**Zmeurici de iulie-august 2009 (22)**
Raspunsuri - Pagina 4
Rallu spune:
Buna seara si de la noi,
Rar de tot pe aici pt. ca se pare ca timpul asta intra din ce in ce mai rau la apa.
Toata stima pt. mamicile care se descurca cu 2 copii, mai au timp de casa, de forum, de distractie si ce mai trebuie, poate aflu si eu reteta.
Sa va spun pe scurt ce noutati avem la activ.
1. 2 cazaturi din pat la distanta de 3 zile. Prima cazatura a fost pe 31 dec cu juma de ora inainte de miezul noptii de am muncit zdravan sa linistesc piticul ca sa nu intram urland in anul nou. Am intrat razand, la mami in brate dar mami era transpirata toata si cu nervii prastie.
2. 3 dintisori (doi incisivi centrali inferiori si unul lateral superior) deja au spart gingia. Dupa cum arata, mi se pare ca urmeaza si celalalt lateral superior.
Pustiul a suportat foarte bine invazia de dintisori (au aparut in decurs de 2 saptamani). NIci nu m-am prins initial de ce e mai marait un pic. De abia cand m-a muscat si am simtit ca zgarie am inteles ce se intamplase.
3. Suntem deja inaintati la diversificare (bine, avem si 6 luni jumatate). Papam fructe: mar, para, portocala/mandarina, banana; legume: morcov, pastarnac, dovlecel, telina, cartof, cartof dulce, rosie, brocolli; cereale de orez si carnita de pui.
Mananca foarte bine, trei mese pe zi solide si doua numai de laptic. Nu ne-am constipat si n-am dat in diaree, nu ne-am scos nici o masa de laptic doar am micsorat cantitatea. Sincer nu inteleg unde baga atat. Cand are zile bune, baga la o masa si un borcanel Via de 220 ml, plin de piure. Totusi la scurt timp cere si laptic si baga si din ala 100-120 ml.
Ma rog, daca ii merge bine pt. mine e ok. La ultimul bilant aveam 7,6 kg. Nu stiu cati cm pt. ca n-a vrut deloc sa sea locului sa fie masurat.
Avem totusi si o "problema" la capitolul mancare (inversa decat a lui Pony): nu vrea deloc mancare de la borcanel. Cat papam acasa nu-i nici o problema, oricum nu intentionam sa-i dau asa ceva. Am fost insa plecati si tare ar fi fost comod sa iau numai cateva borcanele in traista.
4. Am facut si vaccinul de 6 luni. Acum asteptam sa vedem daca avem vreo reactie.
Acum ma intorc la lecturat capitolele pierdute si revin.
Am vrut sa termin intai de citit si apoi sa scriu dar de 3 zile tot incerc sa ajung la zi si nu reusesc asa ca m-am apucat totusi de scris.
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Sufletelul meu
GATAAAA !!!!
ClaraJ spune:
Saluare si de la noi,
Bine v-am regasit in Noul An. Noi am intrat cu voie buna, cu un pitic super haios si un catelus zgubilitic.
Ne pregatim si noi de diversificare: citim, am cumparat deja scaunul de masa, acum asteptam sa ne soseasca canita cu cioc si o bavetica haioasa care are mineci. sper sa fie buna, mai ales pentru autodiversificarea noastra. Intre timp, ne jucam cu diferite forme si culori de fructe si legume: de ex. banana, morcov si broccoli fierte. Sunt foarte delicioase, in special pentru intretinerea unui ten frumos. :)))
Am atasat un link catre un album ce contine pozici de la Craciun+Revelion +diverse precum si un link ce contine un video cu Bryce care se da de-a berbeleacul. :)))
Va pupam,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08.2009
http://www.youtube.com/watch?v=IDGB41jk-10
http://family.webshots.com/album/576145831LYOJmH
ClaraJ spune:
Mamicutelor,
Tre' sa impartasesc cu voi acest video in care piticul meu se distreaza de mama focului in jumparoo. A inteles ce are de facut si sare.....:))))
Pupam si enjoy,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08.2009
http://www.youtube.com/watch?v=H-bLIUWMyxs
Corinna1982 spune:
Neatza!
Meleea si noi purtam hainute de 12-15 luni. I-am luat duminica o bluzita f frumoasa 9-12 luni si nu o incape . Am dat iama in sifonier si am pus deoparte o gramada de hainute care mie mi se pareau mari si care ii sunt acum mici . Cred ca nu i-au venit decat o singura noapte si pe aia am ratat-o . Are 8500g si 71 cm si nu e chir asa mancacioasa ca la o luna sau la doua luni. Mananca inca doar formula cam 800-850 ml/24h. Peste 2 zile facem si noi 5 luni, dar mai stau macar 2 saptamani pana sa papam altceva. Inca cercetez...
Clara, simpatic Bryce in jumperoo.
alinutza78 spune:
'neatza si de la noi
mqqm, la multe lunite pentru Oliver. Phiii...ce baiat mare ai acum. Mult succes cu BLW. Citesc constant notitele tale de pe blog.Aaaa...sa-ti spun o chestie. Asa la spartul targului, am descoperit absolut intamplator ca si in Romania se distribuie probiotice la BioGaia. Acu' nu stiu daca erau si prin septembrie cand faceam research intens, da' chiar am sa cumpar sa vad daca dispar complet simptomele de reflux.
Alina la multe lunite pentru Stefanelu' voinicelu' (scuze pentru intarziere dar ieri nu eram "prin zona"). Cand ai timp sa ne impartasesti si noua schema de diversificare propusa de medicii din Germania...sunt super curioasa. Robotul de bucatarie cumparat este acesta. Nu l-am desfacut totusi din cutie..cu sarbatorile astea am fost cam buimacita
Solike multumim pentru articolul de pe nounascuti. Insa tare ma tem ca doamna doctor care a semnat articolul a facut un ghiveci intre parerile personale si recomandarile OMS. Uite www.euro.who.int/InformationSources/Publications/Catalogue/20010914_21" target="_blank">aici unul dintre rapoartele OMS cu privire la nutritia copilului mic. Daca dai cautare pe site-ul www.who.com dupa "complementary feeding" o sa mai gasesti si alte articole interesante. Timp sa ai
Rallu felicitari pentru dintisori si diversificarea reusita. Sa ne dai mai multe detalii legate de cantitati, ordinea introducerii. Ce cantitate de lapte bea la un interval de 24 de ore?
Giova multa bafta cu diversificarea
Noi astazi facem 5 lunite. Avem exact 8 kg si 71 cm. Corinna, apropo de cantitatea de lapte mancata in intervalul de 24 de ore...Eric mananca in jur de 1 l/la 24 de ore...dar Maria ta se vede ca este mai harnica
Corinna1982 spune:
La multe lunite Eric! Si celorlalte zmeurici care azi au mai crescut cu o lunita.
marianebuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinutza78 Asa la spartul targului, am descoperit absolut intamplator ca si in Romania se distribuie probiotice la BioGaia. Acu' nu stiu daca erau si prin septembrie cand faceam research intens, da' chiar am sa cumpar sa vad daca dispar complet simptomele de reflux. |
Scuze ca ma bag neintrebata Da, se gasesc sub denumirea Protectis si nu credca existau in septembrie, sunt nou introduse pe piata.
Anyway, voiam sa te intreb daca stii cu ce sunt mai "deshtepte" decat alte probiotice (Biotics, Enterolactis, Bifiform). Fi-miu le-a luat pe toate astea intr-o cura de o luna pentru ca a facut o reactie oribila de la Rotarix pe care l-a luat la sfatul pediatrului din vremea aia() dar simptomele de reflux nu s-au ameliorat nici macar un pic. Bine, V are o forma mai grava de reflux, nu este cel fiziologic care se regleaza cu mese mici si tinut la verticala.
Am vrut ieri sa-i iau Protectis dar cand am auzit pretul m-am descumpanit, m-am gandit ca am mari sanse sa i-l dau degeaba(ca acum nu mai are nici diaree, nu mai e nici constipat, in afara de reflux si hiperaciditate nu mai are alta problema)si mai bine ii iau cereale organice din banii aia.
Giova spune:
Neatza!
sper ca azi sa am ceva timp sa citesc din urma si sa vad pozicile.
Rallu felicitari pt. dintisori si pt. ca papa asa de bine. aveti deja baiat mare, dom'le. cu ma-ma, cum sta?
Clara esti un comentator pe cinste, m-am distrat de numa cand te-am auzit. Iar Bryce se pricepe de minune in jumparoo.
elenada eu am inceput cu piureu/supa crema, mai bine zis de morcov. nu-i place de nicio culaore. a mancat mai mult fortat sa vedem azi, daca evoluam.
foarte faine pozele, tare dulci piticii si eleganti.
Buburuza am vazut pozele, super...si-a descoperit zmeurelul tau picioarele...si al meu, dar de grasun ce e, nu le poate duce inca la guritza.
Dienuta deja reclame? sa vezi mai incolo ce atras va fii de ele.
Cornelia deci voi in vacanta! super! sper sa fie ok si sa nu vii mai obosita.
Micaalsa super craciunitele tale, doamne ce dulci sunt.
Dovleacul ala dulce e dovleac de placinta. pe la noi i se mai spune si ludaie, poate ai auzit de denumirea asta prin Alba. Tocmai am luat si eu, sper ca in curand sa trecem si la gatitul lui.
Marco il manca la nebunie, dar atunci nu gaseam, doar din borcanele Hipp.
Ungaras ai dus-o pe M-C la inot? super! se vede ca-i place. si eu de abia astept sa-l duc pe Edi.
Pooh felicitari pt. micul plimbaret. tare precoce mai este!
Blanca tare frumosi ati fost de revelion. eva e o adevarata domnisorica cocheta. Nici la noi nu mai e de tinut copilul in bouncer. se ridica in calcaie, incearca sa se intoarca, mi-e si frica...chit ca e legat.
In schimb ii place in scaunul de masa, tot Polly avem si noi de la marco si tare bine ne-a prins.
Patricia cum stati? au iesit caninii?
Solike e mortala Olguta cu parul ei.
Emanouel PAI TU IN LOC SA PLECI ODIHNITA, PLECI OBOSITA?scuze de majuscule.
lasa ca trec repede lunile si te reintorci in tara.
Pogos please mai imi spui odata cum se numeste remediul si ce dilutie ti-a prescris?
am impresia ca laptele meu e tot mai putin, ma dor sfarcurile la cat trage edi de ele....sincer nu am mai luat nici lac caninum, nici ceai, si mananc si cam prost, fara lichide. De unde naiba sa fie? Incerc sa ma reglementez cu toate, caci mai vreau sa-i dau, cat mai pot si stau acasa.
acum citind in urma am vazut ca e ricinus communis, 5CH, 2 granule pe zi. e ok?
Alina bine ca ati trecut cu bine de botez si ati avut un bebe cumintel.
Marco nu mi-a adormit cu sticla de lapte in gura, nici noaptea nu a baut laptic si tot are ceva carii. Incep sa-l programez la dentist sa vedem ce va zice.
Moniland cum ati petrecut fara fetite? au fost cumintele? dar voi?
Noce tare dulce si haios Filipelu.
mai am 10 pag. din cap. trecut si pe urma din asta...si sper sa fiu la zi.
pozele din contul comun, mai tarziu.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
siacob spune:
Neatza la
Azi i-am dat lui Beatrice putin mar ras crud....a facut niste grimase...mama mama..dar am reusit sa ii dau vreo 5 varfuri de lingurita, maine incercam varianta de mar copt.
flosideeaam ajuns la cantitatea asta in 2 saptamani, cred ca puteam si mai repede, ea ar fi mancat dar am zis eu sa nu exagerez si am tinut-o o cateva zile pe 100-120 gr. Eu pasez si telina, am pus si ardei gras s-a strambat un pic la ardei dar acum e ok. Sa vedem ce ne facem cu fructele...cu legumele a fost clar de la inceput ca ii plac, marul si morcovul crud e fara succes dar perseveram.
tanimi chiar ai primit cel mai frumos cadou de la Iarina. Beatrice este intr-o faza in care nu prea mai vorbeste.
meleea condoleante pentru varul tau. Cu diversificare vad ca sunteti avansati, brazica si iaurtul le faci?
elenadafrumosi foc piticii tai!
clara e mortal Bryce
rallu felicitari pentru dintisori si diversificare. Carnea de pui de cate ori ii dai?
Giova spune:
la cat mai multe lunite: Alexandra maria, Eric Alexandru, Andreea si Tudor!
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)