Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (133)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Va multumesc mult de tot pentru urari. Am facut o petrecere care cica era pentru mine, dar in final a fost pentru copii :) Ne-am adunat intr-un spatiu mai mare, intr-un fel de foaier de teatru (in cetate, la bastion, poate Kitty stie) si a fost bucuria copiilor sa se lupte cu sabii de lemn.

Mady, noi ne jucam cu plastelina asa: facem mingiute mici si le aruncam de la unul la altul. Cand intra sub dulap, D imi zice "Nu-ti fa griji, mamuca, ca o scoti de acolo". Si facem niste modele abstracte care cica sunt lupi. Eu am dubii mari.

Roxi, imi pare rau ca e bolnav Rares. Probabil tot de la gradinita e virusul, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana Stefana spune:

Buna fetelor si La multi ani! 2010 sa fie un an mai bun decat 2009, sa fim sanatosi si norocosi si iubiti

Maine merg si eu sa o "inscriu" pe Bibi la gradinita, inca sunt in dubiu, am doua variante (zic eu, de fapt s-ar putea sa n-am niciuna). Noi stam in giulesti sarbi, departe de lumea dezlantuita; o gradi ar fi in Crangasi, pe str. Tabla Butii, dar aici nu cunosc pe nimeni; cealata este o gradinita din Dr. Taberii, foarte aproape de socrii, acolo au mers toti nepotii mei (4). Daca as sti ca imi gasesc clienti suficienti la Bowtech si ca nu trebuie sa ma intorc la job, as alege fara sa clipesc gradinita din Crangasi... dincolo insa sunt socrii, care sigur ar putea-o lua la ora 17 cand e maximum pana la cat poate sta, si in plus am acces mai usor la directoare (daca stiti cat sau ce se da, astept PM). Dezavantajul cu gradi de langa socrii e traficul ingrozitor din cartier, nu se pune problema sa o las acolo in timpul saptamanii asa ca trebuie sa o duc/iau zilnic. Bani de gradi particulara nu avem, of of of

Dragostea dintre frati Fetele mele se iubesc si in general sunt pasnice...conflictul apare cand vor amandoua aceeasi jucarie, trebuie sa le explic de enspe ori ca jucariile sunt la comun.
In sala de asteptare de la FTK e o minibiblioteca, am inceput sa citesc o carte f interesanta despre tipurile de iubire si modul in care ii putem face pe copii sa se simta iubiti; pe scurt trebuie identificat tipul de iubire pe care il vede copilul ca fiind cel mai important: iubirea ca manifestare fizica (atingeri, mangaieri, pupicei, imbratisari etc), prin verbalizare ( ii spui te iubesc, si nu doar atunci cand este cuminte), prin timpul petrecut impreuna (si zicea ca e foarte important in cazul in care avem mai multi copii sa ne rezervam timp pentru fiecare, o ora sau mai mult de exclusivitatea pentru fiecare copil), prin laude si incurajare si prin sustinere. Saptamana viitoare am sa termin cartea, daca o s-o gasesc in librarie am s-o cumpar, mi s-a parut o abordare interesanta.

Job Eu nu mai vreau sa ma intorc la vechiul job, n-am mai trecut pe acolo din ianuarie 2007 . Eram una din preferatele vechii conduceri, deci pornesc din start cu minus pentru noua conducere; si nu e numai asta; daca nu reusesc cu terapia, vreau sa-mi iau un job part time, sa pot sta si cu fetele. M-am gandit mult si e cel mai important pentru mine. Bine, mai trebuie sa platim si facturile, poate ii punem candva o proteza lui Bibi- nu costa decat 40.000 de euro-un chilipir nu-i asa?- asa ca nu stiu daca dorinta mea are sanse reale de implinire.

Vaccin gripa porcina-Nu. Nu suntem in grupa de risc, si de ce sa ma vaccinez pentru o gripa care ucide in jur de 600 de persoane in conditiile in care gripa de sezon ucide 6000?

Delia inca mai suge, m-a disperat, vreau sa ma apuc de o cura de slabire ceva ca nu ma mai incape nimic, si nu pot din cauza ei. Marti vine dr. pt vaccin, ii dau deja laptic de continuare (prima cresciuta de la Parmalat) dar nu o incanta foarte tare.

Un pont pentru cele care mai au treaba cu pamapersi: am decoperit magazinul DM, e langa Auchan si in Berceni si in Militari; au niste pampersi f. buni, fara lotiuni si altele, se numesc Perfect Comfort, am dat pe 84 bucati pt.7-18 kg 56 lei. Daca mergeti lunea, orice articol are reducere 10%. Am lut de la ei si servetele umede, foarte convenabil, si hartie igienica umeda pentru Bibi. Sunt foarte multumita de produsele lor.

V-am scris ditai polologhia :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Oana Stefana, sigur v-ati interesat, dar intreb si eu: proteza nu este platita prin asigurari? Intreb pentru ca un baietel pe care il cunosc are talus valgus (cred ca nu am gresit denumirea) si are nevoie de ghetute speciale facute de o firma specializata; pretul a fost acoperit de asigurari, in jur de 2 milioane. Ar fi absurd sa nu fie compensata si proteza lui Bibi, dar e drept, multe lucruri sunt absurde pe la noi.

In legatura cu "cat / ce sa dai la educatoare", eu raspund categoric "un buchet de flori". Atat. Eventual, o cutie cu bomboane de 8 martie. Poate sunt naiva, poate ma voi razgandi, dar ar fi in contradictie cu ce cred. Astia sunt oameni care au salariu, de multe ori mai mare decat al parintilor... Mi-ar fi jena sa le dau ceva de jena lor. Si da, cunosc reversul medaliei: nu dai, nu obtii loc, copilul sufera etc. Dar ma gandesc ca in mare parte sunt si mituri, intretinute de practica parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Un pic mai tarziu, dar sper sa nu fie cu suparare


La multi ani Dana !



Roxana , sanatate lui Rares, poate o evitati, sau cel putin sa fie o forma usoara de raceala.

Imunorezistan folosim si noi cu succes, sirop de echinaceea, si sper sa ne lase raceala o vreme.Oricum,clar se vede diferenta fata de anul trecut , cand o tineam din raceala in raceala...poate o conta si faptul ca s-a imunizat din colectivitate , a mai crescut, dar clar au contribuit si naturistele .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana Stefana


Un pont pentru cele care mai au treaba cu pamapersi: am decoperit magazinul DM, e langa Auchan si in Berceni si in Militari; au niste pampersi f. buni, fara lotiuni si altele, se numesc Perfect Comfort, am dat pe 84 bucati pt.7-18 kg 56 lei. Daca mergeti lunea, orice articol are reducere 10%. Am lut de la ei si servetele umede, foarte convenabil, si hartie igienica umeda pentru Bibi. Sunt foarte multumita de produsele lor.



Mami de Bibi (07.03.2007) si de Bebe (24.11.2008)


Si noi folosim produse de la DM, de vreo 2ani, intr-adevar pampersii erau grozavi (noi foloseam babylove, marca DM), acum folosim de la ei hartie igienica (si umeda pt Teodora),cosmetice ,produse de curatenie.
Super calitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

DANA, LA MULTI ANI! Sa traiesti in bucurie, impliniri sa ai pe toate planurile!

Timi e la gradinita, prima zi! NU a plans, eu sunt mai emotionata ca ea, a luat-o educatoarea si s-au dus la jucarii, a dat inapoi sa ma ia de mana dar educatoarea a chemat-o la jucarii si duse au fost; Eu am stat si m-am uitat putin de dupa perdeluta; totusi ma astept sa ma sune ... asa sunt eu mai pesimista; n-o fi realizat , nu stiu , poate maine plange, sau sa fie atat de intelegatoare , matura, i-am tot zis ce vor face la gradi si ca la 12 vine mami, bla , bla de atatea ori i-am repetat de cred ca s-a saturat si ea.
Astept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

neatza,

raceala lu raresu e light deocamdata, are muci si respira greu noaptea(asta de la mucii adaugati la pb lui existente); sper sa scape usor.

Sa zic de siropuri, siropele (ca ma tot bateti la cap desi nu ma supar deloc ):
- io nu cred in ele
- rares deja ia siropel pt imunitate (septilin) si i-am mai dat si din ala cu echinaceea de care a zis Tzuna si manca si vitamina C(desi am citit mai multe articole despre echinaceea ca nu ar fi chiar asa grozava si mai ales la copii nu e chiar indicata)

Cu toate astea rares raceste des (io dau vina pe intrarea in colectivitate care i-a adus virozele pe cap si care i-a declansat pb cu polipii si amigdalele). Si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios pana cand o sa ii scot ceva din gat/nas sa stiu ca i-am taiat raul de la radacina. Polipii se fac/cresc de la viroze repetate si apoi intretin "imunitatea scazuta" astfel incat rares imediat culege orice virus e in preajma lui si face viroze respiratorii.

Daca imi luati pe rares si pe clona lui si la unul ii dati siropuri si la altul nu si ala cu siropuri nu mai raceste asa des, atunci cred povestea cu imunostimularea. Pana atunci cred ca imunitatea se dobandeste pe parcurs, in timp.

Normal ca Teodora nu mai face viroze ca anul trecut pt ca anul trecut a facut la greu si si-a facut imunitate pe spatele virozelor alora; io nu cred ca siropurile ce le ia acum o pazesc de viroze.
Ma gandesc si la gemenutii elianei cand zic asta, si la Patei care anul trecut erau cam varza si anul asta se tin bine de tot.

In general ma feresc de siropuri ca au si mult zahar sau aspartam si multe din ele is cu alcool (nici nu mai stiu de ce nu e bun alcoolul la copii chiar si in siropuri...cred ca am citit de mult si mi-a ramas in cap) si ma gandesc la ficatelul lui ca tb sa proceseze atatea chestii care nu stiu cat de naturale sunt. Cand raceste si tb sa bag panadol si nurofen in el la 4 ore efectiv imi sta pe creier.

Anul trecut, cand rares nu era in colectivitate, mi-a racit cred ca de 2-3 ori din sept pana in feb-martie, anul asta de 5-6 ori din sept pana acu. Anul trecut nu ii dadeam nica pt imunitate ori anul asta am bagat ceva in el.

No, asta e "credinta" mea despre imunitate, v-am facut capul calendar


Kmi, e in limite normale sa nu planga in prima zi. O sa planga in urmatoarele, daca nu plange, esti fericita.
Si doamnele nu te suna imediat cum plange Timi, intai incearca sa o calmeze si daca nu reusesc si nu reusesc atunci se suna parintele.
Ca asa ar sta toata ziua calare pe telefon la fiecare miorlaitura a copilasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

recuperat copil de la gradinita, cand m-a vazut s-a luminat la fata si io , si mai si... educatoarea zice ca nu a plans doar i-a venit umpic cand l-a vazut pe alt copil si at a intrebat de mine;

m-am uitat si eu la siropuri de cresterea imunitatii, si ce nu-mi place e ca au indulcitori sau acid citric iar imunorezistan e recomandat la copii peste 7 ani, sa mai fie si altul?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUNA!

ROXANICI- imi pare rau ca Rares e iar virusat. Multa sanatate! Si ca sa ma tin de cuvant va recomnad din nou siropurile Tisofit cel cu Echinacea si cel cu propolis si catina. Sunt f accesibile ca pret iar dupa parerea mea (neavizata recunosc) sunt fff bune. Ultima data Maria a scpat d eo viroza pe care am purtat-o toti din casa - eu, sotul, socrii si cumnata care erau in vizita. Ne-a trecut la toti in 4-5 zile. Maria insa nu a avut absolut nimic. Nu poate fi o simpla coincidenta.

MITA pentru directoare, educatoare, medici etc. Da DDANA asa este si noi o intertinem dar atunci cand esti in situatia respectiva si vezi ca nu o scoti la capat altfel.... Imi amintesc si acum de RALUALEXANDREI care ar fi dat si cat nu facea si tot nu am putut sa o ajut.sau cand umblam disperata anul trecut cu sotul prin spitale si as fi dat oricat numai sa se uite omeneste la el. Nu trebuia sa dau ca ii incurajam sa mai ia si d ela altii dar cand el era la terapie intensiva si numai banii au induplicat-o pe asistenta sa ma primeasca (desi mai erau si alti vizitatori acolo si mie-mi spunea ca nu se poate). Nu e o situatie normala, e bine sa limitam aceste practici si sper sa dispara de tot dar va fi greu.

KMI- felicitari Timeei pt prima zi la Gradi.Probabil ca va plange si ea zilele urmatoare. Asa fac multi, asa a facut si Maria nu a plans in prima zi dar a plans putin in urmatoarele.
Cele din Bucuresti , mai spuneti-mi la ce gradi merg picii vostri poate le fac o vizita dc sunt la gradinitele cu care colaborez eu ( 41, 17, 197, 210, 273, 109, 133, MAPN, 221 si o mai fi vreuna pe care am uitat-o acum.

ROXANICI- probabil ca ai dreptate in ceea ce priveste imunitatea, nu stiu ce sa spun. Eu insa nu cred ca Maria are o imunitate atat de buna. E primul ei an in colectivitate si nu a racit deloc adica i-a mai curs nasul dar asta nu se pune dc e fara febra si fara tuse urata.Si mai ales ca in 2 situatii a fost pusa intr-un cerc de virusati- 1 data acum dupa sarbatori si 1 data mai in toamna cand copiii bonei aveau febra mare amndoi si nu mergeau la gradinita dar eu insa nu am avut cu cine o lasa si am dus-o acolo o zi intreaga. Au mancat impreuna, s-au jucat impreuna (numai in casa ca pe cei mici nu putea sa-i scoata), au dormit in aceeasi camera. Ce e asta? Noroc chior? Si atunci si acum dupa sarbatori s-a intamplat sa ia siropul de echinacea ca-i dau cam o data la 2 luni alternativ cu celalalt de catina.

Noi suntem bine. In week-end am fost cu Maria la teatru la Cenusareasa. A fost f incantata si f cuminte desi a durat 1 ora si 15 minute. Si tot sambata am fost la o petrecere de copii la Baby spa. a fost asa frumos si baziunul ala arata asa bine. Maria saraca m-a tot intrebat dc o duc si pe ea. Din pacate cel mai ieftin abonament e 550 lei. E enorm. Pacat ca la noi nu sunt bazine pentru cei mici, ma refer de bazine normale, ok la care sa aiba acces toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

www.musetel.ro/prospect.php?id=677" target="_blank">aici despre imunorezistan junior, e special facut pt copii, fara indulcitori, cu zahar invertit din fructe. Gata, nu mai zic de el ca prea i-am facut reclama.

Lui D i-a revenit diareea din pacate, azi noapte a cerut olita de cel putin 10 ori. L-am pacalit din nou cu smecta, azi este ok, doar cam deshidratat si bagam ceai si lichide la greu.

Eu in toane proaste, ca dupa fiecare sedinta de la serviciu la care invariabil primim vesti rele.

Sa aveti o noapte frumoasa!

Mergi la inceput