Bucatarie fara foc (raw vegan) mi-a schimbat viata
Raspunsuri - Pagina 8
Charlie spune:
Magne - nu sunt rele ouale si produsele lactate nici macar carnea. Pur simplu raportul de nutrienti, vitamine, minerale - raportat cu relele pe care le aduce : grasimi saturate mult prea multe, acidifierea organismului,probleme digestive, aport caloric mare,etc - comparat cu alimentele vegetale care vin cu "0" rele sau si mai bine cu hrana vie care aduce numai factori nutrienti(aici includ carbohidratii, proteine,acizi grasi, vitamine, minerale, antioxidanti) plus enzimele exogene active - ii fac pe vegani sa renunte la carne, oua, lactate si sa aleaga doar sursele de hrana care nu vin la pachet cu dezavantaje si care le aduc cea mai mare concentratie de nutrienti/calorie/cantitate raportat la necesitatile si scopurile fiecaruia. Pana la urma este o chestiune de alegere a ceea ce este mai bun punand in balanta costurile si beneficiile si nu ma refer aici neaparat la costuri materiale.
Pana la urma nu vorbim aici neaparat de a urma o dieta anume sau un stil de viata anume si de ce o fi mai bun unul sau altul si de a face alegerile cele mai bune pentru necesitatile nutritionale ale organismului nostru : aliment, aroma, mod de pragatire, cantitate, combinatii, cand, cum si de ce.
Nikole multumesc mult pentru aprecieri.
------------------------
http://alegorie.wordpress.com/ - Blog Cu Drag despre Hrana Vie.
magneB6 spune:
Charlie, mersi.
Deci ouale si kefirul/iaurtul in sine nu sunt chiar rele-rele, in sensul ca favorizeaza aparitia bolilor grave? Bineinteles, ma refer la consumul redus/moderat. Daca e asa, mai m-ai linistit.
Dupa cum am mentionat anterior, eu mananc cam 2 oua/saptamana si 3-4 iaurturi mici. Totul organic.
raluk16 spune:
Dupa ce am fost diagnosticata cu sindrom ovarian polichistic (PCOS) si tiroidita autoimuna Hashimoto, am inceput sa cercetez. Lactatele sunt cele mai nocive pentru organism, pentru ca nu mai exista nici o specie care sa consume lapte dupa o anumita varsta, si in nici un caz laptele altei specii. Am citit ca lactatele sunt mai nocive pentru organism decat carnea. Produc mucus in organism, multe boli dermatologice, cancer si, ce ma interesa pe mine, boli autoimune!
Neaparat trebuie sa cititi Studiul China.
Chiar si asa, inca nu am putut renunta la lapte. Sunt ovo-lacto-vegetariana din 2001. Si sunt constienta ca un om care mananca doar legume, fructe si carne e mai apropiat speciei decat mine. Crude in mod ideal.
Mi-as dori sa ajung raw vegan, dar mi-e tare greu...
Puiul mic papa deocamdata foarte putine legume si fructe pe langa tzitzi. Dar dupa ce se va intarca, ii voi introduce lapte si oua. Pentru ca mi se pare dificil de urmarit o alimentatie vegana sanatoasa. Stiu ca e mai sanatoasa, dar necesita un efort mai mare. Pentru cei care vor sa-si creasca puii vegani, exista doua carti minunate: Copilul Vegetarian, de Elena Pridie pentru vegan cooked si Evie's Kitchen pentru raw vegan. Ultima este minunata, extraordinara, autoarea, Shazzie, abordeaza toate aspectele posibile, multe pe care nu mi le-as fi inchipuit, pentru a avea un copil sanatos raw vegan.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
Lux spune:
Raluk, as vrea sa te intreb de unde ai facut rost de cartea evie's kitchen? O caut de nebuna pe net dar nimic din romania. Stii cumva de unde o pot lua? Mi-ar prinde bine si mie niste idei noi.
Mersi anticipat!
Allure spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 Lactatele sunt cele mai nocive pentru organism,... sunt mai nocive pentru organism decat carnea. Produc mucus in organism, multe boli dermatologice, cancer si, ce ma interesa pe mine, boli autoimune! Puiul mic papa deocamdata foarte putine legume si fructe pe langa tzitzi. Dar dupa ce se va intarca, ii voi introduce lapte si oua. |
deci constienta fiind ca lactatele sint foarte nocive (conform propriilor descoperiri), tu iti vei hrani copilul cu ele indiferent?
curios...
LUX, jos palaria ca ai puterea si dedicatia sa aplici in viata copilului tau ce ai invatat si adoptat personal.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
luridana spune:
Draga Lux si oricine mai are copil pe care il hraneste raw vegan, am mare nevoie sa stau mai mult de vorba despre acest subiect intrucat in august vara asta fetita mea a fost diagnosticata cu diabet si din cate am citit tipul acesta de alimentatie o poate ajuta cel mai mult. Problema e ca nu am reusit din ce am incercat sa o fac sa i si placa ...
Va rog mult sa ma ajutati cu orice fel de sfat sau reteta pentru copii.
luridana@gmail.com
Va multumesc.
IuliaCiornei spune:
foarte interesante discutiile voastre. in acest sens va recomand sa cautati si sa lecturati cartile scrise de valeriu popa. numai bine
IuliaCiornei spune:
acum vreo 3 ani am vazut la tv o doamna din Romania care fusese bolnava de cancer si s-a vindecat mancand raw vegan. si am mai auzit astfel de cazuri. am auzit ca si in Franta ar fi un institut (parca Hypocrate se numeste) unde sunt tratati pacienti cu boli foarte grave si unde se consuma doar alimente raw vegan. mi-ar placea sa existe mai multe informatii pe aceasta tema de la oameni cu o astfel de alimentatie, cu ani multi de experienta, si de la medici, cercetatori.
si va propun si o reteta raw vegan foarte gustoasa si hranitoare: http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/11/guacamole.html
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
adrianafedorca spune:
de curand am terminat de citit Studiul China , o carte care merita citita, am sa va scriu cateva randuri care pe mine m-au pus pe ganduri...."Bucuria de a trai, in special cea de-a doaua jumatate a vietii, este in mare parte compromisa daca nu putem vedea, daca nu putem gandi daca rinichii nostri nu functioneaza sau daca oasele noastre sunt fragile si se fractureaza usor. In ce ma priveste, eu sper sa pot fi in stare sa ma pot bucura pe deplin nu numai de timpul din prezent, dar si de timpul din viitor cand o sa pot benficia atat de sanatate cat si de independenta"
tot dr T Campbell spunea ca hrana pe care o mancam ne poate schimba viata . Toat componentele din mancare lucreaza impreuna pentru a crea fie sanatate fie boala"
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
imi pare bine ca Andreea a scris si aici pe Dc , imi pare rau ca nu mai scrie, dar o inteleg ca e super ocupata, daca vreti sa aflati povestea ei neaparat sa-i cititi blogul http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/
acum povestea mea...din iunie am renuntat la carne, o perioada chiar am mancat numai raw vegan, de fapt mai toata vara, ce sa va zic ...mi-a schimbat viata...IN BINE, ma simt excelent, din toate punctele de vedere....nu cred ca exista cuvinte sa va descriu trebuie sa incercati si o sa simtiti pe pielea voatra
cat despre copii...am si eu 2 si vreau sa-i fac vegani, fetita de 1,5 ani chiar nu vrea carne, ii plac toate legumele si fructele , ii mai dau carne 1 data la 2 saptamani dar vreau sa renunt de tot, cu baiatul e mai greu ca e mare si deja stie gutul dar sper sa reusesc si cu el , macar cu carnea
m-as bucura daca veniti si cu retete , testatede voi , eu am cateva favorite , o sa incerc sa le scriu maine daca va intereseaza
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler