Colesterol
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
ymca spune:
Allure, Anelize a explicat putin meniul pe care il are si care este OK. deci varianta de dieta a fost incercata pana acum; din ce stiu eu, cei cu predispozitii genetice sau care au colesterol crescut pe baza de stress nu prea rezolva mare lucru cu dieta si sport.
o stiu pe anelize de la montignace si mananca foarte frumos si sanatos.
eu am inteles ca situatia treneaza de multa vreme la ea.
am inteles ca exista predispozitie genetica.
am inteles ca desi se abate cu niste caramele de la un regim perfect sanatos, tot nu se justifica un nivel de 400.
si oricat sunt impotriva medicamentelor, in situatia de fata, pana la stabilizare, si eu tot medicamente as recomanda. dupa aceea, desigur, dieta, sport si o viata zen.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dry_votka spune:
Cred ca ar fi indicat un medic de medicina generala/interna. Eventual daca este cazul, te trimite si el la un alt medic cu o alta specializare - in ceva ce considera el de cuviinta.
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
anelize spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Allure intre dieta + sport si medicamente, alegi medicamentele?? de ce nu vrei macar sa incerci pt o perioada metoda naturala si sanatoasa intii? daca nu iti revizuiesti stilul de viata prevad ca o sa fii dependenta de pastile toata viata... cred ca iti dai seama ca iti vreau binele... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "To lengthen thy life, lessen thy meals" Benjamin Franklin "Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">my target :) www.flickr.com/photos/42726167@N06/sets/" target="_blank">halfway there |
Nu aleg varianta medicamentatiei ca varianta cea mai usoara,dar nu am alta alternativa.Dieta tin,cu mici,chiar foarte mici abateri,sport nu pot sa fac pentru ca imi provoaca niste episoade asemanatoare cu ischemiile vasculare cerebrale,asa ca nu am alta alternativa.Nu vreau sa ajung la medicamentatie,mai ales ca vreau sa fac un bebe,dar....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Allure/Allure.jpg)
Allure spune:
din ce am citit eu am inteles ca esti dependenta de dulciuri...daca maninci zahar in fiecare zi, asta nu poate fi de bine...
stresul se reduce prin sport si nu trebuie neaparat sa faci cardio intens, iti garantez eu ca ceva usor gen pilates facut regulat (minim 5-6 zile pe sapt, 45-60 min) nu iti va provoca nici un episod ci va imbunatati situatia lejer
aici medicii recomanda dieta bazata pe indicele glicemic si sport, in astfel de situatii iar pacientii au succes in reducerea colesterolului (stiu cazuri concrete)
tu faci cum crezi; eu nu vad pastilele ca pe o rezolvare decit temporara, daca le stopezi te intorci de unde ai plecat basca cine stie ce efecte secundare pot avea...deci ce faci pt tot restul vietii? mai ales ca vrei sa ai si copil...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"To lengthen thy life, lessen thy meals" Benjamin Franklin
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">my target :)
www.flickr.com/photos/42726167@N06/sets/" target="_blank">halfway there
anelize spune:
citat din mesajul lui Allure din ce am citit eu am inteles ca esti dependenta de dulciuri...daca maninci zahar in fiecare zi, asta nu poate fi de bine... stresul se reduce prin sport si nu trebuie neaparat sa faci cardio intens, iti garantez eu ca ceva usor gen pilates facut regulat (minim 5-6 zile pe sapt, 45-60 min) nu iti va provoca nici un episod ci va imbunatati situatia lejer aici medicii recomanda dieta bazata pe indicele glicemic si sport, in astfel de situatii iar pacientii au succes in reducerea colesterolului (stiu cazuri concrete) tu faci cum crezi; eu nu vad pastilele ca pe o rezolvare decit temporara, daca le stopezi te intorci de unde ai plecat basca cine stie ce efecte secundare pot avea...deci ce faci pt tot restul vietii? mai ales ca vrei sa ai si copil... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "To lengthen thy life, lessen thy meals" Benjamin Franklin "Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">my target :) www.flickr.com/photos/42726167@N06/sets/" target="_blank">halfway there |
Da,dulciurile sunt marea mea problema.Oricum incerc cat se poate de mult sa le elimin,sa inlocuiesc cioco cu lapte cu cea neagra sau sa mananc fructe proaspete sau uscate.
Despre sport,o sa incer cu Pilates.Imi iau niste cd-uri sa incerc sa fac acasa.Eu am mai avut o tentativa sa fac pilates ,la o celebra sala de fitness,dar dupa 2 luni de "antrenament" nu au fost deloc rezultate.Cred ca eu nu le faceam bine si nici instructoarea nu se spetea sa imi arate cum trebuie sa fac.
De cate ori mi-a facut analizele,glicemia mi-a iesti foarte bine si ma gandeam,precum orice dependent,ca dulciurile,saracutele,nu imi afecteaza sanatatea.Doar rezultatele glicemiei aratau asta,eu negandindu-ma ca ciocolata are si grasimi,ca prajitura are si unt si frisca sau alte prostii.
In orice caz,stiu ca si dulciurile au afectate colesterolul,dar nu cred ca numai datorita lor am un indice de 400. O sa incerc cu pilates,sa vedem ce iese.
Of.....daca ar avea ziua 30 de ore ce bine mi-ar prinde!!
alina_s spune:
Anelize, eu zic sa nu te sperii prea tare. Eu am colesterolul total 770, deci aproape dublu fata de al tau. Numai 5 pana la 10% din colesterolul unei persoane provine din alimentatie, restul este produs de ficat, deci nu te stresa cu regimul, fiindca eventual l-ai reduce pana la 300-350 si cam atat. Problema este, dupa cum mi s-a spus si mie, ca ceva nu functioneaza in parametri normali in ficatul tau. Eu am descoperit colesterolul marit la 20 de ani si atunci aveam 41 kg! M-a pus medicul pe regim (pe atunci eram in Romania) si surpriza - colesterolul mi-a crescut. De ce? Fiindca organismul meu "simtea" ca-i reduc colesterolul alimentar si producea si mai mult! Asa ca am renuntat la regim si acum mananc orice. Am refuzat medicatia, fiindca mi-a facut rau (am incercat timp de 6 luni) dar este FOARTE IMPORTANT sa faci sport, ca sa nu existe riscul sa se depuna colesterolul pe peretii vaselor de sange. Practic, nu se stie de ce unii oameni produc colesterol in exces, dar se poate trai cu un colesterol ridicat, atata timp cat acesta nu influenteaza negativ circulatia. Semnalele de alarma apar cand tensiunea este crescuta. Cum este in cazul tau? Nu am vazut sa mentionezi nimic despre tensiune. Daca nu ai probleme cu tensiunea poti sta linistita, inseamna ca nu s-au depus placi pe peretii vaselor sangvine, deci esti OK.
alina_s spune:
Am uitat, ai putea sa incerci sa iei Niacin (dupa ce discuti in prealabil cu medicul tau, desigur).
Uite aici cateva informatii:
Lipid modifying effects
In pharmacological doses, niacin has been proven to reverse atherosclerosis by reducing total cholesterol, triglyceride, very-low-density lipoprotein (VLDL), and low-density lipoprotein (LDL); and increasing high-density lipoprotein (HDL).
Niacin, prescribed in doses between 1000 and 2000 mg two to three times daily,[14] blocks the breakdown of fats in adipose tissue, more specifically the very-low-density lipoprotein (VLDL), precursor of low-density lipoprotein (LDL) or "bad" cholesterol. Because niacin blocks breakdown of fats, it causes a decrease in free fatty acids in the blood and, as a consequence, decreased secretion of VLDL and cholesterol by the liver.[15]
By lowering VLDL levels, niacin also increases the level of high-density lipoprotein (HDL) or "good" cholesterol in blood, and therefore it is sometimes prescribed for patients with low HDL, who are also at high risk of a heart attack.[16][17]
anelize spune:
citat din mesajul lui alina_s Anelize, eu zic sa nu te sperii prea tare. Eu am colesterolul total 770, deci aproape dublu fata de al tau. Numai 5 pana la 10% din colesterolul unei persoane provine din alimentatie, restul este produs de ficat, deci nu te stresa cu regimul, fiindca eventual l-ai reduce pana la 300-350 si cam atat. Problema este, dupa cum mi s-a spus si mie, ca ceva nu functioneaza in parametri normali in ficatul tau. Eu am descoperit colesterolul marit la 20 de ani si atunci aveam 41 kg! M-a pus medicul pe regim (pe atunci eram in Romania) si surpriza - colesterolul mi-a crescut. De ce? Fiindca organismul meu "simtea" ca-i reduc colesterolul alimentar si producea si mai mult! ![]() |
ALINA S , ITI MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS!!!!
Tu ai colesterolul 770????? Pai ma simt mititica rau fata de tine.
Cat despre tensiune,nu am nici o problema cu ea,deci ar trebui sa ma linistesc putin.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lavi02/lavi02.jpg)
lavi02 spune:
Unchiul meu a avut ani multi de zile colesterolul marit pe care l-a tratat cu indiferenta, n-a avut tensiune dar acum, la 70 de ani, are vasele praf, operatie pe cord de bypass care intre timp s-a infundat si el din cauza ateroamelor, daca face putin efort (urcatul scarilor la bloc) trebuie sa se odihneasca in pat cateva ore...
Nu va jucati cu colesterolul, efectele lui apar pe termen lung. Mai bine tratati-l din timp.