vreau sa alaptez!!!!!!!

vreau sa alaptez!!!!!!! | Autor: flloryy

Link direct la acest mesaj

Pe bebe meu l-am alaptat doar la san primele 3-4 sapatamani. Problema era ca adormea dupa 5 minute la san, dupa alte 5 se trezea urland de foame. Am stat cu el si 5 ore in pat, mancat dormit mancat dormit si tot asa... De trezit nici o sansa, doar cand voia el....Si mi s-a dus laptele...Am inceput sa ma mulg sa ii dau cu biberonul, completare lapte praf... Acum vrea san doar cateodata.... noaptea de cele mai multe ori. Se zice ca ai mai mult lapte daca mananca bebe sau daca te mulgi. La mine nu merge... ieri de exemplu m-am muls 120 ml, l-am pus si la san peste noapte si azi abia am stors 40 ml. Unde este laptele? Am incercat si cu ceaiuri, cu galofor (parca asa ii zice), cu muls non stop, dar fara efect. Ce sa fac sa am mai mult lapte? Imi vine sa plang cand ma gandesc ca nu mai pot sa il alaptez, ma simt groaznic ...cateodata simt ca nu sunt o mama buna din cauza asta....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Flori, in primul rand, bine-ai venit pe forum.
In al doilea rand, cu cat iti scoti din cap mai repede chestiile astea cu 'nu sunt o mama buna' cu atat mai bine - si pentru tine si pentru copil. Eu am avut o faza asemanatoare din cauza cezarienei asa ca stiu ce spun.
Concentreaza-te pe ce ai de facut si gandeste-te, daca nu reusesti, ca pe lumea asta sunt tragedii mult mai mari.
Bun, acum du-te la Alaptatul-Helpline (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146380) si precis vei gasi toate informatiile si tot sprijinul de care ai nevoie.

Ce-ti pot spune eu acum la repezeala ar fi asa: bea multa apa, mult ceai de anason si chimion (se gasesc la plafar) si pune copilul la san. Nu exista pompa mai eficienta decat gura copilului. Stai cu el la san cat e nevoie si nu-l lasa sa doarma - cand vezi ca adoarme, ciupeste-l usor de obraz.

Intrebi 'unde este laptele'. De cate ori a supt azi-noapte? La cat timp dupa alaptare ai incercat sa te mulgi? Pentru ca raspunsul s-ar putea sa fie: 'in burtica'

Nu te mai agita, mananca bine, bea lichide, stai cu pruncu' la san si-ti tin pumnii sa iasa cum vrei tu.

Edit ca am uitat: nu-i mai da completare!

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Flori, sigur vei reusi.
Esti o mama foarte buna.

daca ai muls odata 120 de ml este ceva extraordinar.
Dr Culcer m-a invatat ca pompa scoate maxim 10% din ce suge bebelusul:)
iti dai seama cat lapte produci? e f f bine.
Apoi, faptul ca suge noaptea e iarasi extraordinar. Asa se mentine cel mai bine lacatatia, prin suptul de noapte.

Sfatul meu e unul f simplu:
nu ii mai da deloc biberon si stai cu el agatata de san cat o fi.
va fi f greu in primele zile, dar , din cate observ, iti doresti foarte mult sa alaptezi.
Cred ca aceaste greutati ti-ar parea nimica toata pe langa un esec in alaptat.
Asa ca merita sa te chinui o saptamana doua, apoi ai sa vezi rezultatele si vei fi foarte mandra de tine si cu depresia depasita.

Succes si nu uita ca suntem aici pt orice intrebari.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

PS. Laptele nu dispare asa usor.
Eu am intarcat de o luna jumate si inca mai tasneste lapte!

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Esti o mama super! Nu te mai subestima si nu iti mai face ganduri negre.
Bea ulte lichide (ceai de stimulare a lactatiei de la fares e foarte buna), tine-l pe bebe la san cat poti de mult, si mulge-te. Relaxeaza-te caci si stresul nu iti face bine nici tie nici lui bebe. Asa cum a mai spus cineva aici de completare nu cred ca e nevoie.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

In primul rand relaxeaza-te.

Apoi sa stii ca ce scoti cu pompa nu e ilustrativ pt cat lapte ai. Eu mi-am alaptat baietelul pana la un an si 4 luni, primele 6 luni exclusiv si cel mai mult am scos cu pompa 20 de ml ...

Poate te ajuta experienta mea http://zicolorata.blogspot.com/2009/05/alaptatul-care-starneste-furtuni.html

Intra la Alaptatul help line unde ti-au spus fetele, de acolo am primit si eu ajutor nepretuit!

Si mai intra si aici http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/ si cere-i Roxanei ajutor, ea e tare priceputa.

Mergi la inceput

daca tot e cu linkuri (f bune de la Angelique), poti citi la semnatura mea " cum mi-am alaptat copiii, e o experienta dura, dar te va ambitiona:)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Flori, esti o mama ff buna. Esti tare obosita si debusolata pt ca nu stii cat suge... asa e la inceput un pic haotic, ei adorm cu sanul in gura nu iti dai seama cat au supt decat dupa faptul ca uda scutecele iar sanul tau dintr-unul urias si plin, devine moale supa supt.
Unde este laptele? cum zice Sabina, in burtica, normal ca nu mai ramane asa mult de muls (cu toate ca 120 ml e f mult) dupa ce papa el tot, trebuie cateva ore (2-3) sa se refaca, timp in care te odihnesti, mananci si bei lichide multe.

Eu cred ca ai lapte suficient si nu ar trebuie sa te stresezi prea mult.
Pompatul eu l-as face doar la inceput de alaptat (nu exagerat cu pompatul), atat cat sa detensionezi sanii si sa ii fie la bebe mai usor sa suga. Tu pompezi dupa ce suge el sau inainte?
Tine-l la san cat poti de des cum au zis fetele si o sa vezi ca se regleaza productia dupa cerere si nu va mai fi nevoie sa folosesti pompa sau altceva.

Ceai de anason si chimin e mamna cereasca si eu l-am baut, supa de chimin, supa de pui, compot de casa neindulcit, mancare buna si Odihna cat poti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

cum scria si mihaelka:scoateti din cap ideile :"nu sint o mama buna"(ma vad pe mine cu primul copil stind in mijlocul patului si plingind ca nu sint in stare sa-mi alaptez copilul).esti o mama buna.e greu la inceput.ai primit deja linkuri de la fete.relaxeaza-te,si vei reusi.a'eu am alaptat pe ambii pina la 1 an jumate,dar 120 ml nu am reusit sa mulg niciodata,mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://stirileprotv.ro/exclusiv/avem_viata_in_sange/avem-viata-in-sange-click-aici-daca-vrei-sa-devii-donator-de-celule-stem.html

Mergi la inceput

Kover, eu am scos o sg data 60 de ml cu mari eforturi......atinci mi-a expicat dr Culcer cum e cu mulsu asta:)
si ca la unele femei pur si simplu nu merge decat daca suge bebe.E psihologic totul.
la altele, merge si mulsu.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

sabina:sigur e psihologic!la mine nu functiona mulsul.(asa ca fara bebe nu puteam sa ies niciunde).nu a trebuit sa folosesc nici tampoane pt.sin,dar de ajuns le ajungea la baieti.as mai fi putut alapta dar cu primul a intervenit sarcina bb2(lactatia s-a oprit),iar cu al doilea am avut probleme de sanatate si a trebuit sa renuntam de la o zi la alta.si ma bucur ca am reusit sa alaptez.fac parte din categoria"obsedata pt. alaptat",gata!ca ma abat de la subiect.flloryy:actibeaza-ti te rog PM-ul.vreau sa iau legatura cu tine.mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://stirileprotv.ro/exclusiv/avem_viata_in_sange/avem-viata-in-sange-click-aici-daca-vrei-sa-devii-donator-de-celule-stem.html

Mergi la inceput