HELP
buna fetelor,am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat.
din septembrie fetita mea de 4 ani a intrat la gradinita cu program prelungit,dupa o luna jumate mi s-a imbolvit urat de tot am stat cu ea in spital 1 sapt jumate.dupa care acasa inca o luna pana s-a refacut complet si am terminat tratamentul,apoi am dus-o iar la gardi unde dupa 4 zile a inceput sa ii curga nasul si o tuse sufocanta facea crize si nu putea respira urat de tot,am ramas iar acasa sub tratament pe care lam terminat si continuam acum timp de 6 luni cu singulair,azi am dus-o iar la gradinita si cand surpriza la usa ei de la grupa se pregatea sa intre o fetita bolnava coapta tusea ingrozitor de urat,nasu ii curgea avea niste ochii rosii in cap,si maica-sa o cretina a lasat-o acolo,m-am luat de ea si i-am spus ca nu mi se pare normal ca un copil asa bolnav sa vina in colectivitate,ca eu cu am a mea am tot tras de cand e la gradi si a tinut-o acasa,cu pretul a doua locuri de munk pierdute pt a-mi face copilul bine.iar acum cand o duc una ca ea imi zice ca pe ea nu intereseaza ca inbolnaveste si altii copii,ca ea nu are ce sa ii mai faca ca e bolnava,a si chiar nu ii dadea nimik sirop ,medicament nimik, a zis foarte senil ca va merge ea la medic sa ia ceva sa ii dea copilului,a m inebunit mi-am luat copilul acasa nu am lasat-o acolo ca stiu sigur ac peste 4 zile se inbolnaveste iar ,cu tot tratamentul pt imunizare si tot ce i-am dat,nici educatoarea nu a putu-o convinge sa ia copilul acasa,iar asistenta vorbea la pereti pt ca doamna respectiva nu vedea nu auzea ,atat imi spunea ca pe ea nu o intereseaza de altii ,ea aduce copilul bolnav si punct ca nu i se pare contagios,copilul ala se vedea clar ca avea bronsita,iar ea a zis ac nu ii da copělulului singulair ac ii opreste cresterea,iar ea era o pitica de femeie,iar eu iam zis ca mica poate fi din cauza familiei ereditar si ea ac nu are cum ac ea nu vrea un copil pitit,era o frustata o idioata imi venea sa matur cu ea pe jos.
acum spůnet-imi si mie e normal ca un copil extrem de bolnav sa frecventeze colecvtivitatea iar parintii sa ii aducaa asa bolnavi,punand in pericol si sanatatea celor sanatosi,ce pot sa fac eu in situatia asta sa fac conducerea gradinitii sa ia masuri mai drastice in privinta asta,va rog ca nu mai pot m-am saturat sa bag tratament in copilul meu in ultimu an ,cat pt toti 4 cat are,pana la 4 ani nu a fost asa grav bolnava niciodata.trebuie sa merg si eu la munk ca nu pot trai dintr-un salariu si cu chirie e foarte greu,am pierdut 2 locuri de munk.
va rog un sfat ar fi bine venit ce pot face.
multumesc anticipat.
Raspunsuri
carmenefr spune:
Buna,
Ai dreptate, nu mi se pare normal sa aduci copilul lesinat de raceala...fara sa te gandesti ca-i imbolnaveste pe ceilalti...Ar trebui directoarea sau doctora gradinitei sa vb cu educatoarele si sa interzica accesul copiilor(care au asa parinti inconstienti si-i aduc la cursuri in ultimul hal). Si daca nu se invata minte, nenea paznicul, s-o dea afara, daca cu vorba buna nu se poate.
Daca toti parintii s-ar gandi la copiii lor in primul rand, si la ceilalti apoi, n-ar mai aduce piticii bolnavi. E un cerc vicios, care trebuie rupt, altfel, nu scapam de muci/tuse...
Pt cea mica iti recomand sirop de echinaceea,imunorezistan, coughend(de la plafar)- sunt f bune pt imunitate, si in caz de raceala, scapati mult mai usor/repede.
Sanatate multa!
anya spune:
Iulya, te inteleg ca esti f suparata datorita deselor probleme de sanatate ale puiului tau. Cand a inceput baietelul meu mai mare gradinita eram la fel de contrariata/suparata referitor la copiii raciti adusi la gradinita, mai ales ca mai aveam un bb de 4 luni acasa si orice raceala banala luata de cel mare se transforma in complicatii la cel mic. Timpul a trecut si acum pustiul cel mare e la scoala iar bb-lusul a ajuns in grupa mijlocie, iar parerile mele s-au schimbat si ele
. Am devenit mult mai indiferenta la starea de sanatate a celor din grupa copilului. Toata iarna au behait copiii, la un moment dat mi-a zis educatoarea ca folosea o cutie de servetele pe zi pt nasurile lor. Asta e colectivitatea. La asta foloseste gradinta. Trebuie sa se invete organismul lor sa lupte cu virusii/bacteriile, astfel incat la scoala sa nu mai lipseasca prea mult. Atata timp cat copilul nu are febra sau vre-o eruptie, educatoarea/asistenta nu-l vor putea respinge la triajul de dimineata.
Stiu ca ceea ce-ti spun nu te va face fericita, dar va trebui sa accepti realitatea. Fetita de care zici ca era bolnavioara putea fi respinsa doar daca avea febra sau conjunctivita (ai zis ceva de ochi rosii). A mai fost un subiect pe tema aceasta. Din ce tin minte de acolo, au fost cazuri de copii respinsi dimineata de asistenta/educatoare cu care parintii s-au dus imediat la medic, au luat aviz epidemiologic si dupa 1 ora gradinita a fost obligata sa-l primeasca.
In grupa mica multi copii se imbolnavesc tocmai pentru ca intra in contact cu "realitatea". Daca au sistemul imunitar slabit, daca au fost crescuti in incubator - apar problemele de care zici. Primul am de colectivitate e de asteptat sa fie cu boli multe. Cu ajutorul vitaminelor, siropurilor pt cresterea imunitatii veti reusi sa treceti de anul acesta si va fi mai bine.
Referitor la mamicile care-si aduc copiii foarte bolnavi...nu ai ce sa faci. Te revolti si atat. Daca le zici - in marea majoritatea a cazurilor nu le va interesa, sau te mai trezesti ca cine stie ce iti zic. Educatoarea/asistenta au actiune limitata (un aviz epidemiologic le "leaga mainile"). Cat depre interesul altor parinti de sanatatea copilului tau/ job-ul tau.....sa fim seriosi, nu vezi ca nu-i intereseaza nici macar sanatatea propriului copil?
Tisina spune:
La noi la gradinita, poti avea si mama avizului epidemiologic, daca copilul dimineata la venire pare bolnavior (tuseste mai suspect, are febra, arata ca nu se simte bine), doamna asistenta care ii consulta inca de la intrare (ii cauta si in par, se uita in gatul lor, le pipaie ganglionii) nu le da voie sa ramana. Mie imi place foarte mult acest lucru, dar am auzit foarte multe mamici nemultumite ca nu au cu cine lasa copilul si trebuie sa mearga la servici.
Deci, de vina cred ca e "sistemul". Adica gradinita nu ar trebui primi copiii bolnaviori. Eu ma gandesc si la ei, mititeii, cand se simt rau si trebuie sa participe la tot ceea ce fac ceilalti copiii, chiar daca ei simt nevoia sa stea intinsi. Si, desigur, nu e corect nici fata de ceilalti copii, care se pot imbolnavi.
iulya1505 spune:
va multumesc din suflet pt raspunsuri.
sunt perfect fr constienta ce inseamna colectivitatea si stiu ca e dispusa la raceli,cel mai mult ma deranjat ca la inceputul anului directoarea la sedinta a spus foarte clar si a rugat insistent parintii ca cei care sunt bolnavi tusesc sunt raciti si mai stiu eu ce au sa stea acasa sa faca tratamentul sa nu vina sa raspandeasca virusul si grupa,insa pe o ureche a intrat si pe alta a iesit nimeni nu cred ca a dat 2 bani pe ce a zis femeiea.
v-am spus sa inbolnavit urat de tot la sf luni oct a facut faringita laringita traheita ,plus tuse urata, am fcaut tratamnet l-am terminat si am duso la inceputul luni decembrie am duso iar la gradinita perfect sanatoasa,in 4 zile mi de gradinita mi-a fcaut bronsita cu forma asmatica,va dati seama cat de rau m-am simtit cand am aflat,acum cand am duso azi si vazut fetita cea in ce hal era de bolnava si cum tusea avea clar bronsita.saraca asistenta nu avea ce face ca vb la pereti maicasa fetitii nu auzea si nu vedea,iar educatoarea ia explicat ca si eu am avut fetita bnolnava si am tinut-o acasa si am aurmat tratamnetul insa aia nu vroiasa auda nimik,a zis ca va merge la medicuil de familie sa ia ceva tratament pt copil.
nu stiu maine voi merge sa discut face to face cu directoarea si daca nu ia nici o masura imi retrag copilul si le mai fac si plangere la sanepid etc ca nereguli au o gramada si nu respecta normele,asa ca sa vedem daca le convine sa plateasca amenda usturatoare care o plati tot facand cheta la parinti
eu cred ca nu cer asa mult sa nu aduca copii foarte bolnavi la gradinita,dacfa eram o bogatasa angajam o bona si gata,dar nici nu vreau sa ii nenorocesc sanatatea copilului meu intr-un an de gradinita din cauza altora.
Tisina spune:
Stai asa, ca nu inteleg: adica mamica despre care povestesti a lasat copilul la gradi si a plecat la medic sa ii ia ceva tratament? Pai medicul ala cum i-l da? Pe ochi frumosi? Pe imaginatie? Nu trebuia sa mearga cu tot cu copil, pentru ca acesta sa fie vazut de medic? Doamne ce parinti!
Eu as zice sa faci o plangere scrisa la directoare, ca asa, pe "vorbite" nu stiu daca se pot rezolva prea multe. Gradinita voastra nu are bodyguard? Ca la noi acesta sta in holul de la intrare impreuna cu asistenta, si daca aceasta zice ca un copil nu poate ramane, mama nu il poate lasa cu forta pentru ca e condusa politicos de catre bodyguard spre iesire, impreuna cu copilul. Adica nu poate pleca fara copil, daca acesta nu este primit.
iulya1505 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Tisina Stai asa, ca nu inteleg: adica mamica despre care povestesti a lasat copilul la gradi si a plecat la medic sa ii ia ceva tratament? Pai medicul ala cum i-l da? Pe ochi frumosi? Pe imaginatie? Nu trebuia sa mearga cu tot cu copil, pentru ca acesta sa fie vazut de medic? Doamne ce parinti! ![]() Eu as zice sa faci o plangere scrisa la directoare, ca asa, pe "vorbite" nu stiu daca se pot rezolva prea multe. Gradinita voastra nu are bodyguard? Ca la noi acesta sta in holul de la intrare impreuna cu asistenta, si daca aceasta zice ca un copil nu poate ramane, mama nu il poate lasa cu forta pentru ca e condusa politicos de catre bodyguard spre iesire, impreuna cu copilul. Adica nu poate pleca fara copil, daca acesta nu este primit. Tisina |
da mamica respectiva si-a lasat copilul bolnav la gradinita si a plecat foarte linistita ca nu are ce face copilul ei de la 9 luni se inbolnaveste asa a spus,iar eu copilul sanatos am plecat acasa.
din pacate gradinita nu are bodyguard,iar saraca asistenta se lupta cu morile de vant pt ca parinti aduc avize de la medic obtinute cu nu stiu cate pachete de cafea bani si nu mai stiu cate carate la medic.exact asa a spus ca ea sa saturat de medici si ca nu ii mai da nimik face doar tratamnet homeopat ea altceva nu ii mai da copilului,si as pus cu gura ei ca ia dat medicul sa urmeze tratamnet cu singulair dar a refuzat din motiv ca auzit ea ca acesta opreste cresterea copilului ,iarc ea nu vrea un copil pitic(dar ea era o pitica masa deci ,copilul tot cu cineva din familie seamna).deci inconcluzie copilul are ceva foarte grav de medicul ia prescris singulair,cum tusea copilul aleia avea clar bronsita ,ca asa tusea si fetita mea cand a facut bronsita asmatica.
asa este unii parintii sunt total inconstienti,refuza tratamnetes i nu mai stiu eu ce apoi cand starea copilului se agraveaza sau doamne fereste moare dau vina pe medici ca nu a facut nimik sa ii salveze copilul,nu recunosc ca nu au urmat nici un tratament prescris de medic.

Adriana mica spune:
Iulya, noi mergem la gradi incepand cu varsta de 1 an si 10 luni. Parerea mea este ca in grupele mici, parintii ar trebui sa fie mai precauti in ceea ce priveste aducerea copilasilor in colectivitate, atunci cand sunt bolnaviori sau in perioada de refacere. Asta pt ca sistemul lor imunitar este inca fragil. Aceasta a fost recomandarea pediatrei noastre.
Pe masura ce copilasii cresc, sistemul lor imunitar devine mai rezistent, si situatiile care necesita sa stea acasa sunt din ce in ce mai rare.
Din pacate, de cele mai multe ori gradinita se poate implica doar comunicand cu parintii, sau trimitand acasa copiii cu simptome evidente. In primul rand parintii, impreuna cu medicul copilului pot identifica situatiile cand copilul trebuie tinut acasa, cu tratament sau cand poate frecventa in continuare gradinita. Situatii gen tuse persistenta dupa o viroza (pe fond alergic sau al mucoasei inca iritate) sau ceva mucisori, nu le-am considerat motive sa nu il ducem la gradi. Dar situatiile ca cea descrisa de tine par mai complicate de atat, pacat ca unii parinti nu constientizeaza faptul ca isi supun propriul copil unui risc inutil.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
iulya1505 spune:
acum va mai intreb ceva ,o sa credeti ca sunt prea exagerata,dar eu am avut fetita bolnava in ultimul timp cum v-am spus,are sistemu imunitar cam scazut,acum atzi vazut si voi ca apar din ce in ce mai multe cazuri de gripa porcina au inceput sa moara oameni sanatosi,mie acum chiar imi este frica sa o duc de frica sa nu se inbolnaveasca si doamne fereste sa faca vreo complicatie,ca in gradinta vin parintii si bunicii copiilor,care pot aduce vre-un virus.v-ati gandit la acest aspect nu credeti ca copii nostrii sunt expusi foarte mult acestui risc,mai ales ca pt ei chiar nu exista nici un vaccin.
Adriana mica spune:
Iulya, noua medicii ne-au spus nici sa nu ne gandim sa vaccinam copilul, ca pt majoritatea copiilor este vorba despre o forma nepericuloasa de gripa.
Noi mergem in continuare la gradi, am participat la serbarea de Craciun.
Intr-adevar, virozele de anul acesta au fost mai puternice decat in alti ani. Dudu a facut o amigdalita pultacee cu febra mare si 2 episoade de otita.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
natalia_nica spune:
Iulya, orice ai face, in primul an de colectivitate nu vei scapa de aceste imbolnaviri. Chiar daca par sanatosi copiii din grupa tot pot fi contagiosi, inainte de manifestarea simptomelor. Vorbesc din experienta. Primul an de colectivitate a fost cu 3 spitalizari, medicamente peste medicamente, am incercat tot ce auzeam in drepata si in stanga, alopate, naturiste, homeopate. Nimic. Aveam o saptamana la gradi si 3 acasa/spital. In schimb anul acesta cu totul altfel sta situatia, a facut doar o bronsita, deloc grava, mai tuseste de cateva ori pe zi, unele zile ii curge nasul, dar atat. Ceea ce mie mi se pare extraordinar. Si nu-mi mai fac probleme ca toti copiii din grupa "behaie" sau au lumanarici la nas. Eu inteleg situatia, ce pot face parintii cu acesti copii, care nu sunt atat de bolnavi incat sa stea acasa? Cei mai multi parinti au un job, de care trebuie tinut cu dintii in vremurile astea...
Mami
de Denis (17.06.2006)