Taxa pe prostie inca nu a fost pusa!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Pai in scoli si langa scoli sunt si eu de parere sa nu se infiltreze vanzatori de fast-food-uri si alte alimente sau bauturi nesanatoase. Dar in rest, cand e vorba de adulti, sa fie lasati sa decida singuri.

Chiar asa, daca iesim in oras undeva (baruri, cafenele, restaurante, cluburi etc.) suntem sufocati cu fum de tigara, fumatori si nefumatori, si statului nu-i pasa, dar s-a gandit sa nu manacam prea multa ciocolata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Taxa asta n-are nici o legatura cu sanatatea noastra, ci cu primele alea care cresc procentual fata de 2009, incluse in Bugetul pe 2010. Sunt gauri peste gauri in buget, guvernele noastre nu stiu pe unde sa mai scoata camasa sa acopere si prime, si pensii, si someri.

E absurd ce vor sa faca: inventeaza o taxa imputabila marilor lanturi care intoxicheaza poporul cu fast food si bauturi carbogazoase. Consumul de fast food si dulciuri in cantitati limitate, din cand in cand, nu duce la drame in alimentatie. Consumul masiv, obiceiul alimentar de a ingera fast food si dulciuri, da.
Schimba cu ceva taxa asta obiceiul consumatorilor? Nu. Cei care mananca din joi in paste (= eu) vor manca potrivit aceleiasi frecvente; nu se face gaura-n buzunar daca platesc din cand in cand 3 lei in plus pt un cartof prajit.
Cei care mananca masiv, vor continua sa manance, pt ca e modul lor de viata, renunta greu la el.

De principiu, asa, vor taxa tot-tot? Exista si bauturi care nu sunt neaparat carbonatate si sunt nocive, au continut ridicat de zahar, sau, daca nu au zahar, contin inlocuitori de zahar, care uneori sunt mai periculosi decat zaharul in sine. Taxeaza produse "tip" (hamburger, cheeseburger), sau taxeaza continutul acestora (peste x% grasimi, carbohidrati etc.)? Taxeaza lanturi (McDo, KFC, Fornetti, Princess), sau taxeaza tot ce misca in domeniu (shaormaria de la coltu' strazii, taraba cu mici din piata, patiseria de la statia Basarab?)? Se vor taxa numai produse vandute in localuri (restaurante, cafenele, baruri), sau si cele semipreparate, sau preparate gata, din supermarket?
Va dati seama ce metodologii de aplicare ar avea legea asta de taxare? Liste de alimente, aditivi, retetare?

Si se mai intampla un fenomen (sau nu, nu se intampla), ce-mi place mie cel mai mult, (ne)luarea in considerare a opiniei publice. Mai, nene, in alte parti, cand statul se pregateste de vreo duda, cheama niste cetateni si cetatence sa-si dea cu presupusa. Cam pe principiul curtilor cu jurati: participarea nu e remunerata, dar permite platitorului de (eventuale) taxe sa opineze. Sau face un site si cheama internautii sa zica "da/nu". Se cheama "consultari publice".
As! Tara asta merge prea bine sa mai bagam si poporul in seama!

[Alexandrueduard, eu am 28 de ani (in '90 aveam 9) si sunt marcata rau de comunism, de "alegerea impusa", ce, cat, cand, cum sa mananci]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

De la pagina a doua in sus nu am mai putut sa citesc atat sunt de idignata.

dOAMNELOR care sunteti atat de ,,resemnate'' cu aberatia asta de taxa (chiar daca va arde personal din cand in cand} chiar nu vedeti ca nu de sanatate este vorba aici?
Cred ca si domnul ministru pe vocile care apara sanatatea s-a bazat si pe resemnarea acestora de a a plati mai mult.

Chiar nu se vede clar ca este un mod de a lovi in plin in libertatea romanilor. De ce se face aceasta educatie la sanatate cu ,,biciul'' in momentul asta de criza.
De ce nu s-a scumpit reclama la astfel de produse in 2007 cand era o perioada de prosperitate economica si cu banii stransi sa se faca proiecte de viata sanatoasa, aparate de fitness la fiecare colt de bloc si mai stiu eu ce masuri de viata sanatoasa.

Mie momentul in care s-a ales ,,taxarea'' mi se pare strigator la cer. Populatia cu venituri medii este oricum foarte speriata. Hai sa lovim in aia de mai iau servici si isi permit o pizza la pranz, ca somerii mananca oricum sanatos caci au faina si zahar subventionate de stat.
Ideea asta de a iesi din criza tot in carca romanului mediu care sta cuminte in banca lui si plateste toate taxtele ma scoate din minti. Si cel mai tare ma inebunesc resemnarile de tipul ,,nu face nimic voi manca mai putina ciocolata'' Am mai auzit eu de mult tare de mult daca mi-e frig sa-mi pun o haina mai groasa pe mine. Oare de ce mi am adus aminte?

Pe mine constrangerile externe ma inebunesc de-a binelea. Tot haosul asta din societatea de azi va spun sincer ca pe mine personal ma abuzeaza. Ma simt victima.

Si stiti ceva eu fumam un pachet de tigari pe zi si pana nu mi-a fost rau si am vazut clar la radiografie ca daca mai fumez pot sa o mierlesc, nu m am lasat de tigari. Puteau sa se fac si 50 de lei pachetul.
In concluzie multumim Ministerul Sanatatii de grija si multumim si celorlalti actori politici si sociali care au micsorat accizele la aur si la iahturi. Acum ca mancam mai putin o sa ne plimbam mai mult in ambarcatiuni de lux, desi nu cred ca or sa coste cat un hamburger.

PE MI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Salcia: exista si localuri pt nefumatori si sper ca asa vor fi toate , in curand.
(Si acum off topic: aveam 16 ani in 1989, deci imi amintesc clar ce a insemnat, insa am incercat si am reusit sa pastrez doar amintirile frumoase http://www.latrecut.ro/.)

Magda si Alex(6 ani si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexandrueduard

Salcia: exista si localuri pt nefumatori si sper ca asa vor fi toate , in curand.

Spera. Speranta moare ultima. Daca tu ai fi proprietar de cafenea, pub, discoteca, etc, nu cred ca ti-ar conveni sa-ti spuna statul ce fel de musterii sa ai.
Ce treaba ai tu sa fie toate localurile cu fumat interzis? Mergi in toate? Absolut TOATE? Le cunosti pe toate? Nu crezi ca suna dictatorial si egoist? hai sa-i lasam pe toti sa traiasca, vrei?

ON TOPIC

Intotdeaua se vor gasi idei de taxe exact in sectoarele viciosilor. Adica exact acolo unde se incaseaza mai multi bani: tigari, alcool, dulciuri, etc.
Este CLAR ca o disperata dupa mancarea de la KFC nu va renunta la aripioare chiar daca acestea costa cu 10% mai mult. Sau la cola. Sau la ciocolata.
Deci ei, dragii, se duc la sigur-baga mana direct in sacul cu bani, se SPECULEAZA poftele omului Nu ma surprinde.

Ma mir ca nu s-au gandit sa puna taxe mai mari pe carnea de porc.Sau pe muraturi. Alt sac plin cu bani- bucataria traditionala romaneasca.

Evident ca nu e vorba de grija pentru sanatatea romanului, mai incape in vorba?
As asa un feeling ca nu va avea mare succes acest demers. Asa cum spune Bulli, concernele mari sunt si au fost intotdeauna in masura sa jongleze cu statul(vezi scutiri si alte facilitati). MC e firma mare, Pepsi la fel...
Sau, tot ce se poate, ajung la o intelegere Taxe mari pe fast food da niste scutiri in alte sectoare. Adica ne invartim in cerc,iar noi fraierii de consumatori suportam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Draga Lady: poti sta linistita, chiar te rog sa te calmezi, pentru ca la noi nu se va da niciodata o asemenea lege...era doar o dorinta de-a mea. Asa ca poti fuma, in continuare, aproape oriunde doresti.

Magda si Alex(6 ani si 6 luni)
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se īnsele! Nu folositi cuvinte cānd actiunea, faptul īnsusi sunt posibile!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alexandrueduard

Draga Lady: poti sta linistita, chiar te rog sa te calmezi, pentru ca la noi nu se va da niciodata o asemenea lege...era doar o dorinta de-a mea. Asa ca poti fuma, in continuare, aproape oriunde doresti.

Eu nu fumez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Spera. Speranta moare ultima. Daca tu ai fi proprietar de cafenea, pub, discoteca, etc, nu cred ca ti-ar conveni sa-ti spuna statul ce fel de musterii sa ai.
Ce treaba ai tu sa fie toate localurile cu fumat interzis? Mergi in toate? Absolut TOATE? Le cunosti pe toate? Nu crezi ca suna dictatorial si egoist? hai sa-i lasam pe toti sa traiasca, vrei?

Off-topic:

In New York nu se fumeaza in nici un restaurant (de nici un fel...de la crisme pina la cele mai selecte). Nu se fumeaza in nici un bar (pub) si in nici o discoteca (club de noapte).

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

In New York nu se fumeaza in nici un restaurant (de nici un fel...de la crisme pina la cele mai selecte). Nu se fumeaza in nici un bar (pub) si in nici o discoteca (club de noapte).

Este, clar, un mod de a lovi in libertatea americanilor.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Off-topic:

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Stiu. Asta nu inseamna ca asta e idealul.

Mergi la inceput