LMA Licurici de ian-feb 2009! (78)
Raspunsuri - Pagina 21
pyc spune:
Nu stiu cum le zice in Romania la prafurile de rehidratare orala....in Franta sunt zeci de produse de genul asta, cel mai folosit e Adiaril. Sunt de avut in casa in orice moment, caci micutii se pot deshidrata foarte repede in urma varsaturilor sau a scaunelor lichide......iar rehidratarea doar cu apa poate face mai mult rau decat bine (caci micutul pierde apa si sare cand se deshidrateaza, iar aducand doar apa chiara sau ceaiuri putem chiar agrava "deshidratarea", diluand cantitate de sare (sodiu) pe care o are in sange.
Cu vaccinurile eu sunt pro MMR, abia astept sa-l fac sa ma scap de o obsesie:) Am vazut destui copilasi cu sechele grave post meningite sau encefalite virale si consider ca riscul de a face autism post MMR (nedovedit pana la ora actuala) este mai mic decat riscul de a face boala infectioasa care poate lasa urmari serioase (fapt dovedit). Dar evident e o optiune personala a face sau nu vaccinul. in Franta acest vacin nu e obligatoriu, ca niciun alt vaccin de altfel......sunt doar recomandate....dar risti sa ai probleme si sa nu ti-l primeasca in colectivitate daca nu-l faci sau daca nu dovedesti ca a facut boala (lucru total ilegal de altfel). Varsta cand sa se faca vaccinul nu imi e prea clara.....aici se recomanda la 1 an pt toti copilasii si de la 9 luni pt cei ce merg deja in colectivitati mari, gen cresa normala......studiile arata insa ca daca il faci la 9 luni de obicei nu ofera protectie de durata ca si cel facut dupa un an. Evident ca se poate face si ulterior, la 2 ani de exemplu, mai ales daca copilul sta acasa si nu e dus la cresa.
.....eternele discutii pro si contra vaccinare, care pot continua la nesfarsit, caci studii clare oricum nu exista si nimeni, nici medic, nici producator de vaccinuri nu vor garanta vreodata ca vaccinul e 100% "fara probleme"....
....cum dealtfel niciun medicament nu e 100% fara reactii adverse posibile...
Am pus niste poze cu vacanta noastra pe mailul comun.
Pupici!
Naty spune:
pyc de acord cu tine in toate privintele.
In ce priveste vaccinarea, eu una am spus doar ca eu personal am ales sa le fac fetelor toate vaccinurile. Nu zic ca e bine ce fac, ci doar ca asta e optiunea mea.
Eu am saruri de rehidratare Hydrasec si le port tot timpul cu mine (de fapt am tot timpul dupa mine o punga de medicamente cand plec cu fetele
).
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
pyc spune:
Am uitat sa va zic de progresele facute de Paul in saptamanile astea:)
Se da jos singurel din pat (din patul meu, nu din patutul lui cu grilaj:) sau de pe canapea, sta din ce in ce mai bine in picioare, dar mai mult de 3 pasi nu face, deci nu consider ca merge.......
Alearga efectiv in jurul mesei, tinandu-se de ea, dar cu o viteza uimitoare....vreau sa-l iau in brate si el fuge razand in partea cealalta, de ma invart dupa el in jurul masutei ca o disperata......
Arata cu degetul indicator obiectele, isi atinge nasul, urechile, ochii.......parca asteapta sa-i zic eu cum se numesc:)
....nu mai retin cine zicea ca bebele ei arata cu un deget ca are un an:) .....e frumoasa asocierea, dar de fapt toti vor trece prin faza asta de aratat cu degetul, doar intamplator au si un an, nu inseamna ca raspund la intrebarea "cati ani ai?"
Spune clar "mama" uitandu-se la mine si parca incepe sa spuna cu intentie "paba", (adica papa) uitandu-se la tata-so......pana acum spunea asa aiurea ma ma ma ma, repatari de silabe dar fara tinta......
Si nimereste diverse piese in forme...pare el un joc cu forme de animale de potrivit si le potriveste pe toate, cum potriveste orice alta forma la jocuri (gen patrate, cercuri, dreptunghiuri)....cred ca i s-a dezvoltat viziunea formelor si perceptia spatiului. Si asta evident datorita copilasului mai mare de la bona, care are 2 ani si de la care Paul copiaza absolut totul!
Merg la serviciu......nu am niciun chef!
Naty spune:
Am pus si eu niste poze
din zilele de Craciun
si cu Ioana la Opera in costumul de serbare
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
ttenzika spune:
'seara gagici
,prezente la apel
Vad ca vorbiti de baut laptic,Alecsandra are doar 2 mese de lapte(dimineatza si seara)amandoua find in jur de 500 grame
DarkBendis,felicitari pentru papa bun,care i-a placut Mister-ului![]()
pyc
cate stie face Paul
,felicitari pentru noile realizari
Naty,vazut poze de printese
,se pare ca au fost cuminti ca vad ca au primit multe cadouri
,tare darnic a fost mosul,sa iti traiscaNaty
Vreau sa va intreb si eu ceva?
Voi mergeti la inca o ecografie transfontanelara, la varsta de 1 si 2 luni??,chiar daca medicul nu a spus??
Am auzit si eu
,in parc discutii cum ca e bine ca, la varsta asta sa mai faca o eco??? stiti ceva???
ttenzika spune:
Era sa uit
In legatura cu cadoul pentru nasi(cel oferit la 1 an),este la latitudinea fiecaruia,eu insa m-am decis sa le fac un cadou simbolic,adica mai exact o sa le fac doua brelocuri cu poza finutei,si gata
Selene_Bunny spune:
ttenzika, eu nu am facut nicio transfontanelara si nicio de sold. Eram inca la Cluj cand a intrebat, doctorita s-a uitat la mine cam in genul... de unde le-ai mai scos si pe astea, si mi-a spus ca nu este nevoie.
Acum, am luat analizele Dariei si are mai multe valori dincolo de referinte, daca aveti timp, cine se pricepe, sa-mi spuna daca este vreo problema:
- hemoglobina g/dl: 11,8 (referinta 12 - 16)
- hematocrit %: 34,9 (referinta 37 - 47)
- volum mediu eritrocitar fL: 78,3 (referinta 81 - 99)
- cant. hemoglobina medie pg: 26,5 (referinta 27 - 32)
- procent limfocite %: 55 (referinta 20,5 - 45)
- procent neutrofile %: 37 (referinta 43 - 65)
- vol. mediu plachetar fL: 11,2 (referinta 7,4 - 10,4)
- numar eosofile (cred) K/ul: 0,21 (referinta 0 - 0,2)
- TGO U/L: 40,70 (referinta 0 - 32)
- calciu seric total mg/dl: 10,76 (referinta 8,1 - 10,4)
- calciu ionic seric mg/dl: 4.50 (referinta 3,8 - 4,2)
- magneziu seric mg/dl: 2,73 (referinta 1,9 - 2,5)
Urina:
- pH: 8,5 (referinta 5 - 7)
- densitate: 1,008 (referinta 1,015 - 1,026)
Cica are infectie urinara, dar nu se stie cu ce, si sa-i fac urocultura. Stiu procedura, dar cum se poate recolta jetul din mijloc la un licurici?
Daria Nandini
http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
http://citadelaalbastra.wblog.ro/
bebelusi spune:
Naty este superba Ioana, mi se pare asa finuta si gratioasa.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
anna-mama spune:
Pyc, felicitari pt progresele lui Paul
Multumesc pt detaliile legate de prafurile de rehidratare orala
Selene, eu nu ma pricep sa citesc analizele, dar sper sa fie ok Dariuta!
Ttenzika, nu i-am facut ecografiile astea si nici nu cred ca o sa i le fac.
Naty, superbe fetele tale
, iar Ioana a aratat de vis la serbare 
Avem si noi pozele de la 11 luni aici
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
iuliacris spune:
La multi ani sarbatoritilor!
Nicicum nu reusesc sa mai intru, nu stiu ce-i cu mine, nu-mi mai revin dupa calatoria asta, as tot dormi, sper sa-mi revin la normal in curand...
Cateva poze din California, puse s-alea de Cipri, ca sa vedeti ce inapoiata sunt cu toate...
http://www.flickr.com/photos/8231022@N06/4232085377/in/photostream/
Pup si multa sanatate bolnaviorilor!
Poze
Carla
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)