Sezatoarea canadiana (167) Bun venit Yann Edward!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Bine ai venit Yann Edward Felicitari parintilor, sa va traiasca juniorul si sa aveti numai bucurii de la cei doi copii

Dana, bine ai revenit pe banchiza canadiana , abia astept sa ne povestesti prin viu grai cum a fost reintoarcerea dupa atitia ani.

Cristina (cge) La multi ani pentru Victor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ione81 spune:

hop si eu, de ziua numelui

l-am sunat azi pe ticu meu, e Ion (de acolo mi se trage numele de nepronuntat pt oamenii astia de aici - cu versiuni de Lionela, Neiola, Ionnella (tot nepronuntabil, chiar cu dublarea consoanelor cu tot), (sunete indescifrabile) ela

deci, in Ro era chef mare la ai mei, aici la casa lu IONela, e liniste :)

asta ma surpinde inca, desi saracia e in gat, cu pensiile alea (sa nu mai vorbimn de salarii) oamenii ar putea sa se sinucida, DAR totusi, se merge mai departe, cu fratie si oamenie si dragoste si prieteni, si multa dezamagire si negru in fata ochilor uneori, gasesc puterea de a trai si a iubi, si MAI MULT, de a darui... uneori am impresia ca fratia asta se naste din sentimentul de mizerie pe care il traiesti in fiecare zi, si atunci e mai usor cand il imparti cu cineva...

Ralu precup
Cred ca am mai zis asta, ca proaspat sosita inca (2 ani si un pic), eu cred ca cel mai important e sa iti ocupi timpul cu ceva ce iti place tie, nu am retinut unde locuiesti, dar pe mine, in fundul lumii la Calgary ma bateau gandurile ca fiu voluntara la scoala romaneasca de duminca, n-am mai apucat ca ne-am mutat aici, si la Montreal auzi romana la toate colturile :) oricum, un sport, o seara in 2, o carte, o conversatie cu cineva drag din ro, un curs de dans, o sezatoare...
aici e greu, pt ca oamenii nu impartesc intotdeauna aceleasi valori ca si tine, nu au intotdeauna acelasi simt al umorului, asta e o treaba culturala cred eu, nu toti rad la aceleasi chestii, deci e fain sa iesi sa ii intalnesti sa faci ce poti cu ei, sa nu te izolezi, dar in acelasi timp sa ai grija de sufletul tau, caci eventual o sa intalnesti si oameni care iti plac, cu care o sa ai un bond, dar tre sa ii cauti! tre sa fie un club la care poti sa mergi macar o data pe sapt ca aici sunt asociatii de toate felurile pt toate activitatile. spre ex, prietenii nostri ce mai buni la Calgary erau un cuplu de filipinezi, un cuplu de englezi, un cuplu - el canadian, ea tot englezoiaca, si un cuplu de romani - el roman, ea moldoveaca de peste prut; si acum ne sunam si povestim... plus imi mai vin si altii in minte acuma ca incep sa ma gandesc...

Monicutza bb
Da' la ce bloc ai stat, ca asta la care suntem noi e frumos frumos, dar proprietara nemtzoica NU DA caldura.
pe mine ma doare gatu' de cand am venit aici si dorm in 2 pijamale. sotu nu are treaba insa, el la tricou oriunde :)

Yann Edward,
Sa fii sanatos si sa cresti mare bucurie parintilor!

Dana,
Welcome back to oh Canada. Sunt de acord, nu e rea tara asta, pacat ca au pus-o asa departe :)
Habar n-am daca am fost mentionata sau nu, sau daca e vorba de mine, stii ce, nu conteaza. Conteaza ca bebele acela sa fie mai bine, ca pot sa imi imaginez suferinta unei mame... am vazut-o pe a mea destul plangand ca am plecat, nu stiu ce ar face daca as mai fi si bolnava.

Azi am primit birou la ferestra la lucru, vezi, cadou de sf ion fara sa isi dea seama... ma simt promovata :) abia astept sa iasa soarele

Va pup, ma duc sa fac un sos moldovenesc miam miam :)

Somn lin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ione, de care? Copiii mei cred ca au baut cafea pe ascuns, abia acum au adormit, dar cu chiote si veselie mare... cred ca mai stau putin si ma duc si eu la nani, ca daca ma apuc de treaba, mi se va face foame... stiu eu!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Bine ai venit pe lume Yann Edward ! Sa fii sanatos si fericit alaturi de familia ta frumoasa ! Pucku, refacere usoara !

Bine ai revenit Dana P. Cum a zis si Nelia, mi-a placut cum ai scris despre Ro, cu pro si contra, totul vazut la rece, realitatea vazuta obiectiv.

M-ati zapacit cu scaunele astea de masina, noi am luat pt Victor unul de la wallmart, cel mai ieftin, la vreo 70 de cad, de fapt doua ca la noi unul il duce altul il aduce, nu e foarte confortabil in el, mai ales la drumuri mai lungi (de care nu prea facem), ca nu se inclina si ca e cam tare, dar e sigur si asta conteaza pana la urma, nu ?

Welcome noilor venite (de parca eu as fi veche rau ), stiu ce spuneti, si mie mi se parea greu de intrat in inima sezatorii, dar nu a fost asa, e drept totusi ca oricarei relatii trebuie sa-i dedici un pic de timp si suflet. Mai scrieti

Maine am primul curs, am emotii, fata ramane la o doamna care sta langa HEC, am muls laptic, i-am pregatit gentuta parca o duc la gradi, asa ma simt.

Gata, ma duc la culcare ca deja mi-am depasit ora, am zis la culcare la max 10, de unde

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Felicitari Pucku, si recuperare usoara! Bine ai venit pe lume, Yann Edward!

La multi ani Ioni si Ioane! Noroc ca ne-a sunat cineva ca sa ne aminteasca (ce inseamna sa nu fim obisnuiti) ca si pe junioara noastra o cheama Ioana :)! Ouuups!!

DanaP, bine ai revenit. Mi s-a facut si mie dor de tara... si nu stiu daca si cand o sa mai pot ajunge...

Bafta la cursuri, Diana. Ce cursuri faci?

Eu am fost azi si am dus niste documente la tradus in engleza; am cerut viza SUA pentru mama, si peste doua saptamani merg cu ea la interviu. Sper sa nu fie vreo problema si sa-i dea viza.
La intoarcerea de la traducator am intrat intr-un Chapters si nu pot spune cat de tare m-a lovit mirosul de carti noi. Cred ca functioneaza ca un drog pentru mine: nu am putut iesi fara sa cumpar o carte. Am luat una despre diete- "Fat Flush Plan". Imi acum un pahar de apa si... la citit cu mine.

Noapte buna! la canadeze & friends!

Laura

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Nelia da da da, vreau cartea (cu imprumut, binenteles, si sa stii ca eu respect cartile ) si raman datoare, sarut-mana. Mie imi trebuie ambele, dar ma duc sambata sa vad daca au mai adus, poate o iau pe cea de la oral.

Ktrine nu e nimic in neregula cu comertul pe kijiji (si eu il mai practic uneori, cand nu imi e prea lene sa pun un anunt, acolo am vandut si eu chestiile mari ramase de la copii gen patut, carucioare duble, etc) dar ziceam ca este riscant sa cumpere cineva scaune de masina pentru ca nu stie daca masina in care a fost folosit a fost implicata in vreun accident (chiar si fara copil in scaun, in cazul unui accident, acel scaun trebuie schimbat pentru ca nu mai este considerat sigur, din cauza fisurilor care pot aparea in plastic).

Legat de masina, Ktrine, Ana, maru mersi de urari, sper sa o folosim fara evenimente. Este o Mazda 6 din 2006 cu 66000 km, neagra (mi-am dorit de mult o masina neagra, dar numai verzi sau rosii am avut pana acum ) Ne-am innoit cam mult in ultima vreme , deja cunoscutii se uita la noi cam ciudat... dar trebuia (era o necesitate) si ne-am intins noi mai mult, dar merita. Este frumoasa si imi place tare mult (inca nu m-am obisnuit cu ea, ca o avem de o saptamana).

Carmencita daca stai in US cel putin 3 zile (parca, nu sunt sigura daca 2 sau 3), poti reintra in CA cu ceva produse cumparate fara a plati vama/taxe/duty. Acum cu un scaun de masina mai este totusi o varianta, intrii, cumperi scaunul, il arunci pe cel vechi (daca asta vroiai sa faci oricum), il pui pe cel nou in schimb si te intorci in CA fara a declara nimic (cine va sti ca e scaun nou sau folosit deja?)
Dar, cum spunea si Lorelai, sa mergi in US pentru a salva 50$ mie imi pare mai mult pierdere de bani, decat castig (ca si benzina costa, mancat pe drum, si s-a dus diferenta aia). Plus ca daca nu esti cetatean inca (cum este si cazul nostru), mai costa si viza aia ceva. Si noi vrem sa bagam o excursie prin Vermont si NY la vara, poate si ceva shopping daca vor fi bani (dar centrul ala mare de outleturi de care imi povestea seful meu sigur il vizitez, imbrac toata familia de acolo cu 100$, ar fi pacat sa ratez asa ceva, nu?)
Nu am retinut, tu de cat timp locuiesti in Montreal/CA? prin ce zona stai?

Citat:
citat din mesajul lui mikiion
Eu vorbeam de practic, cel teoretic il am de 4 ani si..... dar abia anul asta m-am apucat sa conduc cu adevarat.....

miki am inteles eu bine? Ai permis din acela temporar (pe care il folosesti doar cu cineva in dreapta, cu exp mai mare de 2 ani) de 4 ani? Esti sigura ca nu este expirat? sau l-ai reinnoit? Ca am avut si eu din ala pana mi-am urnit fundul sa imi preschimb permisul cu unul de QC si stiu sigur ca era valabil doar 12 luni.

lilidana bine ai venit la Sezatoare si cu curaj povesteste-ne de tine si de copii. Incet-incet ajungem sa ne cunoastem si nu te vei mai simti "intrusa", ca chiar nu ai de ce.

Ione felicitari pentru promovare si inca o data la multi ani pentru tine si pt tatal tau.
Blocul ala era pe vestita strada a romanilor Bois de Boulogne in Montreal(nu stiu daca e chiar asa vestita, or mai fi si altele dar asa mi-a spus si mie cineva, ca erau romani in blocurile de pe strada aia peste 75%). Concierge-ul este Quebs pure laine, i se rupe de tot si de toate, ii place tuica romaneasca si s-a invatat cu spaga pt apartamente mai bune (traiasca Romania, oriunde te-ai afla si sub orice forma). Asa ca dadea caldura de duduiau caloriferele, dar stia ca trebuie sa compenseze gerul care la unii se simtea mai mult decat la altii, in functie de conditia geamurilor, care trebuiau schimbate de mult (si in fiecare vara promitea, in 4 ani nu a reusit performanta).
Vezi ca mai e o chestie, pune-l pe sotul tau sa se uite ca la capat de circuit la calorifere este ca un ventil se aerisire si daca umbla acolo poate se face mai cald (nu stiu sa explic dar noi asa am patit, era rece, a umblat, s-a facut cald... q.e.d)

Diana bafta maine la cursuri (am uitat, ce program incepusei?). O sa fie ok Soniuca mica, pupici pe bulanele alea grasute (cum se mai simte? ca ziceai sa a fost bolnavioara puiuta)

Laura, Nelia, Mimitete m-ati terminat cu apa voastra, ca ma tot chinui sa termin mesajul dar imi cam trebuia la toaleta si trageam de mine sa termin mesajul si mai citeam si mai dadeam peste un pahar de apa... si ma chinuia si mai mult nevoia.
Va pup pe toate 3 si bafta la slabit (si voua maru, Diana, Ana, Cristina si mai era cineva dar am uitat)

Mon mari a moi este scolarel de azi, a avut primul curs. Sunt mandra de el, chiar daca nu a facut nimic inca . Era incantat de unele chestii, dezamagit de altele (are multi chinezi in clasa, si sunt multi studenti in grupa, vreo 45), astept sa il vad peste vreo 2 sapt cand intra in miezul "problemei".

Eu acu ma duc la si la dodo, noapte buna fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Bine ai venit Yann Eduard!!! Felicitari parintilor! puckule, refacere rapida si acomodare usoara unii cu altii.

Dana, bine ati revenit! Chiar ma gandeam zilele trecute oare mai stati mult?

Bun venit noilor venite. lilidana tu de unde ai venit la To?
Olga, mai am 3 ani pana imi bag nasu'n asemenea documente sofisticate. Io tot pe-a mea o tin. Atata timp cat un copil ca Paul poate sa vina din Ro, unde mai avea un an de gradi, sa meraga intr-a intaia fara nici un pic de engleza si sa fie unde trebuie mai mult decat curand, pt mine e BS stresatul parintilor incepand cu JK, no matter ce zice guvernu'. Si pe vremea aia era tot cu letter si number recognition. Apropos de scaunele, vezi ca e acum 3 in 1 eddie bauer in sale la toysrus cu vreo 135.

Si tot apropos de ele, eu nu m-as risca fara sticker de transport canada chiar daca e legal asa ceva, din motive de asigurari (care daca e sa plateasca te cauta si-n k.r sa-si gaseasca scuze sa nu plateasca), plus ca nu le puteti inregistra pentru garantie si recalls, chiar fiind acelasi model. Adica eu, personal, as face economie la alte articole de adus din usa, pare prea complicat. Ma enerveaza ca am luat un jumparoo si nu pot sa-l register nici macar pe ala.

O seara buna!

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

FELICITAI Pucku!!! Bebe mancacios si refacere rapida iti doresc!

Dana P, aceeasi senzatie o avem si noi cand venim din Ro. Bine ca am vazut neamurile, dar ce bine ca ne-am intors acasa

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Neata!

Bun venit Yann!!!!!!!!!!!!!!!!

Dana bun venit acasa!Ti-am dus dorul fata>

Ione sigur a fost fara intentie si oricum niciuna nu am facut-o pt nominalizari.

Dau drumul si ma intorc. Urla boieroaica de nu imi mai aud gandurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

mQQm inteles sa traiti. Nu mai cumpar. La Britax era o diferenta de 50 dolari.

Simonna, Ktrinel, Denisa sunteti de coma cu slabitul.

Ieri am fost la doctor cu Sophia, trimitere pt analiza de sange.( sa verificam daca vaccinul de Hep B a functionat- am emotii) Are fata mamii 9, 200kg, 74 cm. E mare frate!!!!Tony avea 9,5 si tot asa inaltime la varsta ei. Asa ca are mama un munte in devenire, sau o manechinutza nu stiu exact.
Ajungem acasa Tony face baie, vrea parul lins ca de vaca, urla ca il usuc. Intr-un final se potoleste. Azi de dimineata vrea un tricou cu Mc Queen. Merge la scoala ca si cu haine de capatat. No problem. Bine ca nu vrea sandale. Si acu ce fac, ii cumpar briantina? Sophia urla zi lumina, noapte intuneric. Avem explozie pe gingia de sus.
Da nu-i nimic ca maine ma razbun si merg la shopping si ii sufla taica-sau undeva toata ziua. Adica sper sa mai merg.

Apropo de produse de la Cotsco. Am gasit astea. http://boogiewipes.com/ Sunt super. Mamicile cu bebelusi- cumparat-va.

Mergi la inceput