Mamici cu 2 pitici (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

Multumesc de complimente!
Chiar ne-am distrat. Micul Superman a dat gata pe toata lumea.
Stefan s-a simtit bine inconjurat de adulti care au dat in mintea copiilor. Lucia n-a inteles ce-i toata tevatura si ce-i cu palariile si mazgaleala de pe fetele noastre dar a profitat de atentia tuturor si rasfatul de rigoare.

Zsuzsu, merci de sugestia cu Cloramfenicolul insa nu pot sa cumpar multe chestii fara reteta de la pediatru asa ca o sa mai incerc vreo cateva zile cu unguentul si daca nu cedeaza o sa mergem la pediatru din nou.

In rest totul e in regula pe la noi. Eu am reluat lupta impotriva kilogramelor. In rest sunt bine; mi-am mai revenit si cu rabdarea (am inceput sa iau si eu supliment de magneziu) si copiii parca nu mai sunt asa dificili sau ma rog, nu-i mai percep eu. Deci e bine.

Gata, va las, pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Buna dimineata fetelor! Ce mai fac mamicile in weekend? Cred ca sunteti super ocupate...Un sa va treaca oboseala....

ClaudiaH ma bucur ca esti mai bine..poate si...piticii tai s-au linistit..daca te-au vazut pe tine mai relaxata

Si ma bucur ca te lupti cu kg..eu inca mai astept cateva zile...sa vedem..caci...astazi trebuia sa-mi vina CM....si deocamdata...nu da semne de aparitie...asa..ca..decat sa fac vreuna sa slabesc..cand nu trebuie...astept, poate pe maine mai repet un test de sarcina....off..tare mult as vrea sa fie ..pozitiv...si baietel!!!

Un weekend minunat sa aveti alaturi de cei dragi! Numai bine!

Mami de doua printese ALESSIA (10.08.2005) si SERENA (28.10.2008)

Mergi la inceput

Alessia, tin pumnii sa fie bine.

Am o noutate: i-am luat suzeta Luciei. Timp de vreo doua sapt. inainte i-o dadeam doar noaptea si de vineri am luat-o de tot. NU sunt inca probleme mari. Se mai miorlaie noaptea dar ma duc la ea si o mangai putin pe capsor si adoarme la loc... o sa treaca in curand si amintirea suzetei. Sentimental i-as mai fi lasat-o dar m-am gandit ca o sa fie mai grea despartirea mai tarziu asa ca am hotarat sa facem asta acum cat inca e micuta.

In rest, toate bune.
Va pup, o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Experienta de camin - daca tot eram multumita pana la un punct...

Trei pedepse in 5 sapt - izolare langa perete:
1. A rasturnat un ghiveci. E copil eu una nu l-as pedepsi pt asta. Cand mi-a povestit, am ras.
2. S-a urcat pe banca cu un coleg si au "impuscat" pe restul copiilor. Asta e totusi joaca - mi-e greu sa pedepsesc un copil de 3 ani si jumatate ca-si inchipuie ca e pompier - el impusca cu foc... asta pt cine are rabdare sa-l asculte pe el, nu sa-si imagineze in locul lui..
3. S-a strambat in oglinda si educatoarea s-a simtit vizata. Mereu se stramba in oglinda si vorbeste cu baiatul din oglinda... face conversatii Totusi, la camin la el se pare ca asta e infractiune.

Asta nu o mai numesc pedeapsa ci incident.
Si-a blocat manuta intr-o cutie. I-a scos-o o educatoare si cealalta l-a plesnit peste manuta. (sper) nu tare, dar el mi-a povestit foarte impresionat - waw mama sa vezi ce a facut dna Olga..

Acum trebuie sa gasesc solutie.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Oana,gabitzam,Claudia, am rezolvat-o cu urechea. Pana la urma era un ditamai dopul de ceara. Am mers initial la spital,dar acolo nu se scoteau dopurile si a trebuit sa merg la o policlinica de cartier. Aveam programare la 8.30. Cum se poarta in Romania, nu intrasem nici la 9.30. Cum la 10 trebuia sa fiu la dentist, m-am dus peste receptionera si m-a luat de ea. M-a tratat cu raceala si cum se poarta la noi(ma repet) a inceput sa turuie, ca daca nu-mi convine sa ma duc la alt medic. I-am tinut si eu o teorie, ca in general o programare se respecta, ca nu am venit aici de placere si ca nu plec pana nu imi rezolv problema, dar ca vreau sa fiu tratata cu respect. Daca nu ma deranja urechea,zau ca plecam . Intr-un final am intrat la medic care dupa ce mi-a auzit diagnosticul a inceput sa faca fete-fete. Ar trebui sa-mi fie rusine, mie ca pacient ca am indraznit ca o deranjez pe doamna medic primar si doctor in stiinte medicale pentru un simplu dop de ceara. Asta este munca de jos pentru un amamat de rezident. Si asta pe banii mei , ca doar contribui la asigurari. Si ca sa fie totul si mai bine dupa rezolvarea problemei care a durat mai putin de 5 minute, a trebuit sa-mi platesc si consultatia, eu avand bilet de la medicul de familie. Bine insa ca am rezolvat.
Zsuzsu,multa, multa sanatate si tie si fetii. Imi pare rau pentru suferinta cauzata de pierderea animalutului. Chiar daca multi nu inteleg sentimentul si ele sunt fiinte si sunt tratate ca un membru al familiei. Lesne de inteles deci, durerea suferita de pierderea lor. Succes la invatat.
Aleesia sa fie pe gandul tau!
Claudia, bine ai facut. Alexandra mea a tinut cu dintii de ea pana aproape de 2 ani si jumatate. Abia am scapat de ea. Tare imi era frica sa nu i se deformeze dentitia. Mi-au placut mult pozele. Cum spunea si aleesia cei trei domni in floarea varstei sunt fenomenali. Dar matate unde esti? Dupa insotisor(pe care l-am vazut in actiune si cu superman )as zice ca esti Cleopatra. Am nimerit-o ori ba? Ca as vrea sa-ti zic vreo doua!
Oana, multi lui Victor. Te rog sa iei atitudine, nu este normal asa ceva in ziua de astazi si la pretentiile pe care le au/am. Pe Alexandra mea educatoarea a lovit-o saptamana trecuta de 2 ori in cap si peste fund pe motiv ca nu vroia sa adoarma cand i s-a spus si i-a mai spus si niste vorbe foarte jicnitoare. Eu am mers la ea si i-am vorbit pe intelesul ei, dar totusi calm, insa cu tot respectul, data viitoare daca se mai repeta ma dezbrac de tot caracterul si fac balci acolo. Mi se pare inadmisibil sa-i spui unui copil, fie el mai mic sau mai mare,ca nu-i in stare de nimic, ca sa-si ia bagajele si sa plece acasa daca nu face aia, ca nu il duce capul la cutare si cutare lucru. De pedepsit am mai pedepsit-o si eu dar, am oarecum acest drept prin faptul ca ii sunt parinte, daca are vreo nemultumire ar trebui sa-mi spuna mie si eu voi lua masuri in functie de gravitatea faptei.
Ca l-a pedepsit doar pentru cateva fapte minore in vizionea mea denota, ca atat o duce pe ea capul si rau imi pare pentru anii pe care i-a petrecut invatand ca a facut-o degeaba.
Ce m-am enervat...

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Valentina, multumesc de gandul bun ma bucur ca ai scapat cu urechea. Cat despre nesimtire... he-he, daca guvernantii vor sa impoziteze pensia si sa scoata alocatia de la noi, astia mai instariti...
Cat despre camin - serialu asta oribil nu se termina.

Am aflat ca a fost pedepsit la pere cu mainile sus pentru ca nu a vrut sa se culce.
El a fost foarte sceptic si cand i-am schimbat patutul - el si-a ales patul nou si tot n-a vrut sa doarma in el vreo 2 sapt daca nu mai mult.

Toti imi spun sa ma duc si sa vorbesc cu tact.
Ce fel de tact?
Daca pentru o chestiune delicata cum e dormitul ele iau parul - ce pot sa schimb eu in mintea lor intr-o discutie cu tact??

Gandul meu, sincer, e la protectia copilului.
Am o prietena care lucreaza acolo - in alt judet - si vreau sa discut cu ea ce as putea face legal. Pentru ca eu imi iau copilul si pe restul ii tabacesc in continuare.

Nu pot sa aud nimic acum. Nu pot sa gandesc.
L-am intrebat pe Paul daca e adevarat ca l-a pus la perete cu mainile sus - si a zis ca da. Apoi l-am rugat sa ne arate cum - si n-a vrut nicicum.
Si ma mir ca o loveste pe Ana peste cap.
Si ma mir ca in decembrie n-a mai vrut sa mearga la camin. Pe atunci imi spunea ca se cearta copii pe jucarii - si acum inteleg ca e mai mult.
Culmea e ca acum, fiind racit, il tin acasa si vrea la camin.
Dar nu pt ce invata acolo - pt prietenul lui cu care e mereu pedepsit.

E un copil asa dulce - vineri l-am intrebat dupa somnul de pranz daca se simte mai bine (era cu raceala in faza culminanta, cu ochii incercanati si stranutand in continuu) si mi-a raspuns ca el se simte foarte bine, dar nasul lui se simte foarte rau...
Isi aduce gustarea de la camin intreaga acasa sa o imparta cu Ana.

O noapte usoara pentru toti

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu

Valentina, multumesc de gandul bun ma bucur ca ai scapat cu urechea. Cat despre nesimtire... he-he, daca guvernantii vor sa impoziteze pensia si sa scoata alocatia de la noi, astia mai instariti...
Cat despre camin - serialu asta oribil nu se termina.

Am aflat ca a fost pedepsit la pere cu mainile sus pentru ca nu a vrut sa se culce.
El a fost foarte sceptic si cand i-am schimbat patutul - el si-a ales patul nou si tot n-a vrut sa doarma in el vreo 2 sapt daca nu mai mult.

Toti imi spun sa ma duc si sa vorbesc cu tact.
Ce fel de tact?
Daca pentru o chestiune delicata cum e dormitul ele iau parul - ce pot sa schimb eu in mintea lor intr-o discutie cu tact??

Gandul meu, sincer, e la protectia copilului.
Am o prietena care lucreaza acolo - in alt judet - si vreau sa discut cu ea ce as putea face legal. Pentru ca eu imi iau copilul si pe restul ii tabacesc in continuare.

Nu pot sa aud nimic acum. Nu pot sa gandesc.
L-am intrebat pe Paul daca e adevarat ca l-a pus la perete cu mainile sus - si a zis ca da. Apoi l-am rugat sa ne arate cum - si n-a vrut nicicum.
Si ma mir ca o loveste pe Ana peste cap.
Si ma mir ca in decembrie n-a mai vrut sa mearga la camin. Pe atunci imi spunea ca se cearta copii pe jucarii - si acum inteleg ca e mai mult.
Culmea e ca acum, fiind racit, il tin acasa si vrea la camin.
Dar nu pt ce invata acolo - pt prietenul lui cu care e mereu pedepsit.

E un copil asa dulce - vineri l-am intrebat dupa somnul de pranz daca se simte mai bine (era cu raceala in faza culminanta, cu ochii incercanati si stranutand in continuu) si mi-a raspuns ca el se simte foarte bine, dar nasul lui se simte foarte rau...
Isi aduce gustarea de la camin intreaga acasa sa o imparta cu Ana.

O noapte usoara pentru toti

Off, Doamne.....
Nu merita sa lasi treaba asa si nici sa vorbesti cu tact.
Primul lucru, faci o declaratie ca sa-i zic asa cate Directia de protectie a copilului si Inspectoratul scolarcu toate datele tale personale/ ale copilului si spui exact ce s-a intamplat. (data, loc,ce anume s-a intamplat si de cate ori, numele educatoarei etc). Cu jalba in mana te duci la directoare si ceri numar de inregisrare(neaparat). Directoarea este obligata daca se da numar de inregistrare sa o dea mai departe(stiu asa de la sora-mea care lucreaza la o gradi). Apoi mergi la educatoare si o faci cu ou si cu otet. Sa zica mersi daca nu o sa te infigi in parul ei. Scuza-mi limbajul dar asta merita si asta as face eu in locul tau. Poate daca era un caz izolat mai inchideai ochii, dar faptele s-au repetat intr-un mod condamnabil. Poti sa vorbesti si cu amica ta , macar sa-ti faci o parere. Plus faptul ca Victor este totusi mititel si asemenea purtari ii pot lasa traume.
de n x tie , dar mai ales lui Victoras!

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Oana, nu stiu exact cum dar cred ca trebuie sa discuti si cu educatoarele, e nevoie de feed-back. Imi inchipui ca daca toate mamele iau atitudine o sa-si schimbe si ele comportamentul. Daca sa te certi cu ele sau daca sa abordezi o atitudine plina de tact, nu stiu ce sa zic, cred ca asta o sa hotarasti tu din mers in functie de cum decurge discutia. Poti incerca sa iei legatura si cu alte mame si daca sunteti toate de aceeasi parere puteti sa discutati impreuna; cand numarul de reclamanti emai mare, si reclamatul bate in retragere. Parca asa era in Romania. Eu am avut la gradinita lui Stefan o problema la un moment dat: intr-o zi Stefan a aruncat de bucurie jucaria din mana cand m-a vazut. cand eu i-am atras atentia asupra faptuluic a nu se arunca jucatiile si l-am intrebat de ce a facut asta inainte ca el sa raspunda educatoarea a mormait ceva de genul "a-ha". M-a iritat chestia asta asa ca m-am dus si am intrabt-o: "am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta caci dumneavoastra sunteti persoana cu pregatire in psiologia copilului, aveti experienta cu copii si stiti cu siguranta mai multe. Cum trebuie sa reactionam cand un copil incearca sa-si explice comportamentul? il ascultam si ii atragem atentia unde greseste chiar daca asta inseamna sa facem asta de 1000 de ori pana ii intra in cap sau refuzam sa-i ascultam explicatia punandu-i eticheta de obraznic?" Bineinteles ca si-a schimbat brusc atitudinea, batand in retragere si explicandu-mi ca trebuie sa-l ascultam, bla-bla...dar ca Stefan e uneori imposibil si una si alta. I-am spus ca ma bucur ca macar teoria e buna. Discutia a fost cat se poate de amicala de ambele parti insa ulterior chiar am sesizat o schimbare, cel putin in prezenta mea. E o situatie delicata.

Valentina, esti draguta. As vrea eu sa fiu la fel de slaba ca egipteanca noastra. Nu, eu am fost vrajitoarea cea rea cu nasul coroiat. Sotul meu e seicul iar micul pirat si soricelul sun puii mei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ClaudiaH
...

Noi, ne-am intors de la munte, am despachetat (m-am saturat de facut/desfacut valize) si incercam sa ne reintram in ritm. M-am saturat de iarna si de frig. Nu mai vreau sa ies acuma pana nu se incalzeste. iata si cateva poze cu si fara costume.

Va pup, paaaa!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Ce fain!!! asa mi-e de dor de munte, de zapada! Cabana aia arata de vis!
Si costumele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Buna fetele!

mie mi-a venit CM...asa..ca...mai incercam in luna Mai..ca atunci iese baietel..sper ca sa se prinda atunci...

Oanace dobitoace educatoarele astea...Stii ce-as face eu?..As trece cu ea sau ele prin geam..niste nenorocite..pai daca nu pot vorbi si nu se pot descurca cu copii..nu conteaza nr. lor.20-30..cati sunt...sunt bineveniti...si ..daca ele nu stiu sa se descurce, sau nu sunt dedicate meseriei, fiind...aceasta probabil obositoare in mintea lor...sa plece de acolo, ca nu le tine nimeni cu forta, mai ales acum....pai cata lume n-ar vrea sa lucreze???

Eu, inteleg ca e salariu mic...dar pleaca fratele meu daca nu-ti convine..ce stai pe post...sunt altii care asteapta..si poate ar face lucruri bune, sau cu siguranta mai bune decat voi(educatoarele)...si care n-ar mai fii asa stresate...

Oana..sincer..ia-le de par..da-le-n...ca mai zic ceva acum...m-am enervat

Mergi la inceput