FIV sau inseminare cu donatoare/donator (29)
Raspunsuri - Pagina 3
gabri-ela spune:
Cip dar daca eu fac vaccinul in perioada asta si abia peste trei-patru luni incep FIV-ul, are ceva? Dauneaza atunci? Sau este doar pe termen scurt?
Pup fata mea optimista
Sa incepem o saptamana buna.Pup toate fetele mele dragi
Anul acesta va fi un an roditor pentru mine
cristm spune:
ciao fetelor
Sunt noua la topicul asta, am mai scris la fiv in ungaria.Eu probabil ca voi face Fiv cu donatoare...la mine e problema, rezerva f.f. scazuta.Intentionez sa fac la Budapesta la Kovacs, am si corespondat pana acum de vreo 5 ori.Diana, eu l-am intrebat daca exista posibilitatea de a lua ovocite de la ei, mi-a raspuns ca este imposibil acest lucru; nu este legala donarea, pentru ca nu se recompenseaza, asadar nu exista registru de donatoare; e posibil doar daca eu gasesc donatoarea si venim impreuna; am aflat lucrul acesta prin noiembrie, si de atunci tot caut...e dificil, va dati seama ca si eu as vrea sa fie cu ovulele mele, dar daca nu se poate, pentru ca ne dorim mult un bebe, accept varianta asta. Am norocul ca sotul este ok..de altfel cred ca este mai simmpla procedura cu donator decat cea cu donatoere, in varianta in care donatorul este mult mai usor de gasit.
va pup
diana23ct spune:
cristm imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci prin asa ceva si mi se pare si mai nedrept ca cineva sa vrea sa doneze embrioni si sa nu se accepte acest lucru.
mi-a atras atentia ceva din mesajul tau si anume faptul ca ai spus ca ai rezerva ovariana foarte scazuta, deci mai exista totusi ceva acolo si cu toate astea mergi direct pe donatoare. ai incercat sa vb cu dr sa vezi daca nu exista totusi o schema de tratament cu care sa produci 1-2 foliculi?
la avest capitol avem 2 fete cu probleme asemanatoare, au rezerva ovariana f mica si totusi incearca sa faca tratament pt a obtine ceva. vorbeste cu ele, poate te pot ajuta cu niste sfaturi ceva. Parerea mea este ca atata timp cat inca ovarele tale mai produc ceva merita incercata varianta asta. simonete si bytzi sunt niste luptatoare si poate te ajuta cu ceva.
Te pup si sa dea Dumnezeu sa invingi pb
In 2010 asteptam barza la acest capitol. Martie e luna mea
cora79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristm ciao fetelor Sunt noua la topicul asta, am mai scris la fiv in ungaria.Eu probabil ca voi face Fiv cu donatoare...la mine e problema, rezerva f.f. scazuta.Intentionez sa fac la Budapesta la Kovacs, am si corespondat pana acum de vreo 5 ori.Diana, eu l-am intrebat daca exista posibilitatea de a lua ovocite de la ei, mi-a raspuns ca este imposibil acest lucru; nu este legala donarea, pentru ca nu se recompenseaza, asadar nu exista registru de donatoare; e posibil doar daca eu gasesc donatoarea si venim impreuna; am aflat lucrul acesta prin noiembrie, si de atunci tot caut...e dificil, va dati seama ca si eu as vrea sa fie cu ovulele mele, dar daca nu se poate, pentru ca ne dorim mult un bebe, accept varianta asta. Am norocul ca sotul este ok..de altfel cred ca este mai simmpla procedura cu donator decat cea cu donatoere, in varianta in care donatorul este mult mai usor de gasit. va pup |
"DOAMNE FA SI PENTRU NOI O MINUNE CU PAMPERS"
yarrina spune:
Buna dimineata iubitelele lui mama!
Ralu sa ne astepti pe toate sa ramanem si apoi mergem si ne facem o Odisee doar a noastra.
La mine se instaleaza rusii intr-o zi-doua. Here we go again!
bytzi spune:
buna fetele,
cristm,te stiu de la sub Ungaria si eu sint in aceeasi situatie sau poate mai rau
eu am 33 ani si in urma unei laparo pt chisturi pe ovare si trecerea unei perioade (3 ani) am ramas fara rezerva ovariana,eu am facut 6 inseminari dar facind ultimile 2 cu stimulare mi-am dat seama ca nu raspund la stimulari ,mi-am repetat fsh si stupoare 27,20,29...
am incercat un fiv in octombrie ,am vrut sa facem pe CM natural dar dr meu mi-a bagat 200ui puregon pt a avea un endometru frumos si de ce nu crezind ca vom obtine si noi 2 foliculinu a fost asa...dupa 5 zile de stimulare 0 foliculi,am facut protocolul cu AC inainte de stimulare si cerd ca asta mi-a blocat de tot ovarele in cit nu a mai produs nimik
acum eu fac un trat cu DHEA stiu ca si dr Kovacs recomanda asta pt cele cu rezerva ovariana scazuta,timp de 3 luni (de preferat este 4 luni) si in martie incerc iarasi un fiv ,protocolul ultra scurt :analogi din z2 si stimulare din z3 cu 5 menopur/zi;eu sper din tot sufletul sa produc macar un folicul
Am citit despre tine ,dar sint atitea fete incit am uitat exact cazul tau,daca nu ma insel ai AMH f mic???
Asta stiam si io de donare in Ungaria,parca tot de la voi am citit
iti doresc tot norocul din lume si daca ai posibilitate incearca si de la tine o data ,chiar daca va fi doar un folicul ,poate va fi cel norocos
yarrina ,ooo ce optimista estiiiii,bravo fata draga,va veni si rindul tau ,ai sa vezi
gabi,eu am citit pe forul ca e nevioe de o luna pauza intre vaccin si fiv,acum nu stiu cit e de adevarat...
cora,tu esti o norocoasa ,parca ziceai ca ai fsh undeva de 16 si ai produs 5 outze la fiv ,mai rar asa ceva,cind te-ai hotarit pt IA ?
monty,ce mai faci dragutza noastra?esti bine?
pup toate fetele
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi
vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)
cristm spune:
ciao fetele
va multumesc pentru sprijinul pe acre mi-l acordati.Da, eu sunt cu amh-ul f. mic : <0.05, mi-a iesit, Kovacs a spus ca nu se poate face Fiv la un asemenea rezultat doar cu donator.Mi-a recomandat sa mai fac odata , la o data aleatoriu aleasa de catre mine analizele : fsh, lh si estradiol, sa i le trimit si decide el ce fac mai departe.
va dpun pe scurt si istoricul meu: am intrerupt Ac de 3 ani jumate, am luat aprox. 8 ani , cu ceva intrerupere, dar nu semnificativa.Mensta imi vine f. rar, in 2009, mi-a venit ianuarie, febr. si martie; am facut si eu inseminare in Timisoara, fara rezultat , mensta nu a mai aparut din martie pana in septembrie.Am fost 10 zile la Sovata, nu prea m-a ajutat. In oct. am luat ceva pilule sa-mi provoc ciclul, sa fac si eu analize de ziua 3 si amh, care toate au iesit prost; deci concluzia este ca nu stim din ce motiv, menstra nu mai vine, ovulatia este zero; medicul din Timisora , dupa 3 zni de zile , mi-a spus ca nu ma mai poate ajuta, mi-am pus toata speranta in Kovacs, saracul, nu stiu ce poate face.
Eu as vrea sa incerc stimularea, poate ca iasa totusi ceva. In martie cand am facut inseminare, am luat doar Clostylbegite, 5 zile, 2/zi, nu a iesit decat 1 folicul de 20 mm.Era un folicul aparut pe un ciclu natural; ne dorim cu disperare un copil...si n-am sanse cred decat cu donatoare.
Maine imi voi face cele 3 analize, asa cum a cerut Kovacs, va tin la curent cu rezulatele...
Cu siguranta nu am avea bani de Fiv in Cehia sau Ucraina, nu stiu cum si cine poate sa ma ajute cu ovocitele...Norocul este ca sotul are rezulate f. bune la spermograma...Am facut si eu Hsg..f.buna, buba mea e la ovare...medicul din Timisoara, la gluma, imi spunea ca arata ca 2 prune uscate...:)
spuneti-mi ce sa fac...sa mai fac
diana23ct spune:
cristm parerea mea este ca merita incercat, nu stiu de unde sare iepurasul...daca pe closty ai avut totusi un folicul eu zic ca sunt sanse sa iti produca macar 2 pt o fertilizare. eu am facut o inseminare la sibiu cu dr mutuliga si prima luna de stimulare am pierdut-o pt ca ea imi spunea ca nu cresc foliculii dupa closty, dar nici nu mi-a dat nimic ca sa ii ajute sa ajunga la maturitate, a 2 a luna m-a indopat cu gonal f 20 de fiole de 75. mie ecografista din buc mi-a zis ca am ovarele perfect sanatoase si dr zadori la fel, si ii cred tinand cont de fsh-ul care il am (4,28)iar dr mutuliga nu a reusit sa imi aduca la maturitate foliculii, pe cand in ungaria dupa 3 zile de stimulare am facut inseminare. nu s-a prins nici una din ele, dar diferenta de profesionalism se vede. poate nu ai dat peste un medic bun in tara. parerea mea e sa nu iti pierzi speranta. si eu am pb cu menstruatia, o am destul de luna intre 33 si 36 de zile si uneori neregulata. cu ani in urma am avut momente in care nu imi venea 2-3 luni la rand, dar incet incet s-a mai imbunatatit treaba. poate nu ar strica sa faci o cura naturista, sa iti cureti putin organismul si sa te relaxezi. cum stai cu kg? la persoanele mai plinute dereglarile menstruale vin din cauza kg (cum e cazul meu).
te pupam si te asteptam cu rezultate bune la analize.
In 2010 asteptam barza la acest capitol. Martie e luna mea
simonete spune:
Cristm , sa-ti spun varianta mea , ca tot m-a laudat Diana ca sunt o luptatoare........eu merg pe principiul da-i-nainte cu tupeu , vorba cantecului.....crezi ca mi-am mai repetat FSH-ul ? de ce ? ca sa-l vad cum creste ? ca doar n-o sa aiba val. 5 la 40 de ani , anul asta 41.
AMH nu mi-am facut niciodata si nici nu-l fac , atata timp cat mai am vreun folicul , cum il vad , cum sar pe el ....si eu si dr I.
Acum tu nu trebuie sa faci ca mine , ca eu cred ca sunt si un pic inconstienta in speranta asta a mea , dar merg pana la capat.
Dar eu am ciclu regulat ,cred am folicul cam in fiecare luna , dar fie sunt goi , fie or fi imbatranite ovocitele de nu iese nimic.
Daca ai 2-3 cicluri/an si ai vazut la monitorizari ca nici nu ovulezi, poate ar fi mai bine cu ovocite donate.
Iti tin pumnii sa ai rezultate bune acum !
Bytzi , ce facusi sora mea , ii pozasi pe toti , de-aia nu mai aparusi tu pe aici ..........mi-e dor de ei , poate mai fac si eu vreo IA
Acum sunt in asteptare sa vad ce produc pe cm. asta , azi a fost ziua buna cu speranta ,ca sa vezi ce folicul frumos o sa am ....... ieri a fost ziua de pesimism , mai am eu folicul , cand toti zic ca rezerva e pe final......
Si tot asa.....
simonete spune:
Gabriela poti sa faci vaccinul , eu anul trecut l-am facut si a zis Ispasoiu ca pot face IA dupa o luna .