Girls power

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Beren, multumim de info.

Adina, si eu vroiam a scriu de Marta Argerich.
Are ceva f special:
e nebunaaa:))

In sensul ca tehnic e un fenomen, ia nite tempi uluitori, are o usurinta de necrezut.
Muzical, e uriasa, o gandire f f speciala.

aici in ceva sublim:

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Beren, multumim de info.

Anytime

_
"All we have to decide is what to do with the time that is given us."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Super subiect!
Am invatat multe...si sper sa mai invat!
O contributie si de la mine: Amelia Earhart, femeia care a traversat de doua ori Atlanticul...

si Maya Plisetskaya

http://www.ballerinagallery.com/plisets.htm

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002) varsta Andrei

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Oh, am si eu o balerina, Anna Pavlova http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Pavlova

o puteti vedea aici in Moartea Lebedei http://www.youtube.com/watch?v=qE1FR-Dj5K4

Sabina, cand ma uit la videoclipurile astea cu Martha ma infior de placere, cred ca il intrece pe Horowitz la cateva chestiuni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Sabina, parca e pe fast forward .

Daca tot suntem la balerine, Alina Cojocaru, poate cea mai mare balerina din lume a momentului. Si e romanca .

If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Marie Curie, Maria Montessori, Isabella Duncan, Margarethe Steiff.

ps. "savanta" Elena Ceausescu poate fi pusa pe lista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Rosalind Franklin (1920 - 1958) a fost o biofiziciana ale carei experimente (spectroscopie cu raze X) au dezvaluit componenta atomica si geometria mai multor structuri de mare importanta actuala, printre care si ADN-ul. Scandalul la care ma refer e detaliat mai jos. Pe scurt, munca lui Franklin a fos practic furata de cei care au luat mai tarziu premiul Nobel pentru structurile bazate pe acizi nucleici: Crick si Watson (Wilkins a primit si el premiul, dar nu a participat activ la "furt"). Dupa o lupta lunga cu sexismul de la King's College in Londra, unde a lucrat cel mai mult, si o lupta scurta cu cancerul ovarian, Franklin a murit la 37 de ani.

Povestea pe scurt: Crick si Watson lucrau la Cambridge, iar Franklin si Wilkins la King's College. In 1953, Watson a vizitat King's, propunandu-i lui Franklin sa colaboreze (stiind despre experimentele ei). Refuzat, i s-a plans lui Wilkins, care - fara autorizarea lui Franklin - i-a aratat lui Watson o fotografie (devenita celebra ca fotografia nr. 51) in spectrul de raze X, facuta de Franklin, care arata structura geometrica a ADN. Crick si Watson au publicat un model pentru ADN, bazat pe acea fotografie, dar dand credit infim autoarei. Propriul ei articol a fost publicat dupa cel al lui Crick si Watson. Ulterior, povestea a fost clarificata in detaliu, si este un caz revoltator de injustitie in stiinte.

Crick si Watson (si Wilkins) au primit premiul Nobel in 1962, la 4 ani dupa moartea lui Franklin. Formal, ea nu a fost nominalizata deoarece premiile nu pot fi decernate postum. Dar Crick si Watson au continuat sa pretinda "paternitatea" descoperirii, mult dupa ce imoralitatea a devenit evidenta. Pana in ziua de azi, atacuri si contra-atacuri se poarta intre sustinatorii lui Crick/Watson si cei ai adevarului. Ca exemplu, articolul din wikipedia despre Franklin a fost amendat adeseori de "pro-Crick" ca sa diminueze seriozitatea acuzatiilor de frauda.

_
"All we have to decide is what to do with the time that is given us."

wow, multumesc! N-am stiut asta, si acum imi amintesc de biologia de a XII-a si de lectia despre structura ADN-ului, care incepea cu Watson, Crick si Wilkins

Bun subiect Sabina

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybehappy spune:

Frumos subiect SABINA , felicitari de idee !
Si merci de Martha Argerich si Scarlatti : o incantare !(personal eram indragostita de Scarlatti interpretat de Aldo Cicolini in tinerete )...
Eu o amintesc pe Clara Haskil , pianista
http://www.youtube.com/watch?v=h2gTOrKl43I&feature=related
si as adauga-o si pe Ana Aslan http://ro.wikipedia.org/wiki/Ana_Aslan
si deocamdata atat ca ma cheama datoria...

Mergi la inceput