Mamici cu 2 pitici (13)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Claudia estia tare cu vecinu eu ii zic laptaru'
Concepere nr3?? nu prea cred schimb prefixul anul asta trec la 4 in fata, si ajung doi atomici - sa citez pe cineva pe de aici - nu spun cine da' o cu drag.

Zsuzsu, sanatate la copii zau ca parca descrii cate o zi din viata mea noi ieri am avut asa o stare aiurea - la prunci, desigur - adica Ana n-a mancat dar a dormit de pranz; Paul a mancat (ceva, nu prea mult..) dar n-a vrut nicicum sa se culce (vacanta la camin, sapt asta nu merge) si eu lucrez printre ei...
Seara, amandoi nervosi si scheunici - una-intr-una... Dar macar au dormit f bine noaptea

Mada, si pe mine ma sperie lumea asta in care traim.. ma gandesc - sa-mi fac curaj - cat i-a speriat pe parintii nostri schimbarea de acum 20 de ani, sau pe bunicii nostri razboiul - si sper in bine, adica sa reuseasca si copii nostri sa se adapteze, sa iubeasca cu tot sufletul si sa-si gaseasca drumul in viata - plus ca, egoista cum sunt, imi doresc sa fim cat mai mult pe langa ei (mult in timp) sa-i putem iubi si ajuta.

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Sunt intr-o perioada cam depresiva, nu stiu exact ce am. Da-mi vine sa plang asa aiurea. Cred ca oboseala acumulata in timp isi spune cuvantul. Si nervii. Ma obosesc tare rau baietii si am asa un nod in suflet cand vad ca Andrei nu il accepta nici acum pe deplin pe Raducu, si il bate rau si il respinge de multe ori. Iar Costi e partinitor, tine mai mult cu Raducu. Iar Andrei mai multe il bate pe Raducu atunci cand vede asta si parca se inchide si el intr-o carapace. Stau tot timpul intre ei sa-i despart si am ajuns omul negru. Taica-su ii rasfata pe amandoi, ca are mai mult timp si stare de asta si el este cel minunat care se joaca cu ei si ii duce in brate si se tavaleste cu ei pe jos. Eu doar ii pun sa stea la masa sa manance, sa stringa jucariile, sa nu mai sara in pat, sa nu se suie sus pe mobila si dulapuri, sa se bage in pat la culcare. Am ajuns o masina de facut ordine, facut mancare, spalat, calcat.
Amandoi astia mici ma resping, nici sa-i pup nu mai stau, se sterg dupa ce reusesc sa fac asta si fug.
Nu mai am chef si vlaga nici sa scriu pe forumuri. Ca sa ma rup de lumea asta stau si joc Farmville sau citesc seara pina tarziu de tot.
Vreau sa vina primavara, poate reusesc sa ma scot nitel din faza asta. Sa ma duc sa-mi iau ceva nou de imbracat sa mai ies din vesnicii blugi si tricou.

De asta sunt mai absenta si scriu putin si rar. As baga capul in nisip ca strutul, poate imi trece. Ma simt asa, cumva, prizoniera...
Recunosc ca sunt si foarte multe momente frumoase cu baietii, de ce sa vorbesc cu pacat. Dar sunt asa de obosita...

Voi cum reusiti sa treceti de momentele astea?

Imi cer scuze ca nu raspund in parte niciuneia, am citit din urma, dar mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe alta.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Buna ziua dragi mamici...

Gabitzam..iti doresc multa putere, sa treci peste aceste clipe grele...poate pui prea mult la suflet totul...eu zic mai bine sa te gandesti si la tine, sa mai faci din cand in cand si ce-ti place...eu , uneori, cand vreau sa scap de fete,..plec ..pur si simplu la plimbare...macar ptr o jumat. de ora..si tot imi face bine...acum...eu stiu ce sa-ti zic..tu ..te cunosti cel mai bine...si stii ce-ti place...cred c-o sa te ajute f. mult daca faci ceva ptr tine...du-te la o prietena, sau la salon. fa-ti manechiura...chestii minore..dar care ptr noi..din pacate necesita mult timp....uneori, mie mi se pare ca stau o vesnicie la salon..dar asa bine ma simt...

Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Claudia pai sa stii ca si noi zicem de multe pori ca Ami trebuia sa fie baiat, ca e mult mai bataioasa ca Ari, cand or creste creca ii scapa doua lu sorasa peste ochi cand o enerveaza, de acuma se baga in parul ei.
Mai la Ari de ex eu sigur nu am fost de fatza cand am conceput-o ca e tati in picioare.
La Ami ce sa zic, saracu' meu vecin e un mosnegel.
Off Zsuzsu ce zi ai avut. Multi pupici si imbratisari si multa sanatate la puiuti, e asa greu cand sunt amandoi bolnaviori si mofturosi.
Oana da asa e, da nu stiuparca in ziua de azi toate au luat-o razna, off off.
Mai eu pt ele imi doresc sa fie fericite, adik sa fie unde si sa faca ce vor ele, ce le face pe ele fericite, ca de ex la mine mama s-a gandit numai la ca ar vrea ea pt mine nu si la ce as vrea eu.
Gabitza uff mai, te inteleg asa bine, si eu am momente cand is f depresiva, vb ta ma simt ca o masinade curatenie, mancare, ordine si indicatii, fa aia nu te sui acolo nu pune mana acolo si tot asa. Mereu imi zic ca tre sa fiu mai relaxata, mai calma si ma enervez eu pe mine uneori de cate ori pe zi zic nu , nui voie si etc.
La tine e mai greu daca nu se accepta unul pe altul, aici nu stiu cum sa te ajut sincer. Si eu ma chinui sa gasesc the right balance cand sa ma bag si cand nu intre ele.
Dar si la noi tati e cel de distractie mami e cea cu oridnele mananca frumos, strange jucariile etc. Bine si el e;la fel ca mine dar el e f putin acasa, eu sunt toata ziua si poate de aia.
Si ieri am fost asa trista ca iar s-a amanat programarea, parca nu mai vine si randul meu odata sa fac ceva si pt mine.
Anul trecut ma inscrisesem la curs platisem si chiar inainte de a inbcepe m-au sunat ca nu se mai tine ca nu s-au inscris destui studenti, sa mor nu alta. Asa depresiva eram, parca eu nu merit si ceva numai al meu.
Iti trimit multi pupici si imbratisari calde , ca stiu cum te simti si eu am momente cand plang si vb ta macar sa vina primavara poate poate voi fi mai vesela un pic.
Alessia da e fain cum zici tu da uneori cel putin la noi, eu nu apuc sa fac multe singura nici macar sa merg sa ma plimb ca si aia o fac ca trebuie sa rezolv ceva nu ca ies de placere, si cand ma intorc maladarul de vase, rufe si jucarii ma asteapta , iar la coafor, unghii si etc nu am mai fost de f mult timp, mai ales cu un sg salar nu imi permit si pt ce sa imi fac unghiile ca toata ziua stau si spal vase, schimb pampersi si etc, nu rezista nici o zi, la fel si coafatul cand am bani ma mai tund mai vopsesc da oricum de stat nu sta ca e parul gras si fin, de iesit nu ies decat pana la magazin, la banca la scoala, de slabit nu m reusit sa slabesc cat imi dorea si tot numai vreo cateva haine imi vin din toata garderoba, deci na si eu ma tot invart la marginea butoiului.
Vroiam sa va mai intreb voi cand interveniti intre copii? Adik cata libertate le dati? Cat era Ami mai mica na tot ii ziceam lui Ari ai grija sa nu o lovesti etc, acuma ma gandesc ca ar fi cazul sa mai step back sa le las pe ele sa isi vada de ale lor nu sa tot intervin eu nu?

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Gabi, tare bine te inteleg - uneori ma gandesc si eu ca Paul n-o accepta pe Ana, e gelos de numai, o capaceste mult.
Si ajung sa-mi plece mana fara sa gandesc - si sa-l ating la fund, si ma urasc cu zilele pentru asta pentru ca stiu atat de bine ca stric foarte mult - dar sunt om care oboseste - si eu lucrez, din noiembrie, de acasa, acum am ff mult de lucru.
Te inteleg cu stransul si cu gatitul - si pe mine ma scot din minti jucariile risipite peste tot, mai ales ca nu vreau sa devin o mama-dictator. De aceea am ajuns sa fac concesii la ordine - pur si simplu ma educ sa nu ma mai deranjeze dezordinea pentru ca nu vreau sa-i innebunesc pe prunci.
Si ma stradui sa-i las nemancati - dc nu vor sa manance, se joaca cu mancarea etc - le dau dupa 10-15 min fructe (care nu le refuza vreodata) si apa, si gata.

Of, o imbratisare virtuala pentru tine - e greu, ii iubim si cel mai rau doare sa-i vezi luptandu-se intre ei.

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Mada, buna intrebare, cand sa intervii intre ei... zau ca n-am habar uneori nici nu stiu ca-s acasa - -ieri dimineata Paul ii citea poveste la Ana, o intreba daca intelege, ea ca da, erau scumpi de numai, si azi dimineata a trantit-o pe Ana pe jos, pe burta, si a prins-o de umeri a a inceput sa dea cu ea de podea sa mor nu alta, unde naiba a vazut asta??? si l-am plesnit peste fund inainte sa-mi dau seama ce fac!
Vesnic se cearta pe jucarii -ma refer "vesnic" la momentele de cearta, nu toata ziua, dar ca motiv de incaierare asta e 99%, are zile Paul in care o vaneaza si cum pune ea mana pe ceva, ii smulge..
Ma tot gandesc ca eu sunt de vina, ca precis asa ma percepe pe mine... da' oare nu tine de varsta? ca vad ca si altii fac...

No, macar sa ma descarc... ca solutii... cu timpul si cu rabdare...

la toate mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, m-am linistit, nu mai am starea de zilele trecute. Nu stiu, poate pentru ca am inceput sa iau Magne B6. Sau poate ca au fost baietii mai cooperanti. Am incercat sa stau mai mult cu Andrei ieri, l-am tinut mai mult pe el linga mine. A dormit si Raducu aseara mai repede si fara circul de fiecare seara. Una peste alta, sunt ok acum Va multumesc pentru vorbele bune.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Alessia, scuze ca raspund asa tarziu! La tine se potriveste graficul meu tot partial, adica la Alessia reiese ca ar trebui sa fie baiat asa ca nu-ti mai zic pe viitor ce scrie in graficul meu caci nu conteaza. Chiar si cand socotesc cu anul conceperii 80 Alessia iese tot baiat deci....
Gabi, off ce bine inteleg prin ce treci. Imi faceam si eu nu mult in urma probleme ca Stefan e rautacios cu sora-sa. Nu o agreseaza caci la noi in casa agresivitatea este aspru pedepsita si se lasa cu zile intregi fara dulciuri sau fara tv asa ca isi apara pielea dar deseori e rautacios cu ea deseori. Insa am inceput sa cred ca e normal, ma obisnuiesc cu ideea. E vorba de teritoriul pe care trebuie sa-l imparta si mi se pare sanatos sa lupte pentu el. Ma bucur pentru faptul ca deseori da semne ca nu concepe sa faca anumite lucruri fara sora-sa. Sau ca daca nu-i in casa imediat intreaba unde e. Ma bucur oricum ca te simti mai bine. Eu aplic in perioadele astea politica strutului: bag capul in nisip si astept sa treaca pentru ca nu ma pot lupta cu oboseala, cu frustrarea si cu alte sentimente negative cu care se confrunta mamele uneori. La un moment dat trec.

Va pup pe toate si va urez noapte buna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Claudia la asta ma gandeam si eu ca nu ar trebui sa tot intervenim ci sa le lasam sa isi stabileasca fiecare teritoriu, oricum amandoua se bucura cand se vad una pe alta dupa scoala si intreaba una de alta, da na cand is impreuna tre sa iasa si cu scantei.
Gabi ma bucur ca te simti mai bine.
Oana asa face si Ari o apuca cateodata pe ce pune mana Ami ii trebuie ei si tot asa si de aici se lasa cu bocete.
Cu dezordinea incerc cand is tare multe sa mai strang in rest pana nu facem camera sus sa se joace le strang numai cand se duc ele la nani, ca altfel eu le pun ele le scot.
Cu mancarea aici incerc de acuma, ca am tot incercat tot felul de metode care au mers o perioada si apoi nu, asa ca acuma incerc sa ma relaxez si de ex pe Ari deja o intreb ce vrea sa pape si in fct de raspunsul ei ii dau sau nu, sau ii dau doua alternative, am facut asa de vreo trei zile si parca e mai ok. Oricum incerc sa fiu cat mai relaxata si cand or ajunge amandoua la varsta cand o sa stam frumos la masa si nu trebuie hranita nici una cu lingura, sper sa fie mai usor.
Va uram un wknd placut.

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Claudia..merci mult de raspuns..ei...acum..sa vedem ce-o fi...mai am putin si ma pun pe treaba...

Gabitzamma bucur ca te simti bine...dulce!

Va doresc o seara cat mai placuta alaturi de cei dragi!

Pupici!

Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)

Mergi la inceput