Taxa pe prostie inca nu a fost pusa!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Poate nu este idealul, dar macar in drum spre....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Sa fim seriosi totusi, nu vorbim despre droguri (pana la urma se vand si ierburile alea sau ce or fi prin tot orasul). Eventual sa puna taxe suplimentare si pe hainele din poliester, ca irita pielea si nu e sanatos (ca sa nu mai spunem ca si vopseaua din haine poate afecta pielea, deci cu atat mai mult). Jos cu viciosii dependenti de poliester si nylon !

In plus, vorba lui Nuschu, cati vor renunta la obiceiurile lor si vor fi loviti de revelatia vietii sanatoase pentru ca pune guvernul taxa pe dulciuri?! In Romania oricum cei care chiar mananca sanatos (bio etc.) si au foarte mare grija de sanatatea lor sunt extrem de putini (sa na gandim numai la populatia rurala si la cei care traiesc pe foarte putini bani). In afara de asta, majoritatea traim in poluare, stres etc., deci putine sanse sa fim "curati ca lacrima", chiar daca mancam cat de cat ok. Iar statul, in loc sa se gandeasca sa faca mai multe spatii verzi (sau sa le protejeze pe cele existente), sa puna capat defrisarii haotice, sa impuna niste legi care sa protejeze consumatorul etc. etc., vine cu aceste idei, care sigur ne vor scoate din criza.

De fapt, taxele astea venite din putul gandirii sunt foarte "oportune", mai ales in perioada asta de criza, cand puterea de cumparare scade, iar companiile oricum sunt in dificultate si disponibilizeaza angajati, si de-aici un intreg cerc vicios care numai benefic pentru economie nu e.

Cat despre banii la buget si imbunatatirea starii de sanatate in urma aplicarii acestor taxe... deja ajungem la utopie, ca doar vorbim despre Romania. Phantasy land (of choice) curat! Iar Nuschu a punctat foarte bine dificultatile metodologice. Probabil ca in curand se va infiinta un Minister (sau macar Consiliu) al Diferentierii Binelui de Rau, care ne va ajuta cu astfel de initiative, pe toate planurile, si ne va imbunatati considerabil starea de sanatate fizica si psihica, ba chiar si de moralitate (!), pe langa banii care vor curge garla in buget. Am putea sa taxam cartile, filmele (de ex. cele cu violenta, horror, in care personajele fac tot felul de lucruri imorale etc.), fustele scurte (poti raci, ca nu tin de cald, in plus nu sunt foarte decente, poate atragi fluieraturi pe strada si asta te afecteaza etc.) si tot asa. Si eu l-as pune ministru pe... Orban, de ex., sau Vadim Tudor. Alte propuneri?

A, si mai e ceva: imi doresc din suflet sa nu se mai fumeze deloc in localurile publice! Si nu vad cum s-ar ingradi astfel libertatea fumatorilor (in strainatate se fumeaza frumos afara). Si, de fapt, ce libertate? Aceea de a-i imbolnavi pe cei din jur, in afara de ei? Libertatea lor imi afecteaza grav libertatea mea, si sanatatea. Si nu-mi spuneti sa merg in localurile de nefumatori, ca trebuie sa le caut cu lupa (eventual la mall si atat). Eu m-as bucura foarte mult sa-mi fie ingradita libertatea de pleca acasa din aceste localuri cu dureri de gat, ochi, nas infundat, par, haine, piele mirosind a cos de fabrica metalurgica etc. Chiar exageram rau daca ajungem sa comparam fumatul cu mancatul unui hamburger/ al unei ciocolate. Sau te pomeni ca vaporii din hamburger sau sarmale infesteaza chiar si persoanele care nu mananca, dar stau in preajma celor care o fac?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Salcia, eu daca am o cafenea, bar, etc, vreau sa am si libertatea de a alege daca in localul meu se fumeaza au ba. In caz contrar, e ca si cum ai obliga gastronomul sa serveasca doar ceai de nuci si nu alcool, intelegi? Si alcoolul e INTERZIS, in anumite locuri si situatii. Asa si cu tigarile.
Si daca se fumeaza, punem un semn mare pe usa: local pentru fumatori. Deci eu ca nefumator nu merg acolo ca nu am chef sa inhalez fumul.

Si da, daca statul interzice gastronomului sa permita fumatul,atunci libertatea acestuia de a -si conduce afacerea este compromisa. Apoi da, si cea a fumatorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Salcia, eu daca am o cafenea, bar, etc, vreau sa am si libertatea de a alege daca in localul meu se fumeaza au ba. In caz contrar, e ca si cum ai obliga gastronomul sa serveasca doar ceai de nuci si nu alcool, intelegi? Si alcoolul e INTERZIS, in anumite locuri si situatii. Asa si cu tigarile.
Si daca se fumeaza, punem un semn mare pe usa: local pentru fumatori. Deci eu ca nefumator nu merg acolo ca nu am chef sa inhalez fumul.

Si da, daca statul interzice gastronomului sa permita fumatul,atunci libertatea acestuia de a -si conduce afacerea este compromisa. Apoi da, si cea a fumatorului.

Tot off topic:

Ce maninci te afecteaza doar pe tine. Dar cind fumezi, afectezi sanatatea tuturor celor din jur: clienti si angajati.
Nu stiu cum e in Romania...dar aici nu poti da anunt: "Angajez doar fumatori"...asta e doar un mic/mare alt aspect.
Si aici cind s-a interzis fumatul in baruri/cluburi de noapte au fost furori...pina la urma nu s-au golit (doar s-au inmultit musculitele betive...pe care cica fumul le cam kilarea) si afacerile merg inainte.

Semnat,
O Fosta Fumatoare

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Lady, sa nu comparam totusi mancarea cu fumatul! Din cate stiu eu mancarea il imbolnaveste doar pe cel care o consuma, nu si pe cei din jur.

Cat despre faptul ca statul ar decide, daca s-ar interzice fumatul, ce musterii sa aiba carciumile... Ai intalnit vreun local de fumatori bine ventilat? Eu una nu. In Romania investitiile de genul asta (pentru confortul clientilor) sunt considerate inutile, superflue, aici se merge pe principiul "profit maxim cu investitii minime". Deci, daca merge si asa, de ce sa nu profitam?

Chiar v-as ruga sa-mi recomandati si mie un club/ discoteca faina, cu muzica ok si toate cele, PENTRU NEFUMATORI. Ma refer la un local unde sa pot dansa toata noaptea, fara sa ma imbolnavesc/ imput. Exista asa ceva?

Mergi la inceput

Nici nu exista asa ceva, Salcia. Si nici nu va exista prea curand, desi numarul celor ce fumeaza cred ca este mai mic cu al nefumatorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Salcia, Ocebine, nu facem comparatii intre a manca si a fuma, ca rezultate.Vrbeam efectiv de ingradirea unor drepturi asa cum le vad eu.

Ideea este simpla: ar trebui sa exista localuri de fumatori si localuri de nefumatori, punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Ce hazliu referitor la topicul de fata.....Am vazut o reclama la televizor cu ieftinirea meniurilor la Mec Donald's. De la 15 lei cat era acu o saptamana acum s-a facut 10 lei per meniu.

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui ladyJ

Salcia, Ocebine, nu facem comparatii intre a manca si a fuma, ca rezultate.Vrbeam efectiv de ingradirea unor drepturi asa cum le vad eu.

Ideea este simpla: ar trebui sa exista localuri de fumatori si localuri de nefumatori, punct.
[/quoteF

Dar se poate fuma pe strada f bine. Asa cum 8 ore , la serviciu, nu se fumeaza in birou si cine vrea, iese afara. Care este problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexandrueduard

[quote]citat din mesajul lui ladyJ

[/quoteF

Dar se poate fuma pe strada f bine. Asa cum 8 ore , la serviciu, nu se fumeaza in birou si cine vrea, iese afara. Care este problema?

Magda si Alex(4 ani si 6 luni)
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se īnsele! Nu folositi cuvinte cānd actiunea, faptul īnsusi sunt posibile!#8217;#8217;

Asa si este acum: exista localuri de fumatori si localuri de nefumatori. Doar ca 90% sunt de fumatori. Si eu, ca nefumator, tre' sa-mi fac rezervare cu 2 luni inainte (exagerez) intr-un local de nefumatori ca sa prind loc, si daca taman in seara aia fiu-meu are o dorinta puternica de a o vedea pe maica-sa langa ea s-a dus...

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput