**Zmeurici de iulie-august 2009 (22)**

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ely_cta spune:

Va pupam si va dorim un week-end cat mai relaxant si cu vreme frumoasa!

mamica lui David Andrei(17 august 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

romanitza, si-a revenit Mara? E bun asa c u pernuta sub cap, eu de fapt de atunci o las pe Daris sa doarma cu perna, e micuta si parca ne pozitionam mai bine cu tzitzi asa.

Eu stiu ca nu sunt un exemplu pentru majoritatea, privind diversificarea, dar va mai zic tot din ce am citit: asta e avantajul introducerii alimentelor dupa 6 luni, se pot da mult mai multe, si mai rapid (atata vreme cat bb le vrea), deci eu zic sa nu va mai framantati atat cand sa introduc a 2-a leguma, a 3-a... daca e prea "devreme" bebe o refuza. Nu acuz, dar se pare ca intr-adevar e greu sa avem incredere in copilasii astia, uneori parca ii tratam ca pe niste pets. Natura e atat de desteapta, de fapt PERFECTA pana intervine labutza umana.
Io acasa, cand nu stiiam oare e buna carnea/pateul asta... ii dadeam motanului, daca el refuza aruncam la cos.
Sper ca ati inteles ideea, sa nu incepem iar cu extreme de sa le dam sarmale si daca accepta is bune pt. ei

Apoi, mai cred ca parerea unui medic nu e defnitorie, si nu ca e el incompetent, dar mai bine de "incrucisat sursele" cum faceam cand scoteam o stire, macar 3 opinii diferite ca sa echilibrezi adevarul. Mie internetul mi se pare de un mare ajutor, si mai ales comunitatile virtuale de mamici, deh, in multitudinea de sfaturi sta intelepciunea.

Am uitat: parerea mea!

Noi, in "destrabalarea" alimentara am halit cam asa... banana, preferata, apoi paine prajita da' uscata nu toasted si cu miezul moale - e buna rau ca e si pe post de frectionat gingiile si de bagat ceva la ghiozdan. Si ieri un pic de carnita de pui, piept, amandoua la masa... e asa de draga senzatia, io stau cu fiica-mea la masa, adik ea pe masa si io pe scaun ca nu avem inca scaunelul ei. A inghitit f. putin, dar a molfait la ea si a zapacit-o in toate partile.

Dintii astia ne sacaie si pe noi, nu apar dar enerveaza. Si mai nasol e ca vorbeam u 2 prietene, una cu bb de 9 luni zice ca al ei tot cu dintii, una cu bb de 1 an... tot cu dintii.. pai frate pana cand ii zapacesc pe bietii copii asa? Intai unii apoi altii apoi masele, uof! Si cand ii auzi cumk fac ca un catel lovit, moama mi se rupe sufletul!

pooh, vazut omidutza ta, e bestial, cum se misca el, o ia la pas acusi, asa, ca sa ai dupa cine fugi si sa te scape de kg, nu iti mai trebuie diete apoi. Are grija el scumpul de mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Am revenit.
Moni hai sa-ti dau si eu un
Am avut parte de o seara perfecta cu tatic si pupa la plimbare.Am incheiat-o cu o baie buuuna si acum stau cu parul in turban sa se zvanteFug imediat cu zmeurica la
Adriana multumesc!Suna tare bine cum explici tu acolo.
Solike ia te rogmai am un DM de vizitatplacerea lu' al meu
Nici eu nu pap Danone.Sunt si naturele- naturele, e unul Bifidus , noi la endo il cautam in d..aci.De gustos Napolactul e tare iam,dar si campina, da-da.Si punem dulceata buna pt BBlaci eventual in ele si e mai sigur asa,nup?Chiar sunt curioasa de Danonino ce scrie pe el si eventual pe net.Oeicum inteleg ca de mu dam dupa un anisor,sau?
Deci asadar si prin urmare ca mi-am adus aminte ce doream sa intreb:e febra cu vaccinul gripal antiporc.Care dintre cele care alaptati l-ati facut?Auzit la tv ca e ok.L-am mai auzit pe Strainul Cercel ca astia cu autoimune ar trebui cu precadere sa-l faca, pt ca exista risc sa dezv o chestie mai puternica.Initial i-am sugerat taticului sa-l faca, corse ca eu am vb eu am auzit acum dupa ce Toni s-a dus, si aude cam cati se duc mai nou pe zi, cica ar vrea.Cred ca il vom face amandoi pana la urma dar vreau sa aud ceva si de la voi, pareri, multumesc ca sa fiu si eu impacataSi daca se gaseste si ala ce se da dincolo(tumyflu parca?) sau numa romanescu si unde se gasesc ambele si ce stiti despre ala strain ca am inteles ca se face si la copii ala???Sper ca am fost cata coerenta, nu de alta dar am neuronii imbaiati
PS:Noapte buna, somn usor, sapte pureci pe-un picior ca nu stiu zau daca reusesc sa mai intru cu una zmeurica energeticavirgulacare se da greu Mosului Ene.
PPSzilele astea m-am delectat cu Mansfield Park cat am putut nu cap-coada si ma uit tot asa cum poc la ala rusescu de la 12 de pe antene.Astept cu nerabdare braziliencele de pe acasa.Poate schimbam pareri
corectat ca mirosea urat mesul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

clar imi trebuie o vacanta ,Iertati va rog toata porciala din mes.as corecta dar n-am timp.rau am ajuns
Motana bine ca mi-ai amintit:Romanitza sanatate si tie si zmeuricii tale!Legat de diversificare, eu va citesc toate parerile si imi voi trage concluziile care si ele tre sa se impece cu ce o vrea sefa mea pana la urmaInsa chiar vreau si in primul an si in al doilea sa o iau usor cu alimentele pen ca stiu o poveste cu un copil care a ajuns in spital, pt ca chiar daca el nu refuza nimic la papat se pare ca totusi sist digestiv a avut alta parere si puiutul a scapat ca prin urechile acului insa a tinut o per lunga de timp regim dupa.Asa ca trebuie clar echilbru si fara graba ca e timp sa creasca si sa pape de toate.
Giova sanatate Edisorului!
Am adormit mandra, si m-am corectat cata..Acum plec si eu pana nu se sesizeaza ca am sters-o.NB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona27 spune:

Giova frumoase poze,frumosi copii,Edi parca e Alex al meu tot asa are picioarele de grasute, eu zic ca sunt doi cozonaci.Cam multe mese intinse pe la voi de sarbatori,sper ca nu s-a mai pus ceva la cantar.Aaaa,era sa uit imi place mult casa cumnatei.

Danonino nici mie nu-mi suna bine,are arome...nu il vad bun la bebelusi- parerea mea.

Azi Alex nu a mai mancat piureul tot,doar vreo 3 lingurite.Si pe noi ne supara gingiile,si vorba ta Motana parca e catel batut.

Ma duc sa fac un dus si nani repede ca acum se trezeste Alex.

mami fericita cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

neata
iar n-am somn, m-a trezit pitica , urla de foame de ziceai ca o tai, am potolit-o repede acum doarme in pat la mine langa ta-su , eu ma duc sa-mi fac mancarica de dieta

si pe mine ma bate gandul sa ne vaccinam pt porcina...mi-e tare frica...dar ce facem cu copilasii mai mici, am inteles ca nu au inca vaccinul pt copii si ca la sf lui ianuarie e gata pt copii de la 6 la 16 ani
am mai citit pe forum ca afara se vaccineaza si copilasi mai mici si ca eiau deja vaccinul oare la noi de ce nu-l aduc, cu bani...ufff

lucia tamiflu este un medicament cu care trateaza gripa, nu e vaccin, cica exista si pt copilasi tamiflu sub forma de sirop
doamne fereste sper sa ne fereasca Doamne Doamne

deci ce facem fetelor ? ne vaccinam sau nu?

ma duc sa-mi fac mancarica, azi o sa pap mazare cu sos de rosii si o salata de varza acra

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna dimineata,

Si pe mine ma preocupa de cateva zile sa ma vaccinez de gripa noua. Mi-e cam frica de ea... Am inteles ca acum vaccineaza si medicii de familie. Sotul meu s-a vaccinat anul trecut in noiembrie si nu a avut nici un fel de reactii adverse...nimic.

Am zis ca luni sun la medicul de familie, sper sa nu fie o problema ca alaptez...desi contraindicatii n-ar fi. Voi, ce stiti totusi, daca alaptam e ok?

Weekend placut, va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Fetele, voi de unde ati luat scaune de masa pentru bebei?

Eu as vrea unul de lemn si nu stiu incotro sa apucam.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
La 5 luni

www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

danone la copii???????
Eu zic sa iei unul si sa-l tii o saptamana la temperatura camerei sa vezi daca se strica.
In mod normal, un iaurt fara e-uri se cam strica.
Aromele sunt si ele alte e-uri, un pic mai periculoase.

Oricum guma de guar nu e trecuta pe nici o eticheta, dar cand a fost scandalul danone, a fost pt ca scapasera un pic mai multa guma de guar.

Eu nu mananc danone pt ca mi se pare prea chimic pt mine, dar cand mi-e pofta de iaurt cu fructe combin iaurt cu dulceata si iese taree bun . Iar cu o lingurita de smantana iese chiar cremos!

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
La 5 luni

www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Noi suntem ok, ieri la masa de cereale cu lapte s-a aruncat efectiv pe bol si linguritza. ma bucur ca in sf. accepta ceva, a mai baut si laptic pe urma.

Danone nu stiu ce sa zic...am auzit si eu zvonurile. cand Marco a fost mic l-a mancat pt. putin timp. Doar Actimelul ce-l mai vrea, in rest nimic, nici macar iaurturile simple. Iaurtul de la campina am auzit de el ca e super, nu l-am gustat. Napolactul e bun la gust, noi cam folosim Milli si lapte Zuzu.
Cred ca in ultima instanta ii voi cere bunicii aparatul de facut iaurt si ii voi face in casa si-l amestec cu piureuri de fructe sau cereale.
Motana exact ce zici tu mi-a spus si pediatra. eu sincer, am ramas putin socata, cum naiba sa-i bag 3-4 legume, carnita. o masa de cereale dupa amaiza si fructe dimineata? asa ca voi parcurge si eu mai rapid introducerea legumelor, caci al meu nu prea se mai satura cu lapte si e tot flamand.
Blanca voi nasici a 4-a oara, noi a 3...si eu nu am chef, nu sunt defel multumita, dar ce pot face? e asoc. lui Clau si prietenul lui cel mai bun...insa viitoarea sotie nu ne place si eu nu am puncte in comun cu ea. vom nasi in 24 aprilie, musai sa slabesc ceva pana atunci.
Adraian sper sa ajung sa studiez si eu cartea Rina, cai vreau sa scap decateva kg, nu chiar de 10...voi vedea daca reusesc. ziua de apa mi se pare crunta.

s-a trezit Marco, gata cu pauza mea, trebuie sa manance copilul.
si o sambata frumoasa sa aveti.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput