Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *42*
Raspunsuri - Pagina 8
monikus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui santorini Monikus eu astept sa pozele cu tine tunsa ca si pe mine ma cam bate gandul sa-l scurtez pe al meu. Si vreau sa o vad si pe Cristina (sau am ratat eu pozele?) Cat despre datul la grinda se pare ca e un obicei existent doar in Muntenia si Oltenia. In dimineata zilei de 1 ianuarie moasa copilului vine acasa, aduce o turta (in cazul nostru panetone ), il ridica in brate de trei ori, sub tocul usii si tanand deasupra capului turta spune "sa cresti mare". Moasa este cineva apropiat familiei si desemnata in aceasta calitate la nastere (cum sunt si nasii). de Andrei-Alexandru BOTEZ POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN |
Eu sunt de origini din Moldova, mai precis din Botosani. Acolo exista o traditie ceva de genul asta cu datul de grinda. Acolo exista un obicei conform caruia copilul trebuie recuperat de la nasi. Nu exista un termen limita dar trebuie ca parintii copilului sa cumpere o galeata sau un lighean si niste material pt costum sau ceva de imbracat pt nasi plus o turta sau un colac mare. Numai atunci cand dai astea nasilor se considera ca ti-ai rascumparat copilul si redevine al tau. In fine, nu mai stiu exact daca se mai pastreaza traditia asta dar asa a fost la mine.
Cat despre tuns, sa nu crezi ca sunt tunsa scurt de tot ca as fi plans ca un copil. Ca Andra lui Lliliac saracuta. Sunt tunsa ceva in genul lui Lullaby. Apus ea niste poze. Cu ocazia asta va
pe toate cele mentionate in mesaj si pe restul de fete care in seara asta nu dau nici o petrecere, nici un chec nimic. In curand tre sa-i fac baie lui Rares asa ca ne mai auzim maine probabil ca e si sotul acasa.
Monica, mami fericita de
Rares Andrei (16.10.2009) ALBUM RARES ANDREI BEBE
POZE BOTEZ poze Craciun si Revelion
Lullaby_2009 spune:
Buna seara!
In primul rand vreau sa urez la multi ani celor ce isi serbeaza azi numele de Ion sau Ioana!
La multi ani!
Emma Ioana si un pupic pentru mami Cristina
Ioan Amos
Carol Ioan si mami Ioanna
Nela
mamei Ellenutei 
De dimineata alerg dupa voi, sa vad ce imi mai amintesc din ce am citit. Ce petrecere ati incins aseara in timp ce altii
dormeau.
Liliac e atat de draguta si delicata Andra incat i-ar sta bine cu orice tunsoare, spune-i sa nu fie necajita ca-i sta bine asa. Are niste ochi tare frumosi. Cine a tachinat-o? Nu cumva chiar vreun baiat care o place? La varsta lor baietii asa "complimenteaza" fetele dragi. ![]()
Mihaela e dulce tare Joshua.
Maria legat de iesirile in club sau petreceri, eu sunt viteaza, dar cand ies din casa la cumparaturi sau prin zona mai mult de doua ore imi pierd rabdarea si vreau inapoi la pui chiar daca stiu ca doarme, nu imi mai trebuie nimic, vreau doar acasa. Uneori acasa fiind, cand doarme cateva ore (ceea ce se intampla foarte rar) abia astept sa se trezeasca sa-l morfolesc. ![]()
Alex bafta cu botezul! Am vazut-o pe grasunica ta, e tare dulce si ce falcute numai bune de pupat are. ![]()
Apropo ca am vazut ca nu-s singura care intreaba, ce cadouri luati nasilor? Nu am nicio idee.
Nela e scumpa foc degetica ta si ce frumos iti vine cu salul rosu. Intr-una din poze mi-am imaginat-o cand va fi mare, cu ochi ei frumosi machiata cu un fard violet sau gri inchis, ce cuceriri va face numai cu privirea. 
Meli bafta in sesiune!
Santorini cand am racit am purtat masca non-stop inclusiv cand dormean, era tare neplacut, dar nu regret pentru ca in final bebe a fost ok. Acum nu stiu daca de la masca ... Nu am luat pastile deloc, doar cateva bomboane cand ma ustura gatul.
Monikus sa-ti fie de bine!
monikus spune:
Luto,
sa stii ca ai dreptate cu infacolul. Si eu cred ca deja e cam mult. Bine, eu am incercat si altele si le mai alternam dar de 1 luna jumate numai infacol i-am dat pt ca tare se strangea de burtica si plangeam si eu si sotul pe langa el cand facea asa. Acum ca e mai bine, cred ca o sa o mai raresc si eu. O sa incerc sa sar mai intai cate o masa pana il elimin total. Nu pot sa ma supar pe tine si de fapt pe nici o fata pt ca stiu ca sunteti bine intentionate cand spuneti ceva.
Monica, mami fericita de
monikus spune:
Lullaby, multumesc frumos. Noi nu am luat nimic nasilor. Nici nu am stiut ca se face asa. ooops.
Monica, mami fericita de
Fragutza spune:
Azi am fost in plimbari..Sa va povestesc..
Dimineata ne-am trezit cu noaptea-n cap sa mergem pe Hambarului sa vad ce e cu indemnizatia pt crestere copil si sa imi mut alocatia pe card. Trebuia sa primesc acea faimoasa decizie prin care ma informau ca mi-au aprobat dosarul si ce suma voi primi. Decizia era gata de mult dar nu aveau bani s-o puna la posta

Se pare ca luna asta voi primi indemnizatia si imi vor da si alocatia tot pe card.
Am fost apoi la parintii lui Mihai. Vaaai, cat de maraita a fost Natalia..si jur ca nu i-am zis eu nimic
.
Am profitat insa ca a stat soacra mea cu ea si m-am vopsit la par, nu mai sunt o diva blonda, sunt o satena trista si cu cearcane![]()
Restul timpului mi l-am petrecut pe amazon..doamne cate chestii acolo
..eu cum sunt o ditai cotofana cu ochii dupa tot ce e colorat si straluceste as fi cumparat toate prostiile. M-a temperat insa hazbandu![]()
N-am apucat nici azi sa mananc din ce a trimis mama, doar putin chec, insa maine imi voi lua revansa
Elle, imi salvez toate retetele tale! Esti o comoara

Selen, poti taia ciocolata sau tot cu lingurita te servesti?
Nela, fetitza ta e o finutza si-o dulcica!
Iulika, thx de pontul cu razatoarea
Trimit si revin
de Natalia (03.09.09)
anamaria1979 spune:
La Multi Ani tuturor care isi serbeaza ziua de nume azi! [sarbatoare]
[sarbatoare][sarbatoare][sarbatoare][sarbatoare][sarbatoare][sarbatoare]
Alex succes la botezul! Ai o fetita tare dulce si simpatica!
Santorini cred ca paracetamol mai poti lua ca este permis si in sarcina.
selen80 spune:
Raluca, deocamdata nu stiu, ca n-am bagat-o demult la frigider, iar in reteta scrie ca tb sa stea 12 ore....o sa vad dimineatza...
si eu am incercat sa intru o data pe amazon, dar mi s-au parut atatea chestii acolo incat am zis ca n-o sa am in vezi rabdare sa ma uit...
sa stii ca si Ebru a reactionat urat cand a venit maica-mea, apoi s-a (re)obisnuit cu ea....oricum era cam maraita de dimineatza, ca a avut multe treziri azi noapte si nu prea era in apele ei....
dar am citit in spock ca pe cat cresc, incep sa constientizeze notiunea de "strain" si sa reactioneze...desi pe mama o vazuse acum 2 sapt, totusi se uita speriata la ea azi...ciudat e ca la dr nu a reactionat asa...cine stie, cred ca depinde si de dispozitia lor in mom respectiv...
VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta
cristina_ana spune:
Buna seara!
In primul rand vreau sa va multumesc la toate pentru urarile adresate fetitei mele!
Urez si eu La multi ani lui Ioan Amos, Carol Ioan, Ioanna, Nela si mama de Ellenuta!
Incerc sa va raspund din amintiri, am citit pe bucatele astazi asa ca va rog sa ma iertati daca uit pe cineva, nu este cu intentie!
Monique, ma bucur mult ca vrei sa vii la mine marti! Hai ca poate le mai convingem si pe alte fete sa vina, sa facem gasca mai mare!
Lullaby, am inteles eu bina ca si tu stai asa de aproape de mine? Eu sa stii ca as veni sa te iau cu masina daca vrei sa vii la mine. Si pe Raluca o iau daca vrea!
Dar de ce va este voua asa de frica sa conduceti? Daca mergeti incet nu are ce sa se intample rau. Pana la urma tot trebuie sa o faceti. Eu mi-am luat permis si masina fortata de nevoi, ca altfel nici nu ma gandeam la asa ceva. Nu stiu ce m-as fi facut fara carnet.
Monikus, noi cu siguranta o sa ne vedem in parc la primavara. O sa mai creasca si Rares si o sa iti fie mult mai usor sa iesi cu el. Tu de cde te-ai tuns? Iti cadea si tie parul?
Eu sunt tunsa cam cum era Lullaby cand era gravida. Poate 1-2 cm mai lung. Desi cred ca m-am tuns degeaba, ca vad ca azi la baie tot atit de mult mi-a cazut. Am fost la un plafar si mi-am cumparat tot felul de tincturi si uleiuri (brusture, mesteacan, ardei iute, ulei de ricin, ulei de masline) si inca mai am o lista mare, din care o sa imi fac masti naturale. Poate vor da astea ceva rezultate.
Kawaichan, am vazut pozele cu baietelul tau. Este cat se poate de minunat!!!! Papusica, nu alta! Mai, si soacra ta mie sa stii ca mi-a placut, pare de treaba!![]()
Nela, fetita ta delicata este febletea mea din gasca dovleceilor fetite!
Zau ca-mi vine sa o iau si sa o pupacesc incontinuu.
Alex, tu ai o grasunica de papusa! Sa nu mai zici ca e fata slaba, ca ma superi!
E perfecta! Incearca sa nu iti mai faci atitea griji, ca o sa clachezi la un moment dat!
Ellenuta, maine fac si eu friptura de pui cu sos de usturoi. Salata aia fatoush e una din preferatele mele. Am mancat de mai multe ori la restaurantele libaneze, doar ca pe mine ma usura rau de tot limba de la menta, nu stiu de ce. Orezul acela basmati e integral? Sau e din cel care ingrasa?![]()
Melania, mi-au placut si pozele tale! La ce facultate esti? Ce naspa sa fii in sesiune!![]()
Manga, imi place tare mult cum povestesti tu de relatia ta cu fratele tau si in general, de amintirile din copilarie! Cred ca iti este tare dor de acasa! Mai, ce m-ai distrat cum ziceai tu ca iti spalai parul ca pe rufe! ![]()
Luci, cum merge regimul? EU astazi am aruncat din casa toate dulciurile, adica niste napolitane si o ciocolata! Efectiv le-am aruncat la gunoi. Astazi am fost foarte cuminte cu mancarea. Pofta de dulce mi-am satisfacut-o cu doua mere rase, cu putina fructoza si nuci prajite.
Santorini, Andrei al meu i-a tusit Emmei in fata de nenumarate ori si a mozolit-o cu mucii pe fata, si a fost bolnav rau, amigdalita acuta, si mititica nu a patit nimic! Au imunitate de la alaptat, asa ca stai linistita. Bine, nu zic ca nu se poate intampla sa ia raceala, dar e putin probabil.
Lumi, tip-au raspuns bine fetele, nici sa nu te gandesti la diversificare la 3 luni!
Selenico, mi-ai facut o pofta nebuna de cioco de casa, noroc ca nu mai am nimic dulce si ingrasator in frigider ca sigur balotam ceva de pofta.
Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009)
)
POZE
cristina_ana spune:
Eu maine dimineata ma duc sa-mi pun sterilet. Stie careva dintre voi cum este cand ti-l pune? O durea?
Asa am o stare nasoala din cauza asta, desi de-abia astept sa renunt la anticonceptionale.
)
POZE
cristina_ana spune:
Eu le-am cumparat mai demult nasilor o rama foto din aia digitala si au fost foarte incantati. E faina, ca o poti pune la serviciu pe birou si ti se deruleaza pozele in permanenta.
Acum nici eu nu stiu ce sa le cumpar. Asa ca astept si eu sugestii.
)
POZE

Andrei-Alexandru