Dieta Rina(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui terry

pai fac piure de spanac (fierb spanacul, il toc, pun intr-o cratita putin ulei, apoi adaug spanacul tocat, sarez si in mod normal mai adaug o lingura de faina amestecata cu apa, dar pt reteta asta voi scoate faina) prajesc 1-2 ochiuri si asta e tot.

reteta originala e cu un rantas mai putin prajit (adica faina prajita in ulei si apoi se adauga spanacul), dar eu nu suport rantasul.

Trebuie sa fie delicios.
Eu ma gandeam la rulourile cu ou si spanac. Mi-au trimis fetele pe email , cateva retete impreuna cu cartea. Aici am gasit reteta asta:

Rulouri de oua cu spanac

Ingrediente:

- 5 oua
- 200 g spanac inghetat
- 100 g de cascaval daca se poate mozzarela
- coaja rasa de la jumate de portocala
- 2 catei de usturoi
- jumate de ceapa
- 2 linguri de iaurt (eu am folosit iart de la zuzu)
- ulei de masline
- sare, piper

Ouale cu un pic de sare si piper se bat bine bine cu mixerul ... se alege o tigaie mai mica pt asa zisele "clatite" ... se incinge cate o picatura de ulei ... atentie sa fie tigaia fff bine incinsa ... se pune cate un pic din ouale batute (ca si cand facem clatite) in tigaie si se frige si pe o parte si pe cealalta ... cand am facut toate omletele le lasam sa se raceasca ...

intre timp pregatim umplutura ... se incinge o lingurita de ulei de masline, punem ceapa si usturoiul tocat marunt si le calim un pic, adaugam spanacul inghetat si invartim bine bine pana se face si spanacul, la sfarsit adaugam sare, piper si 2 linguri de iaurt ... se fierbe pana numai are zeama ...

Luam fiecare omleta in parte si punem umplutura in mijloc,o rulam ca si o clatita ... le punem intr-o tava termorezistenta ... peste presaram coaja de portocale si cascavalul ras ... se pune la cuptor cam 20 min pana se topeste cascavalul.

Eu as fi renuntat la cascaval, iaurt, coaja de portocale si usturoi. Si cantitatea preparata mi se suficienta pentru toata ziua, avand in vedere ca are 5 oua. Desigur, nu am gasit spanac si am renuntat momentan la reteta. E ok pentru ziua de proteine, mai putin combinatia ou-iaurt-cascaval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza_tania spune:

sunt cu voi la ziua de proteine azi, ca am besteli-o ieri si trebuie sa o iau de la inceput . am ciorbita de vacuta cu legume. oare merge?

are cineva cartea a doua, de intretinere? asa, de curiozitate, sa vadem care sunt principiile. si eu ma tem tare sa nu ne ingrasam la loc dupa ce terminam cele trei luni.

felicitari fetelor care au trecut cu brio de prima zi de fructe

eu nu pot sa tin chiar asa strict, daca e zi de proteine, ce se intampla daca le amesteci? ce mare lucru, tot proteine... cine sa traiasca numai cu oua?

terry cred ca la spanac poti sa pui si faina, avand in vedere ca ai voie o felie de paine pe zi, tot din faina preparata e si painea, eventual mai renunti la jumatate de felie de paine.

la toate si pofta buna azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui luiza_tania

sunt cu voi la ziua de proteine azi, ca am besteli-o ieri si trebuie sa o iau de la inceput . am ciorbita de vacuta cu legume. oare merge?

are cineva cartea a doua, de intretinere? asa, de curiozitate, sa vadem care sunt principiile. si eu ma tem tare sa nu ne ingrasam la loc dupa ce terminam cele trei luni.

felicitari fetelor care au trecut cu brio de prima zi de fructe

eu nu pot sa tin chiar asa strict, daca e zi de proteine, ce se intampla daca le amesteci? ce mare lucru, tot proteine... cine sa traiasca numai cu oua?

terry cred ca la spanac poti sa pui si faina, avand in vedere ca ai voie o felie de paine pe zi, tot din faina preparata e si painea, eventual mai renunti la jumatate de felie de paine.

la toate si pofta buna azi

Chiar, ciorbita e permisa? Dar ciorbita cu bors, ca eu numai asa fac.
Daca legumele din ciorbita nu sunt: cartofi, mazare, fasole, atunci pare ok, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

le-am facut alor mei spanac, mai am si varianta cu carne de vita ramasa de ieri de la masa lor si ma gandeam sa nu salivez prea tare langa ei pana la urma e ok spanacul cu ou?maine ce avem? amidonuri? pot sa fac o mancarica de mazare cu sos de rosii si marar, fara carne?

Mergi la inceput

terry suna foarte bine mancarica ta de mazare. si eu fac

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melli spune:

Buna feltelor,
Jasmi si terry va multumesc mult pentru carte,astazi ma apuc de citit si eu .
De fapt am cam dat-o in bara ieri ca am fost la un Ion si am ciocnit si eu un pahar de vin alb cu ceva crokete de cascaval....si o acfea mare in plus.
Vinul a fost doar o jumatate de pahar dar croketele......cam multe .
Problema e ca si simbata mai merg la o petrecere si stiu eu ce ce ma mai aleg.
Credeti ca ar trebui sa o iau de la capat cu dieta s-au sa o continui asa????
ma gindeam sa trec peste prinz astazi si sa maninc doar cina asa drept pedeapsa ,si apa in rest
alecsia -
suna bine ouale cu spanac sa ne spui daca ai incercat si sunt bune si mincarea de mazare suna bine
spor la scapat de Kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

azi am mancat o banana,cas+o cana de sana+putina paine.

a fost super ok!

Mergi la inceput

melli, in carte scrie ca daca o comiti, trebuie sa o iei de la capat sunt in aceeasi situatie. eu am lua-o de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

"NEATA" si de lamine
de azi dimi de la 9 tot vreau sa va scriu dar n-am apucat , can ziceam ca termin cu un copil incepea celalalt

bine ca am apucat sa mananc si eu ceva: 2 mere , o banana, si cateva nuci si o portocala pe la 1,30 si peste vreo 2 ore o sa pap pranzul
am schimbat meniul pt pranz aseara am facut niste spanac cu piept de pui asa ca o sa pap si eu
pt maine o sa fac niste mazare cu sos de rosii

eu una sunt deja lesinata de foame abia astept sa mananc de pranz ca nu mai pot, dar ma asteptam ca asa am patit mereu in primele zile de dieta

m-am cantarit azi dimi si aveam 68,1 kg, deci sa modificati si la mine in listuta, sper sa rezist si sa ma cantaresc doar 1 data pe saptamana
pupici
merg sa citesc ca vad ca ati scris ceva de aseara

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput