Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 19
Ioana5255 spune:
Buna dimineata,
fetelor multumesc ptr sustinere. Eu nu pot sta 100% in pat ca ma duc cu capul si nici fii-mea nu ma lasa. Asta e cel mai naspa, cand ma vede in pat incepe si plange, arunca cu perne in mine, vrea sa ii fac eu totul, desi are bona, nu accepta pe nimeni. Simte ca vine marele moment, sa vezi atunci cand o gasi 2 bebeluse in mediul ei. ALternez si eu statul in pat cu statul pe scaun. De iesit din casa nu mai ies decat la medci, ptr ca avem niste scari f inguste de coborat si nu e indicat deloc, ma straduiesc cat pot sa fiu cat mai cumintica. Azi noapte m-am trezit de la o contractie. Vad ca a fost singura, mi-am facut iar doza de injectabil. Azi noapte le-am visat pe motatele mele, aveau un anisor si erau la turta. Erau tare haioase, cam durdulii un pic, dar deja mergeau singure la un anisor. Acum sunt sigura ca le voi naste cu bine.
Sabina
25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
corinasmile spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui NicoletaB Cand e baby expo si cand?[/font=Comic Sans MS] 16+ |
Nicoleta,
Urmatoarea editie Baby Expo va fi in perioada 25-28 februarie, la sala Polivalenta (parcul Tineretului)
Detalii www.babyexpo.ro/" target="_blank">aici
Corina
16s+ cu Maria
r_ocsy spune:
Eu l-am visat pe bebe acum doua nopti , nu stiam cum sa alaptez si ma tot chinuiam . La un moment dat reusec pentru ca s-a descurcat el mai bine decat mine
, dar ce m-a emotionat foarte tare in visul acesta a fost privirea pe care mi-a acordat-o in timp ce papa : in ochisorii lui mari si albastri se putea citi toata dragostea lui. Acum bine-nteles ca abia astept sa il tin in brate si vreau si eu sa imi satisfac curiozitatea ... va avea ochi albastri sau nu ? ![]()
R_ocsy
20 +
discordia spune:
Voi sunteti toate preocupate de mobila pt bebei, carucioare, expozitii cu lucrusoare pt copii, iar eu in loc sa iau pt copilasi iau pt mine
. O colega care vinde bijuterii mi-a aratat ce mai are si mi-am cumparat un set din argint pe care va tb sa dau vreo 2 mil, e drept in doua rate lunare. Dar sunt tare mandra de achizitia mea![]()
Acum revenind la probleme bebelusesti, se pare ca ma incearca si pe mine niste contractii, nedureroase, dar eu simt ca mi se face stomacul ca o minge, nu uterul, asa ca stau si ma intreb or fi contractii sau altceva. Nici la prima sarcina nu prea imi dadeam eu seama cand aveam contractii sau nu, asa ca nici acum nu sunt mai breaza. Vineri merg la eco de 22 sapt, va merge si tati cu noi, sa il cunoastem pe bebic, poate s-o fi transformat in bebica.
Nu vreau sa va dezamagesc, dar la fel de preocupata cu achizitionarea de lucrusoare am fost si eu la prima sarcina, si va spun ca multe nici nu le-am folosit, mai ales hainute. Nu am cumparat decat cateva pt primele zile ale copilasului, patutul si un biberon. Restul le-am luat in functie de nevoi. De asta va spun, sa nu cheltuiti acum prea mult, caci veti avea cu adevarat nevoie de banuti dupa nastere. Si apoi ptr atunci cand vom naste vor aparea alte modele de hainute, caci deh, moda se schimba, si nu veti rezista tentatiei. Asta vi-o spun tot din experienta. Sper ca nu va suparati pe mine.
mamica de fetita si
21s+ cu 
r_ocsy spune:
Eu nu ma supar Discordia, pe mine inca nu m-a lovit febra cumparaturilor ci doar lenea . In plus ma gandesc si eu ce si cum sa cumpar, lucruri de care sa am nevoie intr-adevar. Nasa mea a nascut anul trecut, o prietena acum doi ani si deja mi-au oferit patutul, scaunul auto pentru copii , cadita , o gramada de hainute ... acum mai trebuie sa aleg de unde iau una si de unde iau alta sau daca iau ceva ... inca nu m-am hotarat. Cand voi cumpara caruciorul voi merge cu Emilia sa vad ce parere are despre ele, cam ce considera ea ca e bun sau nu la un carucior ( ca si aici habar nu am ). Cu mobila inca nu m-am stresat , consider ca am timp ... oricum inainte trebuie sa trag o zugreaveala si astept sa se mai incalzeasca putin vremea. Sunt intr-o perioada de no-stress acum !!!
Tigruta : nu mai avem vesti de la tine ! As avea si eu o intrebare, asa de curiozitate ... saptamana viitoare sunt programata la morfofetala 3D la doctorul tau ( dr. Bisoc ) , poti sa imi spui ceva despre el ?
R_ocsy
20 +
corinasmile spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui discordia Voi sunteti toate preocupate de mobila pt bebei, carucioare, expozitii cu lucrusoare pt copii, iar eu in loc sa iau pt copilasi iau pt mine Acum revenind la probleme bebelusesti, se pare ca ma incearca si pe mine niste contractii, nedureroase, dar eu simt ca mi se face stomacul ca o minge, nu uterul, asa ca stau si ma intreb or fi contractii sau altceva. Nici la prima sarcina nu prea imi dadeam eu seama cand aveam contractii sau nu, asa ca nici acum nu sunt mai breaza. Vineri merg la eco de 22 sapt, va merge si tati cu noi, sa il cunoastem pe bebic, poate s-o fi transformat in bebica. Nu vreau sa va dezamagesc, dar la fel de preocupata cu achizitionarea de lucrusoare am fost si eu la prima sarcina, si va spun ca multe nici nu le-am folosit, mai ales hainute. Nu am cumparat decat cateva pt primele zile ale copilasului, patutul si un biberon. Restul le-am luat in functie de nevoi. De asta va spun, sa nu cheltuiti acum prea mult, caci veti avea cu adevarat nevoie de banuti dupa nastere. Si apoi ptr atunci cand vom naste vor aparea alte modele de hainute, caci deh, moda se schimba, si nu veti rezista tentatiei. Asta vi-o spun tot din experienta. Sper ca nu va suparati pe mine. mamica de fetita si 21s+ cu ![]() |
discordia, eu sunt perfect de acord cu tine, de aceea inca nu am cumparat nimic pt bebitza, si planific exact cum zici si tu: patutul, hainutzele pt maternitate si primele saptamani, si poate carucior, desi si pe asta ma gandesc sa-l aman pt mai tarziu: mi-au placut f mult informatiile pe care le-am studiat despre purtatul bebelusilor in sling sau wrap si ma gandesc sa incerc varianta asta intai, apoi sa investesc bani seriosi in carucioare.
O sa luam insa neaparat scaun auto, pt ca eu tin f mult la siguranta in masina, chiar daca iesim doar pana la cumparaturi.
In aceeasi ordine de idei, mai am o intrebare pt voi: cum ati luat decizia referitor la patut+masa de infasat?
Eu sunt tentata sa cumpar un model de patut care include si masa de insafat, impreuna cu cateva sertare, gen http://images02.olx.ro/ui/2/82/39/25167339_1.jpg
Asta mai mult din lipsa de spatiu f mare, ca daca mai bag in camera o comoda speciala cu masa de infasat, va trebui sa zbor pe deasupra mobilierului
Voi cum procedati/ati procedat?
Mamicile cu experienta, ce optiune ati ales prima data? V-a fost utila? Mergeti pe aceeasi formula si acum?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri

r_ocsy, ce frumos a fost visul tau

Eu ultimul timp am somnul f agitat, cu cosmaruri si treziri la fiecare 1,5-2 ore

Dar am visat si eu o data ca fetita avea vreo 3 ani, eu o tineam in brate, iar ea ma lua cu manutele ei mici de obraji si ma pupa

M-am trezit asa fericita Corina
16s+ cu Maria
remy_mv spune:
Ola, fetele!
Ce activitate azi
Inseamna ca v-ati trezit bine dispuse. Eu nu pot sa imi reglez somnul, noaptea adorm foarte tarziu si ziua imi vine sa motai pana la 12. Trebuie neaparat sa ma organizez un pic.
Facem un club al celor cu grupa de sange AB4+? Ca si eu tot pe asta o am
. Eu stiam ca e invers, ca nu putem primi decat de la cei care au AB+. Ma rog, sa speram ca nu o sa avem nevoie...
Tare mult mi-ar placea si mie sa merg la aqua gym
, dar as face prea mult din Dr. Taberei pana in Floreasca si apoi la intoarcere....si mai mult... O sa ma mai gandesc....
Corina decizia in ceea ce priveste patutul noi ai luat-o tinand cont de lipsa de spatiu. Nu avem decat 2 camere, bebelina va sta cu noi in camera si vom desfiinta biroul. Ei bine, in acel loc va trebui sa intre patul (Transformer de la Bertoni) care are si rafturi si masuta de infasat (de fapt este o noptiera). A pus Nana zilele trecute un link in care era acest patut.
Azi ma duc la o intalnire a viitoarelor mamici la CMU. Se va discuta despre sarcina si manifestarile ei. O sa va povestesc maine daca aflu ceva interesant.
Pupici
, o zi cat mai usoara si frumoasa
P.S. Cristina, imi pui si mie caruciorul pe prima pagina, pls? Mercic

22+ cu 
Ioana5255 spune:
Alesicoo felciitari ptr bebelina. Nu fii trista In plus nu stii cum ii creste puta la loc. Au fost atatea cazuri. Nu te stresa. Si fetitele sunta sa de dragalase is finutze. Ai sa vezi cand o sa o imbraci in rochite, fustite, face parada modei in oglinda, ii faci coditze.
Legat de pat cu masa de infasat, eu am infasat mereu cel mai comod copilul pe patul meu pe aleze. Mi-ar fi fost prea incomod sa o sui pe masa de infasat. Asa o luam din patut, pac puneam o aleza sa nu faca pisu sau kaki pe asternut si o imbracam/dezbracam etc. Pentru mine a fost cea mai comoda solutie.
Legat de hainutze nu dati bani pe primele luni pe rochite, camasute si alte minuni de haine ptr ca nu le veti folosi. Cele mai utile sunt treningurile, bluzele, costumasele care se inchid in fata. Eu la Ale am facut prostia dupa ce am nascut am scapat in Mothercare si am spart o gramada de bani pe niste haine superbe pe care le-am donat apoi nou noutze altor copilasi. E mai bine sa luati hainele un pic mai marisoare, ptr ca ei vor lua f repede in greutate dupa nastere si o sa va treziti ca le raman hainutzele mici.
Si eu am sa primesc de la o mamica un carucior de gemeni si 2 patuturi de lemn.
La Kika au carut de gemeni? Imi mai trebuie unul ptr la tara, ca nu am de gand sa ma car cu ele dupa mine toata ziua. La vara cand va fi casuta gata am de gand sa stau mai mult pe acolo cu copiii.
Sabina
25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Onana spune:
Merci mult Cristina pt info
, la Kika nu am fost niciodata insa voi merge macar sa vad ce au, suna bine ce ziceai.
La Matei eu am avut mobila de Baby Design (Home Design Mall) - patut, dulap si comoda cu sertare+masa de infasat si nu am fost f multumita, scumpa si nu foarte calitativa. De data asta nu m-am hotarat daca sa iau doar patut sau si restul, pt ca noua noastra casa o sa fie gata anul viitor, si pana atunci ne gandeam sa nu luam prea multa mobila, ca oricum trebuie sa improvizam un dormitor pt Matei. Eu sunt de principiu ca fiecare copil in camera lui, daca spatiul permite si asa o sa incercam si acum.
Personal, nu pot spune ca sunt in febra cumparaturilor pt bebe, dimpotriva, nu am luat nimic pana acum, as vrea insa sa iau patut si carut, astept si baby expo, iar cu hainute am deja de la Matei pentru primele zile, asa ca nu ma stresez. Daca era fetita insa, dadeam iama in rochite, fustite, etc asta-i clar..Poate aflu maine la eco ca i-a disparut putza intre timp 
Ah, si trebuie sa schimb si semnatura, sunt deja in 24+
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si
23+ Tudor
cris_09 spune:
Buna dupa amiaza!Am revenit...sa nu imi suprasolicit creierasul prea tare
Fetele as vrea sa discutam un pic despre recoltarea celulelor stem.Noi la inceputul sarcinii,am citit generalitati referitoare la aceasta procedura,ni s-a parut o idee extraordinara,si desi nu avem o situatie financiara de invidiat nu s-a pus problema considerand ca este "o asigurare de sanatate a copilului".
Insa de ceva timp tot urmaresc "Despre celule stem - dialog cu Cordblood",si m-a pus pe ganduri mesajul lui blue_flower..plus alte pareri ca ar fi un fel de "manipulare",gen gripa porcina
(nu e bun exemplul dar intelegeti ce vreau sa spun)pentru a-si mai umple buzunarele cei ce au interesul.
Inca suntem de parere ca vom apela la recoltarea celulelor stem,dar vroiam sa va intreb si pe voi daca v-ati gandit si daca aveti alte pareri,poate sunteti mai informate.
PS:editez pentru a spune ca astept parerea mai ales a gravidutelor care nu mai locuiesc in "Romanica",pentru ca la noi e inca nouua procedura,si e normal sa fie pareri pro si contra.
poze
Cristina
cu Seby23+