Fulgusori de nov-dec 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 8

monis5 spune:
Super faza, tocmai am primit telefon de la Directia Alocatii .
Eu in intervalul 11-12-13 trebuia sa ma duc sa ridic prima de nastere si trusoul bebelusului. Ei bine, m-au sunat sa ma anunte ca pot ridica sapt viitoare doar prima de nastere (230 de lei), iar trusoul (150 lei) abia in intervalul 9-11 feb, ca cica nu a virat ministerul banii
Am profitat si eu si am intrebat daca la depunerea actelor pentru indemnizatie, se pot verifica pe loc documentele depuse, ca sa stim daca depunem corect si mi-a spus tanti aia ca da. Deci stam bine - un fel de a spune desigur
Coquelicot - da, ai inteles bine ce zice dr. Si intr-adevar si wrapul si slingul sunt indicate la bebelusi
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
poze de azi de ieri

lylyana.ion spune:
monis, macar pe tine te-au sunat ei. eu am ridicat cei 150 de lei, iar pt cei 230 sun de vreo 3 saptamani. acum trebuie sa sun iar luni...imi ia o zi intreaga sa-i prind la telefon
ancutza, super tare mailul, mai un ras mai un cap in scaun/dulap
v-am trimis si eu invitatia la botez pe contul comun de gmail
Lili fericita de
Alexandru (18.11.2009)
pozici

RamonaCopot spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 Fetele, tocmai a plecat de la noi pediatrul care a venit la vizita de 2 luni + vaccin si am zis sa va povestesc si voua ce l-am mai tras de limba pe doctor. - intreba cineva mai de mult daca nu e daunator coloanei copilului daca e prea mult tinut in brate; cica ideea e sa nu-l pui pe undeva sa stea cocosat, dar tinut in brate, el este sustinut si nu face efort in a-si tine coloana dreapta, deci poate fi dragalit in brate fara nici o grija ![]() |
Je eram aia care intrebam la un moment dat. Saru-mana de lamurire.
Citat: |
- pentru cojitele din par se foloseste o periuta de dinti cu par de porc (o mai exista asa ceva ? ![]() |

[/quote]
Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

DianaR spune:
Krelia, vaccinuri obligatorii sunt:
-DTP-difterotetanopertusis impotriva a 3 boli bacteriene grave: difteria, tetanosul si tusea convulsiva.
-antipolio-varianta actuala injectabila: IPV(sau VPI) contra unei boli virale grave: poliomielita
Toate astea de mai sus se regasesc in Tetraxim (in schema de la stat) si Infanrix-IPV si se fac la 4 luni si 1an/1,3 ani singure sau in combinatie cu:
-antihepatitaB: engerix, euvax, HB-VAX DNA(schema de la stat) 2 luni si 6 luni. AntihepB seface singur la 24 de ore de la nastere.
-ROR_rujeola-oreion-rubeola sunt boli virale ce fc parte din "bolile copilariei" obligatoriu la 1 an/1,3 ani: ROR VAX(cel de la stat), Priorix, MMR
-BCG-vaccin antituberculos la cateva zile de la nastere.
Vaccinuri optionale:
-antihemophilus influenzae- bacterie ce provoaca inbolnaviri mai ales sub 5 ani: pneumonie, epiglotita, meningita, otite -singur: ACTHIB sau combinat cu DTP+IPV in Pentaxim si Infanrix-IPV-Hib sau cu DTP+IPV+hepB in Infanrix hexa. La copii sub un an se fac 4 doze:2,4,6,si 1 an. La copii peste un an 2 doze la 2 luni distanta si peste 1,5 ani o singura doza. Deci nu e tarziu nici daca te decizi sa-i faci vaccinul la 1,5 ani cand are mai mare contact cu lumea exterioara si e suficienta o doza de Act-Hib.
-rotarix_pentru rotavirus. Acesta este doar unul din virusii pe dau enterocolite la copil, e drept cel mai frecvent intalnit, dar mai sunt si bacterii responsabile de enterocolite. Deci acest vaccin nu protejeaza contra tuturor enterocolitelor, doar celor date de rotavirus. Asta se ia din spitale, colectivitati, leagane de copii. Copii alaptati fac mult mai rar enterocolite decat cei nealaptati.
-antipneumococic: Prevenar, Pneumo23, synflorix- antipneumococ, o bacterie ce da pneumonii, meningite, otite etc. Infectiile cu bacteria asta si mai ales cele grave (e totusi o bacterie ce inca raspunde la antibiotice "banale" gen penicilina) apar la persoanele cu probleme serioase de aparare imuna.
-Antivaricela (boala virala a copilariei)-Varilrix se face 1-2 doze peste 9 luni.
-antimeningococ-da boli grave: meningite,meningococemie dar f rare. Vaccinul nu protejeaza de toate tulpinile de meningococ
-antihepatita A-Havrix
Vezi ca linkul ala ii f bun si zic eu bine explicat, cititi toate paginile (sunt 3 pagini). http://www.babyonline.ro/Copilul-tau/Sanatate/Noua-schema-de-vaccinare-pentru-copii-din-2009.html?a=3550/1063896&p=1
La Vlad eu am facut schema obligatorie + ACThib la 2,5 ani si Varilrix la 3 ani. La Timeea n-am mai facut Act-Hib-ul (ca s-a schimbat schema de vaccinare si n-a mai facu rapel DTP care se putea combina cu ActHib in aceasi siringa) si n-am vrut s-o mai intep. Varilrix-ul l-am facut ca si la vlad in disperare de cauza imediat dupa contactul cu varicela dar la ea a fost prea tarziu (ne-a spus tarziu educatoarea de baietelul cu varicela) asa ca a facut-o la 10 zile dupa vaccin. Mai vreau sa le fac antihepA.
La Teodora merg pe schema de la stat mai ales ca acum e superfaina fata de cea veche (DTP-vaccinul nou acelular cu f putine efecte adverse, antipolio injectabil mult mai eficient si mai bine tolerat decat cel oral). In rest ma mai gandesc
Rotarix sigur nu-i fac, nici antipneumococic, la acthib ma mai gandesc peste un an jumate si varilrix sigur il fac din timp de data asta (la un an jumate cam asa).Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete

Ancutza_Bro spune:
RamoC esti belea cu soacra asta a ta
Lylyana si mie mi-a placut mult tare copilasul , ce se distreaza copios cu o hartie
Monis si eu am ridicat numai cei 230 ron prima de nastere, trusoul cine stie cand
Lili, Monis multumesc pt lamurire...sa inteleg ca venit realizat=venit net? (in lege scrie venit realizat)...daca ati sti cate persoane mi-au spus ca [u]sigur din brut se calculeaza
Stephy ce tare a fost Stefania cu ciocolata, sa va fie de bine plimbarea, am vazut pozicile noi cu ginerica si surioara lui haioasa , sunt superbi copilasii tai...mai zicea o fata la un moment dat (coquelicot parca) si sunt deacord cu ea ca ne faci sa ne dorim al doilea bebe (pt cele care sunt la primul)...si poate si al treilea, cine stie?!
fontanela Sabinei nu e inchisa, golul se simte dar s-a mai intarit portiunea aia...nici nu stiu cum sa explic bine
, sper sa nu fie nimic si sa am eu pareri.
cuscra frumu
Laura chiar nu ai gasit nimic la Carrefour? Fox-ul l-ai gasit?
Dienutze si eu tot pe 6 febr vreau sa fac petrecerea, sper sa gasesc loc
Lumi gata, ai scapat cu bine de vaccin, eu stiam ca se da paracetamol ca sa nu faca febra, asa e?...pupam fetele frumoase
Camy stai linistita, o sa castigi rafuiala cu kilogramele ramase...nu stii cum se spune? 9 luni ai pus , in 9 luni dai jos...fiecare femeie are metabolismul ei si nu trebuie sa te compari cu nimeni
Lavi felicitari pt cele 53 kg
sa va mai spun ca am 50 de kg? am dat TOT jos dupa nastere dar mi-a ramas o burtica de toata frumusetea ... si sa stiti ca as fi vrut sa mai raman si eu cu ceva kg in plus ca tare slabanoaga mai sunt
am trimis un filmulet haios pe contul comun (mail) ...pup fetele
ANCA mamica fericita de SABINA IOANA
Fulgusorul meu iubit
"Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor"[/b]

alexa75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DianaR
Asta nu se cheama completare. La ce ii mai dai? Nu vad rostul... In rest nu te pot sfatui nimic, nu ma pricep la lp. Eu as face batoane dinalea din lp din el, si nu l-as mai folosi ptr completare. Daca lasi copilul mai mult la san sau o fentezi jumatate de ora cu suzeta, leganat, pus pe burtica, foen, cantat, bouncer ce vrei tu apoi gaseste ea in san astia 20-30 de ml care-i dai tu „completare”. |
Mersi DianaR pt.raspunsuri. Problema cu completarea e ca o tin la san pana la epuizarea reciproca pt ca se agita si se enerveaza foarte tare cand nu prea mai are ce sa suga si dupa 2 ore de lupta ii dau un pic de lapte praf ca altfel nu adoarme.
In legatura cu Vigantolul sunt pareri si pareri. Si eu tind sa cred ca daca se folosea doar o perioada de timp dupa deschidere ar fi scris in prospect. La un moment dat chiar gasisem pe net o mamica care scrisese producatorului si acesta raspunsese ca nu trebuie aruncat decat dupa data de expirare. Oricum sunt doctori si doctori si ca sa va dau exemplu am fost la o pediatra tinerica de la Euroclinic de la care aveam pretentii si care mi-a atras atentia ca se arunca dupa 3 saptamani.

monica_80 spune:
fetelor, vin si eu cu vesti noi: operatia mea la san se reface bine, am fost azi la schimbat pansamentul si mesa si e ok. mi-au venit rezultatele de la laborator(mi-au luat din secretie pt analize) si mi s-a confirmat facptul ca am luat din maternitate stafilococul auriu
in rest suntem bine, facem si noi petrecerea de botez pe 13 februarie (de ziua Mariucai, facem 2 lunite), botezul l-am facut pe 26 dec.
pt cele dintre voi care organizeaza botezul, de unde ati luat invitatii pt botez?
asteptam si noi sugestii.
va pe toate
de
scump Maria

crlp spune:
dragi mamici,
trec si eu in graba sa va salut ca fii-miu e un pic cam agitat, a stat o gramada la san si nu vrea sa doarma
plus ca dau dintr-una intr-alta...de ieri facem caca aproape dupa fiecare masa ma intreb daca asimileaza ceva
???
va las si mai trec cand m-o lasa putza mic

dymomo77 spune:
In sfarsit gasii si eu timp sa recuperez din urma si sa va scriu cateva randuri.
In primul rand un dulce La multi ani tuturor Ioanelor, Ionilor, Oanelor cu 1 zi intarziere(pt care imi cer scuze). Pupici Ionelei nostre de la Iesi.
In rest se pare ca santem pe calea cea buna la 2 luni si 10 zile 5 Kg de la 2,4 la nastere.
Am facut si noi vaccinul si spre deosebire de voi care ati fost intrebate de dr pt care optati pe mine tanti pediatra m-a intrebat dc vreau gratuit sau contra cost(asta la telefon) iar eu am zis ca cel cu plata si la urmatoarea vizita mi-a inmanat factura. Asa ca am facut Pentaxim. Nu am avut nici un fel de probleme(nu i-am pus supozitor dar l-am pazit toata noaptea).
Dupa 3 vizite la spitalul de copii, doi medici, ceva spagute, 3 sortimente din ce in ce mai scumpe de Lp(facem colectie) se pare ca dam de capat la vestita diaree. Intoleranta la proteinele din lapte de vaca. Vestea e urata tare unu la mana ca laptele Aptamil pepti l-am gasit doar la Sensiblu si e "doar" 80 de ron cutia de 400 de grame. Eu sper sa se rezolve in timp sau sa nu fie adevarat ca de nu... e rau tare pt ca nu poate papa saracul nimic ce contine lapte de vaca , nu tu iaurt, branzica, telemea, cascaval, prajituri cu lapte, ciocolata....
Noi botezu l-am facut pe 17 dec iar cumatria va fi pe 6 februarie. La biserica nu am platit nicio taxa asa ca ma crucesc cand aud de 200 de ron.
mami fericit de Dan Mihail