Viata in Germania (58)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Mycya nu stiu daca se gaseste, eu imi fac singura. Sau mai bine zis, faceam pe vremuri. Pe culinar.ro gasesti retete daca te hotarasti sa incerci.

Keutu cheliutu

si sunt la fel de bune ca cele de la cofetarie?cand am sa ma duc in tara in mai am sa fac abuz de ele sa nu imi ma trebuiasca

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fetelor, multzumes de urari! Deci ziceti sa ma pregatesc cu nume de fetita ....

Acu cu banii...Da, si noi ne facem griji (ba eu intru in panica dea dreptul). Suntem in clasa de mijloc, dar cu un copil vin o gramada de cheltuieli: locuinta mai mare, lipsa mea de la serviciu pt doi ani, cresa etc. Si facind noi acu niste socoteli si cu sfaturile voastre, am constatat cum alunecam inspre limita posibilitatilor. Viatza s-a scumpit enorm in ultimii ani (cine a prins DM stie ce spun ) si cind vezi ca iti permiti din ce in ce mai putine, cred ca e normal sa ne facem griji si sa fim precauti. Asta e, bine ca politicienii germani se pling ca nu au copii dar pace sa creeze conditii bune pt familii, macar un loc asigurat in cresa si ieftin, sa isi permita orice mamica care are nevoie de bani sa lucreze iar firmele sa nu mai aiba teama sa angajeze femei...

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Mycya, mie mi-au placut, acum daca sunt exact ca cele din cofetarie, nu stiu sa zic, pt ca n-am mai mancat de tare mult timp. Dar bune sunt in orice caz!

aschiuza, eu zic sa nu te stresezi peste masura, cat e unul si e mic nu simti mare schimbare in buget. Cand sunt 2, poate, nu stiu, ca asta ma framanta pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,eu zic ca diferenta de virsta nu e asa importanta daca e sa fii obosit crunt,esti si cu diferenta de 7 ani,ca la noi .Bebe Stefan care azi face 7 luni e tare nazdravan si total diferit de surioara,se scoala noaptea dupa papa(egal cit papa seara),uneori se scoala pt socializare cu strigate si tipaturi(este maestru la tipat,pe unde mergem se minuneaza lumea ca o fiinta asa mica poate tipa asa tare )si nu sta nici 5 minute singur,plinge dupa mine.De luni are un super-program,se culca la 20 si la 22 e fresh si distractiv pina la ora 1 ,asa ca deseara nu-l mai las asa.

Acum cu cheltuielile,copilasii sunt investitii asa ca normal ca sunt si cheltuieli dar cred ca fiecare cheltuie cit ii permite bugetul.Sunt si la fiica-mea in clasa colegi care nu fac extrascolare sau se vede/simte ca parintii nu vor/nu pot sa cheltuie.Scoala e gratis dar daca va zic cite trebuiesc cumparate,de la rechizite pina la diverse carti,actiuni,etc...desigur,fiecare cit isi permite.

Aschiuta,stai linistita,sa ai un bebe sanatos si o nastere usoara.
Kea,tu ai deja 2 copii sau iti mai doresti curind unul?

Nu am mai intrat zilele astea asa ca nu am apucat sa va urez o primavara minunata cu sanatate multa si bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Alina, eu am un singur copil, un baietel de 11 luni. La al doilea ma gandesc inca. Nu ma sperie cheltuielile cu copiii cat sunt micuti, in primele clase la scoala, ci cand vor fi la liceu si au alte pretentii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Alina, cred ca incepe sa ma tenteze varianta roz din ce in ce mai mult .

Eu sunt mai speriata de cheltuieli cind sunt mici copii. Noi ne-am obisnuit cu doua salarii in casa, primul an voi mai primii eu ceva, dar de la al doilea va trebui sa ne descurcam din salariul sotului. Si daca la inceputul sederii mele in Germania dramuiam orice banut si stiam foarte bine cit si cum cheltui, m-am cam dezobisnuit de asta . Iar sotul nu are habar ce inseamna sa planifici banii pe o luna ... Sa tii doi copii la cresa / gradinita, plus toate cele pe linga, plus apartament mai mare - da, ma sperie. Cred ca am ramas asa de speriata de pe timpul cind am fost in somaj si la fiecare interviu ma intrebau de planificarea familiei, de sot, etc (si din cind in cind de cunostintele mele de chimie - da asta, cam 25% din interviu ). Puteam eu sa le spun ca nu vreau inca familie, ca imi doresc cariera, ma rog, tot discursul elegant invatat din carti - tot degeaba, servici am primit la singura firma unde nu m-au intrebat de astea ....

Eh, eu tot am speranta sa imi iau / gasesc din nou servici cind or intra copii la scoala .

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PETRONELA_19 spune:

Am revenit cu o burtica mai maricica suntem in 27saptamani, am renuntat provizoriu la plecarea din tara asta pana se naste si sebastian.
Va multumesc voua ca m-ati ajutat cu sfaturi, sper ca dupa sa fie mai bine.
Referitor la cheltuieli sunt destule si cred ca principalul motiv este ca vrem tot ce se poate mai bun pentru bebelusul meu.
Diferenta intre ce este in tara si ce este in afara tari sunt posibilitatile, astfel in Romania daca stai in bucuresti ai mai multe posibilitati daca esti in provincie te multumesti cu ce gasesti.
Am si eu o intrebare pentru proaspetele mamici, in Germania doc recomanda anumite vitamine mamicilor?
Eu iau din luna a 3 elevit si am luat 20kg pana acum.
Fac miscare gym pentru gravide si stepper, cat pot continua?
Parerile sunt impartite in tara,in germania cum este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Panseluta si Aschiuza, felicitari ptr. bb-ii la purtator!!!
Sarcini usoare si bb-i sanatosi tun!!!

Ce s-a animant subiectul, wow!!!
N-am mai intrat ca vezusem ca ati disparut in ceata ... si ce vad acum...

Am citit pe sarite si tin sa-mi spun si eu parerea:
- copiii nu se fac dupa bani, ci dupa dorinta in suflet! Ca daca ar fi sa facem copii doar de avem bani, n-am mai face deloc, ca mereu simti ca pot fi mai multi (bani) ;)
- nu mi se pare cheltuiala asa de mare ca sa nu-ti permiti copil, sa fim seriosi. Poate in primii ani cu pampers si cu formula (cine nu alapteaza), dar mereu gasesti posibilitati mai ieftine, ca nu trebe sa fie Pampers, noi am fost super multumiti si cu BabyLove (DM), nu ne-a picat nimic....
- haine ieftine gasesti la C&A & Co.
- unde mananca unul mai manaca si al doilea ...

Si lista poate continua.

O noua locuinta trebuie cand cresc mai mult (cam la scoala), asa poti sta bine mersi cu 2 in 3 camere ... stiu familii cu doi (de acelasi sex), care au stat mult si bine asa.
Ok, problema e lipsa salariului nr. 2, dar statul ajuta f. mult (ar trebuie sa va uitati la alte tari ce dau sa vedeti ca intradevar se plateste ptr. copil ... si sa fim serioase, facem copii ca ne da statul? sau e dator sa ne plateasca ... intradevar, chestia cu lipsa locurilor de cresa/gradi cu program prelungit/scoli cu program prelungit ma enerveaza si pe mine) cu Elterngeld, Erziehungsgeld in Bay., Kindergeld. Si de mai sunteti nevoiasi (financiar) te ajuta si cu un Sozial/Wohnungsgeld ... important e sa nu aveti Vermögen, ca asta nu prea le place autoritatilor germane, e mai bine-venit un "rupt in fund" decat un om muncitor si chibzuit - dar asta-i alta problema
M-am lungit prea mult, dar asa ma enerveaza chestii din astea: vai, fac copil, ce cheltuieli pe mine!!!!!!!
Nu mai faceti de va sunt banii asa iubiti! :p

Sanatate nemtoaice!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

O palma nu inseamna educatie!ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetele unde gasesc sac de dormit, pt carut,cu blana de miel mai ieftin de 95-100 de euro.Asta e pretul la baby walz si mi se pare enorm. O sa il iau daca nu am de ales dar daca pot gasi altundeva mai ieftin ar fi super.

Adriana 13w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Petronela,acum un an intrebam si eu de vitaminele de sarcina pe-aici.La prima sarcina am luat vreo 4 luni Femibion,atunci atit se recomanda iar anul trecut,dr zicea sa iau toata sarcina.Cum mie mi s-a parut mult prea mult,nu am luat decit primele trei luni si ultimele 2,am mincat bine,sanatos si rational si nu am avut nici un fel de probleme nici eu nici bebe.Nastere usoara!Cind ai termenul?

Blackpantero,a stii ca eu am sac cu blana naturala de miel,gros si moale insa la fiu-miu nu l-am folosit deloc,pur si simplu era prea gros,se incingea in el.Eu i-am dat lui geaca de iarna si pantalonasi captusiti si daca mai era si sacul ala gros,era prea mult.Asa ca am luat un sac mai subtirel,ma rog,tot de iarna dar nu asa de calduros ca cel din blana naturala.Si mai ieftin de 80 euro nu am vazut dar sincer mi se pare un pret bun,in 2002,cind era fii-mea bebel si au aparut,costau 150 euro.

Irinusha,si eu ma bucur ca s-a animat subiectul.Sigur,nu facem copii pt bani insa la un moment dat,n place sau nu,depindem de ei.Sincer,de ex,eu nu m-as simti bine sa stiu ca fiica-mea isi doreste sa faca un sport si eu nu-i pot oferi posibilitatea asta.Si la un moment dat,pasiunile copiilor costa ceva.Asta nu inseamna ca mai tirziu voi investi in tot ce isi doresc ei,pretentii absurde,etc,nunuu.Vreau sa am niste copii normal,sanatosi,educati si rationali.

Weekend fain sa aveti!Aici ninge ca in povesti .

Mergi la inceput