Locul fetelor Nou-Venite (56)
Raspunsuri - Pagina 6
Dragaica spune:
Cand m-am inscris aici la universitate si mi-a dus dosarul am fost uimita sa vad ca toti de acolo stiau de universitatea noastra, o doamana de acolo mi-a zis:"Avem multi studenti foarte buni care au terinat A.I.Cuza, chiar si Asistenti universitari."
Iar pentru ingineri ca sa intre in ordin cei care au terminat in Iasi la Asachi nu tre sa mai dea nu stiu ce examen.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de
7+
nike974 spune:
asa e.
eu am transpirat la Al Dutu, la Adrei Pippidi, Zoe Petre, Lucian Boia, Adrian Nastase, Molcut etc
10 carti pe saptamana era o norma acceptabila. Cand se deschidea biblioteca eram acolo,cand se inchidea, la fel.Am dat cand erau 8 pe loc si am luat a 17 a prima data, a 6 a a doua oara, si a 20 a a treia oara.
Am invatat. Si acum am oroarea in a lua ceva de pe net. Caut, citesc, cercez,abia dupa aceea formulez ceva.
La parti cred ca as face trei in acelasi timp.
Nu e elitism,dar mi-am tocit coatele prin biblioteci si nu am trecut cu simpel referate.
Arianna11 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nike974 la stat,soro,evident. sper sa imi pot sustine si doctoratul anul asta,tot la stat, la Academia Romana, pe istoria culturii(de fapt interdisciplinar:istorie, litere, psihologie,teologie). Si ai mei mi-au spus la fel,dar fara succes, pt ca de la 16 ani ma intretin singura.Am muncit si noaptea, faceam injectii, mergeam pe jos, prin viscol 1-2 km la miezul noptii,dat tot le-am demonstrat ca pot. Din pacate anul trecut am coborat de pe podium, nu mai sunt in primii trei,dar am scuze. Eu am fost crescuta asa, mai spartan.Asta e formula preferata de mine.ai mei au alta formula:vroiam un baiat, nu 2 fete,ca mai aveam una. asa ca mare sprijin din partea lor nu am avut,exceptana primii ani d eviata cand am stat numai in spital.Mama mea era insarcinata in 2 luni cu sora mea gemanuta si a ramas si cu mine(suprafecundare).A nascut la 8 luni si jumatate , prin cezariana, pe gemanuta mea de 2,5 kg si 8 luni jumatate si pe subsemnata, 6 luni jumatate, 900 de gr,ulterior 700 de gr, scor Apgar 2(vagi urme de abur cand mi-au pus oglinda sa vada daca respir). Ulterior mi s-a pus diagnosticul de retard psihic,mana cereasca pt mine,pt ca pe la 5 ani am invatat sa citesc si sa scriu singura.Cand m-au scutit de scoala la 6 ani, ai mei m-au dus la o comisie(era pe vremea lui ceasca).Mama le-a spus ca am retard psihic.Nu vb acasa aproape deloc,pt ca citeam,dar ai mei nu stiau. M-au testat si.............IQ 140.fiind pe vremea lui ceasca m-au livrat grupei de supradotati prescolari,numai ca cele 11 kg si imensele mele alergii au facut ca eu sa nu ma duc decat la olimpiade(cu premiile de rigoare) ,fara a face pregatire. Cea mai faina faza a fost cu dr care m-a salvat,cand aveam 1 an si 5 kg,fara sa ii ia mamei un leu. Dupa 30 de ani fiul ei a ajuns la Vrei sa fii miliardar si a apelat la solutia: suna un prieten.M-a sunat,pt ca cineva care era prieten cu un prieten de al lui ii daduse nr meu.filul nu stia nimic.L-am ajutat.M-a sunat sa imi dea jumatate din suma,dar l-am rugat sa i-o dea mamei lui si sa-i multumeasca pt ceea ce a facut in urma cu 30 de ani.A fost emotionant. |
Fata mea dar mult ai mai indurat si inca suferi....Ce sa zic ,ma bucur ca totusi ai ramas o fire optimista si razbatatoare,sa ramii asa....bafta
mvb spune:
Nike esti o adevarata poveste, cu fiecare mesaj de surprinzi in mod minunat.....tu esti o exceptie fericita, dar nu toti sunt ca tine.....imi cer scuze daca ai luat mesajul meu ca un atac la persoana.......eu apreciez din suflet persoanele capabile si competente si te apreciez pt perseverenta ...stiu ca nu e usor sa inveti
MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008) 
si viitoare mamica de copilasi jucausi 
Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !
Nimic nu este intamplator!.........iar timpul nu-i decat o clipa!
nike974 spune:
MVB,stai calma,soro!nici poveste, intaream doar cele spuse de tine.
Ce nu te omoara,te intareste!
Sunt un om f norocos, f iubit de Dumnezeu,am prieteni multi, minunati.
Mi-am iertat parintii, ii iubesc, am grija de ei, stau cu ei, ii internez,incerc sa ii inteleg.Sunt doi oameni cu un mare potential de iubire,dar nu trebuiau sa se intalneasca.
Nu filosofez,nu am calitatea,doar ca ma bucur mult de fiecare zi si de tot ce e minunat in viata mea.
mvb spune:
Draga eu am intrat la A.I Cuza in 1997....in anul acela erau 16 pe loc....cand s-au afisat rezultatele erau doua liste cu admisi si un perete interminabil de afise cu respinsi...si eu eram vai steau mea.... invatam ca un negru.......cateva carti pe sesiune.....vara invatam in baie pe gresie, ca nu mai puteam de cald.....nu am stat in camin, ci in oras la o garsoniera....asa au hotarat parintii mei ca e mai bine pt odrasla lor![]()
Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !
Arianna11 spune:
Si eu am invatat la Cuza in Iasi,faina perioada,am stat cu chirie pe linga Hala Centrala
mvb spune:
Eu am stat in Alexandru langa fabrica de tigarete
mvb spune:
Fetelor ma duc sa fac baie.....maine e Boboteaza si pe urma cateva zile nu se mai foloseste apa la spalat
Noapte buna 
Arianna11 spune:
Multe peripetii am mai trait in Iasi....stateam 4 fete intr-un ap.cu 2 cam.Una dintre ele avea un prieten mai mic ca ea cu 2 ani ,un tiganel smecheras,care o lasa fara bani si ii baga in cap sa se lase de facultate,saraca ascundea banii de taxa de la parintii ei dar derbedeul o facea de ii dadea toti banii si ii cheltuia cu amicii lui prin oras.Bagase si frica in noi ca venea seara cu taxiul de la Piatra-Neamt ,beat si tipa la ea,ajungea de o si batea,in ap. de fata cu noi.Noi eram terorizate dar sunam repede la prietenii nostri si il potoleau,o data am chemat si politia ca nu mai pleca din fata blocului,striga intr-una la ea ca o omoara. Asta de rau,de plins...dar am trait si bune,chiar de ris.....mi-am luat un pui de catel Dog german(nu stiu daca am scris bine),ciine din ala care se face cit vitelul....l-am luat de mic cu mine la Iasi...s-a facut mare si facea naveta cu mine Piatra-Iasi
,pe autobuz minca toate dulciurile oamenilor,asa era de pofticios....in fine multe si frumoase amintiri