Despre "anticomunistul" Basescu

Despre "anticomunistul" Basescu | Autor: iileana

Link direct la acest mesaj

"Basescu, aprig anticomunist fiind, este garantia neintoarcerii Romaniei la comunism."
O buna parte din cei ce au votat pentru Basescu si-au motivat cam in acest fel alegerea.

Citat:
Oameni buni,voua v-a placut atat de mult comunismul incat vreti sa-l reeditati? Si vorbesc de comunism adevarat,ca inainte de '89. (...) nu fiti naivi,n o fi basescu extraordinar,dar macar inseamna libertate!Nu pot sa cred ca au murit atatia oameni degeaba!treziti va,pana nu e prea tarziu!

Citat:
Cei care veti vota cu Geoana veti fi raspunzatori de intoarcerea la comunism

Citat:
Basescu...desi nu ma reprezinta neaparat... dar macar este un vot impotriva comunismului

Citat:
Dintre doua rele si eu il aleg pe Basescu. Nu vreau ca sa ne intoarcem in comunism

Citat:
Nu am spus ca Basescu e bun si ca Geoana e prost, ci doar ca primul reprezenta garantia ruperii de comunism, iar al doilea ne garanteaza intoarcerea la el.

Citat:
...ceea ce pana la urma tot Basescu a facut - condamnarea oficiala a comunismului.

Citat:
Basescu a fost capabil sa condamne comunismul in parlament, in ciuda huiduielilor lui C.V. Tudor si altora ca el. Faptele conteaza, si Basescu a realizat ceva, indiferent de trecutul lui pre-revolutionar.

Citat:
Doamne apara-ne si pazeste-ne de ciuma rosie!

Etc. Le-am ales pe alea cit de cit echilibrate :).

In atentia celor ce au gindit, in 6 decembrie, ca cei de mai sus:

"Basescu nu-si condamna trecutul ceausist

„Sincer vorbind, nu ma intereseaza trecutul”: acestea sunt cuvintele cu care a raspuns Traian Basescu atunci când BBC World Service l-a intrebat, recent, daca si-ar face public dosarul de Securitate. Poate ca aceasta declaratie pare surprinzatoare din partea unui politician care a condamnat comunismul. Sa nu fiti insa socati, desi o astfel de afirmatie i s-ar fi potrivit mai degraba lui Ion Iliescu.

Foarte multe fapte arata ca, in primii cinci ani ai regimului Basescu, nu s-a progresat aproape deloc in stabilirea raspunderilor individuale pentru crimele din perioada comunismului.

In zece ani de existenta, CNSAS a deconspirat doar 922 de ofiteri de securitate si 475 de informatori. Alte circa 1.000 de dosare se judeca in diferite instante. Pare a fi foarte putin, desi nu stim exact dimensiunea aparatului de represiune. Dar ceea ce mi se pare mai important este ca, exceptându-i pe Dan Voiculescu si Mona Musca, niciun „peste mare” nu a fost deconspirat.

Sa ne amintim ce s-a intâmplat in cazul lui Mircea Cosea, cel pe care PDL l-a promovat director al Institutului National de Administratie (INA): CNSAS detinea un dosar de ofiter sub acoperire, dar acesta avea doar coperti, fara nicio fila. Cosea a scapat de verdictul de „politie politica” si a devenit directorul INA. Nu este un caz singular.

Fostul ofiter de securitate Silvian Ionescu, seful organizatiei PDL din sectorul 3, este, de ani buni, seful Garzii de Mediu (ce l-o fi calificat pentru acest post?). Oana Antonescu, fata
fostului consul la Bruxelles, Marin Antonescu, acuzat de CNSAS ca ar fi facut politie politica, a fost promovata de PDL intr-un post de europarlamentar. Meritele doamnei Antonescu? Doar tatal ei are un raspuns.

Viorel Stanca, un securist care, potrivit CNSAS, s-a ocupat de infiltrarea postului de radio Europa Libera, a fost promovat, in 2007, de Basescu, la rangul de general SRI. Stanca a fost multi ani seful organizatiei PDL din Salaj. Basescu a spus ca il va face soldat daca se va dovedi ca a facut politie politica, dar pâna acum nu si-a indeplinit angajamentul.

Dincolo de aceste cazuri individuale, sa privim si imaginea de ansamblu: la 20 de ani de la caderea regimului comunist, nici unul dintre cei care au condus România - sef de stat sau prim-ministru - nu si-a facut public dosarul de Securitate. Nu se stie unde se afla o mare parte din arhiva PCR.

Dosarele de cadre ale conducatorilor UASCR si UTC, azi prosperi oameni de afaceri sau politicieni - vezi cazurile George Copos sau Mircea Ursachi - par sa fi disparut. Nu exista decât foarte putine condamnari penale pentru crimele din decembrie 1989.

Iar in cazul Basescu, sunt un pic uimit de lejeritatea cu care actualul sef al statului trateaza problema dosarului sau de Securitate. Ar fi fost, cred eu, o chestiune de siguranta nationala sa stim cine a distrus acele documente, daca le-a distrus, pentru a fi siguri ca nimeni nu-l santajeaza pe seful statului cu fapte com promitatoare din trecutul ceausist.

De fapt, aici este marea problema cu dosarul de Securitate a lui Basescu. Doar atunci când vom lamuri acest mister vom putea intelege si raportul dintre actualul sef al statului si structurile de siguranta nationala, cu radacini in fosta Securitate. Cine conduce pe cine?"

Pina la urma, ce-au votat oamenii astia?

P.S. Nu, nu e de pe blogul lui Badin.

Triunghiul portocaliu *

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Relax! Dozeaza-ti nervii pe 5 ani de zile, nu ti-i macina in prima luna pe toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Mai, io ti-am dat linkul asta de aproape o luna, ce-ai pazit pana acum?

Caut ceva anume si revin.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Am revenit:
http://tismaneanu.wordpress.com/2009/12/18/ilegitim-si-criminal-trei-ani-de-la-condamnarea-regimului-comunist/

"Societatea civila a cerut condamnarea comunismului in mod constant si perseverent: amintesc aici demersurile Academiei Civice, ale Aliantei Civice si rolul lui Sorin Iliesiu. A fost meritul lui Traian Basescu, o afirm cu deplina responsabilitate profesionala, ca a stiut sa raspunda acestor deziderate legitime."

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna iileana , chiar asa ,relaxeaza-te, nu mai are rost.Orice discutie e fara rost doar pentru ca alegerile au trecut, basescu a fost ales, deci 5 ani va face ce stie mai bine, va rade de noi. Putin ii pasa de dorintele poporului , de ceea ce ar trebui sa faca el ca presedinte sau ...El e bucuros ca a putut sa-si puna oamenii in pozitii cheie si atat, si va continua sa-si plateasca oamenii care l-au ajutata cu varf si indesat sa ajunga acolo und e ,pentru ca telul lui a fost atins.Va continua sa faca show (la OTV, Realitatea...oriunde i se va permite fara sa fie intrebat de ceea ce face concret)
Nu ne ramaen decat sa ne dorim sa fie asa cum au crezut cei care l-au votat , si anume sa faca ce a promis, dar ma indoiesc sincer.
Macar cei din comunitatea internationala care cat de cat se intereseaza de ce se face cu fondurile lor sa fie cu ochii pe noi, pentru ca doar asa am mai avea o sanasa cat de mica.
Daca pana acum cand auzeam ca aceasta comunitatea internationala ca monitorizeaza sau vrea sa monitorizeze Romania , eram contra, acum nu, sunt mai mult decat pro pentru ca asa meritam sa fim cu toti ochii pe noi, ca altfel nu se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Pina la urma, ce-au votat oamenii astia?

Ce au vrut.
Stiu, pentru "partea cealalta" e dureros ca nu se mai voteaza in turma.
Trece cu timpul...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Dupa parerea mea... Iliescu ne-a facut tot atat rau ca si Ceausescu.

Mergi la inceput

Cristina, eu sunt de parere ca Iliescu ne-a facut mai mult rau. Printre altele, nicicand romanii nu-s mai invrajbiti si mai neputinciosi in fata vietii. In plus, s-a distrus aproape tot ce a fost bun in periaoda lui Ceausescu.
Asta-i adevaratul genocid.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Relax! Dozeaza-ti nervii pe 5 ani de zile, nu ti-i macina in prima luna pe toti!

de ce, in romanika spiritul civic se manifesta o data la cinci ani?

Rufus, te superi daca iti spun ca avand in vedere realitatea istorica, si jumatatea "ailalta" tot in turma a votat?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Rufus, te superi daca iti spun ca avand in vedere realitatea istorica, si jumatatea "ailalta" tot in turma a votat?

Nu, conchita, nu ma supar.
Pentru mine e important ca poti sa votezi cu cine vrei, daca as mai scapa si de "grija" celor care au votat altfel decat mine...
Ma deranjeaza incercarea permanenta a unora de a ma convinge ca am votat prost...ma deranjeaza propaganda postelectorala.
Dar nu ma supar...

PS: Peste doi ani, fata cea mare va avea drept de vot. Cum ar fi sa incep sa o "scolesc", sa-i explic eu de ce-i bun ala si prost alalalt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
ma deranjeaza propaganda postelectorala.
Dar nu ma supar...

eu nu o consider propaganda postelectorala, ci adevar etern. :-))

basescu nu e anticomunist, nu a avut trecut anticomunist. deci, da, iileana et comp au dreptate sa se intrebe pe ce se bazeaza argumentul asta care apartine celor care l-au votat pe basescu si-l sustin in continuare. asta era curiozitatea mea si inainte de alegeri, dar nu m-a clarificat nimeni. adica inca mai curg epitetele la adresa celor pro-geoana (de plans si ei, ca sa fie clar) ca-s comunisti. pe aceeasi evidenta, si cei pro-basescu sunt comunisti, ca amandoi au un "trecut". cat despre ce-a facut fiecare dupa '90, parerile sunt impartite, ca deobicei. realitatea e una, doar perspectivele difera.

reamintesc ca nu-s pro niciunul dintre astia doi. sunt regalista si as fi votat cu un independent, daca ar fi fost vreunul lasat sa razbata la suprafata.

Mergi la inceput