Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (71)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

Neata burtici.. va invit la o cafea cu lapte .. eu nu am mai baut de ceva luni ca imi provoca arsuri puternice dar azi imi era pofta si asa de delicioasa mi s-a parut .. eu mi-am facut un prost obicei in ultimul timp din a adormi pe la 22:30 si a ma trezi la 2:30 cel tarziu, asa ca toata noaptea fac planton prin casa...
vroiam sa va povestesc cate ceva dar neuronul meu este adormit asa ca sper sa imi amintesc mai tarziu ce vroiam sa spun.. pana atunci va doresc o zi buna

Nunta 12.05.2007 --- http://s123.photobucket.com/albums/o296/blue_kidoo/

In asteptarea martisorului 30+ Tanya Ioana

Sotie fericita cu bebe in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna Fetelor!
La multi Ani 2010!

revin si eu dupa mai bine de o saptamana de absensa.
Ne-am intors la baza, adica aici acasa la cald. Am petrecut o vacanta placuta si cu multe plimbari, papat bineinteles, ca de... nu puteam sa nu ma infrupt din tot felul de bunatati la liber de la hotel.
M-am intors foarte obosita si voiajul de intoarcere m-a cam pus pe butuci, sau este si starea aceea cand te intorrci acasa si o iei de la capat: bagaje, spalal, terasa, plante (ce-au mai facut in lipsa), gandul sa trebuie sa repun casa la loc (fara brad si 1001 decoretiuni insirate , ca la bazar, vb sotului meu).
Cum am ajuns acasa... pac sa vad ce fac fetele!
Ma bucur ca Andra si Daiana sunt mai bune, sanatate multa fetelor, ca mamicile ce au avut copilasi bolnavi au cam scapat de chinuri si ca anu pare sa fi inceput bine.
La mine e un cald.... citesc cu mare interes sfaturi si toate cele ce zic mamicile cu experienta...nu stiu cum o sa fac 20-22 grade in casa, cum o sa gestionam treaba asta cu aerul conditionat...care nu pare o chestie prea buna la bebelusi... vedem ce ne zice si de aici.

Va pup pe toate si zilele astea promit sa fiu ceva mai activa, deja intru in panica daca ma gandesc ca eu nu am cumparat nimicuta si mai am 3 luni...se apropie intalnirea cu baietelul nostru (pe care-l tot visez ca-l nasc si toata lumea imi zice: normal ca l-ai nascut mai devreme ca era mare si to aveai o burta imensa) Am inceput sa nu ma mai uit in vitrine ca ma mir singura de mine. Vad ca voi v-ati masurat... eu nu am avut curaj... oricum aveam inainte 65-70cm in talie...oricum la cantar am cam luat-o inainte...l-am luat si pe sotul meu chiar. Oricum bebe sa fie sanatos ca mi-a promis sotul ca ma alearga el dupa, astept si eu cu interes

va pup si sa aveti un 2010 excelent!!!!!

castelana fericita 27+

Mergi la inceput

Hai ca dupa cateva guri de cafea si-a mai revenit si neuronul meu... mi-am adus aminte ce vroiam sa va povestesc un pic de istorioara a acestei sarcini si impactul ei asupra noastra
acum vreo 7 ani, cand eram doar colega de clasa cu sotul meu si ne poavesteam toate cele, ii spuneam ca la 25-26 de ani maxim voi avea copil si ca imi doresc foarte tare sa se nasca in 2010 (am o slabiciune pt anu asta desi nu inteleg de ce). Anii au trecut, noi ne-am casatorit, iar anul trecut sustineam sus si tare ca vom face un bebe abia peste 2-3 ani, mai ales ca eu ramasesem intre timp fara serviciu,, cautam si nu gaseam...Anul trecut dintr-o "neatentie" am ramas insarcinata.. in iulie de ziua sotului, din lipsa de finante nu i-am luat cadou si ma simteam tare vinovata, in schimb am aflat ca sunt insarcinata. La inceput nu i-am spus pt ca imi era teama ca nu se va bucura, desi intre noi era o intelegere muta ca daca se va intampla vom pastra copilul. Intr-un final mi-am luat inima in dinti si i-am spus.. ma gandeam ca se va obisnui cu ideea dupa ce se va naste.. dar n-a fost asa.. s-a obisnuit imediat a venit acasa de la munca, m-a luat fericit in brate si m-a sarutat, a inceput imediat sa dea telefoane sa se laude ca va fi tatic .. frica de a fi tatic inca este dar este si fericire... Zilele trecute stateam pe forum si va citeam, era si el langa mine si citea, era o discutie despre suzete iar el nu intelegeam mare lucru asa ca m-a intrebat.. eu foarte concentrata la voi i-am raspuns in 3 peri iar el cu o voce de copil care nu intelege cu ce a gresit mi-a spus "de ce imi vorbesti asa? eu te intrebam pentru ca nu stiu toate astea si as vrea sa stiu si eu".. va dati seama ca in clipa aia mi-am dat seama ca am gresit, i-am cerut iertare si i-am eplicat cu calm.. ce sa zic m-a impresionat.. de atunci cum aflu ceva nou de la voi, chiar si lucruri banale despre hainute si baie ii povestesc si lui, iar el ma asculta cu atentie ... aseara stateam in pat si mi-am dat seam ca ceea ce spuneam eu acum 7 ani s-a implinit: nasc in 2010 la aproape 26 de ani , si i-am spus.. apoi i-am spus ca nu mi-am imaginat niciodata ca o sarcina poate fi atat de frumoasa cu toate starile ei proaste, este totusi minunata.. si i-am mai spus: "stii ce face sarcina asta atat de minunata? TU!", m-a privit uimit.. i-am mai spus " nu ma asteptam sa te atasezi atat de tare de copil si sa ai comportamentul asta fata de noi doua inca din perioada de bebe in burta.. stiam ca o s-o iubesti si ca o sa fi un tatic extraordinar dar ma asteptam sa se intample dupa ce se naste...adica pentru o femeie este normal sa fie asa ca doar poarta copilul in pantec 9 luni, este normal sa se creeze o legatura, dar nu ma asteptam a si voi barbatii sa traiti la fel de intens aceasta experienta" la care el mi-a raspuns "tu stii cat de ofticati suntem noi si cat va invidiem.. tare ne-am dorii sa putem sa tinem si noi copilul in burta si sa simtim ce simtiti voi nu doar punand mana pe burta" Nu cred ca e nevoie sa va spun ca mi-au dat lacrimile cand l-am auzit si ca imi doream atat de tare sa pot sa-i dau si lui burtica sa o tina, sa simta si el bebele miscand in interior.. am adormit atat de fericita si m-am trezit la fel... mai ales ca foarte des imi spune "i-a mai lasa treaba si vino sa simt si eu fata ca tu o simti mereu", plus ca ma intreaba mereu ce face fata, doarme, se joaca?
A si o intrebare pentru fetele care au deja copii, intrebare care mi-a adresato sotul meu... cum te simti dupa ce nasti? adica ce senzatie ai dupa ce atatea luni ti-a miscat ceva in burta si dintr-o data nu mai misca nimic? Eu i-am spus ca probabil o sa fim atat de fericite ca ii avem in brate incat n-o sa ne mai dam seama ca nu mai misca nimic in burta..am dreptate??

Mergi la inceput

Bine ai venit acasa castelana.. hai ca mi-ai adus aminte de niste treburi de care vroiam sa va intreb si sa va spun...in primul rand legat de masurarea circumferintei burtii.. cum va masurati? intreb pentru ca pe mine ma masoara dr de familie in fiecare luna si de fiecare data ma pune sa stau intinsa pe spate la plan perfect vertical.. a spus ca asa afli circumferinta reala.. daca stai in picioare burta este automat mai mare si nu aflii exact.. eu de exemplu intinsa am 82 cm, in picioare se vede clar ca sunt mult mai multi cm...
si va auzeam vorbint de brau sau centura ce se foloseste dupa cezariana.. cum eu voi face cezariana as vrea sa stiu mai multe.. in primul rand exista o centura speciala pentru cezariana? sau una normala? nu stiu exact cum arata dar stiu ca am auzit cand l-a operat pe tata de hernie ca ar trebui sa poarte asa ceva.. pe unde gasesc asa ceva sa cumpar?
legat de cumparaturi.. nici noi nu am cumparat nimic... carut, cercei si hainute pentru bebe insista nasa ca ne cumpara ea.. cica in clipa in care nasc se ocupa ea de tot ce-mi trebuie si vine ea la spital cu ce am nevoie.. noi mai trebuie sa luam patutu pe care il luam prin februarie.. mama insista de asemenea sa nu luam hainute ca vom primi.. va lau si ea ceva randuri de haine.. asa ca mie nu-mi ramane decat sa incerc sa ma obisnuiesc cu ideea si sa nu iau nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Neata si de la mine!
Intru acum ca apoi iar nu o sa mearga forumul.

Incerc sa mai recuperez o data sa raspund la fiecare, numa daca ma lasa forumul.

Oricum, Castelana welcome back.

Bluekidoo foarte frumos ai povestit de experianta voastra cu bebele. Cred ca foarte multi tatici s-au schimbat asa cum povestesti tu. Si al meu la fel, el care nu e cu dragalaseniile, acum mai sa nu il recunosc.

Noi azi la 15.15 avem intalnire cu bebe. Sper sa fie bine si sa ne arate fatzuca. Ieri a avut o zi mai linistita si m-am cam panicat, dar azi noapte nu m-a lasat sa dorm, era activ. O fi confundat noaptea cu ziua.

O zi frumoasa sa aveti.

Oana 32+ Eric Nicholas
AMR 7+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

oana eu si cunoscutii nostrii am fost foarte socati de schimbare pt ca Sorin era tare speriat de copii.. sa il citez "imi plac copiii dar la distanta.. sunt tare periculosi".. il speria ca sa zic asa ca sunt galagiosi si imprevizibli.. plus varsta cu intrebarile.. spunea ca vrea copil direct mare sa treaca de acea varsta.. pentru cunoscutii nostrii inca e un soc ca vom avea copil.. toti spun ca nu se asteptau, se gandeau ca vor mai trece ceva ani pana ne vor vede cu copil.. iar in afara de mine nimeni nu si-l poate imagina pe Sorin in postura de tata, cu bebe in brate.. nu spun ca eu acum cred ca nu voi avea emotii la nastere cate voi avea cand il voi vedea pe el tinand fata in brate mai ales ca intre ei doi s-a creat deja o legatura foarte stransa.. mereu ii spun "fata va fi mai atasata de el decat de mine... va fi tot timpul langa el" iar el radiaza cand aude.. asa simt eu... mai ales ca vad de acum cum comunica amandoi.. cum se linisteste de cate ori pune tacsu mana pe burta si vorbeste cu ea.. pe mine parca nici nu ma aude.. si cum incepe sa miste de cate ori vorbesc cu el la telefon.. vor fi nedespartiti .. vorbeam acum ceva timp cu el de cezariana si de recuperarea de dupa.. si ii spuneam ca va fi greu la inceput cu ridicatul copilului, baita, schimbat scutece, scos la plimbare.. iar el foarte senin si fericit mi-a spus ca face el toate astea numai sa-l invat cum
chiar nu mi-am imaginat vreodata ca o sarcina poate aduce atata fericire, stare de bine si ca poate apropia 2 oameni atat de mult.. nu credeam ca ne-am putea iubi mai mult decat o faceam deja si ca ne putem intelege mai bine decat ne intelegeam deja, dar acum simt ca toate sentimentele noastre bune si starea sufleteasca de bine s-a dublat.. si de cate ori vad o graviduta pe strada simt ca are aceleasi sentimente... de cand sunt insarcinata vad totul roz indiferent cate greutati trebuie sa intampina.. plutesc pur si simplu.. si sunt fericita sa cred ca este valabil pentru toate familiile care asteapta sau au deja copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Am citit toate discutiile despre carut, hainute, baita. Mie tare mi se par utile discutiile "in contradictoriu" ca asa vine fiecare cu argumente si noi, cele incepatoare, triem si le adaptam nevoilor si dorintelor noastre.E clar ca noi acum ne gandim doar cum am vrea sa facem, dar sunt convinsa ca atunci cand bebe va veni ni se vor cam spulbera visele noastre si ne vom adapta cerintelor lui.

Am inteles ca majoritatea recomanda cadita cu suport, o sa vad ce gasesc pe aici si ma hotarasc. Problema e ca al meu sot are o perioada aglomerata pana pe 20 ianuarie cu lucrat pana tarziu si in weekend si ma enerveaza ca mai am chestii importante de luat si nu o sa pot. Deh, eu si frica mea de condus, plus ca masina e la el.

Felicitari fetelor cu vesti bune de la eco si bebei grasuni. Abia astept sa vad si al meu cat are.

Cu hainutele luate inainte, imi dau si eu cu parerea. Eu sunt de parere ca macar cateva sa le aveti luate. Bluekidoo ziceai ca se ocupa nasa ta si mama dupa ce nasti. Hainutele alea trebuie spalate, calcate, necesita totusi ceva timp. Plus ca eu nu ma pot baza pe gustul altora, oricat de apropiati ar fi. Acum ca primesc sau nu, e altceva, dar macar primele hainute sa fie luate de mine, calcate, spalate. Te asigur ca sentimentul e unic cand le vezi asa mici la calcat.
La noi aici la maternitate, dupa ce ti-l aduce a doua zi in camera e i grija ta bebe cu hranit, schimbat, etc. Deci trebuie hainutele sa le ai, nu stiu cum e la voi.

Scuzati ca nu nominalizez, dar mi-e greu sa mai recuperez tot ce s-a scris, si ma ia somnul de dimineata.

Oana 32+ Eric Nicholas
AMR 7+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

din cate am inteles la Filantropia bebele sta la incubator sau ceva de genu si este imbracat cu hainele lor... in ceea ce priveste gustul mamei si a nasei, am incredere pentru ca amandoua obisnuiesc sa-mi mai ia cate ceva de imbracat din cand in cand, mai ales bluzite, si pana acum mi-a placut tot ce au cumparat.. iar de spalat calcat.. amandoua sunt obsedate cu curatenia si mai ales spalatul si calcatul hainelor asa ca nu imi fac griji nici pentru aspectul asta.. nu stiu daca am mai spus dar mama este babysitter de foarte multi ani, si de fiecare data a avut in grija numai copii de la noi-nascuti pana ajungeau la gradinita (un motiv in plus sa stau complet linistita ).. si pot spune ca mamele bebeilor au fost atat de multumite de ea incat desi au trecut ceva ani de cand a plecat de la unii bebei, mamicile inca o sunasi o viziteaza, plus ca o recomanda prietenelor care trebuie sa nasca.. sa nu spun ca nici o mamica nu ia spus mamei ce sa faca sau ce sa-i dea copilului sa manance, ele ii cereau ei sfaturi despre ingrijirea si cresterea copilului... pot spune ca sunt o norocoasa.. mama e la curent cu cresterea si educarea copiilor
stiu ca sentimentul de-a cumpara si ingriji hainutele alea in miniatura este unic, dar ma gandesc ca daca am norocul sa ma bazez pe ajutorul cuiva ar trebui sa profit nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

'Neata buna va zic si eu

Mersi de cafeluta

bebelinu 2010 bine ai venit in "club" si sarcina usoara in continuare

Honey m-ai bine dispus de dimineata cu o portie zdravana de ras cu cele 2 filmulte
Auzi, ce rasa e catelusa ca e tare faina? Shi tzu , cumva?

Magdone referitor la carucior, eu as alege prima varianta , ca la a 2-a mereu as avea probleme: cine sta in spate sa nu vada nimika?? Ca eu sa fiu copil , nu as sta nici batuta

Bluekidoo frumoasa poveste, cu planuri reusite
Intrebai ce simti dupa nastere...greu de zis..oricum la prima sarcina nu e sentimentul ala puternic matern de care se tot vorbeste..Nu are cum sa fie! Astea sunt exagerari!
Mie mi se spunea ca dupa nastere cand ma duc prima data la salon la bebe , il voi recunoaste dintr-o mie..dupa instinct..Da de unde?? A trebuit sa ma uit la manuta la eticheta
Si imi aduc aminte ca ma uitam la el ca la avioane...si ma intrebam: eu am facut asa ceva? Este al meu?

In fine, eu am aceeasi curiozitate cu al doilea copil: ce voi simti? Il voi iubi la fel? sau mai mult , sau mai putin??
Dar voi afla in curand

Anca

cu Codrin (Martin sau Fabian) in 31 saptamani
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput