Viata in Germania (58)
Raspunsuri - Pagina 6
angiuta spune:
Albertje da, se poate face si la Consulat dar dureaza, nu mai tin minte exact cat, parca 2 saptamani si costa mai mult decat l-ai face in Ro si ai merge acolo cu titlul de calatorie. Noi am preferat sa mergem cu titlul de calatorie si sa-i facem pasaport in Ro.
Pt. titlu de calatore nu trebuie neaparat certificat romanesc de nastere pt. copil dar daca alegi sa faci certificatul de nastere in Ro dureaza aproximativ 4 luni iar in timpul asta nu mai poti iesi cu copilul din tara.
Scuze daca nu ti se raspunde cu prompitudine dar multe dintre noi avem copii care ne tin ocupate si treburi casnice.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
angiuta spune:
albertje acum am observat, sunt primele tale 10 mesaje si sunt moderate si de aceea apar cu intarziere.
albertje spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angiuta Albertje da, se poate face si la Consulat dar dureaza, nu mai tin minte exact cat, parca 2 saptamani si costa mai mult decat l-ai face in Ro si ai merge acolo cu titlul de calatorie. Noi am preferat sa mergem cu titlul de calatorie si sa-i facem pasaport in Ro. Pt. titlu de calatore nu trebuie neaparat certificat romanesc de nastere pt. copil dar daca alegi sa faci certificatul de nastere in Ro dureaza aproximativ 4 luni iar in timpul asta nu mai poti iesi cu copilul din tara. Scuze daca nu ti se raspunde cu prompitudine dar multe dintre noi avem copii care ne tin ocupate si treburi casnice. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) |
nah ,am scris si nu s-a postat!!!
albertje spune:
citat din mesajul lui angiuta albertje acum am observat, sunt primele tale 10 mesaje si sunt moderate si de aceea apar cu intarziere. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) |
sper sa fie numai primele 10 ,ca altfel nu mai e nici un spaß pe aici...
albertje spune:
citat din mesajul lui angiuta Albertje da, se poate face si la Consulat dar dureaza, nu mai tin minte exact cat, parca 2 saptamani si costa mai mult decat l-ai face in Ro si ai merge acolo cu titlul de calatorie. Noi am preferat sa mergem cu titlul de calatorie si sa-i facem pasaport in Ro. Pt. titlu de calatore nu trebuie neaparat certificat romanesc de nastere pt. copil dar daca alegi sa faci certificatul de nastere in Ro dureaza aproximativ 4 luni iar in timpul asta nu mai poti iesi cu copilul din tara. Scuze daca nu ti se raspunde cu prompitudine dar multe dintre noi avem copii care ne tin ocupate si treburi casnice. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) |
dadusem un reply aici..poate apare mai tirziu..
cit despre actele de identitate romanesti ,m-am scutit de stress si nici nu am declarat cel de-al 2 lea copil si ca cetatean roman .deja ca ,cu cel mare ,din pacate nascut in ro (intr-o scurta sedere pe acolo)nu am avut ce face ,e roman in acte ,dar cit mai curind vom aplica pt renuntare la cetatenia romana.
Mycya spune:
sunt suficiente si raspunsurile astea,va multumesc pentru ele.inseamna ca ma voi duce la consulat sa ma interesez atunci si dak o sa fie posibil sai fac pasaportul in tara si nu dureaza mult il voi face in tara daca nu il voi face direct de aici.dar am o intrebare,totusi daca ii voi face certificat romanesc si pasaport,daca vor trece 3 ani eu stiu 4 si o sal duc la vreo gradinita ceva anume pt copii mici,nu va afecta faptul k are acte romanesti?si daca este posibil spunetimi si mie avantajele si dezavantajele daca ar avea acte nemtesti.si bineinteles dezavantajele daca i le fac romanesti.va multumesc foarte mult la toate
tumpi spune:
albertje, bine ai venit printre noi.
Asa cum zicea si angiuta, primele 10 mesaje sunt moderate si apar cu intariere de aceea fetele nu au raspuns.Ele apar ca si ora cand ai scris tu,dar cu intariere si daca fetele au postat deja nu au observat posturile tale.
Uite cum apar fetele in Köln, cat am stat acolo nu era mai nimeni
Adriana, felicitari pt bebe nr 2.Si sora mea a facut aminicenteza si atunci si testul pt SD, numai ca la ea erau probleme si trebuia elucidat ce si cum.I se descoperise un chist in spatele creierului la bebe si cum era trecuta de 37 de ani au vrut sa se asigure ca nu exista riscul de SD.Multa bafta.
Rosioare martisoare, cel - dintai invingatoare
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
helbi spune:
citat din mesajul lui Mycya sunt suficiente si raspunsurile astea,va multumesc pentru ele.inseamna ca ma voi duce la consulat sa ma interesez atunci si dak o sa fie posibil sai fac pasaportul in tara si nu dureaza mult il voi face in tara daca nu il voi face direct de aici.dar am o intrebare,totusi daca ii voi face certificat romanesc si pasaport,daca vor trece 3 ani eu stiu 4 si o sal duc la vreo gradinita ceva anume pt copii mici,nu va afecta faptul k are acte romanesti?si daca este posibil spunetimi si mie avantajele si dezavantajele daca ar avea acte nemtesti.si bineinteles dezavantajele daca i le fac romanesti.va multumesc foarte mult la toate |
Uite, noi avem numai acte romanesti. Fat amea e in clasa a 4-a deja si nu am avut niciodata nioi o pb ca nu are acte nemtesti. E singura Ausländerin din clasa si e........prima in clasa! Deci, nu cred ca actele au rolul esential. Nici la gradi nu am avut pb. Directoparea de acolo chiar ne-a incurajat sa-i vorbim numai romenste ca de germana se ocupa ei. Si au facuzt-o f bine, iar acum, fata vorbeste, scrie, citeste in ambele limbi.
Bun venit albertje! Dupa primele 10 mesaje, itzi vor aparea mesajele imediat ce le-ai postat. Asa ca, scrioe repede 10 mesaje sa treci de moderare.
Alina, multa sanatate mamei tale. Sper din suflet ca macar voi sa reusiti in lupta cu boala asta!
angiuta spune:
mycya copilul poate primi de la nastere cetatia germana daca cel putin unul dintre voi are 8 ani de locuit in Germania.
Eu nu consider ca e un lucru rusinos sa fii roman, personal nu cred ca o sa cer vreodata cetatenia germana. Mai mult chiar, vreau ca Vladut sa fie si el roman pentruy ca astea sunt radacinile lui si nu are de ce sa-i fie rusine.
Cat daca faptul ca un copil poate fi afectat eu chiar nu cred.
Daca Vladut va alege cetatenia germana sunt sigura ca oricum va fi intotdeauna identificat ca strain datorita numelui.
Kea spune:
Alina, multa sanatate mamei tale!
La prima sarcina am cerut eu amniocenteza, dar n-am mai apucat sa o fac. Nu aveam cazuri speciale in familie, pur si simplu asa am vrut, poate si pt ca am lucrat intr-o institutie cu multi copii bolnavi. La a doua sarcina, vroiam din nou sa o fac dar mi-a recomandat-o si dr., dat fiind problemele primei sarcini si intre timp facusem si 35 de ani.
albertje, bun venit! Eu nici nu m-am prins ca esti noua! Eu nu apuc sa-mi bag nasul pe aici sau pe la celalat subiect decat foarte rar.
Mycya stiu ca in maternitate ne-a intrebat daca mai vrem sa-l declaram si cu alta cetatenie (a vazut pasaportul meu), ca se ocupau ei si de asta (dar pe la consulat tot cred ca trebuia sa ajungem). Mi s-a parut prea complicat, asa ca am sarit peste. Noi de la biroul de la maternitate am ridicat si certificatele de nastere (am scos mai multe originale ca e nevoie mai apoi), n-a trebuit sa mergem la primarie.
Si pt ca vad ca sunt fete cu 2 copii pe aici, si pt ca tot am auzit in jurul meu, chiar si de la oameni cu venituri cu mult peste medie ca "Kinder sind teuer", indraznesc sa intreb si eu: chiar asa? Ce inseamna cheltuieli pt un copil pana intr-un an, stiu, ca aici suntem, dar mai incolo? Ce inseamna sa ai doi copii din punct de vedere al cheltuielilor? Si ce inseamna sa cresti 2 copii fara alt ajutor in afara de sot? Va dau cate o si sper sa nu ma aleg cu tigai in cap pt. ca pun problema asa pragmatic.