorul articolului nu si-a precizat (spre deosebire de mine) pozitia fata de Iliescu-PSD-abuzatorii din anii '90. Poate-i plac, mai stii? Asadar, aprecierea cu privire la "idealurile sale diferite" este fara acoperire, intrucit nu avem datele necesare pentru a o face. Implicit, fara acoperire este si diagnosticul.
Dar aceasta deficienta de logica deja nu mai este problema mea.
Neintelegerea ar fi putut fi evitata daca ai fi emis diagnosticul dupa postarea mea care cita articolul, si nu dupa postarea mea care-mi cuprindea propria parere. Dar, desigur, nici viteza ta de reactie nu este problema mea.
Case closed.
Cu privire la edit, n-am sa marsez, desi imi stau pe virful limbii macar trei exemple din propriile-ti postari, la fel de "inacceptabile" daca e sa le judecam cu aceeasi masura :)).
Triunghiul portocaliu *