copii speculeaza ft bine!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

E sinistru ce spui, Accept! Absolut sinistru! :(
Nu uita, topicul asta este deschis de mamica unui bebe de 4 luni!!!!!

Poti sa detaliezi un pic? Ce anume este sinistru? Sa ai un bb de 4 luni si pe langa asta sa mai ai si tu nevoi? Sau ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

Adica, bebe vrea sa aiba contact fizic cu mama, iar mama il pune in patut pentru ca asa crede ea ca e bine, iar ceea ce ea crede ca e bine pt. el e sfant si depaseste orice nevoie a bebelusului. Brrr!!!

Problema pe care o dezbat eu aici, pentru ca pe aceasta am identificat-o, este "toata ziua asa mi-o petrec cu ea in brate". Este afirmatia mamicii care a deschis acest subiect. Daca tie ti se pare normal sa stai toata ziua cu copilul in brate, pur si simplu inseamna ca suntem diferite. Eu m-as simti sufocata. Am o nevoie de spatiu personal pe care si copilul meu o are. Cred ca e o nevoie mai sanatoasa decat aceea de a sta in permanenta lipit de cineva. Cea de-a doua nevoie indica nesiguranta. Si nesiguranta sta la baza problemei care trebuie rezolvata intr-o astfel de situatie, nu se trateaza simptomele, se trateaza cauzele.

Nesiguranta sau siguranta la bebe de 4 luni???? Asta-i tare ...

"Nevoie de spatiu, nevoie pe care si copilul o are"?????
Adica, are nevoie de spatiu, dar plange cand il lasi din brate .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am bebe de patru luni si-mi petrec toata ziua cu el dar nu cu el in brate. As vrea eu sa stea ca fraierul lesinat in brate, el sa taca si eu sa-mi fac unghiile (nu, nu as vrea absolut deloc). La patru luni se plictiseste numai in brate, el vrea sa stea pe burtica, sa se joace cu musca s-o fosneasca, sa exerseze la rostogolit, vrea show muzica si daca se poate si forme si luminite, vrea prin casa cu taxiul, vrea sa-i canti (ma abtin ), sa-i povestesti. Si sa-l scoti la plimbare.
Bineinteles ca daca vrea in brate il tin in brate; dar aia cu tinutul lipit de mine intr-un fel de torpoare indusa nu mai merge de pe la doua luni.
Sabina si denizel, sunteti nazi si v-o cereti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Nici africancele si asiaticele de unde a inceput moda cu wrap si sling nu-si tin copiii, chiar aia de 1-2-3-4-5-6-7 si pana incep sa mearga numai atarnati de ele, sa fim seriosi, acu sa nu cadem in extrema cealalta.

Ca sa nu mai spun ca daca te duci pret de 1 minut sa faci pipi si nu ai copilul atarnat de tine, iarasi nu e nicio tragedie greaca.

Ah, cat despre suzete de silicon, paturici pufoase, patut cu gratii de lemn si asa mai departe, of...da e groaznic, propun sa vina "moda" cu papusi de metal, pat de plastilina si paturici din coceni de porumb...iarasi nu cititi post-urile extremiste si incercati sa va faceti voi un ritm al vostru, cum simtiti voi, mulati-va pe cerintele copilului, dar nu cadeti in depresii daca nu faceti totul ca la carte(nu exista asa ceva)...caci pur si simplu, nu exista metoda universala valabila de crescut copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

si baietelul meu (2 luni) la fel era...doar in pat cu mine...in patut parca erau urzici. Pana intr-o seara cand mi-a venit ideea sa il pun in carucior si de atunci nu am treaba...acolo ii place...si cu suzeta in gurita. Ma gandesc ca trebuie sa il pun in patut, imediat nu mai incape in carucior si o sa ii cumpar ceva carusel sa ii distraga atentia. Sper ca o sa reusesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Mai sunt si saltelutele alea pline de jucarii pe care ei le pot trage, acvarii ce le atingi cu manuta sa cante si altele mult mai benefice ptr un copil chiar si bebe decat atarnat de mine in fata computerului sau sa i scuipe altii in nas cand vorbesc...
Eu am bebelasa de 5 luni si a invatat multe lucruri singurica explorand acele playpad uri.

" A baby who regulary plays by himself learns a lot. She learns how to enternain herself. By concentrating on a task, she may make developmental advances. Let your baby enjoy solo play but make sure he is safe too." Your baby first year week by week - Glade B. Curtis M.D.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Eu am bebe de patru luni

woaaaaa???? n-am stiut, Laura, felicitari din toata inima, ma bucur din suflet pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am zis de bebe de 2 luni ca vrea in brate mult, nu de 4.
Nici ai mei la 4 luni nu vroiau doar in brate, pt ca invatasera schema cu rasucitu si se distrau asa .
iar faptul ca mi-am tinut copiii in brate de cate ori au vrut ma face nazi
LOL.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Sabina si denizel, sunteti nazi si v-o cereti.

Aoleo, sper totusi sa nu fii tu cea care mi-o va da :)))).
A, nu ma mai iubesti? Gata? :))

Laura, spre deosebire de altii, care vorbesc off topic, eu am vorbit doar on topic si am incercat sa fiu de folos Patrisucai.

Iti reamintesc care e on topicul: bebelusa de 4 luni care plange cand e lasata singura in patut, in pat, in carut, wherever.
In plus, aceasta bebelusa, la 4 luni, desi stie ca mama ei o iubeste , se incapataneaza sa-si chinuie mama.

Solutia mea: daca are 4 luni si plange cand nu e langa tine, inseamna ca are nevoie de contactul cu tine, deci, ia-o in brate!!
Mai poti incerca s-o faci avion, poti sa-i faci spectacole de lumini si culori, poti sa-l joci pe Bart din Mary Poppins, o poti lasa sa faca streching si pilates pe saltea, poti sa il joci pe Seinfeld daca gusta genul, poti face orice o opreste din plans.
Daca doar statul in brate o multumeste, apai ia-o in brate!!

Daca asta ma face nazi, ok, oi fi si nazi, ca nu mi-o pica diadema de pe cap .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Citat:

Citat:
...asigura-i aceasta siguranta prin siguranta ta in sine, cand il pui in pat fi sigura ca acolo este in siguranta, daca ai indoieli mai bine nu-l mai pune acolo....

Adica, bebe vrea sa aiba contact fizic cu mama, iar mama il pune in patut pentru ca asa crede ea ca e bine, iar ceea ce ea crede ca e bine pt. el e sfant si depaseste orice nevoie a bebelusului. Brrr!!!

Denizel, eu credeam ca daca ai diadema, daca esti printesa, gandesti cand vorbesti.
Daca Dumnezeu nu credea ca mama poate hotari ce e bine si sfant pentru un bebelus, nu o mai inventa. Cel putin eu asa credeam pana acum, ca parintii de aia sunt inventati, ca sa hotarasca ce e bine si sfant pentru copii, mai ales cand sunt mici si nu au capacitatea mentala sa hotarasca singuri pentru ei, fara sa se puna in pericol. Daca tu ai mai facut intre timp studii si esti sigura ca un bebelus poate decide ce e bine si ce nu e bine pentru el, atunci poate ar trebui sa ne uitam la librarie dupa noua metoda de crescut bebelusi by Denizel.

Eu te cred ca ai pata pusa pe Accept (si pe mine acum), dar totusi, mai reciteste inca o data ce scrii inainte sa postezi.

Mergi la inceput