Strumfi de iul-aug 2007 (168)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Buna dimineata, va dau ceva interesant de citit la cafea, cu mentiunea ca ortografia nu-mi apartine si nici nu stau sa o corectez:

--------------------
Legile copilului

• Nu ma rasfata. Stiu foarte bine ca nu mi se cuvine tot ceea ce cer. Dar te incerc totusi !
• Nu-ti fie teama sa fii ferm cu mine. Eu prefer asa. Asta ma aseaza la locu meu.
• Nu folosi forta cu mine. Asta ma obisnuieste cu ideea ca numai puterea conteaza. Voi raspunde mult mai bine daca sunt contus.
• Nu fi inconsecvent. Asta ma pune in incurcatura si ma face sa incerc sa scap nepedepsit, indiferent ce fac.
• Nu-mi face promisiuni. S-ar putea sa nu le poti tine. Asta ma va face sa-mi pierd increderea in tine.
• Nu raspunde provocarilor mele atunci cand spun sau fac lucruri care te supara. Voi incerca sa capat si mai multe „victorii”
• Nu te supara prea tare cand iti spun „te urasc”.Nu cred ce spun, dar vreaun sa te fac sa-ti para rau pentru ce mi-ai facut.
• Nu ma face sa ma simt mai mic decat sunt. Voi incerca sa-ti demonstrez contrariul purtandu-ma ca o „persoana importanta”.
• Nu face in locul meu nimic din ceea ce as putea as putea sa fac si singur. Asta ma face sa ma simt ca un copil si voi continua sa te folosesc in serviciul meu.
• Nu-mi menaja „ relele obiceiuri”, acorda-mi cat mai multa atentie. Altfel nu faci decat sa ma incurajezi sa le continui.
• Nu ma corecta in public. Voi fi mult mai sensibil daca-mi vei vorbi bland intre patru ochi.
• Nu incerca sa discuti comportamentul meu in febra conflictului. Din anumite motive, auzul meu nu e foarte bun in acel moment, iar cooperarea mea e chiar si mai slaba. E mai bine sa actionezi asa cum este cazul, dar hai sa nu vorbim despre asta decat mai tarziu.
• Nu incerca sa-mi tii predici. Vei fi surprins sa constati cat de bine stiu ce e bine sau rau.
• Nu ma face sa simt ca greselile mele sant pacat. Trebuie sa invat sa fac greseli fara a avea sentimentul ca nu sant bun de nimic.
• Nu ma cicali. Daca o faci, va trebui sa ma protejez prin a parea surd.
• Nu mi cere explicati pentru comportarile mele gresite. Cateodata nici nu stiu de ce am procedat asa.
• Nu ma pedepsi prea tare. Ma sperii usor si atunci spun minciuni.
• Nu uita ca-mi place sa experimentez. Invat din asta, deci te rog sa te obisnuiesti.
• Nu ma feri de consecinte. Trebuie sa invat din experienta.
• Nu baga prea mult in seama indispozitiile mele. S-ar putea sa profit de faptul ca imi acorzi mai multa atentie cand sant bolnav.
• Nu ma respinge cand pun intrebari cinstite. Daca o faci, vei constata ca nu te mai intreb si imi caut informatiile in alta parte.
• Nu-mi raspunde la intrebarile prostesti si lipsite de sens. Altfel, voi incerca mereu sa te agat de mine cu asemenea intrebari.
• Nu incerca niciodata sa arati ca esti perfect sau infailibil. Ma faci sa simt ca nu voi putea sa te ajung niciodata.
• Nu te teme ca petrecem prea putin timp impreuna. Ceea ce conteaza este cum il petrecem.
• Nu te teme daca eu sant speriat. Voi deveni si mai speriat. Arata-te curajos!
• Nu uita ca eu nu pot creste fara o gramada de incurajari si intelegere, dar citeodata o apreciere, chiar castigata cinstit, este uitata. Mustrarea batjocoritoare nu.
• Poarta-te cu mine cum te porti cu prietenii tai; atunci voi deveni si eu prietenul tau. Tine minte invat mai mult de la un model decat de la un critic.
Si, in afara de asta, te iubesc foarte mult.......te rog, iubeste-ma si tu in schimb!
-------------

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

-----------------------------------
Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Voiam sa mai spun cate ceva dar imi amintesc acum numai de "oul rosu" , Matizul Milenei. Cea mai draga masina a noastra a fost un Seat Ibiza rosu luat tot de Pasti, asa ii ziceam si noi, oul rosu. A fost prima masina straina dupa ce am avut Dacii, a fost prima masina noua, inca imi amintesc mirosul de nou din interior, am facut cu ea cele mai frumoase concedii in Grecia si s-a comportat excelent. A trebuit sa o schimbam cand nu mai incapeau lucrurile Sabinei in portbagaj, dar daca ar fi sa am o masina numai pentru mine, m-as opri tot la Seat.
Luna, chiar suna foarte bine Qashqai+2, dar stii care e baiul la noi? Daca o vrei configurata altfel decat standard, dureaza 8 luni pana sa o livreze din fabrica. A, si inca ceva: nu-mi plac scaunele de piele, doar cele cu piele si textil. La cat mergem noi toata ziua vara, mi se lipesc de pielea mea si nu ma simt bine.
Vio, felicitari pentru Laurash! M-ai facut curioasa cu crestomatie si dezoxiribonucleic si am pus-o pe Saby sa le spuna, e ok, le zice bine. Nu mai vorbesc de "premolar" , iar zilele trecute era mandra ca spunea "cosmonaut" si "onomatopee". Chestia cu cosmonautul a fost o provocare de la prietenul ei, Bob. Alta faza tare: era taica-su' in baie si noi il asteptam sa punem un film. Se plictiseste fata si incepe sa-l strige: "hai, tataie, cu prostamolu', hai mai repede, hai cu finalgonu', gin-seng-u' si lecitina" Nu stiu cand ne-a auzit pe noi si cum le-a asociat, dar a fost cool.
(Imi amintesc asta ca sa-mi treaca impulsul de a o lipi de niste pereti sau macar de pat, azi-noapte nu avea somn si mi-a urlat de la 3 la 5 fiindca voia in brate la taica-su', in brate tot urla, era plictisita fiindca ieri mi-a adormit in masina. Evident ca i-a stricat somnul si celei mici care a tot incercat sa mai adoarma, dar dupa 4 treziri cu somn de 2-3 minute, a renuntat si ne-a mai tinut treji pana la 7 )

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata,

la cafea. dar nu asa de mare si de multa ca sa apuc sa citesc toate regulile de mai sus. ideea de regula in relatia cu copilul ma cam revolta (eu nu intru in categoria parinte cu principii prestabilite), dar probabil ca pe multe le aplic din bun-simt.

Carla, dar cum de ati numit masina "oul rosu"? nu de alta, dar ouale rosii se ciocnesc, ceea ce nu e de dorit pt o masina .

eu ieri am venit la birou cu metroul, apoi 10 min. pe jos in ideea de a mai face un pic de miscare dupa sarbatorile astea, in care n-am mancat cine-stie ce, dar oricum se simte o amorteala. de cand am vazut stirea aia cu nefericitul actor de la carcotasi :(, care s-a curatat dupa ce a luat ah1n1 mi-am amintit ca-s gravida si ca nu-mi permit sub nicio forma sa ma imbolnavesc... asa ca dimineata nici n-am stat pe ganduri daca sa iau masina sau sa ma duc tot cu metroul, am inlocuit mersul pe jos cu bicicleta magnetica pt dezmorteala, sper sa ma tina obiceiul.

felicitari pustilor vorbareti , mai, dar "cosmonaut" e simplu, mai greu mi se pare "prostamol" . (Carla, tare faza ).

eu il am inca pe David la ai mei, mor de dorul lui .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 17+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

ce liniste p-aici, sa calc mai usor sa nu va trezesc .

_

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Vivela, i-am zis ou rosu masinii fiindca a ajuns cu 2 zile inainte de Pasti, era rosie, lucioasa si trebuia sa ne purtam cu ea ca si cu oul .
Mie mai greu mi s-a parut "gin-seng-ul".
Felicitari pentru bicicleta! N-am fost niciodata in stare (dupa 18 ani) sa alerg sau sa biciclesc.

Continuarea episodului de azi-noapte, intr-o discutie tata-fiica:
- Saby, ce-ai avut de te-ai trezit azi-noapte?
- voiam la tati in brate
- dar tati voia sa doarma, si mami la fel, stii?
- da
- si ai trezit-o si pe Lary...
- da
- dar noaptea se doarme, stii?
- da
- noaptea urmatoare ne lasi sa dormim, da?
-... nu!

Sarbatori de iarna 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

hellou......da ce activa esti vivela! n-ai somn?
eu sunt mai "absenta" ca ma mut in alt birou pana se intoarce din concediu de maternitate o colega.....asa ca sunt cam in agitatie!!!!si nici nu-mi place ideea..la naiba, in puii mei!
de brazuca, mai stiti ceva?

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Pupici fetele Eu chiar am crezut ca m-ati uitat, de cand nu am mai postat. Am fost foarte foarte placut surprinsa sa vad ca nu Va multumesc tare mult

Vivela, nu stiu ce sa-ti zicu cu TT si cu amneo... Si mie la TT mi-a iesit risc de SD de 1/280... M-am panicat atunci, am plans toata noaptea, am sunat dr... Am facut multe ecografii, dr mi-a explicat ca de obicei SD se poate vedea si la eco, ptr ca de obicei bebelusii prezinta unele particularitai (lipsa piramidei nazale, degetul mic, laba piciorului, etc) si ca exista si un procent de copilasi cu SD care nu prezinta nici o astfel de particularitate.. Pana la urma nu am mai facut amneo... Acum ma rog la DD sa fie totul bine.

Miillyy, te inteleg perfect . Chris nu a fost niciodata un mancacios si cateodata mi se pare ca traieste doar cu aer. Intotdeauna asta a fost un stres foarte mare. L-am dus la doctori si i-am facut analize inca de cand avea 5 luni. E sanatos, nu e nici macar anemic, dar nu mananca aproape nimic. A ajuns acum o luna la 13 kg !!!!! nu ne venea sa credem . Insa a avut ulterior o saptamana in care nu a mancat decat lapte si a, revenit la greutatea lui de 12 kg si ceva .

Mami de
Chris (08.08.07) )

si 37+ Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si 10+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Ashera , o sa fie bine, riscul e destul de mic si in cazul tau. unii doctori oricum nu recomanda amnio la orice tt pozitiv.

despre determinarea SD prin eco, nope! din pacate! ca altfel nu-mi venea mie sa ma duc la amnio (apropo, maine ma duc). nu toate cazurile de SD se pot determina prin eco, in cazul unora se determina abia la cateva sapt de la nastere, deci nici cand e bebe afara nu poti sa-ti dai seama, doar vazandu-l, ca nu are asa ceva. evident, asta doar in anumite cazuri. plus ca SD e de mai multe feluri, nu intru acum in amanunte ca n-are rost, ideea e ca m-am documentat indelung, tocmai cu speranta ca voi gasi o cale sa aflu cu certitudine ca e totul bine cu bb-le meu. din pacate amnio e singura.
ma rog, certitudine 100% nu ai niciodata, dr. meu mi-a zis ca daca o femeie ii cere sa-i garanteze total ca nu va avea un copil/sarcina cu probleme, atunci se vede nevoit sa-i recomande abstinenta sexuala . dupa care a adaugat ca nici asta nu e sigura, istoria ne-a aratat ca a existat cel putin un caz soldat cu o nastere .

michy, spor la impachetat/despachetat. las' ca te adaptezi tu .

Carla, m-am apucat de bicicleta pt ca am inceput sa obosesc imediat, gafai ca o pensionara plictisita, singurul efort e ala de a cobori pana la masina si de a urca (cu liftul) pana in casa, de la masina. nu-i tocmai indicat, mai ales ca as vrea sa rezist la o nastere naturala, deci tb sa ma antrenez.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Vivela, iti tin pumnii ptr maine. Totul o sa fie bine, ai sa vezi

Mami de
Chris (08.08.07) )

si 37+ Patrick

Mergi la inceput