Sondaj: cel mai subestimat autor de limba romana
Raspunsuri - Pagina 5
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina eu dupa 2 pagini am clacat la cartarescu. Am incercat sa citesc mai de la mijloc...n-am reusit nici aia cred ca formatia mea muzicala ma face recalcitranta la amestecuri. |
stop joc. Cartarescu este muzical! are structura, are melodie si ce iubesc eu cel mai mult, scrie parca picteaza. este impresionist si suprarealist in acelasi timp. asa ca mine.
la ce amestecuri te referi?
Sabina spune:
nu e muzical, e haos la el....n-am ce sa fac. n u-mi place si gata.
amestecul de trimiteri si alte balarii specifice postmodernismului.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
iileana spune:
citat din mesajul lui beren ...este ignorata in ciuda profunzimii si a importantei subiectului. Nu cade bine, presupun: "prietenii" tradatori, etc. Similar, cartea lui Culianu (asasinat la Chicago in 1991) despre Eliade, care aud ca a fost in cele din urma publicata la Cluj ... in 2007. |
Just for the record: "Eliade" a lui I.P. Culianu a fost publicata, in Romania, in (cel putin) doua editii (1998 si 2004), in cadrul colectiilor dedicate autorului de catre doua edituri de top, Nemira pe vremuri, iar acum www.polirom.ro/catalog/colectii/biblioteca-ioan-petru-culianu/pagina_01_dataintroducerii_DESC.html" target="_blank">Polirom.
Triunghiul portocaliu *
Llaura spune:
Sabina, lasa Orbitoarele si prostiile, incearca Levantul si daca nu iti place te lasam in pace :-)
Edit: eu zic ca un autor care se da la bac nu-i subestimat
Inca unu si ma culc: am obiceiul de a cauta istoria in literatura (de lene), de aia imi place Jurnalul, de aia mi-a placut tare si Notebook-ul lui Doris Lessing pe care de altminteri nu pot s-o sufar.
beren spune:
citat din mesajul lui iileana Just for the record: "Eliade" a lui I.P. Culianu a fost publicata, in Romania, in (cel putin) doua editii (1998 si 2004), in cadrul colectiilor dedicate autorului de catre doua edituri de top, Nemira pe vremuri, iar acum www.polirom.ro/catalog/colectii/biblioteca-ioan-petru-culianu/pagina_01_dataintroducerii_DESC.html" target="_blank">Polirom. |
Bun venit la topic, iileana. Multumesc pentru precizare. Cred ca partea de corespondenta a lui Eliade la care ma refer eu (si la care lucra Culianu) a fost publicata de o profesoara de la Babes-Bolyai, dupa 2006. Am sa caut detalii, imi amintesc doar in linii mari.
Sabina, presupun ca "Arhitectul" e un argument pentru muzicalitatea lui Cartarescu .
Conchita, dupa cum spuneam, era o vreme cand as fi argumentat la fel despre "Patul lui Procust". But I grew out of it ... Insa eleganta cu care foloseste Petrescu limba este cu adevarat remarcabila.
iileana spune:
citat din mesajul lui beren Cred ca partea de corespondenta a lui Eliade la care ma refer eu (si la care lucra Culianu) a fost publicata de o profesoara de la Babes-Bolyai, dupa 2006. |
Ziceai initial de carte, de aceea am crezut ca despre www.polirom.ro/catalog/carte/mircea-eliade-1754/" target="_blank">asta vorbesti .
Corespondenta aparuta la Polirom e doar www.polirom.ro/catalog/carte/dialoguri-intrerupte-corespondenta-mircea-eliade-%E2%80%93-ioan-petru-culian-1612/" target="_blank">Dialoguri intrerupte. Corespondenta Mircea Eliade – Ioan Petru Culianu.
Probabil ca te referi de fapt la ceea ce avea Culianu in pregatire in momentul asasinatului, un material destul de exploziv, pare-se, bazat pe corespondenta lui Eliade si destinat lamuririi pozitiei acestuia fata de miscarea legionara. Nu apucase sa-l publice nici acolo, iar Cristinel Eliade nu isi daduse acordul.
Gurile rele spun ca si de la asta i s-a tras.
Dar, oricum, Culianu nu are cum face obiectul acestui topic :).
Triunghiul portocaliu *
lilanda spune:
citat din mesajul lui conchita Cartarescu .... are structura, are melodie si ce iubesc eu cel mai mult, scrie parca picteaza. este impresionist si suprarealist in acelasi timp. |
Exact din acest considerente, io-l socotesc pe Cartarescu mai degraba modernist decit post-modernist...ceea ce ar putea explica de ce nu-i place Sabinei . Chiar, Sabina, ce ai cu postmodernismul?? Ar trebui sa-ti placa!! :) Haosul e doar o aparenta (forma) si e ditamai emotia sa te adincesti in text si sa descoperi noi perspective ale fondului.
Ca sa fiu ontopic, mie scriitor marginalizat (de public, mai ales) mi se pare George Balaita. Lumea lui in doua zile e o capodopera!! Un roman incitant, savuros, armonios ca forma si fond :)) La vremea lui, mi-a mai placut Alexandru Ivasiuc. As fi curioasa sa-i recitesc "Pasarile" si "Racul". Insa cine mai are curajul, azi, sa-l pomeneasca?
Cit despre Mihail Sebastian, parerea mea e ca nu-i deloc subestimat. Putea fi considerat asa, prin anii 80, insa Junalul l-a relansat ca (mare) scriitor.
Ingrid S spune:
Mie un autor care mi se pare subestimat este Calistrat Hogas. Da stiu, apare in cartile de limba romana, dar e tratat mai superficial (cel putin acum 10 ani nu i se acorda mare importanta, decat din punct de vedere gramatical, aveam de analizat texte). Si mi-e foarte drag, are un umor extraordinar in "Pe drumuri de munte".
Off-topic: isi aminteste careva de o carte in care personajul principal feminin se numeste Ozana? Nu stiu daca nu cumva e si titlul cartii. Era un volum cu o fata cu ochi albastri pe coperta, mor ca nu mai stiu autorul (roman, evident). De ani buni o caut...
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Mie un autor care mi se pare subestimat este Calistrat Hogas. Da stiu, apare in cartile de limba romana, dar e tratat mai superficial (cel putin acum 10 ani nu i se acorda mare importanta, decat din punct de vedere gramatical, aveam de analizat texte). Si mi-e foarte drag, are un umor extraordinar in "Pe drumuri de munte". |
Wow parca revad si acum vara aceea aflata in vacanta la tara cand l-am citit ... aveam 16 ani si nu mai aveam nimic interesant de citit,altfel ca am cumparat o carte de-a lui de la cooperativa din sat : "Amintiri dintr-o calatorie".Nu aveam prea mari asteptari,dar chiar mi-a placut mult atunci (acum 24 de ani )
Si referitor la termenul "subestimat",eu consideram subestimati autorii de care nu se pomeneste la scoala.E drept ca de cand am facut eu scoala s-o mai fi schimbat ceva , nu-s mai defel la curent cu programa scolara ... Sa inteleg ca de MIHAIL SEBASTIAN se pomeneste acum si la scoala? Mie mi-au placut la nebunie romanul Accidentul,piesele de teatru,celelalte romane si am cumparat si Jurnalul deci. Am ramas in-can-ta-ta ! Cred ca numai Autobiografia lui Asimov (preferatul meu ) mi-a mai placut asa mult la genul asta de carti!
Poate il pot nominaliza la subestimati si pe Isac Peltz? Mie mi-au placut si cartile scrise de el ... desi am dat de ele intamplator,nu auzisem de el pana atunci.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
Sabina spune:
Din Levant am citit cele 2 pagini incomplete
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo