LAPTE UHT SAU PROASPAT DE VACA???
Raspunsuri - Pagina 4
lara_c spune:
Pana la 12 luni in nici un caz lapte de vaca, pt mamica care intreba mai sus.
Apoi, depinde de situatia fiecaruia.Noi ii dam UHT pe care mai trebuie sa il si import din Australia, pt ca nu am incredere in conditiile de igiena de aici.
Nici in Ro nu cumparam niciodata (pt mine) lapte de la tarani.Din aceleasi motive.Nu stiu in ce conditii se mulge/nu stiu in ce vase se trensporta.E de ajuns sa vezi PET-urile murdare la piata si sa ti se ia.
Daca au parintii/bunicii/sau o alta ruda apropiata/prieten bun, deci persoane in care sa ai incredere maxima au vaca, atunci da.
Nici de la persoane recomandate de vecina /colega care vin la oras si aduc lapte la diversi ce sunt abonati la ele nu as avea incredere.
Prietena poate doar sa imi spuna ca laptele e gras si gustos si laptareasa punctuala nu are cum sa imi spuna daca s-a spalat pe maini dupa ce a folosit toaleta din fundu' curtii inaite sa mulga vaca sau ce a fost in galeata inainte si cu ce /cat de des o spala.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
dry_votka spune:
De acord cu lara_c.
Sursa trebuie sa fie foarte sigura si verificata
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
khrisu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui diuna
Laptele UHT nu este fiert. Cred ca putina informare nu strica. |
Ce legatura are una cu alta...ca nu pricep rautatea gratuita???
Stiu diferentele intre fierbere, pasteurizare, ultrapasteurizare,etc toate sunt procedee clasice de tratare TERMICA. Ca-i la 100grade celsius(fierberea la presiunea atmosferica) ca-i la 130-140grade celsius(ultrapasteurizarea) tot tratament termic se numeste...La oricare din temperaturile astea, importante minerale, nutrienti organici, enzime,etc. sunt distruse.
Ai dreptate ..putina informare nu-ti strica..uite pentru inceput iti sugerez un aricol "usurel": www.alimentatia.org/hrana-vie-rezolva-problema-oamenilor/" target="_blank">http://www.alimentatia.org/hrana-vie-rezolva-problema-oamenilor/
Sigur ca sursa de lapte tb sa fie foarte sigura. Asta-i alta discutie
trischa spune:
Noi folosim praf de la hipp.Am incercat si de vaca bine fiert si uht si sunt bine primite cel mult de doua ori apoi isi cere laptele ei.
Copila e mare,3 ani si 4 luni,si stie ce doreste si-i place si mai ales stie singura unde se afla magazinul si raftul cu laptele ei.Seara il preparam impreuna,eu incalzesc apa ea isi numara si pune in bibi 5 masuri,eu pun capacul,ea il agita si-l bea.
O zi frumoasa!
AgnesLuca spune:
in germania se recomanda introducerea cerealelor cu lapte seara de pe la 7 luni; se recomanda folosirea laptelui de vaca, 200 ml, in rest nu se accepta nici lapte, nici alt produs din lapte de vaca - brinza, iaurt- pina la 1 an
mai are cineva vreo informatie asemanatoare ?
Agnes si Alexa (21.06.2009)