Viata in Germania (58)
Raspunsuri - Pagina 7
zuzi.simona spune:
mycya daca are copilul dubla cetatenie vei putea calatori mult mai usor cu el, doar cu pasaportul, din ro minorul, cetatean roman, nu poate iesi daca (nu e insotit de ambii parinti) decat cu procura. deci cu pasaport nemtesc nu te deranjeaza nimeni
eu am problema asta cu fiica-mea ca n-o pot trimite in vacante singura sau fara procura...germanwings de ex. primeste copiii peste 12 ani neinsotiti, dar sa plece din ro asa nu permite legea
sau cazul recent a unor prieteni: baiatul prin cls a 9-a cred a aplicat pt. un an de studiu in alta tara, a primit accept pt. state si acum au fost dupa acte si parintii, sa ceara cetatenia germana, doar cu cea ro e mai complicat pt. el, sa obtina viza....
eu una nu vad nici un dezavantaj in a avea dubla cetatenie, ba cum spuneam, sunt avantaje la calatorii
cum spunea si helbi, in clasa nu se fac diferente
poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
blackpanterro spune:
Tumpi, multam mult! :)
Mycya, Aidan are acte americane dar nu a spus nimeni nimic la gradi, merge de 1 an si 2 luni. Nu a trebuit sa fac nimic special, numai copie dupa certificat, netradus, neapostilat,nimic, plus fisa de vaccinuri. Nu mi-as face probleme pe seama asta.
Adriana 12w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
albertje spune:
buna dimineata fetelor ,
ma alatur si eu voua ,cu o cafeluta !
la mine situatia actelor e clara ! pe primul meu copil l-am nacut la cluj, de acolo si cetatenia romana ,dar imediat dupa nastere am plecat din tara .deci copilul meu nu se identifica cu romania ,a crescut in alte tari ,nu stie nici prea multe de romania si nici nu vorbeste prea bine romaneste .el vede in romania ,tara de unde vine mama si bunicii materni ,tara unde intimplator s-a nascut ...dar nu se simte cetateanul ei ,fiindca nu locuieste acolo.
despre al doilea copil ,la fel ,chiar mai mult e ca nu s-a nascut acolo, ci aici ,deci am avut posibilitatea de a spune nu cetateniei romane .
nu ca as avea ceva cu romanii ,doamne fereste ,dar eu mai mult de jumatate de viata mi-am petrecut-o in afara ,aici gasesc ca e ,,acasa ,,, aici ma simt bine ,aici vreau sa traiesc ,aici imi sint respectate drepturile ,aici au copii mei un viitor ,aici traiesc fara grija zilei de miine!
eu sint deranjata de anumite fapte in ro ,de felul cum sint tratati romanii ,de faptul ca esti un neica nimeni cind incerci sa iti ceri drepturile acolo ,ca inca gradele si uniformele au ceva de spun in ro...de asta imi doresc ca imi feresc copii ! pt mine cetatenia romana nu e nici un plus ,ba din contra in multele mele calatorii in anii 90 ,imi era si rusine sa arat scrisul de pe pasaport cind stateam la rand la imbarcari...
albertje spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zuzi.simona mycya daca are copilul dubla cetatenie vei putea calatori mult mai usor cu el, doar cu pasaportul, din ro minorul, cetatean roman, nu poate iesi daca (nu e insotit de ambii parinti) decat cu procura. deci cu pasaport nemtesc nu te deranjeaza nimeni eu am problema asta cu fiica-mea ca n-o pot trimite in vacante singura sau fara procura...germanwings de ex. primeste copiii peste 12 ani neinsotiti, dar sa plece din ro asa nu permite legea sau cazul recent a unor prieteni: baiatul prin cls a 9-a cred a aplicat pt. un an de studiu in alta tara, a primit accept pt. state si acum au fost dupa acte si parintii, sa ceara cetatenia germana, doar cu cea ro e mai complicat pt. el, sa obtina viza.... eu una nu vad nici un dezavantaj in a avea dubla cetatenie, ba cum spuneam, sunt avantaje la calatorii cum spunea si helbi, in clasa nu se fac diferente poza cu noi poze diverse www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009 Simona, mama Antoniei (27.06.1998) |
exact ,romania face parte din EU ,dar inca practica acest sistem cind e vorba de scoaterea minorului din tara .de cite ori vin in ro ,trebuie sa plec cu dosarelul dupa mine ,sa dovedesc ca copilul meu iese din tara cu acordul tatalui ...cu toate ca pe pasaportul lui exista un sticker ce arata ca are resedinta in DE,dar asa sint unii ,,graniceri,,...sufera de galoane ...
Mycya spune:
buna dimineatza,eu nu am mult de cand mam trezit si spun neatza aproape de pranz.nici eu nici sotul nu avem 8 ani de cand suntem pe aici deci nu o sa am de gandit sau de ales,e clar ca o sai fac cetatenie romana,nu mar fi deranjat sai fac de amandoua ca sa nu imi fie greu la plecat in Romania fara sot dar, dak nu se poate asta este.oricum eu aici nu vreau sa stau prea multi ani,chiar daca la noi e tara este asa cum este.
Mycya spune:
spuneam ca,nici eu nici sotul nu suntem aici de 8 ani,deci nu o sa mai am de gandit la cetatenie,miar fi placut sa ii pot face de amandoua ca sa nu imi fie greu la plecat cu el in tara fara sot,dar daca nu e posibil asta este.
Alina spune:
Fetele,
eu nu am facut decit acte germane la copii,e mai simplu si oricum noi suntem pt totdeauna romani in suflet.Nici nu concep sa nu vorbeasca romaneste,Marie vorbeste si cu siguranta va vorbi si Stefan.
Marie chiar citeste destul de bine in romaneste,am citit carti si va mai citi,stie destul de multe despre Ro si nici nu ma gindesc sa fac altfel cu bebe.Acum nu sunt eu nationalista si nu as mai putea trai in Ro insa spiritual sunt f legata.
Kea,nu stiu ce sa zic cu cheltuielile cu 2 copii.Stefan e inca mic dar Marie are 8 ani,face destule activitati extrascoala si platim multe,habar nu am cit pe luna in tota insa nu e nici un efort prea mare cind e vorba de copilasii nostri si daca ne permitem,mergem inainte,practic ne dorm numai sa fim sanatosi.Ea face balet 2 ori/sapt la scoala de balet cu examene,spectacole,etc,face pian si cum pianul e un hobby scump dar nu se poate invata decit daca-l ai in casa,sotul meu ne-a facut in noiembrie si cu pian,face engleza si lista continua insa cum am mai zis,nu e nici un efort prea mare.
Sa va zic,de azi merg la fitness,mi-am facut abonament.Am ramas f surprinsa,toti dar toti care faceau erau f in virsta,numai bunici si bunicute se strofocau sa-si faca muschii tonici,culmea nimeni nu era supraponderal .
Weekend fain in continuare!