Viata in Germania (58)
Raspunsuri - Pagina 8
albertje spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Sa va zic,de azi merg la fitness,mi-am facut abonament.Am ramas f surprinsa,toti dar toti care faceau erau f in virsta,numai bunici si bunicute se strofocau sa-si faca muschii tonici,culmea nimeni nu era supraponderal . |
scopul fitnessului e sa te mentii in forma ,supraponderalii se tin de diete (cei interesati combina si cu sport).nici eu nu am observat persoane excedente in greutate la sala unde merg.
e si una trendy ,nu vin bunicile pe la noi ...
in germania ,platesti pt copii taxe la scoala si gradinita in functie de venit ..mult ai ,mult platesti .cit despre activitatile extrascolare te intinzi cit te tine plapuma ,nu?
hainele ,mancarea consider ca sint destul de ieftine ,plus ca statul are grija de copii nostrii platind lunar alocatii destul de mari (fata de alte tari) plus ca la impozitul pe venit un copil iti aduce multe scutiri ,deci nu ne putem plinge ca kinder sind teuer....cel putin mie nu imi pare !
mara95 spune:
mi=ar placea sa traiesc in germania
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Pasiune de Bijoux
albertje spune:
citat din mesajul lui Kea Alina, albertje, pt raspunsuri! albertje la ce taxe pt scoala te referi? Keutu cheliutu |
taxa pt after school ...acolo platesti in functie de venit.
Alina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui albertje
taxa pt after school ...acolo platesti in functie de venit. |
La noi nu,cel putin eu nu am auzit de asta.
Si la hort si la betreung platesti in functie de orele/zilele pe care le petrece copilul acolo plus taxa pt mincare,daca maninca acolo prinzul.
Saptamina faina va doresc!
albertje spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Alina
La noi nu,cel putin eu nu am auzit de asta. Si la hort si la betreung platesti in functie de orele/zilele pe care le petrece copilul acolo plus taxa pt mincare,daca maninca acolo prinzul. Saptamina faina va doresc! Alina,mami de 2 copii minunati |
in NRW asa e sistemul ,in functie de venit .cei ce au sub 12 000 pe an sint scutiti ,restul platesc in sistem piramidal ,cu cit mai mult cistigi ,cu cit mai mult platesti .la gradinita e la fel .exact ,cum zici si tu in functie de cite zile pe saptamina ,dar si in functie de venit .de ex la un venit de peste 60 000 anual si un program de 45 h pe saptamina la gradinita ,platesc 350 euro lunar .la 35 h si acelasi venit ,245 euro ...
zuzi.simona spune:
corina - yasmin
la toate fetele
poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
armic spune:
Albertje eu locuiesc in Köln ,si orasul meu drag e Clujul. Am citit intr-o postare de a ta ca primul tau copil e nascut la Cluj ca si al meu de altfel.
puiul11 spune:
Buna
Ma scuzati ca intervin si eu,va urmaresc de multa vreme si daca tot se vb de certificate si pasapoarte m-ar interesa si pe mine ceva. Poate va aflati una dintre voi si in situatia mea.
Sotul venit din 2000 in Ger cu Green Card, eu din 2003, avem 2 copii nascuti aici. M-ar interesa daca se poate sa le fac si lor pasaport nemtesc,le expira in luna mai cel romanesc. Avem din 2005 unbefristet.
albertje spune:
citat din mesajul lui armic Albertje eu locuiesc in Köln ,si orasul meu drag e Clujul. Am citit intr-o postare de a ta ca primul tau copil e nascut la Cluj ca si al meu de altfel. |
uau ,ar fi fain sa ne vedem! ce zici? in ce zona locuiesti? eu in zollstock!iti las un pm ,poate luam legatura in privat.