Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (133)
Raspunsuri - Pagina 11
riloasa spune:
Si Mihai a facut mucisori sambata. Cu toate astea eu l-am scos afar a in Cismigiu, dupa care a fost sotu cu el la teatru si eu am ramas cu bebe afara. Acum e bine.
Roxana, tot ce ai spus este adevarat. Fiecare are imunitataea lui. Eu nu i-am dat niciodata nimic lui Mihai. Si toata lumea imi spunea sa ma duc la homeopat sau sa ii dau diferite siropuri ca sa nu se imbolnaveasca cand va incepe gradinita. Este a 2 oara cand imi face muci din septembrie. Si acum probabil ca tot din cauza noastra a facut, l-am scos afara dupa inot, am mers la socrii mei. De maine incepem la bazin si cu cel mic. Abia astept sa vad cum va fi cu noul antrenor. Sunt curioasa ce va zice si Mihai si cum o sa reactioneze. In cada nu mai incape, deja e mare. Si ca sa termin ideea o sa iti spun de nepoata mea care are acum 6 ani. De mica foarte bolnavicioasa. La fel a zis ca este de la polipi. I-a scos si tot asa este. Nu s-a rezolvat nimic. Doar ca a mai crescut si numai face asa des viroze urate. Dar si ieri cand a venit pe la noi tusea. Chiar ea spunea ca mai bine nu ii scotea. Dar i-a scos mai mult ca statea cu gura deschisa mereu. Tot asa sta, doar ca sora mea ii atrage atentia mereu si o inchide. Concluzia este ca nu a rezolvat nimic, mai bine ii lasa acolo. Si eu am citi despre echinaceea ca nu ar fi asa buna. Eu pe Mihai l-am hranit cu sucuri de mere. II fac suc cam din 5-6 mere pe zi, portocala, rodie, 1morcov. Zilnic de la 1 an bea sucul asta. A fost vreo 2-3 saptamani in care nu l-a mai vrut, dar acum il bea cu placere. Acum ii fac lui bebe dimineata , la pranz lui Mihai si la 4 la amandoi. Mihai mananca foarte multe fructe si legume. Si Stefan papa super bine. Sunt bucuroasa ca macar nu ma straduiesc zilnic sa le fac mancare, sucuri si altele. Cu Stefan am problema ca nu prea doarme in casa si stau si dimineata si seara de murim de frig sa doarma bebe. Azi dupa 2,30 minute de eram inlemnita si tot nu ma induram sa il trezesc. In casa doarme maxim 30 minute si e scancit. De cand s-a nascut tot de 2 ori il scot si pe el afara. Tare greu imi este cu iesitul cu ei. Noi stam pe la gara de nord si mergem zilnic de 2 ori cu masina in Botanica, si pe la ora 17 e aglomerat si facem si mult. Uneori nu mai pot. Plec cu Stefan la 11 ajung la 13. Le dau sa manance, ii culc, se trezesc la 4, le fac sucurile si afara de la 5 la 7. Dupa care baie, mancare si somn. La 21 si ceva dorm. Asta e programul meu de cand l-am nascut pe Mihai. Credeti-ma ca indiferent ce probleme am avut, le-am rezolvat cand dormeau ei. Sunt singurele mele minute de relaxare, vorbind cu voi. Eu daca dorm noaptea cateva ore, nu am nici o problema. Nu ma simt obosita chiar daca stau toata ziua in picioare. Sunt bine, nu ma plang. Imi este ciuda ca nu am un parc mai aproape, chinui copii in masina.
Krissy spune:
Bun gasit si multa sanatate bolnaviorilor! Vreau sa imi spun si eu opinia legata de invatamantul romanesc, plecand de la ce am citit mai inainte:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia gabi, despre invatamantul romanesc, e asa cum spui tu. Doar ca nu rezulta oameni, ci masini eficiente de munca, pentru care nici nu se pune problema sa aleaga intre overtime si famile. (Meet one adica eram... inaite de motherhood) De aceea suntem apreciati peste tot, mai ales peste hotare - insa... doar pentru scurt timp - foarte destepti, foarte bine pregatiti, multilateral dezvoltati si foarte devotati si dispusi sa "moara" pentru firma, pentru business. Iar in tara, ca doar suntem toti la fel, e bataie si omor: care sta mai mult? care poate sa care mai multe proiecte? invata si strainul sa aprecieze nu eficienta, ci devotamentul... nu vreau sa ma intind, dar la scoala la noi nu se invata si nu se apreciaza unicitatea, individualitatea, nu se pune accent pe valori. |
Gaia, indraznesc sa ma bag si eu in discutia despre invatamantul romanesc, caruia eu una ii sunt foarte recunoscatoare. In primul rand niciunde in lume nu ti se baga in traista, oriunde trebuie efort, bunavointa si resurse ca sa poti culege roadele unui sistem scolar, oricare ar fi el. Dupa mine ce a fost bun in scoala romaneasca (si vorbesc la trecut, caci stiu ca lucrurile s-au mai “modernizat” si nu totdeauna in bine), a fost stilul intensiv si polivalent care forta aproape orice elev de rand sa termine scoala cu o cultura generala destul de bogata si o flexibilitate in gandire, in ciuda sistemului scolar aparent inflexibil de care vorbesti. Tocmai acest bagaj de cunostinte si flexibilitatea sunt atuurile incontestabile ale romanilor plecati peste hotare si nu devotamentul “gratuit” de care amintesti, care intre noi fie vorba nu ne caracterizeaza. Pur si simplu avem ceva etica a muncii si suntem mai harnici decat multe alte natii. In plus, in economia de azi nu se poate altfel - daca esti norocos sa ai o slujba e musai sa iti vezi de treaba si sa o faci cat mai bine. Iar in capitalismul asta “salbatic” de peste ocean, care a ajuns in primul rand cu aspectele negative si in Ro, chiar ca “time is money”, si nu te tine nimeni intr-un post doar ca esti devotat, tot eficienta este primul factor. De aceea Gaia sper sa nu te superi pe mine, dar eu nu am inteles ce te face sa crezi ca esti apreciat doar pentru scurt timp in strainatate, daca iti vezi de treaba. Din contra, eu in Romania m-am simtit asa (am lucrat in tara 6 ani dupa absolvire), si abia aici m-am simt respectata si apreciata.
Ca sa ma intorc la discutia despre scoala, e drept ca aici invatamantul este foarte deschis variantelor alternative, avand toata paleta imaginabila de la home-schooling la boarding school, dar ca un paradox rezultatul general este exact opus celui din Romania in care am crescut eu: copiii sunt in general rigizi in gandire, au orizonturi destul de inguste si egocentriste, si se transforma in adulti canalizati pe domenii foarte strict limitate. Da, apreciez ca pentru copiii dotati exista clase/scoli si oportunitati speciale, dar sistemul este foarte scump si departe de a fi ideal. Asa ca daca as putea sa aleg pentru Sophia o programa asemanatoare scolii romanesti in care m-am format, fara ezitare as alege-o pe aceea. Team-work, anger management, alte teorii si workshopuri se invata, dar fara o baza de cultura generala si valori nu poti sa ajungi prea departe. Pe de alta parte, cu ce suntem intr-adevar deficitari ca natie si aici se invata in scoala, sunt: toleranta, acceptarea succeselor altora, rabdarea, respectul reciproc, politetea. Ca romani suntem prea mult obsedati de "capra vecinului", de ce misca unul si altul, si prea incrancenati in nemultumirile noastre, de uitam sa zambim, sa respectam, sa ajutam si sa speram la mai bine. Valorile astea le-as vrea mai curand perpetuate si in scoala romaneasca - parerea mea.
As mai vrea sa spun ca nu e putin lucru ca toata scoala sa o urmezi gratuit, iar diploma rezultata intr-un astfel de sistem sa iti fie total competitiva pe piata muncii internationale, la egala competitie cu a unui tanar care a platit zeci de mii de dolari pt aceeasi meserie. Asa ca asta e inca un motiv pentru care sunt recunoscatoare sistemului scolar romanesc. Ca “sistemul” nu a reusit sa ma retina, in ciuda incercarilor mele foarte sincere si constiincioase de a ramane in tara si a-mi gasit un rost dupa absolvire, asta e o alta discutie, dar important este ca mi-am gasit un loc in care ma pot folosi si mandri de ce am invatat in Romania.
Scuze ca m-am insirat, da' stiti ca eu scriu rar da' mult. Pupice si toate cele bune,
Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
Poze
"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"
elyanne spune:
Despre imunitate: noi am capatat-o mergand la gradi si virusandu-ne regulat (adica Elena... si cum ea este darnica...)
Mihai a luat antibiotic ultima data prin primavara...
Andrei a reusit sa ia de curand, pentru rosu in gat... dar a fost ceva f. usor, am preferat s-o iau din prima, ca sa nu dea ma ideparte... si char asa a fost, mihai si Elena n-au facut... Fata de anii precedenti, la inceputuri, cu greva foamei o saptamana, si vomat tot o sapt. ... floare la ureche.
Am incercat, acum 2 ani, doar la Elena o schema de imunizare, fara rezultat... Baietii erau prea mici... si pentru ca n-a avut nici un rezultat la ea, am renuntat si mergem doar cu vitamina c... si colectivitate ... dupa doi ani de raceli (primul f.f. greu, al doilea cam la jumatatea primului), al treilea an e vis ... doar muci cand si cand...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">Scrisoare pentru Mos Craciun (ely1)
stefimic spune:
buna dimineata, o pentru voi si un laptic pentru mine.
am revenit si noi seara de la dr, totul este bine, bebelina s-a intors, dar degeaba, avem 3 kg si ne-am programat la cezariana pentru 23 februarie.
am vazut ca vorbiti de imunizare, am inceput si eu sa-i dau lui STEFI din noiembrie RIBOMUNYL, sa vedem ce efect are desi nu i-l mai duc la gradi din noiembrie si nici nu stiu daca o sa-l mai duc pana la toamna, poate prin mai, i-mi este frica sa nu se imbolnaveasca tocmai cand va veni pitica acasa.
la faza cu "DAM SAU NU CEVA" si eu sunt de acord cu voi, ca in mod normal nu ar trebui sa dam nimic, dar in conditiile din ROMANIA nu se poate fra sau sunt foarte putine locuri in care nu se face asa, cel putin in gradinitele de stat.
eu pot spune ca nu am cotizat nimic la inceput vreo saptamana si ceva si sincer am vazut diferenta dupa ce am dat ce trebuia( de fiecare data ti se scoteau ochii ca sunt prea mici si ca nu ar trebui sa vina de acum la gradi, desi nu noi am infiintat grupa de educatie timpurie, la inceput STEFI mai avea pampers in timpul somnului si pana sa dau ceva i-l gaseam mereu fara pampers si ud pana in gat, ca nu sunt invatati sa manance singuri) asa ca am zis ca trebuie sa dau si alta a fost situatia.
gata ca si asa am spus prea multe.
ELYANNE ma bucur ca sunteti bine si sa o tineti tot asa.
DDANA sper ca DRAGOSELUL este bine si tu la fel.
RILOASA cat de mult i-mi place cum povestesti, parca i-mi si imaginez ce ma asteapta, dar oricum se vede ca esti fericita si mandra ca ai doi copii minunati.
TZUNA nepoata mea este inscrisa la o gradinita particulara in BUCURESTI si acolo fac si cursuri de inot, costa 300 ron pe luna si fac de 2 ori pe saptamana, stiu ca poti sa duci copilul si daca nu este inscris la ei la gradi, pentru ca nepoata mea face din vara, gradinita este in sectorul 6, in zona APUSULUI.
daca te intereseaza pot intreba mai multe.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 35+IOANA
Oana Stefana spune:
TZUNA nepoata mea este inscrisa la o gradinita particulara in BUCURESTI si acolo fac si cursuri de inot, costa 300 ron pe luna si fac de 2 ori pe saptamana, stiu ca poti sa duci copilul si daca nu este inscris la ei la gradi, pentru ca nepoata mea face din vara, gradinita este in sectorul 6, in zona APUSULUI.
daca te intereseaza pot intreba mai multe.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 35+IOANA
[/quote]
Ma intereseaza si pe mine, daca poti intreba ar fi grozav...la baby spa merge un baietel de la FTK, da 150 roni /sedinta.Enorm
Oana Stefana spune:
Fetelor sunt tare amarata. Care ati reusit sa va inscrieti copiii la gradi de stat sariti cu ceva povesti de succes ca sunt tare deznadajduita
tzuna spune:
STEFIMIC- sunt f interesata de gradinita unde se poate merge si la inot. E f departe de noi dar dc programul e ok poate o duc dupa-masa direct d ela gradi (ca gradinita noastra e la Armata Poporului). Iti multumesc.
OANA STEFANA- povesti dragute d ela gradi? Pai eu stiu o gramada. Eu sunt pro gradinita de stat dar aleasa cu grija si sa nu fie 40 de copii in grupa. Unde e Maria si in multe gradinite unde mai merg eu lucrurile stau bine sau chiar f bine (copiii sunt ingrijiti bine, fac activitati interesante, personalul este ok). Succes!
stefimic spune:
gata am vorbit cu soramea si am aflat cum se numeste gradinita.
PLANETA COPIILOR TENIS CLUB 2000.
gasesti pe internet adresa si numar de telefon, sper sa puteti face ceva si sa va placa.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 35+IOANA
ioanaradu spune:
buna dimineata!
imunizare dom'le eu cred in siropurile naturale si mai cred si in homeopatie. alaltaieri matei mucea. n-am avut mai nimic in casa decat sirop cu echinaceea. ieri i-am dat oscillo si sirop cu propolis, miere, vitamina c. am scos si cativa muci. azi situatia era vizibil mai buna. n-o cred pe asta cu timpul le rezolva pe toate. nepoata noastra are 5 ani si jumatate si are luna si antibioticul.
asta cu cred sau nu in plante e la fel cu cred sau nu in lumina violet.
gradi de stat vs. gradi particulara am mai spus: gradi de stat!
ddana la multi ani cu intarziere si dc ai nevoie de sustinere in campania electorala suntem aici!
poze din decembrie si din ianuarie.
sa aveti o zi buna!
carmenefr spune:
Buna dimineata si de la noi !
De 2 zile avem si noi ceva, ca nu pot sa zic ca-i raceala, e asa, o chestie, luni stranuta si ii curgea un pic nasul, am bagat echinaceea siropel , imunorezistan si coughend, de 3ori pe zi cate o lingurita zdravana, ieri mai avea o urma de muci, am curatat nasul , n-a prea iesit mare lucru, azi suntem mult mai bine...
Cu siguranta ca daca i-as fi dat medicamente, ar fi fost mai rau(ar fi curs muci la greu, si ar fi tinut si o groaza, eventual de la mucitreceam la tuse, de la tuse la bronsita)...asa ca prefer sa intarim sistemul imunitar, sa poata lupta cu raceli si alte alea, decat sa-l zapacesc cu n-spe mii de produse de sinteza., care numai bine nu fac, pe temen lung.Eu sunt Stan patitul, poate va mai amititi in primavara , cand Teodora avea ficatul un pic marit de la paracetamolul din panadol...
Ma rog, fiecare face cum crede de cuviinta pt copilul lui.