Mamici cu 2 pitici (13)
Raspunsuri - Pagina 18
valentina_22 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alessia2005 Pai...Vale..in Bucuresti sa stii c-au fost posturi de istorie...nu complete..dar..au fost...in doua scoli..se putea sa faca o catedra...nu stiu daca au fost scoase la concurs...dar au fost...in august ..la sedinta publica!...Asa, cel putin stiu de la o colega..care este acolo..dar numai stiu la ce scoala... Mami de doua printese Alessia (10.08.2005) si Serena (28.10.2008) |
Au fost posturi, dar cum spuneam mai sus, trebuie sa ai si pile. Plus ca au fost si altii care au ramas pe dinafara. Anul trecut a avut cateva ore, nu cu norma intreaga la o scoala generala(i-a tinut locul unei colege, dar fata a revenit la post). Sora-mea se chinuie de anul trecut sa prinda o catedra si deocamdata are ghinion, speram ca acum sa se intrezareasca ceva la orizont. O colega de an, este insarcinata si plecata in concediu.Ar vrea sa ii lase sora-mi catedra, dar se lovesc de birocratie. Speram sa fie bine.Of Romania asta, ce-am fost si unde ne indreptam....(a nu se citi ca sunt nostalgica.......
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
OanaRusu spune:
La multi ani Alexandra
Am fost intr-o mini-vacanta (de WE), a fost super 
Acuma, maine trebuie sa merg pana la camin - sa vad dc vrea dimineata sa mearga si Paul.
M-am calmat, macar asa, de suprafata... ce sa zic.
Partea proasta e ca din toate "investigatiile" mele au reiesit:
- in mod normal, pedeapsa permisa e doar time-out, n-au voie, din pct de vedere legal, sa-i pedepseasca fizic. Manutzele sus e pedeapsa fizica. Punct
- Foarte multi parinti se tem sa discute deschis. Am fost sfatuita in mod repetat ca o sa-i faca rau copilului dc le spun ce gandesc. Trist - ce popor putem fi... preparati direct pentru mancat pe bat - de catre cei cu tupeu.
- am o speranta disperata ca faza cu lovitul manutei a fost o interpretare gresita in povestitul lui Paul a unui gest a educatoarei - care ii scotea manutza din ceva in care ii era blocata. Asa ca sper sa raman "doar" cu pedeapsa cu manutele sus. Nu vreau sa-mi inchipui ce pedeapsa se va gasi daca va face o boacana k lumea...
- exista studii ca pun in evidenta efectul negativ asupra sanatatii copilului din pozitia sata cu manutele sus - in SUA. Tare le-as pune eu pe ele cu mainile sus asa, vreo juma de ora.
OF, nu-s pregatita sa dau fata cu inamicu'- deja iar sunt nervoasa
insa musai, deja trebuie sa vad dc mai merge aici sau nu.
Asa ca... multumesc pt sustinere
si tineti-mi pumnii maine..
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
julax spune:
E deja 1 martie...Va doresc o primavara superba!!!

Oana ,iti tin pumnii,sper sa fie totul bine la gradi,De necrezut ce pot face unele cadre didactice...Din pacate si mie mi-e teama ca ar putea face ceva copilului in cazul in care ar iesi cu scandal,iar acesta ar ramane acolo.Nu poti sti ce e in mintea oamenilor,cat de departe pot merge,iar eu n-as risca cu propriul copil.Daca l-ai muta in alta parte,ar merge sa le iei tare,dar altfel...Asa as face eu,in alta situatie nu m-as sfii sa le spun vreo doua sau sa le reclam mai departe.E foarte bine ca mergi sa discuti cu ele,sper sa obtii rezultatul dorit,astept vesti.Cand ma gandesc la dragul de Paul care nu vroia sa merga la camin...
Claudia,v-am admirat costumele,s-a vazut ca ati dat in mintea celor mici,super
Valentina,La multi ani Alexandrei!Sa iaba parte de tot ce e mai bun pe lume
Alessia,sper ca luna viitoare sa ne dai vestea cea mare
V-am citit in tot acest timp,dar ba n-am apucat sa scriu,caci nu ma lasa Ioana,ba mi-era prea somn,ba as fi avut prea multe de zis si nu m-as fi incradat in timp
,dar citesc cu placere,din umbra
.Copiii sunt bine,Alex a inceput sa tuseasca de azi,hmm,chiar ma gandeam ca nu a mai racit de anul trecut...
Va pup pe toate si va trimit un martisor virtual!Iulia,mamica de Ioana
(24.09.2008)@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
valentina_22 spune:
LA MULTI ANI, doamnelor si micutelor domnisoare.Sa aveti o viata minunata si plina de ganduri bune. Sa fie primavara afara si in sufletul vostru!
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
OanaRusu spune:
La multi ani fetelor, sa fie o primavara calda si cu vesti bune din toate partile 
Am fost ieri si am vb cu una dintre educatoare - pedepsitul cu manutzele sus e uzual in aceasta institutie
si cand am intrebat "dar stiti ca nu aveti voie sa-i pedepsiti fizic si asta e pedeapsa fizica, nu?" mi-a raspuns "si ce alta varianta aveti?" iar eu am spus "izolarea pe un scaunel" insa ea a ras "vai, da'nu stiti ce copii avem..." respectiv unul dintre copii aia deplasati e chiar al meu.. Asta m-a lasat fara replica.. ce copii are... copii de 3 ani.
Eu am lucrat cu adolescenti - ea mi-a zis ca-i alta treaba. Tare as vrea sa stiu ce ar face cu un elev beat in clasa, mare cat un munte si cu chef de scandal.... Da' no, de obicei ce face altul pare mai usor ![]()
Azi merg din nou sa vorbesc cu cealalta si sa incerc sa vb cu asistenta si cu directoarea.
Tare-s curioasa cum se vor purta dupa aia cu e...
Va pup - va doresc, din nou, o primavara calda in suflet!
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Va urez ca primavara sa va aduca numai flori in suflet si-n gradini. S-aveti caldura in suflet si nu numai!
La noi primavara se-arata ochioasa dar cam rece. Speram sa vina si zile mai frumoase. Sunt putin necajita caci sunt asa multe de facut in gradina si efectiv nu pot sa fac nimic cu Lucia, e teribil de neastamparata.
Stefan a reusit sa raceasca la o ureche pe care o tratam cu ceva picaturi. In rest... toate bune. Azi mi-a spus dadaca Luciei ca vorbeste tot mai mult in germana. De fapt si mie mi sea pare ca spune uneori cuvinte in germana insa dupa cum am citit in ultimele n-spe carti despre bilingvism ignor cuvintele care nu seamna cu romana. (Dupa ce am ratat-o cu Stefan incerc sa fac tot ce trebuie ca macar Lucia sa invete doua limbi simultan.) Sunt mandra de ea caci acasa (deci in romana) foloseste cca 30 de cuvinte in mod curent, repeta absolut totul dupa mine, intelege tot ce i se spune. La cresa intelege tot ce i se spune (din cate imi spune dadaca ei) si foloseste cca 10 cuvinte in germana. De fapt azi imi spunea "bite" si eu m-am facut ca inteleg biscuite. De fapt ea voia ciocolata si stia ca n-are voie asa ca spunea "bitte = te rog". Mi-e greu ca in loc sa o laud ca stie un cuvant trebuie sa ma fac ca nu pricep insa... la Stefan simt ca am facut o mare greseala lasand limba romana pe locul doi asa ca n-as vrea sa gresesc si cu ea. Stefan de-abia acum invata sa construiasca propozitii in limba romana iar chestiunile complicate nu le intelege. Daca-i citesc o poveste in limba romana n-o intelege si ma doare sa nu-i pot citi si vorbi copilului meu linistita in limba romana. In fine... nu va mai innebunesc cu de-ale noastre, voi nu aveti astfel de probleme si va invidiez pentru asta. Vom depasi noi si problema limbilor la un moment dat.
Relatia dintre cei mici s-au imbunatatit considerabil desi inca se mai cearta. Cand se intaorce Stefan de la gradinita Lucia se repede la el si se imbratiseaza cca 2 minute. Dupa ce Stefan se schimba si spala pe maini se joaca amandoi vreo juma' de ora atat de frumos... Apoi Stefan vrea sa construiasca lego sau playmobil si incepe scandalul caci Lucia il deranjeaza. Dar ma bucur caci semnele de dragoste frateasca intre ei sunt din ce in ce mai clare si dese.
Intre mine si Lucia inca mai este ceva incompatibilitate provenita din dependenta ei de mine si dorinta mea de independenta ceea ce duce la acelasi interminabil conflict in care eu incerc sa scap de ea si ea incearca sa se agate de mine. Toata ziua umbla dupa mine strigand "bape"= bratze. Si mereu isi alege momentele cele mai bune: cand am o tigaie pe foc, cand ma duc la toaleta, cand trag cu aspiratorul, cand pun/scot rufe din masina deci cand am nevoie de doua maini si nu pot s-o tin pe ea in bratze. Dac-ar fi dupa ea eu ar trebui sa-i fiu alocata 90% din timp doar ei. Ma gandeam sa-mi iau cateva zile in care sa nu fac nimic, sa-i stau doar la dispozitie poate se satura de mine. Nu mai stiu ce sa fac... Daca aveti vreo idee, sugestie, le ascult cu placere.
Oau, ce-am mai scris!!!
Va pup, noapte buna!
OanaRusu spune:
Claudia, ia-o in brate
n-o sa fie for ever dependenta de tine - si o sa-i duci dorul... eu recunosc ca am lasat ordinea din casa pe ultimul loc - lucrez (uneori toata ziua, in paralel cu gatit si grijit prunci), dau tzitzi la Ana, o culc (pana la pranz merge la bunici), mai stradui sa-l ascult pe Paul cand vine de la camin, stau cu sotul la masa (macar 5 min...) si cand vine seara, in loc sa fac ordine de multe ori prefer sa ma cul (de ex, acum va scriu
)
Daca Ana se incaptaneaza ca vrea tzitzi (scuza ei pt intimitate cu mine) degeaba o "alung", mai bine o iau 5 min si apoi pleaca singura - dc nu (de ex, se intamp[la sa am si eu cratita pe foc
) se crizeaza de numai... mi s-a intamplat de curand seara sa refuz s-o iau sa-mi termin la calc treaba si a plans intr-una.. mi-a parut rau pt ca dc o luam de la inceput terminam mai repede -dar am incercat sa-i impun intr-un mom nepotrivit, era obosita si avea nevoie sa ma simta langa ea (iar ma simt vinovata ca n-am luat-o..)
Imi dau silinta sa-i pun pe prunci in top - pentru ca vor creste si vor pleca de langa noi.
Noapte buna!
alinuk spune:
va salut din nou dragi mamici cu doi pitici!
va urez putin anticipat la multi ani pt ziua de luni!
si va lansez o provocare...
spuneti drept adesea va e pusa la incercare rabdarea de catre nazdravanii vostri???
cat sunt ei de ascultatori...fata de asteptarile si dorintele voastre
actionati de fiecare data asa cum v-ati dori?
gasiti mereu calea catre inimioarele minunilor voastre?
haideti sa facem ceva pentru noi / pentru ei, pentru copiii nostri construind relatii sanatoase cu ei
haideti fetelor
se mai alatura careva noii noastre actiuni??
www.mindmaster.ro/parenting/cursuri/cursuri-in-desfasurare/disciplina-fara-pedeapsa.aspx" target="_blank">relatia cu copilul tau
Fiindca nu cred ca disciplina cea mai eficienta este cea în care ascultarea copilului are loc doar de frica, dar fiindca cred ca orice copil are nevoie de reguli si limite si fiindcs mi-as dori ca aceste reguli ss fie transmise cu blândete si ulterior respectate de copil din convingere, am ajuns la realizarea acestui workshop. La care va invit din toata inima sa descoperim împreuna metode de interactiune cu copilul nostru care ne multumesc într-adevar si ne fac sa; ne simtim bine împreuna.
psih. Mihaela Zaharia - parenting trainer & coach, Mind Master
eu zic ca pot fi 'impuscati' doi iepuri deodata:
1. construim relatii sanatoase cu ai nostri micutzi
2. ajutam si alti copilashi mai putin norocoshi sa lupte pt visul lor, acela de a fi sanatosi!
pt ca:
Toate incasarile acestui workshop vor fi donate Asociatiei Umanitare M.A.M.E. in vederea achizitionarii unui ecograf pentru sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni.
eu, sotiunea din dotarea-mi,
Alina1976 + bona,
fetele din echipa Asociatiei MAME
mai sunt cateva locuri de ocupat pt cursul din 24 martie ora 18!!!
(av. Th. Iliescu - Piata Dorobanti nr. 3-7, alte detalii pe linkul de mai sus)
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
un vis pentru ei, pentru micutzii mai putin norocosi
www.asociatiamame.com/ro/implica-te/persoana-fizica.htm" target="_blank">invitatie F230
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
julax spune:
Oana,hmm,unele cadre didactice au niste conceptii
...Ai vorbit cu directoarea?Claudia,si eu zic la fel,ia-o in brate si lasa alte treburi pe locul2.De multe ori mai las si copiii pe locul 2,mai ales cand vine vorba de mancare,caci cu asta chiar am o problema,nu prea consumam semipreparate.dar am incercat sa o las mai moale cu ordinea,de exemplu saptamana asta n-am reusit sa sterg praful,chiar n-am avut cand,ar trebui s-o fac acum,dar ...tocmai s-a trezit Ioana..revinIulia,mamica de Ioana
(24.09.2008)@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
ClaudiaH spune:
Buna seara!
Vad ca nu mai este miscare pe aici.
Oana, merci de sfat! Incerc cat de mult sa tin seama de particularitatile personalitatii ei chiar daca nu se muleaza tot timpul pe disponibilitatea mea. Mai ales ca am vazut clar ca e genul de copil care infloreste daca-i este satisfacuta nevoia de afectiv. Nu devine alintata ci dimpotriva e mult mai cooperanta si receptiva insa din pacate nu pot sa-i aloc ei tot timpul meu asa ca uneori ne frustram reciproc.
Acum sunt amandoi bolnavi. Stefan are o otita care nu mai dispare iar Lucia are scaune moi si febra in rest pare ok. Asa ca sunt zoombie pentru ca mandoi ma vor pe mine alaturi si greu e sa te imparti.
In rest... ne pregatim de ziua lui Stefan, cautam idei de petrecere, de cadou si asteptam primavara care nu mai vine.
Va pup, noapte buna!!!!

(10.08.2005) si Serena