LAPTE UHT SAU PROASPAT DE VACA???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Am uitat sa zic..clar lapte de vaca proaspat in defavoarea celui la cutie. Cand intra mama in posesia una bucata vaca..baiatu va bea lapte proaspat nefiert. O gramada de vitamine minerale, enzime etc..sunt distruse prin fierbere. Eu si frate-miu asa am baut lapte in copilarie...nefiert cu multa spuma.

De acord cu Sabina..laptele e conceput pentru vitei...tubul digestiv al adultului nu e conceput sa digere laptele altor specii de animale. Laptele si produsele lactate nu sunt o necesitate in alimentatia adultului. N-am linkuri..dar sunt o gramada de emisiuni pe Discovery,etc.. Pana la urma asa-i logic...

KHRISU mamik de baietel si fetita

"Nu exista copii, ci parinti tinand în brate copii. " D. W. Winnicott

Laptele UHT nu este fiert. Cred ca putina informare nu strica.

[url=http://www.paun-cosmina.eu/]www.paun-cosmina.eu/images/cosmina-banner.jpg" border="0">[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cred ca Khrisu s-a referit la laptele de vaca pe care obisnuim sa-l fierbem. Dar sa aiba chiar mama ta vaca, sursa e sigura 100%.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c_crina spune:

Buna! Eu sunt noua pe acest forul...sunt o mamica a unui ingeras de fata de 6 luni si o saptamana! Nu gasesc raspunsul la intrebare totusi? Lapte UHT sau lapte de vaca?! Pe mine ma intereseaza mai ales un lucru: inca o alaptez, deci alt fel de lapte nu ii dau, dar pentru prepararea hranei (lapte cu biscuiti etc.)ce lapte e mai bun de folosit? UHT sau lapte ... normal de alimentara (integral sau semidegresat)? Va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

c_crina, pana la 1 an as merge pe formula si apoi lapte proaspat de vaca.

Tynutza, fetitei mai mari am inceput sa ii dau lapte normal pasteurizat cu cateva luni inainte de intarcare.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Cand incepi sa-i dai copilului lapte de vaca (nu vreau sa discut despre laptele praf si pana la ce varsta ca a mai fost pe aici o discutie la care s-au contrazis toate mamicile) daca ai o sursa sigura eu zic sa-i dai lapte proaspat-dar fiert. De la vaca prin lapte se pot transmite o gramada de boli... (ca sa nu vorbim de modul cum se mulge vaca si ca obligatoriu trebuie strecurat)
Deoarece nu dispunem de o sursa sigura noi i-am dat copilului UHT deoarece am fiert lapte "proaspat" din comert si s-a branzit tot, vara conditiile in care il tin comerciantii lasa de dorit.
Eu l-am alaptat 1 an si doua luni dupa care i-am dat direct lapte de vaca (o cana dimineata si una seara) din acela de 1,8 grasime ca de la 3,2 se constipa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudyyya spune:

sunt de acord ca laptele formula este mai sanatos dar UHT cu 1,5%grasime este la fel de bun.fetita mea a mancat pana la 2 luni NAN1 dar nu se satura,o cutie o termina intr-o zi si jumatate.am trecut-o pe milupa dar a fost acelasi lucru.in concluzie fetita mea mananca milli de la 2 luni si este fffff sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu i-am dat fetitei mele formula pana la 1 an jumate si apoi lapte de vaca proaspat din comert. Aici se recomanda laptele de vaca dupa 1 an deci renuntarea la formula.

Personal daca as avea o sursa sigura 100% i-as da direct de la vacuta, insa ii cumpar proaspat din comert, lapte UHT nu cumpar pentru ca si noi tot proaspat bem.

Inca ceva, am observat in multe postari ca dati lapte degresat. Nu se da lapte degresat copiilor sub 5 ani, grasimea din alimente ajuta la formarea celulelor in creier. Cel putin mie asa mi s-a explicat aici.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Inca ceva, am observat in multe postari ca dati lapte degresat. Nu se da lapte degresat copiilor sub 5 ani, grasimea din alimente ajuta la formarea celulelor in creier. Cel putin mie asa mi s-a explicat aici.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Foarte corecta precizarea. Toate cercetarile in domeniu din tarile civilizate releva acest lucru. Nu inteleg de ce medicii romani nu se documeteaza si aplica doar ce au invatat ei acum ani si ani in tara.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui c_crina

Buna! Eu sunt noua pe acest forul...sunt o mamica a unui ingeras de fata de 6 luni si o saptamana! Nu gasesc raspunsul la intrebare totusi? Lapte UHT sau lapte de vaca?! Pe mine ma intereseaza mai ales un lucru: inca o alaptez, deci alt fel de lapte nu ii dau, dar pentru prepararea hranei (lapte cu biscuiti etc.)ce lapte e mai bun de folosit? UHT sau lapte ... normal de alimentara (integral sau semidegresat)? Va multumesc mult!

Pana la 1 an e recomandat sa folosesti formula cand ii dai cu biscuiti, cereale.

BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Da, in strainatate am vazut ca s-au facut multe cercetari si studii de specialitate, si nu recomanda laptele de vaca sub 1 an.
Iar sursa trebuie sa fie foarte sigura

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput