LMA Licurici de ian-feb 2009! (78)
Raspunsuri - Pagina 18
deliafairais spune:
idaira, exact de aia mi-e si mie frica cu vaccinarile...mai ales ca am si niste prieteni care si-au nenorocit copilul. am decis sa fac doar ce e obligatoriu, dar acum stau in cumpana cu prevenarul, vad ca toata lumea il lauda. la varsta piticilor nostrii trebuie o doza sau 2?
miereamara spune:
Dar la voi se face o singura doza de prevnar?
Aici dc nu ma insel se face , la 2, 4, 6 si 12 luni
http://www.prevnar.com/c01_dosing_schedule.aspx
Pt copii nevaccinati inca pana la varsta de 6 luni, se administreaza primele doze intre varsta de 7-11 luni la interval de 4 saptamani, apoi cea de a treia doza dupa varsta de 12 luni la min 2 luni distanta de cea de a doua doza.
Dupa varsta de 12 luni se administreaza doua doze la interval de doua luni,
Idaira s-a discutat in urma despre motivele fiecareia de a face/ nu face MMR-ul. Noi o sa-l facem, dar mai tarziu, pe la 2 ani.
Porumbita, autismul incepe sa se manifeste in jurul varstei de 1-1.6 luni. Daca observi deja semnele la copil, nu mai faci mmr-ul care cica ar constitui un trigger pt anumiti copii, si in viziunea mea de om "needucat" in stiinte medicale:)) poate nu mai agravezi boala si stai si cu sufletul impacat cum ca nu ai contribuit cu nimic la boala copilului, chiar dc poate nu e nici o legatura intre mmr si autism.
Nu vrei sa stii ce procese de constiinta si ce depresii are prietena mea. se invinuieste pt ceea ce i s-a intamplat copilului.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
koruccia spune:
La multi ani Tudor!
Idaira, aici Priorixul e facultativ, ca si Prevenarul. Eu Prevenarul am ales sa-l fac, maine ii facem a 3-a doza. Pana acum Prevenarul si Infarixul i-au fost facute in aceeasi zi; la fel va fi si maine, le va face pe amandoua. Mi se pare prea mult sa mai faca si Priorixul, as vrea sa las un pic de distanta intre ele.
Eu nu sunt impotriva Priorixului (bine, nu sunt nici fan din cauza issue-ului cu autismul), desi as fi preferat sa il pot face pe componente separate. Din cate stiu eu, oreionul, rubeola sau pojarul facute in copilarie au forme usoare; asa ca nu vad un pericol iminent si de aceea as amana. Daca ar fi existat componente separate i-as fi facut doar rubeola, cat de tarziu posibil, si asta ca sa nu ajunga ca mine care trebuie sa ma vaccinez in eventualitatea unei noi sarcini fiindca nu am imunitate la rubeola.
De Prevenar in schimb eu sunt multumita, nu a avut reactii secundare serioase, i s-a umflat doar locul unde a fost intepata, dar a trecut in 24 de ore. Tocmai acum cateva zile am vorbit cu o prietena din Medias al carei copilas de aproape 2 ani a ajuns in spital cu convulsii febrile date de o infectie la amigdale cu pneumococ; mi-a zis ca a fost nasol, au stat spitalizati o saptamana si la externare medicul le-a recomandat sa faca Prevenarul. Eu am ajuns sa cred ca faptul ca ne-au ocolit episoade de febra mare se poate datora faptului ca am facut Prevenarul.
bee, eu o scot pe Caterina afara cand e racita, cu conditia sa fie soare. Noi aici avem o clima foarte umeda, iarna avem multe zile cu ceata si umezeala, si cand e asa nu o scot.
miere, tare frumosi mai sunteti! E asa frumusel Aidan in poza asta
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/4261444096/in/photostream/
pyc spune:
La multi ani fetelor pentru 2010, ca e prima data cand intru anul asta.......si la multi ani tuturor licuricilor care au implinit deja un anisor!
Noi am avut o vacanta foarte frumoasa in Elvetia si in Alpii francezi, cu zapada, ski si peripetii (gen am ramas blocati timp de cateva ore in masina pe drumul de intoarcere + o noapte in plus petrecuta la un hotel ca nu erau dezapezite autostrazile.....). Paul ca de obicei s-a comportat super, desi saracul a avut parte de drum lung cu masina si schimbat hotelurile cel putin ca si sosetele.....tot ma mir cum se poate adapta asa de bine, ca la un moment dat nici eu nu mai stiam unde ma trezesc!
In schimb de Craciun eu am fost bolnava, febre 39, fara nicio explicatie, fara nici un alt semn de raceala, doar febra si frison...... Asa ca in pozele de "primul Craciun cu bebele" eu apar cu masca pe fata!
Citesc aici ca lumea e sau a fost bolnavioara zilele astea! E pacatos tare rotavirusul, noi nu suntem vaccinati, dar nu plec nicaieri fara pliculetele cu saruri de rehidratare orala....si va sfatuiesc pe toate sa aveti tot timpul la indemana asa ceva, ca ceaiul de menta o fi el bun la gust, dar daca e vorba de o diaree serioasa cu deshidratare, numai preparatele astea pot salva cu adevarat situatia......si evident daca bebe le refuza, la spital cu el... Tin pumnii pentru Irina si Andrei!
O sa trimit si ceva poze pe gmail!
Pupilici si mi-a fost dor de voi!
anna-mama spune:
La multi ani, Tudor!
La multi ani, Iulia!
Dark,Arriel, multumim pt gandurile frumoase
O sa pun pozele cu tortul ![]()
Bebelusi, Roxana, Ingrid, multumesc, am reusit sa fac frisca din smantana. Am luat La Dorna rosie si nu a mai trebuit sa-i pun nici intaritor si nici zahar. A iesit delicioasa!
Irina, sanatate multa, ma gandesc la voi!
Bee, eu l-am scos pe Vladut afara racit, dar nu mi-a facut niciodata febra. Sanatate multa!
Pyc, bine ati venit voiosi si sanatosi din concediu. Despre ce pliculete contra deshidratarii vorbesti, se gasesc si in Romania, poti sa-mi dai mai multe detalii despre cand se folosesc?
Arriel, eu ii dau cu crema pe fata cand e f frig afara.
Dark, pup Mister vioi, pai asa imi place jupanul mic 

Alina, pe unde umbli? Sunteti ok? Ce mai face Davidutul?
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
Idaira spune:
Sint convinsa ca s-a mai discutat si imi pare rau ca am ratat discutiile... ce i s-a intimplat prietenei tale Miereamara?? banuiesc,dar mai bine imi spui tu....
Delia ,da sint 2 doze
Korruccia, merci de raspuns...am s-o intreb pe asistenta cum se cheama vaccnul ca sa stiu ce hotarire sa iau...
Carla
Povestea Carlei
miereamara spune:
Baietelul prietenei mele a fact o reactie f f urata la acest vaccin, o saptamana nu a mancat, nu a baut, nu mai vorbea, nu avea contact vizual, a ajuns cu el la spital pt perfuzii...etc...si imediat dupa asta pur si simplu a inceput sa se manifest ciudat, f agitat, are anumite ticuri, gen tb sa se invarta in jurul mesei de trei ori inainte de a iesi din camera, limbajul a regresat f mult, tipa, nu ii place contactul cu persoanele, prefera sa se joace singur, nu isi manifesta afectiunea fata de parinti, si lista poate continua, asta numai din ce am observat eu cu un ochi amator si in urma intalnirilor sporadice. de fapt eu remarcasem toate chestiile astea si chiar ii spuneam sotului ca suspectez ceva, nu am stiu de treaba cu vaccinul pana cand mi-a spus mama lui, acum de curand. Mi-a spus ca toate acestea s-au declansat imediat in saptamana urmatoare vaccinului mmr.
Doctorul pediatru al baietelului meu mi-a spus ca el nu are dovezi concrete care sa lege aparitia autismului in mod direct de mmr, dar nici nu poate nega si de asemenea mi-a spus ca acest vaccin ar putea fi un trigger pt copilasii cu anumite predispozitii. El mi-a recomandat sa il aman, daca asta ma linisteste intr-un fel. Mi-a placut f mult reactia lui, nu m-a expediat si nici nu a luat in deradere temerile mele, pur si simplu mi-a prezentat anumite studii de caz, cu rezultate favorabile ambelor supozitii si mi-a lasat mie optiunea de a alege ceea ce fac in viitor.
miereamara spune:
Ledi, voi ce mai faceti? David cum este, cum suporta tratamentul?
Am citit in urma ca ai ceva probleme, ai grija de tine, sper sa nu fie nimic serios.
Si Aidan se inscrie in trendul celor care a inceput sa refuze formula, de la 4 sticle pe zi/ adica 1000 ml a ajuns la 2, maaaaxim 500 de ml pe zi si asta doar seara si noaptea, dimineata nu mai vrea de vreo 2 zile, iar la pranz de cand a inceput gradinita. Nu stiu ce sa spun...o fi bine, o fi rau, incerc sa ii dau iaurt si branza pt calciu, dar ma cam streseaza treaba asta, mi-e teama sa nu refuze de tot.
De mancat, mananca in schimb f bine, ca de obicei, ieri i-am dat ciorbita de vita cu paine si un pic de iaurt, piure de dovleac si cartof dulce cu pulpa de pui. La gradi in general mergem pe borcanele, ca mi-e teama sa nu uite educatoarele sa puna mancarea in frigider si sa se strice.