Viata in Germania (58)
Raspunsuri - Pagina 13
Mycya spune:
fetelor este pe aici makr o prajitura care sa aiba gustul amandinei,tot poftesc de vreo luna si cand ma duc in magazinele unde se gasesc torturi inclusiv ma tot gandesc ca poate makr unu ar avea un gust asemanator,da nici nu puteam sa le incerc pe toate.am gasit pe internet ca o cofetarie romaneasca este tocmai in Nürnberg,dar e prea departe.
17+
DidiAlex spune:
Panseluta & Aschiutza, Sarcina usoara!!!!
Kea, de obicei studiile statistice iau in considerare costurile globale care le implica un copil, nu niste activitati anume:
de ex, aparitzia inca a unui copil implica o necesitate de o locuinta mai mare, deci cresc de ex cheltuielile cu chiria, apoi NK, apoi asigurarea medicala, apoi gradinitza..apoi transport,alimente, imbracaminte, mobilier etc..ca un adolescent sa necesite, un medie pan la 800E/luna.
Costurile astea pt activitati extra sunt cam 100E in luna.
pt ca pe langa costurile fixe care pleaca din cont nevazuti de nimeni : plata inotului, sportului, muzicii..etc..mai sunt si cheltuielile auxiliare:
De ex: baietzelul meu cel mare, 5,5 ani, face inot, ma costa cam 36E pe luna
1 data pe sapt. Dar mergem si noi cu el, 3,5*2, 7 E intrarea, plus motorina.
2. muzica: 25E pe luna, aici ma costa parcarea pt cele aproximativ 2 ore, pt ca scoala de muzica e in centru.
3 handbal, 82E anual, plus vreo 30 ca-i Verein, nu ma costa nik, ca-i aproape si mergem cu bicicletele :)
Dar evident io nu am luat in considerare factorul cost cand am decis sa am doi copii.
Kea spune:
...asa cum fac eu! E ok, ma asteptam sa mi-o iau peste degete ca am indraznit sa privesc lucrurile foarte pragmatic (sau sa recunosc asta). Asta era numai unul din factorii pe care ii iau in calcul, nici macar nu-i cel mai important, dar eu nici nu pot inchide ochii la el. Fiecare stie ce venituri si cheltuieli are si e normal sa privim lucrurile diferit.
Multumesc pentru raspuns!
blackpanterro spune:
Kea, din motivul asta am asteptat noi mai mult timp pana sa avem bb2.Imi era si mie groaza si inca imi este de copii apropiati in varsta. Am o gramada de prietene cu copiii apropiati si e jale.Eu inteleg ca e numai o perioada dar sincer am vrut sa imi pastrez facultatile mintale :))
Pe cealalta parte si material am vrut sa fim mai ok sa incepem proiectul bebe2 :). Desi nu suntem nici acum mai instariti am decis ca aici trebuie sa avem bebele ca sa fie acoperit de asig minunata pe care o avem, daca faceam asta in US sigur trebuia sa platim si din buzunar.Aici nu platim nimic.Plus ca aici ne ajuta si mama care vine la noi destul de des.
Si eu prefer sa fiu pragmatica decat sa am copiii si apoi sa ma gandesc cum fac.E sunt cu planul, imi place de la inceput sa stiu ce vreau sa fac si cum sa fac :)
Adriana 13w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kea ...asa cum fac eu! E ok, ma asteptam sa mi-o iau peste degete ca am indraznit sa privesc lucrurile foarte pragmatic (sau sa recunosc asta). Asta era numai unul din factorii pe care ii iau in calcul, nici macar nu-i cel mai important, dar eu nici nu pot inchide ochii la el. Fiecare stie ce venituri si cheltuieli are si e normal sa privim lucrurile diferit. Multumesc pentru raspuns! Keutu cheliutu |
am citit de doua ori mesajul..si nu imi dau seama la ce anume te referi?
Te-a deranjat ceva in mesajul meu?..io sunt doar aia cu statistica
Kea spune:
Ha ha, Didi, "evidentul" ala din ultima fraza mi-a sunat mie asa mai ...ca o mustrare. Dar cum spuneam, chiar daca ar fi fost cu subinteles, ceea ce inteleg din mesajul de mai sus ca n-a fost, tot era ok. Dar m-am bucurat ca ai detaliat raspunsul.
blackpanterro, vaiii, m-ai desumflat de tot! Deci inteleg ca-i "distractie" mare cu doi copii apropiati ca varsta. Numai ca eu nu prea am de ales. De asta v-am si intrebat, pt ca sunt cam presata de timp (si varsta si faptul ca mi-a luat ceva timp sa raman insarcinata). Dar tot e bine ca stiu ce m-ar putea asteapta. Despre asigurarile in sua ...prietena mea e acolo si am mai auzit cate ceva despre subiectul asigurai. Si nu de bine!
DidiAlex spune:
kea, nu a fost nici un subinteles, vroiam sa iti zic ca daca acu stiu toate astea, nu inseamana ca acu 6 ani am studiat ceva.
nu m-am gandit niciodata sa am copii (am ramas cu primul, foloseam AC) si inca din sarcina cu bb1 il vroiam si pe bb2. la mine e deferenta de 2,8ani intre ei, vroiam mai mica, dar bb2 s-a lasat asteptat. sunt si momente de oboseala crunta, iar material nu stam foarte bine, cum spunea cineva drag: traim modest, dar suntem fericiti.
Edit: uneori prin anumite cuvinte ne sunt apasate noua niste butoane sensibile, in mare parte nu au legatura cu expeditorul acelui mesaj, ci cei care il privesc.
blackpanterro spune:
LOL Kea, nu te desumfla, eu vorbesc din ce vad la altii dar nu inseamna ca e la toti asa. Daca aveti posibilitati si va mai doriti un copil nu mai asteptati.
Eu mi-am permis sa astept ca am avut timp berechet dar daca zici ca esti in pierdere de timp da-i bataie! :)
Adriana 13w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro LOL Kea, nu te desumfla, eu vorbesc din ce vad la altii dar nu inseamna ca e la toti asa. Daca aveti posibilitati si va mai doriti un copil nu mai asteptati. Eu mi-am permis sa astept ca am avut timp berechet dar daca zici ca esti in pierdere de timp da-i bataie! :) Adriana 13w si Aidan Alexander - 4 ani A ticket to hell has never been funnier |
La noi nu a fost asa. Intre Andreas si Yasmin sunt 21 de luni si e perfect. A fost un oic greu la inceput cu 2 funduri cu pampers, dar acum e excelent, se joaca impreuna, sigur se si cearta, dar cind e la o adica sunt unu pt. altul 100%.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
Kea spune:
Mycya nu stiu daca se gaseste, eu imi fac singura. Sau mai bine zis, faceam pe vremuri. Pe culinar.ro gasesti retete daca te hotarasti sa incerci.