Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (73)
Raspunsuri - Pagina 5
andira spune:
Lara - eu inteleg ce spui tu. Insa stii tu vorba aia, "cu o floare nu se face primavara". Conceptia asta cu spaga la nastere e atat de adanc implementata, ca ar trebui ceva gen probabil o revolutie ca sa se schimbe mentalitatea.
Si pana la urma nu te gandesti neaparat la tine, ci la copil.
Nu stiu daca ai mai citit din "erorile" medicale din tara, care s-au facut desi s-au bagat tone de bani in buzunarele doctorilor.
Cand am cautat pe net informatii despre dr meu, unul din posturile nu prea dragute scrise despre el mentiona ce i-a spus unei mamici dupa ce i-a dat plicul de bani: s-a uitat cati bani sunt, si i-a dat apoi plicul inapoi spunandu-i nitel dispretuitor - "asta cred ca e pentru anestezist". La care mamica a inghitit in sec, a mai pus niste bani in plic si i l-a dat inapoi.
Am zis ca daca imi face mie faza asta, iau plicul si nu-i mai dau un leu.
Yaia - nu da cred nimeni bani inainte (deci cand esti pe masa si nasti asta e ultima ta grija
), ci dupa nastere.
Insa chiar si la clinicile particulare, va spuneam ca mai sunt medici care cer oricum spaga. Am scris cred in capitolul trecut de o cunostinta care a nascut la Euroclinic, parca, a dat 2500 taxa pentru nastere, iar apoi medicul ei a venit si i-a cerut de la obraz inca 500 eur. Asta imi pare culmea nesimtirii, mai ales de la o "somitate" in materie, dar se pare ca obrazul romanului are neasteptat de multe straturi, cand e vorba de bani...
greenfrog spune:
andira sunt de aceeasi parere cu tine, daca mi-ar zice asa ceva as pleca fara sa ii las nimic. eu m-am gandit sa ii dau banii dupa nastere sau ii dea sotul dar tot dupa nastere, cum sa ma gandesc eu cui sa dau banii in momentul travaliului?
32+ 
Lindal spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanaiacovita Si atata timp, cat si medicii sunt tratati cum sunt de guvernanti, ei o sa primeasca banii pe care oricum toata lumea ii da. Stiu de la dra mea cam ce salarii de mizerie au, si cam cu cata intarziere se platesc. Nu incerc sa ii disculp, Doamne Fereste, doar ca asta e Romania in care traim si nu o sa ajungem la nivelul altor tari cat om trai noi si copiii nostri. |
Pai la ce salarii de mizerie avem si noi (cei care au servici - ma gandesc direct la sotul meu, ca eu is in somaj) si la intarzierea cu care le primim (indiferent ca lucram la stat sau la particular), cred ca si noi am fi indreptatiti sa primim cate ceva, un plic acolo, macar din cand in cand. Pacat insa ca nu ne-am facut toti doctori, ospatari sau frizeri. Dar am putea sa ne "ajutam" reciproc cu totii, daca chiar ne e asa mila de noi. (Insa nu e vorba de mila pt celalalt, ci de propriul interes: sa fim tratati mai ca lumea.) Cu toate astea, mentalitatea care predomina este ce de "cum putem sa-i tzepuim pe altii ca sa fim noi mai smecheri".
Scuze Oana, n-am nimic cu tine, e doar o filosofie personala si retorica, ca-mi vine uneori sa-mi iau campii.

26+ cu
Matei (AMR 13+)
andira spune:
Apropo de medici, am lucrat acum multi ani in Customer Service.
Si am avut la un moment dat un apel de la un doctor, numit Balacescu, Balaceanu sau naiba stie, ceva de genul asta.
In timpul apelului, pentru ca asa trebuia, m-am adresat direct pe nume cand i-am dat raspunsul la intrebarea lui: "domnule Balacescu, aveti dreptul la xxxx....".
La care el m-a intrerupt arogant si m-a corectat apasat "domnule doctor Balacescu..." Mi s-a suit nitel sangele la cap si nu i-am mai spus pe nume tot apelul. Imi venea sa-i spun ca nu e singurul care a terminat o facultate si sa ma slabeasca, dar ma rog, pe astia ii avem, cu astia defilam...
miria_cristina spune:
Se deschide incep DC-ul.
BLUEKIDOO - Sanatate si tie si sotului si pe langa aste remedii ia cu incredere vit. C la greu. Face tare bine in situatii deastea.
DELIA - A, pai, atunci se intelege de ce erai fericita si uituca dupa interventia dentistului.
Bine ca ai scapat!
Legat de impartasanie, cu siguranta IOANACT stie mai bine ca doar are sotul preot, dar copiii pana la 3 anisori se pot impartasi si pe mancate si cat mai des cu putinta. Ajunarea incepe mai mult, ca o dreprindere, decat ca o obligatie si se face de la 7 ani.
Astea sunt regulile bisericii noastre si daca suntem credinciosi activi ai bisericii tinem cont de ele.
Fireste, ca ramane la latitudinea fiecarui parinde sa faca asa cum doreste.
Cristina +23
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
Lindal spune:
| citat din mesajul lui sensibila Lindal - eu zic sa bagi prenatalul si daca mai e nevoie bagi inainte de nastere cateva zile de medical. |
Uite ca la asta nu m-am gandit! Ca acuma daca mi-a zis ca pot naste si natural ma gandeam ca daca depasesc 40 de sapt (chiar si cu o zi) ce fac? Mersi mult de sfat. Sper ca se poate asa cum zici.
26+ cu
Matei (AMR 13+)
nibi_niki spune:
Neata si de la mine.Dar aveti spor la scris azi....
sensibila nu stiu sa-ti zic cum ar fi corect....mie mi-a zis doctorul ca de acum o sa ne vedem mai des ca pana acum..la 3 saptamani pana o sa nasc.Dar sunt tari in care se fac doar 3 ecografii toata sarcina asa ca...
Cat despre spaga..se practica si aici
.Nu stiu inca daca o sa dau ceva sau nu..mai vedem.Cumnata mea a nascut anul trecut si nu a dat nici macar un euro doctorului si totul a fost ok.A dat doar unei asistente care i-a facut rost de cele necesare (pampers, paturica ..s.a).pentru ca a ajuns la spital fara bagaj.Dar cunosc si alt caz a unei rude care s-a dus la un simplu control la spital..i-a dat o "atentie" de 20 de euro doctorului care nu a fost multumit si i-a si spus asta.
30+ 
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
samaria spune:
Salutare la toata lumea!
Am azi intalnire cu bebe!!!Sper sa fie vesti bune!!!
Oana:ma bucur ca te-am amuzat!Cand vad cate ai deja pt bebe,ma apuca plansul...Eu am cumparat doar un body...
Freedelia:bine ca ai scapat de stress!
Selina:te felicit pentru vestile bune!
Dianami:mii de
,ma bucur enorm ca mai sunteti 2 in 1
Lindal:
Maria
29+
Mami de Sammy si de 
Lindal spune:
| citat din mesajul lui Ioanact Astazi singura a cerut 'papa'..a venit dimineata in bucatarie (dupa ce si-a baut laptele) si a vazut castronelul cu iaurt cu biscuiti (i-am pregatit pt cand ne intorceam de la biserica) si a zis :'papa', eu i-am rasp ca vom merge la biserica (la Doamne Doamne), la tati si cand ne intoarcem va papa (am impartasit-o).. acum cand a cerut papa, nu i-am dat.. ..dar a mancat cand am venit de la biserica. |
Alina nu a dus copilul pe nemancate la impartasit, caci era dupa laptic, insa nu i-a mai dat si castronelul cu iaurt si biscuiti.
26+ cu
Matei (AMR 13+)
miria_cristina spune:
Legat de SPAGI - Mita a devenit o regula nescrisa în toate spitalele românesti. De la intrarea pe poarta spitalului si pâna la cel mai bine pregatit doctor, nu te poti descurca si nu te baga nimeni în seama daca nu oferi o mica „atentie”.
Unii considera ca: „Doctorul nu face un lucru ilegal pentru care primeste mita si atunci poate fi asimilat cu un cadou, o recompensa pentru serviciul respectiv".
Idee e ca in Romania nu poti intra intr-un spital, clinica, policlinica sau mai stiu eu ce (exceptie fac clinicile particulare unde tarifele sunt foarte piperate si ti se taie sau nu chitanta) fara sa intampini acest obstacol.
Intr-o societate pervertita nu te poti pune contra curentului pentru ca-ti ingreunezi si asa situatia delicata in care te afli (tu sau copilul tau).
E usor sa dezvolti idei si sa vii cu sfaturi cand lumea in care traiesti este adaptata unui mod civilizat de viata. Noi nu traim civilizat si aici nu ma refer numai la spagile din spitale, ci la viata care te pune in situatii de foarte multe ori umilitoare si pe care trebuie s-o traiesti atata timp cat pe actele tale scrie clar cetatenie romana.
Cristina +23
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

..dar a mancat cand am venit de la biserica.