ajutor probleme cu somnu !!
buna am o fetita de 1 an jumate si am probleme cu somnu noaptea,ea se trezeste din 2 in 2 ore nu stiu ce sa ma mai fac cu ea,este si foarte energica dimineata se trezeste la 7 la amiaz doarme o o ra jumate si aia cu treziri foarte rar sa nu se trezeasca,noaptea bea foarte mult lapte si ceai.am incercat sa o dezvat delapte noapte si urla cat poate de tare si doarme numa leganata in brate.probleme acestea le avem de cand am intarcato la (1 an si 2 luni)nu stiu ce sa ma mai fac.eu trebuie sa incep si lucru si nu stiu cum so dezvat de lapte de legan si sa nu se mai trezeasca nopate din 2 in 2 ore.ati mai trecut prin asa ceva? dati va rog cateva SFATURI
Raspunsuri
AngeliquedeS spune:
Nu cred ca o sa te incurajez, dar baietelul meu, de cand l-am intarcat la un an si 4 luni, se trezeste in continuare noaptea de 3-4 ori si cere apa. Speram ca face asa din cauza eruptiilor dentare, dar luna trecuta i-a iesit si ultimul molar insa obiceiul si l-a pastrat. Vad ca azi e prima noapte in care de la 10 de cand a adormit si pana acum la 3.30 nu s-a trezit decat o singura data. Si eu am inceput serviciul dar deja cred ca merg pe pilot automat, m-am obisnuit oricum imi e mai usor ca dormim impreuna si nu trebuie sa merg in alta camera.
Alte posibilitati in cazul vostru ar fi sa ii dai sa manance mai tarziu seara si sa nu fie foarte cald in camera in care doarme, se poate trezi de sete si din cauza caldurii, maxim 20-21 de grade si imbracata usor. Sau, din contra,poate sa ii fie mai rece si se trezeste. Sau poate are nevoie de apropierea ta, n cazul in care doarme separat... nu stiu cat ti-am fost de folos, insa macar inteleg ce simti
CorinaDani spune:
buna,
poate fi agitata
- din cauza dintilor care ies in aceasta perioada
- este prea cald in camera in care doarme
- ii este foame
incearca sa-i dai seara inainte de culcare lapte cu cereale, este un amestec mai hranitor, mai satios, chiar exista cereale pentru "somn linistit".
de asemenea, daca este in perioada in care ii ies dintisori, ii poti da, cu acordul medicului pediatru, putin nurofen sau panadol sirop, este recomandat si in cazul durerilor provocate de eruptiile dentare. local, pe gingie, ii poti da cu gel pentru calmarea durerilor, intreaba in marile farmacii, exista cateva sortimente.
nu-i mai da ceai, nu are valoare nutritiva, iar daca il indulcesti, pot sa-i apara carii la dintii de lapte. mai bine apa plata.
evita sa-i dai alimente care ii stimuleaza energia, respectiv produse cu ciocolata, cacao, sucuri din comert (eu nu spun ca ii dai asa ceva...e doar o recomandare).
ar fi util sa ne spui ce program de masa, de somn are fetita ta si ce anume ii dai sa pape si sa bea pe parcursul unei zile.
partea buna este ca perioada aceasta nu va dura o vesnicie, va trece in cele din urma
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
dede_89 spune:
buna,
chiar nu stiu din ce cauza este chiar asa agitat ,sucuri din comert nu ii dau ii prepar eu la robot din mai multe fructe ii place foarte mult,ciocolata nu ii dau deloc sau ce contine ciocolata sau cacao pt ca este cam alergica,si dulciuri la fel.\Dimineata se trezeste pe la 7-8 si mananca pe la 9-10,
-cam ce mananca ea la micu dejun
-iaurt cu banana si biscuite,ou,omleta,paine cu unt,cu gem,din cand in cand crenwusti,sunca din piept de pui,cereale cu lapte.
-la pranz :ciorbite,si felu 2
-seara :lapte cu cereale,paine cu gem,unt, branza almete,gris cu lapte (asa mai rar ca nu o prea incanta)am incercat si cu cereale in sticla si nu ii place si dupa masa bea de fiecare data cate 250 ml lapte dar ia mai cere inca 300 ml peste noapte asa in reprize,se trezeste si cere lapte daca nu ii dau urla tare si numai doarme :(
Ea in timpul zilei intre mese mai manca fructe mere, banane,clementinecu gramada, portocale.
-dintisori ii are aprope toti,am incercat si cu nurofe sa ii dau peste noapte sa o calmeze dar tot acelasi rezulatmai are sa ii iasa maselute din spate.
-in camera sunt cam 22 de grade mai putin nu se poate pt ca termostatu nu este la noi in camera :DDD dar nu mi se pare exageta de cald.
Chiar nu stiu care poate fi cauza,sa speram ca va trece si aceasta perioada agitata multumesc ca miati rasp
yoyoyo spune:
si noi am tras 1 an si 2 luni, pana ne-am dat seama ca motivul e silmplu, nu dormea din cauza ca el dormea cu noi in camera si se treze din cauza sforaituli nostru , asa am concluzionat, ca la 3 zile dupa ce l-am mutat la el in camera mi-a dormit super bine .
Yoyoyo cu TAVI (18.05.2007)
dede_89 spune:
problema este ca stau cu socri si nu mai avem inca o camera si pt pitica deocamdata doarme cu noi in camera in patutu ei
aseara ca printr-o minune sa mai linistit nu sa mai trezit decat de 2ori si nu a mai cerut lapte iam dat dupa mancare o sticla de 250 ml de lapte inainte de culcare atat,sa speram ca se mai linisteste va avea si ia o perioadat mai agitata
cameliam spune:
Noi tocmai am petrecut prima noapte de cand s-a nascut in care nu s-a trezit deloc. Asa ca deja ma simt in stare sa dau sfaturi
Fetita noastra are 1 an si 2 luni. Pana saptamana trecuta se trezea de 3-4-5 ori pe noapte, ii dadeam lapte, se culca instant inapoi.
Dupa Rev, am luat decizia sa nu-i mai dau lapte noaptea, am calculat ca mananca suficient peste zi, inainte de culcare bea 200 ml lapte, nu are cum sa-i fie foame.
De fiecare data cand s-a trezit, am luat-o din patutul ei, am pus-o in patul de o persoana de la ea din camera (ea nu doarme cu noi in camera, dar avem un pat "de serviciu" la ea), si am stat langa ea, eu sezand pe marginea patului pana adormea la loc. Daca ma intindeam langa ea era cu scandal, nu stiu de ce, nu ii placea. Uneori dura 3 ore, alteori 10 minute. In noptile cand dura mult pana sa adoarma la loc am remarcat ca temperatura era mai ridicata in camera (22 de grade in loc de 19.5-20). Cu cat era mai rece in camera, cu atat se trezea mai rar si adormea la loc mai repede. Mie la 19.5 grade imi e rece in pijama langa ea, ei se pare ca ii e foarte bine in sacul de dormit.
Cel mai devreme i-am dat lapte la 5:30, intr-o noapte nasoala, era deja treaza de la 2:30 si mi se facuse si mie foame deja, cand esti treaz noaptea ti se face foame... Dar inainte de 5:30 am refuzat sa-i dau lapte orice ar fi fost, cu toate ca picam de somn si stiam ca daca-i dau laptele dormim amandoua. Apa i-am oferit, din cana cu cioc, nu biberon, dar o refuza de fiecare data cu enervare. E neplacut ca uneori plangea de ziceai ca trag pielea de pe ea, mai ales cand se faceau 22 sau 23 de grade in camera, n-avem termostat deloc si reglez centrala dupa ochi, seara in functie de cum e de frig afara.
Am rezistat cum am putut, am dormit ziua la pranz cu ea si uite ca ieri noapte s-a trezit doar la ora 02:30, a adormit la loc in 5 minute, iar azi noapte vad ca nu s-a trezit deloc.
Sper sa nu fie doar un succes de moment, oricum si daca asa e, raman pe pozitii si nu mai mananca noaptea, nu e bine nici pentru stomacul ei, are nevoie de o pauza de macar 7 ore intre mese plus ca am un stres cu cariile care pot aparea daca sta cu laptele pe dinti tot timpul noptii.
sperantza nu moare spune:
buna tuturor,
nu vreau sa va sperii, dar din experienta proprie va voi impartasii cate ceva.
am doua fetite, iar cu julia, cea mare care are acum 4,5 ani am avut probleme cu somnul asa cum descrie dede. de mica adormea doar plimbata si leganata. noaptea se trezea la ora sa suga, somnul era foarte agitat, iar ziua copilul era foarte activ. am dezvatat-o se leganat la un an, efectiv nu am mai leganat-o si a plans vreao 3-4 zile. Dar adormea greu, somnul agitat. Cand a inceput sa scrasneasca din dinti noaptea la 3ani si ceva am ajuns la neurolog si i-a recomandat intr-o prima faza Calciu si B6
cu cea mica nu am avut nici un fel de probleme, si intreband daca am facut ceva gresit la primul copil mi s-a raspuns ca depinde doar de metabolism.
Acum cumpar sirop de Ca, Mg, Zn si D3 - nu spun numele, cred ca nu avem voie, si le fac cate o cura - Ca si Mg foarte importante pentru sistemul nervos ca si Vitaminele B
multa sanatate
Roxyn spune:
Nu stiu daca 1 an si 2 luni este varsta cu insomnii, dar si Vladutul meu face la fel: se trezeste pe la 2 si pana dupa 4 dimineata nu mai doarme. Bietul de el, sta cu ochii inchisi, vrea sa doarma si nu poate...
Am incercat totul, degeaba. Mai ramane sa-i mut patutul in alta camera...
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dede_89 problema este ca stau cu socri si nu mai avem inca o camera si pt pitica deocamdata doarme cu noi in camera in patutu ei aseara ca printr-o minune sa mai linistit nu sa mai trezit decat de 2ori si nu a mai cerut lapte iam dat dupa mancare o sticla de 250 ml de lapte inainte de culcare atat,sa speram ca se mai linisteste va avea si ia o perioadat mai agitata |
Dede, da asta e problema.
Din pacate in cazul vostru fiind vorba de spatiu locativ si nu de alte convingeri este mult mai greu de facut ceva.
Imi pare rau ca nu te pot incuraja, dar nu cred ca va dormi noaptea bine pana nu va avea camera ei(stiu ca sunt si exceptii, dar aici vb d ecazul de fata).Si mie mi se pare cam multisor 22 de grade, dar nu chiar as ade cald incat sa nu poata sa doarma, oricum la varsta ei isi regleaza de mult temperatura corpului deci nu mai este pericol.
Si oricum ai spus ca nu puteti regla temperetura numai pt camera voastra.
Incearca macar sa o pui la somn devreme si sa iesiti voi din camera si sa reveniti dupa ce a adormit.
Si sa se joace mult afara in aer curat, sa isi consume energia.Mai mult nu cred ca poti sa faci.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali