Pepenasi de iulie-august 2008 (165)
Raspunsuri - Pagina 16
katalyna spune:
a si aspirina nu se da pana 12 ani parca, daca nu chiar mai tarziu
-------------------------------------------------------------
aici este scrisoarea lui David adresata Mosului www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
MissJJ spune:
Katalyna nu stiu despre ibuprofen sa fie un fel de aspirina, din ce am citat acolo subliniez:
children under 16 years of age should never be given aspirin
If you or your child is in pain, or has a fever, then you can give them a mild painkiller, such as paracetamol or ibuprofen.
Liquid, sugar-free paracetamol should be given to children under the age of 12. Short term use of either paracetamol or ibuprofen will not usually cause any side effects
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
katalyna spune:
mada
multumesc mult
ce sa zic, tot pe voi v-am auzit spunand ca nu se da, de fapt aici s-a zis si am luat-o de buna, insa nu stiam de ce, ce se intampla
aici este scrisoarea lui David adresata Mosului www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
MissJJ spune:
Katalyna stiu ca Biri a zis ca nu e ok ibuprofen la copii, dar nu stiu de ce care e explicatia, aici se da eu dau intai paracetamol daca nu functioneaza schimb pe ibuprofen.
O singura data mi-a zis medicul de la urgente pediatru sa ii dau lui Ari alternat paracetamol cu nurofen dar nu mai mult de trei zile.
Louis-Hector Berlioz
mcoca spune:
Kata, mie aici toti doctorii mi-au spus acelasi lucru despre nurofen : nu se da. Mi-a dat in final, cand avea mari dureri de dintzi, dar intotdeauna mi-a spus sa nu-i dau pana ce nu i se confirma diagnosticul, cum nu a facut varicela
.
Tot aici, zic ca 39 e ok ... adica e febra mare, dar la copii e oarecum normal, ca la ei urca repede, si cam au dreptate, avand in vedere ca abia la 38.5 e considerata febra. Sa stii ca impachetarile si baia caldutza nu sunt chiar la fel. Mie mi s-a parut super eficienta baia, i-a scazut febra cu 2 grade in medie. Da, cum zice si MAda, neaparat tinut cat mai dezbracat : o pijama subtire ajunge; + lichide, supa de pui (cica supa de pui face minuni la febra). Imi amintesc ca atunci cand eram mica, cum aveam febra, 10 cojoace, brrrr. Sanatate multa!
Moni, corsa e mica rau mai. Ok, un pic mai mare decat Ka, dar cu 2 copii tot jale o sa fie.
Vicky si Printzesone
katalyna spune:
multumesc mult pentru raspunsuri!
stiu cum trebuie sa scad febra ca ioana nu face febra 38 ci peste 39.5, la rotavirus, la dinti, la laringita, la bronsiolita, m-am calit
baie cu apa calaie si o tin intr-un body si dorm cu ea.
eu aveam nelamurirea cu novocalminul si varicela.
katalyna spune:
pardon, cu nurofenul si varicela, ca am inteles ca nu exista novocalmin.
flo1980 spune:
Hello
Ai mei sunt raciti iar, doar a inceput Alex gradinita 
Ai vostri cat lapte mai bea? David nu mai sare de 150ml, in general 130 ml bea 
Anka de Pediavit D intrebi? sau vitamina D simpla?
Pediavit D nu am mai gasit de mult...
_
Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
MissJJ spune:
Neatza fetele!
Katalyna eu din ce am citit pe net, zice ca ibuprofenul este tot un antiinflamator, dar nu e aspirina, dar persoanele care au alergie la aspirina pot avea aceeasi reactie si la ibuprofen si zic ca de obicei ibuprofenul e bine tolerat de stomac, dar cei cu ulcer sau cu stomac mai sensibil sa evite daca se poate ibuprofenul.
Aspirina zice ca nu se da cand are copilul varicela din cauza sindromului Reye:
Medical studies have shown that there is a link between treating children who have chickenpox with aspirin, and the potentially fatal condition, known as Reye's syndrome. This condition almost always affects children and teenagers, and can cause severe brain and liver damage, as well as affecting other parts of the body. If Reye's syndrome is not diagnosed quickly, it can lead to disability and, in some cases, death.
Acuma is curioasa sa ne zica Biri daca are timp si intra de ce nu e bun ibuprofenul la copii.
Stiu ca nu se ia aspirina impreuna cu painkillere anti imflamatorii ca ibuprofen, diclofenac, indometacin etc. din cauza riscului ridicat de hemoragie in stomac.
Despre ibuprofen la adulti ma refer acuma am citit urm:
You should avoid taking ibuprofen if:
•you have a hypersensitivity to aspirin or other non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs),
•you have, or have had, a peptic ulcer (ulcer anywhere in the digestive system and stomach), and
•you have severe heart failure.
You should use ibuprofen with caution if you have:
•asthma,
•kidney problems,
•liver problems,
•mild or moderate heart failure,
•high blood pressure (hypertension),
•ischemic heart disease (such as angina or heart attacks),
•peripheral arterial disease (narrowing of the arteries ),
•previous bleeding in the stomach, or
•cerobrovascular disease (stroke).
Si pe site-ul NHS (National Health Service Uk) am citit urm articol despre www.nhs.uk/news/2008/09September/Pages/Combiningpainkillersforchildren.aspx" target="_blank">Combinarea painkiller-ilor la copii intre 6 luni si 6 ani.
Na acuma astept sa vad daca apare Biri ce ne zice despre asta. Aici nu am auzit sa nu fie ok, oricum ei prima oara iti recomanda paracetamol, dar nu au interzis ibuprofenul pt copii. Atata timp cat se da dozajul si la intervalele scrise pe prospect.
Vicky la voi de ce nu se da ibuprofen la copii?
Flo Ami bea mult, trei bibe de 240 la pranz si seara la culcare, plus noaptea unul mare si vreo doua mici depinde unul noaptea unul dim.
Am primit si noi prima scrisoare de la scoala si pe 3 februarie are Ari prima excursie cu scoala si pe 5 martie e randul meu sa merg sa ajut la nursery si de pe 20 ianurie incepe clubul de gatit,copii pe rand invata sa gateasca.
La noi azi ploua de rupe si peste zapada care e, e sticla, iti rupi gatul efectiv si daca se topeste iar o sa fie inundatii.
Abia ce trecusera un set de inundatii si a venit zapada acuma ploua si iar vin inundatiile, saracii oameni.

Louis-Hector Berlioz
AnnaBaby spune:
Buna fetelor.
Am terminat si noi cu mutatul mobilei, aranjat, asezat, sters, curatat, etc. A iesit foarte faina camera Ioanei, mie cel putin imi place tare mult. Am facut poze, o sa le pun imediat pe picasa pt cine vrea sa vada.
In alta ordine de idei, azi am fost din nou cu Ioana la dr, ca a trecut o sapt de cand ia tratamentul de raceala si inca nu e vindecata de tot. Inca mai are nas infundat si muci, inca mai tuseste cu secretii, mie imi era teama sa nu fie ceva la plamani, vreo complicatie, din fericire nu e cazul. Insa asrea a facut di nou putina febra, avea 38, sper sa nu o intoarca, dr a zis ca daca face iar sa-i dau zinat. Si sa-i schimb siropul de tuse, sa-i dau ambroxol, ca sa expectoreze si sa scape de secretii.
Anna si
Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii