Fulgusori de nov-dec 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
coquelicot spune:
Smaranditza,incerc sa raspund eu, ca vad ca nu mai e nimeni pe aici...Imi amintesc ca si Simina a avut problema asta cu fetita , sper sa nu gresesc. Au mers la spital pentru verificari suplimentare.N-as vrea sa iti dau mai multe detalii, ca ti le-as zice din amintiri si nu stiu daca te-ar ajuta in situatia asta.
Nu te panica dar nici sa nu ignori simptomul. 
| Citat: |
| citat din mesajul lui smaranditza URGENT: Acum cateva minute am schimbat pampersul lui Timi, si cand l-am sters la fundulet, am vazut cateva firisoare de sange pe servetelul umed. Am crezut initial ca am eu ceva la mana si nu am observat. Am mai sters cu inca un servetel curat, si din nou putin sange. Am sunat la pediatra si neonatoloaga, dar ca un facut, nici una nu raspunde. E ceva grav oare? De la ce poate fi? Stie cineva???? ![]() |
mami de bebe MATEI (10.11.2009)
monis5 spune:
Neataaa
da, e clar, ieri am facut eu reactie de la vaccin
. Tre sa marturisesc ca am avut o stare f proasta - nonZen as putea spune
, de la stresul cu vaccinurile astea si in plus am de facut chestii pt scoala pe care habar nu am cum sa le fac... M-am gandit eu mai tarziu dupa ce am scris, ca o sa stranesc reactii. Dar in nici un caz Lumi nu as vrea sa se creada ca judec pe cineva. Stiu sigur ca toate facem lucrurile avand in cap doar binele copilului. Lumi, te-am intrebat de ce i-ai dat paracetamol ca vazusem ca ai zis ca Anabelle a fost mai agitata, dar credeam ca a facut febra (eu am stat cu ochii pe orice postare legata de vaccin, tocmai ca vroiam sa vad daca au aparut reactii la el...). Si apoi mi-am exprimat punctul de vedere ca medicamentele administrate preventiv pot fi daunatoare, punct de vedere pe care mi-l mentin. Scuze multe
daca a sunat personal, chiar a fost fara intentie. Acuma imi pare rau ca nu m-am exprimat mai cu grija, ca tare greu e sa spui ce vrei cu adevarat sa spui si mai ales in scris. Dar am exagerat intr-adevar cu doctorii ca i-am pus intr-o oala, DianaR are dreptate ca nu sunt toti deplasati in recomandari.
Si de fapt, tot ce vroiam sa spun e ca mi se pare ok sa-i dai orice copilului ca sa-i fie bine, numai ca eu personal nu as da ceva preventiv. Nu stiu de ce nu am spus asa de la inceput
.
Una peste alta, Iulian a plans putin dupa intepatura dar, inafara de somnul lung pe care l-a avut ieri, nu a parut a avea alta reactie. Si dupa ce a dormit ieri o gramada, a dormit super si asta noapte.
Acum l-am trimit cu taica-su in parc (merg prima oara singuri, ca baietii
) si eu am ramas sa lucrez pentru scoala. Si ce credeti ca fac eu? Scriu pe forum bineinteles ![]()
Dau cafea, cine se baga?
Dankutza - pupam si noi fetita. Sa va traiasca!

Coquelicot - si Iulian face aiurea din cand in cand kk mai verde, dar eu nu am reusit sa fac vreo legatura cu ce mananc eu - tre sa recunosc, nici nu m-am fortat prea tare ![]()

Carla - nu stiu ce sa zic, altceva decat ca imi pare rau ca esti intr-o asemenea situatie. Poate o pauza departe de casa ti-ar face bine. Si poate si lui tati... Noi suntem aici oricum, cu sfaturi bune sau rele, utile sau inutile
, cum ne stii
. 
Dienutze - bafta cu vaccinurile
. Asa, la prevenar scrie in clar in prospect ca poate da febra peste 38. Tinem pumnii sa nu apara nimic la micuta 
Gabitza - noi am avut rezultate f bune la bubitele pe care le descrii tu, cu ceai de pelin - multumim cui ne-a dat pontul
, ca am uitat cine
. Am pus ceai de pelin si in apa de baie si ceai separat cu care l-am sters de 2-3 ori pe zi pe fata. Sper sa functioneze si la voi 
Smaranditza - am citit acum o vreme la fetele care au nascut in sept-oct ca a patit una din ele exact ca tine. Cand a verificat cu atentie, avea o rana la unul din sani si de acolo provenea sangele. Banuiesc ca e greu digerabil sau ceva, de ajunge in scaunul sugarului... Verifica daca nu e asa ceva si la tine si oricum, multa bafta sa gasesti rapid doctorul / doctorii la telefon 
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
poze de azi de ieri
DianaR spune:
Smaranditza, dupa cum descri pare a fi o fisurica in pielicica din jurul anusului sau chiar in mucoasa. Poate de la cum s-a scremut, sau o zgarietura la schimbatul de pampers. Merge o crema locl cu galbenele sau lanolina. Daca face kk amestecat cu sange atunci e bai, e semn de enterocolita (cu E.coli de obicei).
Lumi,
si nu mai fi suparata, stim ca esti o mamica extraordinara, ca toate fetele de aici!
Dynomomo, succes si sa va intoarceti sanatosi tun!
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
coquelicot spune:
Lumi, si eu vorbeam despre paracetamol... si mie mi l-au prescris:)
Aaa, vroiam sa iti zic, ce fain ca te-ai intalnit cu kawaichan la dovlecei:). Ce mica e lumea. 
mami de bebe MATEI (10.11.2009)
DianaR spune:
Carla, of, imi pare tare rau! Iti spun si eu desi stiu ca e greu sa nu te mai consumi, sa imprumuti si tu un pic din atitudinea zen a lui Monis! Acum copilul are nevoie de tine linistita si senina, da-i ignore la sot pana mai tarziu cand mai creste bobo si se stabilizeaza lactatia. Din propriea mea experienta lichidele multe fac bine la lapte (eu in primele luni dupa nastere beau 5 litri de apa pe zi
dar nu ma fortez, zau asa imi vine, dupaia ajung si eu pe la cantitati mai normale, 2-3 litri).
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
Ramonika spune:
camy - ma intrebai in cat timp slabesti cele 25 kile. eu zic ca cel putin in 6 luni, daca nu si mai mult. oricum ideea e sa nu le mai pui la loc dupa aia. ![]()
crlp - e normal ca un bebe mic cand se trezeste sa ceara de mancare, nu te speria.
cat despre sotul tau, nu stiu ce sa zic, decat ca iti doresc sa iei cea mai buna decizie pt. tine si pt. Matei. 
Ramonika
Ruxandra
tati
si Vladutz
monis5 spune:
Ramonika - ce faci? ai gasit chestia aia pe care o cautai? Ruxandra cum este? nu ne mai povestesti si noua de voi? 
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
poze de azi de ieri
My_Lady0091 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui smaranditza URGENT: Acum cateva minute am schimbat pampersul lui Timi, si cand l-am sters la fundulet, am vazut cateva firisoare de sange pe servetelul umed. Am crezut initial ca am eu ceva la mana si nu am observat. Am mai sters cu inca un servetel curat, si din nou putin sange. Am sunat la pediatra si neonatoloaga, dar ca un facut, nici una nu raspunde. E ceva grav oare? De la ce poate fi? Stie cineva???? ![]() |
DE LA CONSTIPATIE.asta daca a fost constipat,sau se constipa des...daca nu...mergi la pediatru urgent.fetita mea avea firisoare..dar in caca..si s-a intamplat o singura data.se forteaza petetii matelor la constipatie..cand se chinuie sa iasa afara..de asta nu imi las eu copilul cate trei zile sa faca kk singura...si o stimulez cu termometrul

POZE BOTEZ REBECCA 26.12.2009
Ramonika spune:
suntem bine in general, cam agitati am fost in ultimele 2 zile...
chiar radeam la postarea lui laurairina in care zicea cum doarme (sau mai bine zis nu doarme
) rechinasa, ca asa e si a noastra, cu exceptia faptului ca Ruxi nu doarme pe burta (asta mai lipsea
)... ![]()
medicamentul ni-l trimite cineva din Cipru, si acolo trebuie reteta (ca peste tot, de altfel), insa tipa asta are pile la o farmacie
e tot cineva de pe un forum (vezi, de asta iubesc eu forumurile, e minunat sa rezolvi ceva asa important cu ajutorul unui necunoscut, nu?).
Ramonika
Ruxandra
tati
si Vladutz
My_Lady0091 spune:
CRLP...eu am citit tot ce ai spus tu despre sotul tau pana acum...si am vrut de multe ori sa imi exprim parerea...insa imi era oarecum deoarece e cam delicata situatia ta si numai tu stii cel mai bine cum stau lucrurile in realitate pentru ca tu le simti.
ca o persoana ,, din afara,, eu iti pot spune urmatoarele:
cand te-ai casatorit cu sotul tau probabil va lega ceva...e logic nu...insa pe parcurs a aparut sarcina....si bebe...un impediment pentru el deoarece...iarasi probabil nu se astepta...sau nu stie inca cum sa ii faca fata situatiei...nu e pregatit..de asta tot ,,fuge,,, in oras...e speriat si nu vrea sa o recunoasca.de aici apar certurile...stresul...plansete....nervi consumati si alte cele.
cel mai bine...inainte de a lua o decizie pe care poate ai sa o regreti...incearca sa il ajuti...chiar daca ar trebui sa fie invers...incearca sa iesi in oras..tu cu el si sa discutati...in alt mediu decat cel de acasa..calm si sa spuneti lucrurilor pe nume.sau...daca cunosti vreun prieten de-al lui...sau chiar parinti...sa discute si altcineva cu el....sa ii explice ca situatia asta cu bebe mic..nu dureaza o viata...e greu doar la inceput cu acomodarea..apoi nu se va mai satura de bebe...garantez...
nush..ar fi mute sa iti zic...dar eu zic ca merita sa incerci de toate...inainte de a da drumul....si de a pleca...nu fa si tu ca el...daca unul fuge..fuge si celalalt..bebe are nevoie de amandoi....consulta-te cu oricine....incearca orice..chiar daca ar insemna un efort mare pentru tine..ca de...esti mama,esti obosita...si e greu...si daca vezi ca ai incercat chiar tot si nu ai cu cine...abia apoi ia o decizie....oky?
eu iti dresc numai bine si sa aud de bine.sper ca e buna la ceva toata polologhia asta a mea.pup
POZE BOTEZ REBECCA 26.12.2009