**Zmeurici de iulie-august 2009 (22)**
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Rallu spune:
Aaaa....am uitat sa va spun ca m-am apucat si de cura.
Cu sarbatori cu tot ajunsesem la 70,5 kg de m-am ingrozit cand m-am urcat pe cantar.
Mi-am ales o dieta, mi-am convins sotul sa tina si el ceva asemanator ca sa nu fiu tentata sa calc pe alaturi si acum astept rezultatele.
Va tin la curent cu scaderea kilogramelor.
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Sufletelul meu GATAAAA !!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ElenaAl spune:
Buna fetele,
la multe lunite sarbatoritilor zilei
multumim pentru urari,facem cinste,
,
.
Blanca, si Andreea a refuzat marul la inceput dar am gasit combinatia castigatoare: golden cu para jambon, le coc si le pasez cu blenderul.De o saptamana aproape ii fac piure de legume si ii place mult,la inceput ii dadeam o zeama putin mai groasa dar nu a incantat-o,de cand ii dau piure gros ii place,azi am bagat putina carnita de pui si a fost foarte bun a mancat chiar bine, ii pun in el si putin lapte praf tu poti sa-i pui lapte de-al tau daca vrei*citisem intr-o carte ca regaseste si gustul laptelui si nu refuza mancarea*.Acum tu.... ce sa zic multa rabdare si pana la urma o manance ea.
Andreea nu mananca branzica calcica nici cu mar,nici cu para, nici cu amestecate cand ii simte gustul se stramba de zici ca ii dau zeama de lamaie,scuipa ce are in gurita,intoarce capul si nu mai deschide gura.
Elenade Andreea -05.08.09
Moniland spune:
Giova, a fost frumos de Revelion. Am ales sa fac cu o gasca pe care nu o stiam f. bine. Am socilaizat si a iesit mai bine decat ma astepta. Apoi am plecat la cabana la Lapusna (pacat ca nu a fost zapada), dar a fost foc de tabara si vin fiert.
Rallu, si eu am pus inapoi cele 2 kg pe care le dadusem jos, dar de 2 zile sunt din nou la dieta. Acum o tin pe cea disociata in sensul ca in fiecare zi mananc alimente din aceeasi grupa. Am ziua proteinelor, ziua amidonului, ziua de carbohidrati ziua de legume, zi de fructe.... Tu pe care o ti? de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
siacob spune:
blanca imi pare rau ca te chinuie Eva cu papa noua.
Eu am inceput cu supa chioara in prima zi (zeama de la morcov, pastarnac, cartof si dovlecel cate putin din fiecare) apoi in urmatoarele 2 zile in supa am pasat morcov, apoi cartof si dovlecel. La mine a mers asa...mai greu cu fructele. Cu rabdare reusim noi, chiar daca nu din prima
Rallu spune:
Moni, cred ca tinem aceeasi cura (dieta Rina).
Eu sunt la ziua de amidonuri: adica salata orientala.
La mine e un pic mai complicat pt. ca si alaptez dar sper sa nu afecteze lapticul.
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Sufletelul meu GATAAAA !!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
Cred ca am eu pretentii prea mari..totusi Eva papa cateva lingurite bune de papica.
Ieri i-am facut mar la cuptor si pasat cu furculita..l-a mancat aproape pe tot..azi mi-a refuzat. Intradevar e mai grunjos asa..asta o sfi cauza de nu il vrea? Si il regasesc in pampers marul..nu il digera prea bine.
Dar daca eu ii coc un mar..e cantitate mica..cum sa il fac la blender caci e prea putin.
Oricum am sunat pediatra si vine vineri sa stam la discutii pe indelete si sa ii dam amandoua de mancare Evei..ea zice sa nu ii mai fac mar la cuptor, sa il dau crud pe razatoarea de sticla, asa ca o spuma.
Pana acum i-am dat doar Ionatan dar o sa cumpar si Golden si Bot de iepure sa vad. Si para..tot asa sa incerc pe razatoarea de sticla..impreuna cu marul?
Aaaaa...si sucul de morcovel (care ii place, de altfel) cum sa il dau..il bag in puireul de fructe..sau cum? Simplu parca nu i l-as mai da caci vreau sa mergem mai depart ela piureut.
Faceti fructe+biscuiti?
Deci supa de legume merge asa : morcov+cartof/pastarnac fiecte (fara sare si ulei, simple doar) apoi scoase si pasate si lungite cu apa in care au fiert, da?
Tot citesc eu pe net dupa una, dupa alta..dar mai mult retete gasesc decat primii pasi de diversificare. De aia sunt cu capul in nori.
Uff..noroc cu voi
-------------------------------------------
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
siacob spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blanca000 Deci supa de legume merge asa : morcov+cartof/pastarnac fiecte (fara sare si ulei, simple doar) apoi scoase si pasate si lungite cu apa in care au fiert, da? |
Eu asa am facut si pasate la robot, cand le-am pisat cu furculite n-a mancat
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Dragi mamici de zmeurici,
Nu am scris pe anul asta asa ca va urez din nou "La multi ani!"sa aveti un an asa cum vi-l doriti,cu realizari si sanatate.
Multumim tuturor care ne-au urat ieri,le uram si noi tuturor zmeureilor pe care i-am ratat de ziua lunitelor,"La multi ani fericiti!",sa creasca mari si sanatosi si sa accepte usor diverisifcarea .
Blanca,pai cit ai vrea sa manince Eva?Si eu i-as da mar crud dat pe razatoarea de sticla,ai grija la biscuiti,majoritatea au gluten si Eva nu are nici 6 luni iar produsele cu gluten se dau dupa jumatatea de an(sigur,fiecare face cum doreste,eu ziceam de prin citite
).De aceea se recomanda de la 6 luni,nu e o limita impusa de nimeni ci pur si simplu impusa de studiul pediatrilor,dupa 6 luni sistemul digestiv devine mai matur(sigur,nu din prima zi de 6 luni
,treptat ),va digera mai bine,apropo de bucatelele nedigerate din scaun.
Solike,castronele,lingurite,farfuriute bpa free si bune gasesti la DM,parca noce zicea ca in Bucuresti sunt magazinele astea.
Referitor la alaptatul matern dupa eruptia dentara,teoretic e acelasi risc pt ca laptele matern are lactoza insa probabil ca neavind o compozitie standard ca si formula,se poate sa fie mai putina lactoza sau pt ca copilul nu suge mult noaptea si suge laptele de inceput care e mai sarac in nutrienti,nu pot sa-ti zic exact dar nu uit si revin.Sunt sigura ca sunt studii multe pe tema asta,prin ianuarie o sa caut,de-acasa nu am acces la biblioteca online a univ.
Rallu,bine ai revenit si succes la cura de slabire!Mama mia,da cite papa Robert,pe toate i le-ai introdus intr-o luna sau ai bagat mai multe deodata?Eu la fiica-mea in 2002,am inceput dupa 5 luni dar am mers extrem de lent,cu cite o leguma/fruct pe sapt,carnita i-am dat abia dupa 7 luni.Ai facut f bine ca ai inceput cu piureurile,mie supele nu-mi spun nimic .
Giova,ce simpatic Edi cu salamul .Lasa ca o sa pape si el,nu-i nicio graba.Daca zici ca Marco are carii pot fi si alte cauze.Papa multe dulciuri?Il speli regulat pe dinti si in special,seara il perii tu inainte de somn?Aici,la cabinet,copilasii sunt invatati sa se spele corect pe dinti(intii supraf masticatorie/fata externa/fata interna)cu clepsidra(curge nisipul pret de 2 min,gasiti clepsidra la DM) pt ca ei au teninta sa se spele putin si prost.
Sunt la DM pastilute albastre pt a corecta spalatul pe dinti(indicatori de placa):dintii care nu-s bine spalati,au suprafete care se coloreaza in albastru deci in zonele alea trebuie insistat.Ii dai fluor?Din cite stiu,in Ro apa nu are suficient,trebuie si aport extern.
Sunt multe de stiut pt o dentitie sanatoasa,nu e greu deloc numai multa consecventa.
Moniland,cum zici ca nu apuca jucariile?Deloc deloc sau numai cind vor ele?.Reflexul de apucat se testeaza pe la 4-5 luni,nici Stefan nu a apucat jucaria pe care i-a tot oferit-o doctorita,in schimb a apucat-o bine de par
.Stiu ca pe la un an,se dau bobite de orez sa le apuce sa le testeze motricitatea fina,atunci e atunci
.
Alinutza,"La multi ani lui Eric!",ce zici,avem baieti mari?.Cum mai stati cu somnul de noapte?Citeva zile,Stefan a confundat ziua cu noaptea:nu a mincat mai putin ziua asa ca a recuperat noaptea sau daca nu a mincat,a povestit cite o ora
.L-am luat in pat,intre noi si daca il auzea pe sot rizind de zgomotele ce le scotea,a continuat
.
Da,sigur,o sa va povestesc ce zice pediatra,abia in 2 februarie discutam,atunci ii fac si ultima doza de Infanrix Hexa si de Rotarix.
Cam asa e si aparatul pe care vreau sa-l comand,sper sa-l folosim mult si cu succese .
Mamicile,revin mai pe seara,trag o fuga pina la DM,miine e inkis aici.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pogos/pogos.jpg)
pogos spune:
buna mamici!
La noi nu a mers netul ieri, asa ca sunt in recuperari.
giova am citit acum ca intrebai de ricinus communis. da, e in dilutie de 5CH si iau una dimineata si una seara. la mine pot sa spun ca a ajutat. Tudor a luat iar in greutate cam 900 de gr. luna trecuta si acum, in doua saptamani a luat iar vreo 500 de gr. sper sa-ti ajute.
mai citesc si revin.
Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si de
Tudor Petru (22.07.2009)
Moniland spune:
Rallu, cam aceeasi, dar eu mai adaptez pe parcurs. Eu azi sunt la paste. Spor la slabit!!!!
Blanca, supa de legume e fara sare si ulei. Doar legumele si apa in care ele au fiert.
Legat de mere am inteles ca goldenul e acceptat de cei mai multi copilasi. Acum ca a acceptat marul poti sa-i dai si para impreuna cu marul, asa cum ai gandit. Vezi ce zice si pediatra ca unii nu recomanda inca para. Si daca zici ca ii place morcovul de ce nu-l combini cu marul ca e una din combinatiile cele mai reusite. Si cand se introduce un aliment mai bine il combini cu cel pe care deja il mananca, pt ca asa bb da de un gust cunoscut. Asa e si cu fructele si cu legumele. Iar cu combinatiile stiu mamici ce combina ficatelul cu mar pt ca, copilului ii plac merele si asa accepta si ficatul.
Alina, fetele mele se joaca cu jucarile, le muta dintr-o mana in alta. Dar ca sa se intinda dupa ele ca sa forteze rostogolirea nu o fac. Aseara, Laura, pe burta cu o mana sub ea s-a fortat si s-a intors pe spate. Sper sa fie pe drumul cel bun. O sa vad in seara asta . de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)