BRAVO ROCO!!!, MCRISSA si AYLIN! Pufuleti 2010(94)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui linioara

Buna burticilor!

De cand pandesc vestea buna cu Roco (sunt la zi cu cititul, doar ca nu ma manisfest)... de cum a intrat sotul pe usa l-am informat ca mamica din Anglia a nascut in cele din urma

Felicitari si pupici pentru toate mamicile eroine care au fost pe baricade de sarbatori si care acum isi tin bebelusii in brate. Sa va traiasca, sa fie sanatosi tun si sa va aduca numai bucurii!

Ma bucur tare mult ca ati deschis subiectul concediu de maternitate, ca am si io o mare nelamurire. Eu lucrez de acasa in perioada asta si as vrea sa intru in concediu din ziua in care se naste bebe (asa da mai bine la calculele mele). Stie cineva cine plateste banii aia? Stiu ca se platesc din fontul de asigurari sociale, dar ti-i da angajatorul si el si-i deconteaza de acolo sau cum functioneaza exact? Pot sa ma duc la urmatoarea zi de salariu si sa le zic sa imi dea banii astia de concediu de maternitate? Poate ma ilumineaza mamicile care au intrat deja in concediu si poate au luat si bani de o luna...

Cristina 35+ cu

Poti sa il iei linistita din prima zi dupa ce ai nascut si vei avea 126 zile de concediu post natal (de lauzie). Concediul se asimileaza unui concediu medical obisnuit, doar ca baza de calcul e alta. Ca atare, se plateste de angajator la ziua de salariu, fix ca si salariul. Tu doar trebuie sa ai grija sa duci foaia de concediu (formularul acela roz tipizat completat de MF) la timp la angajator. Apoi, anagajatorul se descarca/compenseaza cu Casa de asigurari, dar asta nu mai e treaba ta oricum! Asta pt ca in final, concediul de maternitate se suporta de la Fondul national de asigurari, si NU de angajator, asa cum se crede. POti zice ca angajatorul doar da un avans pt stat, pe care il recupereaza apoi prin compensare: angajatorul trebuie sa vireze lunar contributia la Fondul de asigurai pt toti angajatii, iar Fondul trebuie sa dea angajatorului banii pe care acesta i-a avansat pt concediile medicale, inclusiv concediile de maternitate. Dupa ce se face compensarea intre cele doua sume, ramane ca angajatorul sa dea diferenta.

Sper ca intelegeti ce m-a reprodus io aici!

Catalutza 33+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

deci era DC, nu numai al meu...

si la noi era o problemutza, de la un CD al Anei ce tampti ashtia sa bage virus pe CD-uri de copii

cris_mario, ratusca, eu mai mult am intrat in ceata cu subiectul depre pediatri (ex: dr. Culcer are nota 6 din 10 la pareri). asa ca o sa folosesc bonusul de la pachetul dat de maternitate (consultatiile incluse pt bebe in primele 6 luni) si o sa caut un medic de familie (ma duc si la cel recomandat de mariucasara)care sa fie si pediatru, cat mai aproape de casa (pt vaccinuri, etc).

ramane problema ca acu' nu-mi merge decat mozzilla, adica nu pot folosi culori, etc

Cris, 37+cu Ema si Ana(2003)
poze
AMR 2 sapt.!!

Dar ce bonus? Nasti la Euroclinic sau Medlife?

Ratusca 36+

AMR 4 SAPTAMANI - 25 zile and counting (oare da la socoteala? )

POATE PANA ATUNCI NE HOTARAM SI DE NUME...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

Cu toate ca am citit dimineata despre Roco nu am apucat sa scriu...
Bravo Roco....in sfarsit s-a aratat minunea de baiat....sa fiti sanatosi sa va bucurati de el si sa uiti repede tot ceea ce s-a intamplat...ceea ce ne-a socat si pe noi...
Sa vina papa pt bebe....si totul intra pe un fagas normal....
Felicitari

34+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui satulica

Citat:
citat din mesajul lui ratusca_mica
Daca n-ai minim 100 cm diametru la burtica, nici nu stau la discutii! Eu am 106!!!

Ratusca 36+

chiar 100 cm am! deci putem discuta?

mami de Marcu (04.02.2006) si 37+ cu Madalina
www.simonasibogdan.piczo.com/vinebebe!!!?cr=1" target="_blank">Cum creste bebe...
Eu sunt Marcu!

Serios? N-as fi zis, inseamna ca ai o conformatie mult mai fericita decat a mea

Ratusca 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Felicitari Roco, felicitari mamica curajoasa, Bine ai venit pe lume bb Alexandru Lucian

Felicitari Mcrissa, Bine ai venit pe lume bb Vlad Stefan

Mamidepuiuti, Nastere usoara maine

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 36w Tudor

prietene DC .

Mergi la inceput

Felicitari si pentru Mcrissa!!!
Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de bebe....refacere rapida si laptic din belsug...

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanaion

Fetelor am vb cu dr si maine e ziua cea mare, maine imi face cezariana. Abia astept sa-mi vad fetita. Ma bucur ca nu-mi face anestezie generala si oo s-o vad imediat.

Tana cu Toma (10.11.2001) si 38+ Maria

Bafta multa maine, sa-ti vezi fetita repede sanatoasa si sa te refaci usor

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 36w Tudor

prietene DC .

Mergi la inceput

Deci maine avem iasari evenimente frumoase....mai vine un bebe....
Sa fie totul bine....si usor draga mamica Tana...

34+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui linioara

Buna burticilor!

De cand pandesc vestea buna cu Roco (sunt la zi cu cititul, doar ca nu ma manisfest)... de cum a intrat sotul pe usa l-am informat ca mamica din Anglia a nascut in cele din urma

Felicitari si pupici pentru toate mamicile eroine care au fost pe baricade de sarbatori si care acum isi tin bebelusii in brate. Sa va traiasca, sa fie sanatosi tun si sa va aduca numai bucurii!

Ma bucur tare mult ca ati deschis subiectul concediu de maternitate, ca am si io o mare nelamurire. Eu lucrez de acasa in perioada asta si as vrea sa intru in concediu din ziua in care se naste bebe (asa da mai bine la calculele mele). Stie cineva cine plateste banii aia? Stiu ca se platesc din fontul de asigurari sociale, dar ti-i da angajatorul si el si-i deconteaza de acolo sau cum functioneaza exact? Pot sa ma duc la urmatoarea zi de salariu si sa le zic sa imi dea banii astia de concediu de maternitate? Poate ma ilumineaza mamicile care au intrat deja in concediu si poate au luat si bani de o luna...

Cristina 35+ cu

Indemnizatia in concediul de maternitate (cele 126 de zile pre si post natale) sunt suportate de stat, insa se platesc prin intermediul angajatorului. Practic, in astea 126 de zile firma te plateste, urmand ca ulterior aceasta sa recupereze banii de la stat. Cum ii recupereaza, e cu totul alta poveste, eu astept la firma sa recuperez o suma super mica de aproape un an pentru o angajata, deci... no comment.

Insa ai mare grija ca ziua nasterii copilului sa te prinda in concediu de maternitate, vorbeste cu medicul de familie sa iti poata da concediul cand vrei tu - eventual anunta prin telefon. Nu stiu exact de ce, dar daca nasti fara sa fi in prenatal e mai complicat...

Ratusca 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Felicitari si de la mine pt ROCCO. Nu stiu cum ai rezistat, eu nu am mai citit nimic de tine, pana nu am vazut la titlu "BRAVO ROCCO" pt ca dupa ce am vazut ca te-au tinut 2 zile fara sa fac nimic de fiecare data cand citeam...aveam contractii si nu am mai putut...cred ca sunt bolnava..dar chiar aveam contractii si am preferat sa nu citesc .

Catalutza 33+ Irina

Mergi la inceput