bb 3 luni ii dau sau nu unasyn pt secretii in git?
Azi am fost la dr de familie caci fetita noastra de 3 luni are un harait in git, dupa o repriza de mucisori. Tratam prescris a fost Unasyn 2,5ml/8 ore si ambroxol 7pic 3x/zi.
Toate bune si frumoase pina cind am ajuns acasa si am citit prospectul unde scrie ca nu se administreaza sub 30 luni (deci 2,5 ani). Intentionam sa vedem si un pediatru maine...si ma intreb, de ce i l-a prescris daca nu se da sugarilor?Si oare trebuie numaidecit antibiotic? Voi ce ati primit pt asa ceva?
Multumesc!
aaaa...in cazul in care i-l dau, trebuie luat impreuna cu biotics, ceva? mentionez ca fetita e alaptata exclusiv.
Raspunsuri
roxanaz spune:
eu una nu i-as da fara exsudat care sa certifice infectia bacteriana si antibiograma.
Roxana
diuna spune:
Eu nu cred ca as sta dupa exsudat, ar trebui sa-l recoltezi maine- scos copil din casa, dus in contact cu alti bolnavi...-dar as cere inca o parere data fiind varsta mica a pacientei. Nu stiu daca chiar 30 de luni e limita minima, dar stiu sigur ca nu se administreaza la nou-nascuti. Cred ca e foarte bine ca maine o mai vede un medic.
[url=http://www.paun-cosmina.eu/]www.paun-cosmina.eu/images/cosmina-banner.jpg" border="0">[/url]
lara_c spune:
Nu stiu ce este unsyn, dar, daca nu este medicamet pt bebelusi NU II DAI.
Daca este bebelusi si medicul considera (da, stiu pediatrii in Ro care dau copiilor sub 12 ani medicamente de adulti) atunci da.
Cu alte cuvinte eu nu as da copilului sub 12 ani medicamente de adulti nici daca mi-ar recomanda doctorul.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
Taty spune:
Multumesc pt raspunsuri!
Nu am rezolvat mare lucru ca am fost la pediatru...mi-a confirmat ca nu e de dat antibiotic (unasyn este o penicilina) si in schimb mi-a prescris EURESPAL!!!
Ajunsa acasa cu medicamentul bineinteles citesc prospectul si aflu ca e un bronhodilatator ce se administreaza in tuse...iar fetita mea are rosu in git, nu tuseste deloc, nu are febra..nimic altceva...
nu i l-am dat...am continuat doar cu picaturile de ambroxol (7pic -3 x zi)
M-as duce maine dim sa vad totusi un exudat sa ma lamuresc si eu...
diuna spune:
@Taty, fara suparare, dar in prima postare precizai ca "are un harait in gat". Din cauza aia ti-au fost prescrise Ambroxolul si Eurespalul...
[url=http://www.paun-cosmina.eu/]www.paun-cosmina.eu/images/cosmina-banner.jpg" border="0">[/url]
Kariris spune:
pai vezi ca si ambroxolul e expectorant.
Daca spui ca are rosu in gat si un harait poate avea o laringita. Pt laringite, faringite se da eurespal (care e pt tuse seaca dar si productiva, e un antitusiv ce ajuta ca ea sa poata respira) si in mod special la traheite,faringite, laringite se da unasyn care da, e o combinatie de penicilina cu ampicilina. E intr-adevar foarte puternic dar si foarte eficient in asa ceva. Un copil atat de mic poate face urgent febra mare de la "rosu in gat" si alte complicatii.
Sanatate.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna