Fulgusori de nov-dec 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
RamonaCopot spune:
Buna seara dragelor!
La multi ani Ionela, Ion, Ionut,Ioana, Oana!!!
Fetelor, eu am o curiozitate (de fapt mai multe, dar le iau pe rand ). Care dintre voi ati mai facut vaccinul de la stat?? Ca noi in afara de urlat pana pe la 2 noaptea, nu am mai avut alte efecte secundare. A doua zi la baie nici macar nu se mai vedea semnul la intepatura pe picior.
Ah...si ziceati ceva de campanii de vaccinat. Ca se fac campanii la sf de luna, sau depinde cum le au ele programate...eu stiam de la o pediatra ca nu mai exista asa ceva, de vreo 2 ani, pt ca nu se mai trimit doze din acelea mari de vaccin pt mai multi bebei si ca acum se fac numai din alea individuale, pe care dr e obligat sa o desfaca in fata ta.
Ah..si curiozitatea nr 2, off topic ofc, ce sunt alea drepturi de autor frate??? Imi ziceti si mie cu ce va ocupati, ca ma roade neuronu de curiozitate , daca vreti.
Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI
Alinus25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui My_Lady0091 vin si io ca dumb head ce sunt cu niste intrebari: 1.mie imi trecuse sangerarile de vreo saptamana si ceva...ieri a inceput sa curga rosu inchis..nu mult..care s-a transformat azi in ceva brun spre negru.vascos-gelatinos..am sunat la cabinet si asistenta de la ginecologie mi-a zis ca e menstruatia..e posibil dupa 38 de zile de lehuzie sa apara? si sa aiba aspectul acesta...mie mi se topesc si firele cu care mi-a fost cusut vaginul..ca s-a rupt la nastere..oare sa fie probleme acolo..ma doare un pic..dar m-a durut de csand m-a cusut..acum nu ma mai doare asa tare..de cand au inceput sa iasa firele 2.voi cu ce v-ati rashchetat la fofo dupa nastere?lama?crema de epilat....??la mine e problema ca sunt si cusuta pe fesa dreapta ca s-a rupt pielea...si ma intrebam cum sa fac..ca n-as mai sta asa...ma simt ca un babuin nespalat...problema si intrebarea mea de baza e chiar daca rana e inchisa..nu e cicatrizata inca...daca dau cu lama...fac vreo prostie...nu?atunci cum fofo ma=sii sa scap de tiulei? ASTEPT O LAMURIRE..SAU MAI MULTE...cat se incalzeste baia..sa fac si io un dush.....danke fain POZE BOTEZ REBECCA 26.12.2009 |
1. Da este posibil sa iti vina menstruatia, vine mai repede daca nu alaptezi. Daca alaptezi (dar stiu ca tu nu alaptezi) poate sa nu vina si un 1 an.
2. Eu m-am epilat cu ceara la 6 sapt de la nastere, pana atunci cu lama. Am nascut normal is nu am avut nici o problema la epilat.
dienutze spune:
citat din mesajul lui RamonaCopot Ah..si curiozitatea nr 2, off topic ofc, ce sunt alea drepturi de autor frate??? Imi ziceti si mie cu ce va ocupati, ca ma roade neuronu de curiozitate , daca vreti. |
Este o forma de plata prin care angajatorul plateste mult mai putin statului, ca dari, mult mai avantajoasa pt el decat cartea de munca.
Eu am minimul pe cartea de munca si restul pe dr de autor. Se practica in foarte multe meserii. Eu, de exemplu, "activez" in presa.
Mica mea minune: Natalia Oana
(16.11.2009)
crlp spune:
seara buna dragelor,
am trecut sa va salut, am citi putin si acum as vrea sa merg la somnic pana nu mi se trezeste BB Matei
am mancat adineauri( piure, un senvis cu cascaval) si nu stiu ce DD acum ma doare rau stomacul si am niste gaze mai rau ca Matei, stiti ce as putea lua sa-mi treaca?
monis5 spune:
Gata, am scapat! juma de ora la forumeala .
Multumesc pentru sfaturile de ieri, acum citesc din nou din urma sa vad daca e ceva ce am sarit, sa-mi notez pentru un eventual "accident" viitor . A fost crunt, nu atat durerea de cap si greata, cat stresul ca o sa sufere si copilul. Dar iata ca am trecut peste, eu cu pastile - am luat 1 saprosan, 1 paracetamol si 2 metoclopramid, la interval de timp. Si mult ceai de secarica si paine prajita. Nu am ajuns la orez pentru ca treaba cu tranzitul deranjat a fost intr-un singur episod. Iar bebe a avut de dimineata 2 scutece cam pline si cu un usor mucus... o sa mai intreb pediatrul cum e cu mucusul asta ca tot mi se pare ca-l vad.
Fetele cu botezul "in blugi", mie nu cred ca-mi iese (desi tati clar va fi in blugi acolo , sper sa lase tricoul cu Maiden acasa ), pentru ca nasii s-au apucat deja de nebunii... liste... cumparaturi... nu stiu cum sa-i opresc... . Va tin la curent ce si cum... nu vreau sa zic dinainte, dar sper sa gasim un loc cu bufet, cu papa buna si fara fasoane. Nu stiu ce o sa fac cu copilul, dar cel mai probabil va fi expediat acasa cu una din bunici sau asa cred... ca nu vad ce fac cu fumatorii si o sa ma reped eu sa-l alaptez (din cand in cand ).
Am zis ca nu ma bag la discutia despre slabit, ca nu e cazul meu, dar ma bag la aia despre sport, ca nu mai am eu kile in plus deloc, dar alea pe care le am sunt cam... fleoscaite , asa ca iau si eu masuri cum vine primavara, ca vreau sa bag o mare si n-o sa stau cu cearsaful in cap. plus ca Santiago trebuie sa aiba cu cine se mandri .
Dankutza - si eu am auzit de plafonul de 3000 de lei salariul parintilor, caz in care nu stiu ce se intampla cu alocatia copilului. Sa vedem cand s-o publica in Monitorul Oficial, daca s-o publica ceva. Oricum alocatia aia nu intra mai devreme de 2 luni de la depunerea dosarului, uneori chiar si mai tarziu...
Lumi - ce faceti voi? Ati rezolvat cu carnetul de vaccinuri? M ainfurie tare chestii de astea care sunt de fapt f marunte... carnetul ala e un fleac, 3 foi de hartie prinse cu 1 capsa... cum e posibil sa nu-l aiba nici unii?
Ariadna33 - multumim de pontul cu inst. Cantacuzino pentru vaccinuri. Eu am mai scris, fac doar schema obligatorie pentru moment.
Cat despre pediatru, te inteleg f f bine, eu pe criteriul asta l-am ales, adica si pe criteriul asta: sa vina acasa. Unde te plimbi cu copil mic prin virozele de pe holurile doctorilor?!?!. Mai ales tu cu 2. Daca vrei sa-ti povestesc de dr nostru, ne 'vedem' pe mess.
lili_a - eu depun la sectorul 1. Dar am inteles ca toate dosarele se proceseaza la institutia centrala, de unde si intarzierile la plati .
Sa stii ca am avut lapte ... dar nu pot spune daca mai mult sau mai putin de la metoclopramid... ca nu am avut cum sa aflu, bebe nu a vrut sa zica . Acum serios, lasati in pace metoclopramidul, ca nu e bun la lapte, tot o dracie de medicament este...
Broscuta, Ancutza imi place mamica ZEN! M-am laudat si la tati cu titulatura
RamoC - sper ca ai glumit cu metoclopramidul de luat pt lactatie (e totusi un medicament)
Monica_80 - tare rau imi pare de necazul cu sanul. Sper sa fii bine de acum si iti doresc sa poti pastra lapticul pentru bebe. Sanatate multa!
Coquelicot - sa stii ca decalotarea e "sora" cu epiziotomia in tara asta .
Inteleg ce zici tu cu decalotarea, dar eu am intrebat doctorul cand l-a consultat daca e cazul de asa ceva (sperand din toata inima sa-mi spuna nu, ca oricum n-as fi facut-o ) si mi-a spus ca nu e cazul pentru ca lucrurile se prezinta bine. Si ca daca ar fi fost cazul, mi-ar fi spus. Nu am mai intrebat in ce cazuri este recomandata aceasta decalotare la cateva saptamani de viata , doar am fost f multumita ca nu e cazul la noi. Ce e drept, vad si eu cand face pipi, e in jet neintrerupt, cu bolta, deci clar nu e nimic care se incurce pe acolo....
Iar cu buricul badajat cu alcool... mmmm, neonat de la Filantropia ne-a spus doar sa stergem cu putin alcool sau betadina, dar sa nu lasam pe pielea copilului, pentru ca asta se absoarbe f repede prin piele si ficatul lui mititel e pus la treaba sa prelucreze alcoolul ...
Lylyana - f tare Alexul . Cum ai procedat pana la urma cu mutatul in patut?
Si pe mine ma ingrozeste suma platita pentru botez. Si zici ca v-au dat chitanta pt cei 200 de lei? Poti sa ne spui biserica? Nu de alta, dar s-o ocolesc .
DianaR - merci uite de ercefuryl habar nu aveam. Bun de stiut.
Ce slaba poti fi in pozele pe care ni le-ai aratat
Tin pumnii sa dai jos cat si cand iti doresti
Tiusca, Lavi - felicitari pentru bebelusii cu greutate in grafic. Super ce fain au crescut
Cristina_boc - la ce te referi tu cu stagiul de cotizare? ai fost / esti in somaj? si de ce ai avea probleme cu el? cum sa dureze 2 luni? Ma lamuresti si pe mine, ca pare usor ciudat ce zici tu...
La toata lumea acetele pentru indemnizatie se completeaza dupa ce se termina postnatalul, nu doar la voi, pentru ca in adev aia de venit trebuiesc precizate exact lucruri de astea, daca o citesti: care a fost perioada de medical, cand s-a suspendat contractul de munca etc.
Vreau si eu o prajitura ardeleneasca de la soacra ta (imi place tare poza aia cu voi 2 , nu mai pui si altele?)
Despre Vigantol si eu zic ca e inventie a producatorilor de medicamente. Totusi Crissa care e de meserie, a zis ca ar fi indicat sa-l patram la frigi si sa-l schimbam pe la 2 luni de folosire. Cine l-a schimbat, l-ati luat moca de la pediatru sau l-ati cumparat din farmacie?
Dankutza - noua pediatrul ne-a recomandat sa-l administram direct in gurita, la o ora oarecum fixa: adica sa luam de reper baia, dupa baie hop 2 picaturi. Si cum baia o facem ba la 8, ba la 9 sau ba mai tarziu... ....
Intrebare - cine stie sa-mi spuna si mie de ce sunt recomandate 2 pic / zi in primul an de viata? ca in prospect scrie 1 pic, dar noua ne-a zis dr sa dam 2... si nu am fost prematuri sau ceva . Vorba cuiva, uite cum crestem noi copiii cu internetul
Krelia - de la vaccin sa fie marait Raru? Cum a fost in parc? Ca vremea mie mi-a placut azi... Il pupam si eu si Iuli sa treaca
Shtephy - la voi cum a fost cu copilasii in parc? Ne e tare dor de tine, sa tii minte asta
Mami Di - daca pot sa-mi dau cu parerea... nu cred ca e bine, pentru ca Anexa 2 aia e clar numai pentru venituri din contracte de munca.... Cred ca la dosar tb pusa adeverinta de aia ca si cea cand se face declaratia de venit. Adica asa cum se declara la adm financiara diferit veniturile, asa trebuie sa fie si la astia la dosar. Ce mi se pare mie trist e ca functionarii care preiau dosarele de la noi nu cred ca sunt in stare sa spuna daca sunt completate corect sau nu... cred ca doar cei care le prelucreaza in centrala pot face aprecieri de astea.... Mie de asta mi-e teama, sa nu stau 2 luni sa astept banii, si in locul lor, sa-mi raspunda ca e vreo hartzuca la dosar completata aiurea...
Cine se lauda cu placinta?
A mea ce e atunci?
Ma scuzati, dar dupa o zi aiurita, mi-a prins bine sa scriu cu voi... asa mai batraneste din urma...
aaa. si vreau si eu la ca nu mi-am luat nimic nou de un car de timp....
(nu mai corectez, sper ca nu mi-a scapat vreo prostie
)
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
poze de azi de ieri
vias spune:
citat din mesajul lui RamonaCopot [ Ah..si curiozitatea nr 2, off topic ofc, ce sunt alea drepturi de autor frate??? Imi ziceti si mie cu ce va ocupati, ca ma roade neuronu de curiozitate , daca vreti. Ramona, |
esti super tare...
Cami, de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE
RamonaCopot spune:
My lady...si eu tot cu lama m-am aranjat la duoamna, desi am avut o ditamai taietura la buci si mai aveam un fir ce urma sa cada el singur, de la care facusem si un hematom. CU grija am defrisat tot cu lama.
Si cu menstruatia...eu sunt sigura ca e posibil, ca si mie mi-a venit la 5 sapt, fff putin si luna asta si-a intrat in drepturi. Iar eu pana la 6 sapt am alaptat exclusiv la san pe bebe, din ora in ora.
Menstruatia inseamna ca putem sa ne apucam din nou de treaba pt bebe 2, asa ca nu poate fi decat motiv de bucurie, nu??
Ramona,
RamonaCopot spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dienutze
Este o forma de plata prin care angajatorul plateste mult mai putin statului, ca dari, mult mai avantajoasa pt el decat cartea de munca. Eu am minimul pe cartea de munca si restul pe dr de autor. Se practica in foarte multe meserii. Eu, de exemplu, "activez" in presa. Mica mea minune: Natalia Oana (16.11.2009) |
Moaaaammaaaa...muream proasta daca nu intrebam, ca eu credeam ca cine stie ce compozitoare, scriitorese ati fi voi .
Ramona,
vias spune:
Monis...eu cumpar Vigantolul...cam la 4 saptamani
Cami, de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE
krelia spune:
monisu...da, cred ca de la vaccin e marait....ca el de altfel nu plange fara motiv (pishu, kk, foame sau bratic ).....
Daca ma tine o saptamana, cat a preconizat lavi..apai...nu-mi mai trebuie nici un regim de slabire sau aerobic
despre Vigantol, mie mi-l da pediatra pe ratzept compensat 100%, impreuna cu Debridat.
off topic...sau on-topic...ca nici nu mai stiu ..despre vaccinuri....ori sunt io si nush unde sa caut...ori nu spun astai...da' in toate schemele de vaccinare nu scrie decat dtp, vp..si alte combinatii de consoane......de ce nu nu scrie numele vaccinului..sa stie si verzele????..ca pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca-mi spune ca tuberculoza o pot trata cu vaccin dtp sau rujeola cu vvr.....
in fine...ma duc la somn...impropriu spus, ca fi-miu are ochii cat cepele...deci, ma duc sa incerc marea cu degetu'...sperand ca maine o sa fiu mai desteapta
RamonC.....mishan acamplished ..acu'...vorba cantecului...."All you can do is sit and wait"
gata, plec la dormaret! (laura, relax, n-ai vazut ca se poarta "furtisagurile" (doar am fost "maestra" )..doar n-o sa incepem sa cerem si noi acu'...drepturi de autor
_
Krelia, mami de printes Rares-Mihai
Muhammad Ali