Tala, secretul blatului de pandispan, mie asta imi iese mereu, este - 5 oua 5 linguri de zahar si 5 de faina
Bati albusurile cu zaharul pana iese ca o bezea sau aproape. Apoi, adaugi galbenusurile cate unul si amesteci cu o lingura de lemn sau silicon, amesteci f usor, in acelsi sens prin rasturnare. La fel faci apoi cu lingurile de faina, una cate una si amesteci f usor, prin rasturnare. Daca vrei mai dulce mai adaugi zahar cand bati albusurile, daca vrei sa fie blatul de cacao inlocuiesti 2-3 linguri de faina cu cacao. Poti face cu mai multe sau mai putine oua, ideea e cate oua atatea linguri de faina si de zahar si cand amesteci o faci usor.
La copt, intai la foc iute si dupa ce creste la foc moderat. Din pacate nu mai stiu timpii. Daca vrei sa te asiguri ca-i copt - cand apesi pe blat revine la loc, e f elastic. Nu deschizi cuptorul la inceput cand creste, poate doar spre sfarsit, ideea e sa aiba temperatura constanta si ridicata la inceput ca sa creasca si sa nu se lase.
Am sa incerc retetele voastre
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!